Чутки: Nvidia обмежить постачання GeForce RTX 40-ї серії перед виходом нового покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 11:08
Telcontar: 25.03.2024 10:41Так це і був оверпрайснутий проходняк, технології лише починали якось криво впроваджувати, а наступне покоління вже закопало її остаточно.
Фраза про "наступне покоління" може бути застосована до абсолютно будь-якої технології.
Це була геніальна абсолютно проривна технологія, яка задала тренд ринку на роки.
Саме тому АМД дупу рве, щоб її хоч якось повторити і лише в 2022 році змогла.
2080ті в РТ набагато швидша за всю лінійку 6xxx, яка вийшла набагато пізніше і навіть досі продається.
Цей нібито "оверпрайс" був найшвидшою картою на ринку, абсолютно недосяжною для конкурентів і окрім цього додавав підтримку нових технологій, які конкуренти змогли повторити хоч якось лише через багато років.
Цей нібито "оверпрайс" давай більший прирост швидкодії в растері ніж наступне покоління.
Цей нібито "оверпрайс" коштував вдвічі дешевше ніж обидва наступні покоління.
Telcontar: 25.03.2024 10:41А щодо АМД, то 7*** відстає на покоління і вже зараз по продуктивності в RT >= RTX3090
Лол, 3090 вийшла 4 (чотири!) роки тому :lol:
6900 яка вийшла пізніше за неї, зливає тій самій "непотрібній" 2080ті.
ого який "манямірок" :popcorn:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Манямірок нефоннатів: "нінужон он нам ваш RTX".
Реальний світ:
Зображення
P.S. Дискретну карту AMD можна знайти аж на 31 місці, це допотопна Radeon RX 580 з долею 0.85%, лол, це менше ніж у найдорожчого флагмана RTX 4090 з долею 0.90%.
Більш-менш сучасну відеокарту AMD можна знайти аж на 38 місці, це 6700 XT з долею 0.70%.
Ось так реальному світу виявився не потрібен RTX :lol:
SergN
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 18:37 P.S. Дискретну карту AMD можна знайти аж на 31 місці, це допотопна Radeon RX 580 з долею 0.85%, лол, це менше ніж у найдорожчого флагмана RTX 4090 з долею 0.90%.
Більш-менш сучасну відеокарту AMD можна знайти аж на 38 місці, це 6700 XT з долею 0.70%.
Ось так реальному світу виявився не потрібен RTX :lol:
Робити висновки з набору даних теж треба вміти.
Те, що всі карти в топі зелені, а не червоні, показує лише прихильність споживачів до продукції Нвідіа, а не АМД. І зовсім не про потребу в технології, яка відповідає за першу букву в RTX. Тим більше, що формальна підтримка даної технології молодшими картами не дає ніякого нового позитивного експірієнса для користувачів, окрім націнки.
Залишили б ще серію GTX без рейтрейсінг-блоків, тоді б побачили по такій статистиці продажів справжнє ставлення споживачів до RTX, чи потрібно воно їм, чи просто беруть, бо інших варіантів від Нвідії немає, а визнають лише Джефорси.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 19:10Те, що всі карти в топі зелені, а не червоні, показує лише прихильність споживачів до продукції Нвідіа, а не АМД. І зовсім не про потребу в технології, яка відповідає за першу букву в RTX.
Те, що всі карти в топі зелені, говорить саме про те, що ринком виявилась потреба саме в тих споживчих якостях, які дають продукти Нвідіа. Включно з тим самим RTX.
SergN: 25.03.2024 19:10Тим більше, що формальна підтримка даної технології молодшими картами не дає ніякого нового позитивного експірієнса для користувачів, окрім націнки.
Підтримка новітніх технологій навіть в першому поколінні вже мала сенс як мінімум починаючи з 2060 (яка і стала народною картою), особливо якщо говорити про DLSS.
Новітні технології не мали жодної націнки для споживача, оскільки карти конкурента, не маючи взагалі підтримки цієї технології, при однаковій швидкодії в растерізації коштували однаково.
5700/5700xt/VII мали таку саму ціну як 2060/2060s/2070/2070s/2080 відповідно і могли конкурувати хіба що з паскалями, що вийшли на 3 роки раніше.
Зараз ситуація теж не на користь амд, 7900 xtx при однаковій ціні з 4080 має з нею паритет в растері, але на 16% слабіше і має гіршу реалізацію технологій масштабування.
SergN: 25.03.2024 19:10Залишили б ще серію GTX без рейтрейсінг-блоків, тоді б побачили по такій статистиці продажів справжнє ставлення споживачів до RTX, чи потрібно воно їм, чи просто беруть, бо інших варіантів від Нвідії немає, а визнають лише Джефорси.
І це було. GTX 1660 Ti довго випускалась паралельно з 2060. Іх місце і долю на ринку чудово видно на слайді вище.
4,12% у 2060 проти 1,63% у 1660 Ti.
Як раз ринок і показав, що карти без RTX користуються все меншим і меншим попитом, через що їх і зняли з виробництва.
Scoffer
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 19:10Залишили б ще серію GTX без рейтрейсінг-блоків
В архітектурах нвідії рейтрейсинг-блоки і тензорні ядра не є чимось самостійним і незалежним. Вони рівномірно размазані по stream multiprocessor'ам (SM) в кількості 128 куда-ядер, одне рт-ядро, 4 тензороядра і 4 текстурних юніта (в Аді). SM - мінімальна неподільна одиниця в нвідіях, на них подається загальний на увесь SM потік команд і обробляється так званим warp-sheduler`ом, котрий і розпихує ті команди по запчастинам.
До чого я це все - фізично випилити рейтрейсингові запчастини - неможливо. Відповідно місце на чіпі зекономити - теж. А умовне відключення в драйверах відяху навряд чи здешевить :rotate:

PS: у АМД схожа дуже схожа концепція побудови відяхи. Місцевий аналог SM називається Double Compute Unit, але насправді він ніфіга не double, а всі quad. Тобто має чотири шедулера команд, на котрі, однак, чотири потоки команд не подаються незалежно, а треба вони для непослідовного виконання одного потоку паків команд. Такий собі out-of-order на рівні цих самих паків. Як на мене - якась наркоманія. Не дивно що у них з дровами вічні проблеми. Нвідія винесла суперскаляр рівень нижче в куда-ядра, воно там ковбаситься саме в собі, і не вимагає ніякої додаткової роботи в зовнішніх планувальниках. В будь-якому випадку фізично випилити рт з рдна3 теж неможливо. Такі справи :horror:

Відправлено через 7 хвилин 7 секунд:
PPS: у інтела, як не дивно, теж все дуже схоже. Відмінності тільки в кількостях тих чи інших блоків. А концептуально "з однієї бочки розливали".
l-m
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 18:37 Манямірок нефоннатів: "нінужон он нам ваш RTX".
Цікаво, що я нічого не казав про потрібність чи непотрібність RTX (це що хворий мозоль?)
Мене просто вразила ця альтернативна реальність, де примудряються зробити 7 неправдивих тверджень в одному пості, це прям рівень раша пропаганди тільки про Нвідю.
6 з них вже вказали, спростовано було 0.

P.S. Не відповідай мені, я на подібних персонажів час витрачати не буду.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

l-m: 25.03.2024 21:19P.S. Не відповідай мені, я на подібних персонажів час витрачати не буду.
Ти ж моя бусінка, відкрию тобі великий секрет, який тобі мама не сказала - ти не пуп світу :lol:
Це форум, на якому люди спорять про речі, які насправді маловажливі в реальному світі, особливо зараз.
Іноді спорять аргументовано, з реальними фактами і даними. От як я, наприклад, наводив статистику відеокарт, давай посилання на реальний ціновий моніторинг і т.д. і т.п.
Іноді несуть бездумну фанатську ахінею з рівнем аргументації "одна бабка сказала".
Ти саме з других. Тому взагалі начхать, будеш ти мені щось відповідати чи ні.
Мені начхать, бо ти нецікавий співрозмовник.
Твоєму улюбленому вендору начхать, бо скільки б ти там не пхався про непотрібну Нвідію, чомусь 85% споживачів обрали саме її.
Зараз твого ідола цікавить лише те, як скопіювати ці "нікому непотрібні" технології та хоч трошки повернути ринкову долю, яку просрав саме через тих дурнів в менеджменті та серед інженерів, які розповідали про "нінужон нам RTX".
SergN
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 19:45Те, що всі карти в топі зелені, говорить саме про те, що ринком виявилась потреба саме в тих споживчих якостях, які дають продукти Нвідіа. Включно з тим самим RTX.
Ні, не говорить, зокрема про те, що потрібні всі ці якості. Жремо, що дають, вибір такий, що аж ... півконкурента, тому не варто тут махати рейтрейсингом, як ключовим фактором вибору.
От я, маючи RTX-карту, в ній ніяк не ціную впроваджену функцію на букву R, і розповідати, що вона нічого не коштує покупцю, не варто. Як по транзисторному бюджету аж ніяк не нуль, так і по RnD-затратах, оплаті праці недешевих софторукожопів і т.д. Це падає додатковим навантаженням в ціні на кінцевого споживача, іншого не буває.
fantomrulezz: 25.03.2024 19:45Підтримка новітніх технологій навіть в першому поколінні вже мала сенс як мінімум починаючи з 2060 (яка і стала народною картою), особливо якщо говорити про DLSS.
Ну так про останню технологію варто говорити окремо, і вона пішла своїм шляхом розвитку. Дехто цінує, дехто любить "натуральність". Але точно 2060 не відноситься до тих карт, яких вибирають для застосування рейтрейсингу. Як і сучасніші 3060, 4060. А якраз карти цього сегменту і є найбільш популярними (ну ще там лептоп-моделі є в статистиці, які по дефолту слабші від своїх десктопних родичів).
WhiskeyInTheJar
Member

Повідомлення

n6407: 25.03.2024 10:06 чего там "смиряться" с консолями, берешь и пользуешься, без фапа и холиваров, для онлайна с друзьями ПК, там в онлайне никаких ..90 не нужно, ни 3090 ни 4090 ни 5090. Ну а для работы, то вообще другой пранонс :-/ вот тебе и всё СПОКОЙСТВИЕ. Включил, поиграл, выключил ...
Я например в онлайн-игры не играю просто, меня уже воротит от них. А так конечно тот же Xbox S по цене/качество достаточно интересная штуковина, если "харчами не перебирать" и просто играть в игры, со своей подпиской и возможностью юзать клавомышь практически везде.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 22:07Ні, не говорить, зокрема про те, що потрібні всі ці якості. Жремо, що дають, вибір такий, що аж ... півконкурента, тому не варто тут махати рейтрейсингом, як ключовим фактором вибору.
Дик півконкурент же викатив карти без RTX - чомусь не взлетіло, доля ринку з 40%+ до 15% скотилась.
Це і є показник попиту і ринкового успіху. Більше попит чомусь саме на RTX та DLSS.
SergN: 25.03.2024 22:07От я, маючи RTX-карту, в ній ніяк не ціную впроваджену функцію на букву R, і розповідати, що вона нічого не коштує покупцю, не варто. Як по транзисторному бюджету аж ніяк не нуль, так і по RnD-затратах, оплаті праці недешевих софторукожопів і т.д. Це падає додатковим навантаженням в ціні на кінцевого споживача, іншого не буває.
Собівартість розробки і виробництва, звісно, має деяку кореляцію з вартістю кінцевого продукту, але це зовсім не єдиний фактор.
Будь який товар коштує рівно стільки, за скільки його готові купити.
Карти конкурента, в яких раніше RTX-у зовсім не було (і транзисторний бюджет він не від'їдав), а зараз він є, але гірший, чомусь коштують не дешевше.
Тому всі балачки про "карти коштують дорого через RTX" - залишаються балачками.
Карти коштують дорого через відсутність повноцінної конкуренції.
Зможе АМД (чи Інтел :-/ ) викатити повноцінного конкурента, в тому числі в рейтрейсингу та масштабуванні - буде Нвідіа вимушена знижати ціни.
Не зможе - будемо продовжувати мати топи по два кілобакси.
SergN: 25.03.2024 22:07Дехто цінує, дехто любить "натуральність". Але точно 2060 не відноситься до тих карт, яких вибирають для застосування рейтрейсингу. Як і сучасніші 3060, 4060.
Так питання не тому, що їх купують, щоб рейтрейсинг на максимум накрутить.
Хоча ніхто не забороняє на середніх чи низьких налаштуваннях RTX в фуллхд включати, вони це нормально витягують.
Питання в тому, що немає сенсу купувати конкурентів, бо при однаковій ціні в растерізації вони парітетні , а технічні можливості RTX та DLSS відрізати контпродуктивно. Можна не використовувати DLSS всюди, а лише в найважчих іграх.
Що тут думати, 2060 давала можливість з DLSS в 4К навіть грати.
Soto
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 18:37 Манямірок нефоннатів: "нінужон он нам ваш RTX".
Реальний світ:
P.S. Дискретну карту AMD можна знайти аж на 31 місці
вы не понимаете - это другое :laugh:
SergN
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.03.2024 22:38Дик півконкурент же викатив карти без RTX - чомусь не взлетіло, доля ринку з 40%+ до 15% скотилась.
Це і є показник попиту і ринкового успіху. Більше попит чомусь саме на RTX та DLSS.
fantomrulezz: 25.03.2024 22:38Можна не використовувати DLSS всюди, а лише в найважчих іграх.
Що тут думати, 2060 давала можливість з DLSS в 4К навіть грати.
Так, може, нарешті почнемо розділяти рейтрейсинг та DLSS? Звідки така впевненість, що саме перша технологія є рушієм попиту на зелені карти, а не друга? Чи краща енергоефективність зелених карт? Чи ж, може, невдоволення якимось з факапів/недоліків конкурента, зокрема як результат неякісної роботи софтописак?
Саме до цього я і веду, що ті місця в рейтингу ніяк не варто приписувати "успіхам" в рейтрейсингу, особливо для переважної більшості тих карт, які наведені на скріншоті.
fantomrulezz: 25.03.2024 19:45І це було. GTX 1660 Ti довго випускалась паралельно з 2060. Іх місце і долю на ринку чудово видно на слайді вище.
4,12% у 2060 проти 1,63% у 1660 Ti.
Щось не помітив цей текст в пості вище. 1536 шп проти 1920 - це точно прямі конкуренти, щоб порівнювати?
А 1660Супер має вищий %, аніж 2060 Супер, то що, які висновки зробимо? :popcorn: Не здається, що така логіка дає збій?
fantomrulezz: 25.03.2024 19:45Як раз ринок і показав, що карти без RTX користуються все меншим і меншим попитом, через що їх і зняли з виробництва.
:lol: Це взагалі розрив мозку. Це в момент випуску 2000ї серії, в якій не було карт без RTX, прямо так і показав, що попит на неіснуючі карти знизився? :laugh: Точно-точно не через пропозицію? Чи лоуенд-карти 1660, де максимум був 6Гб пам'яті, мали б забезпечити альтернативний попит, особливо в часи, коли старших розмітали вагонами в майнінг?
Soto
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 23:04 Саме до цього я і веду, що ті місця в рейтингу ніяк не варто приписувати "успіхам" в рейтрейсингу
Вы хотите выборку стим по играм, их продажам и есть ли там лучи? Или выборку того, как часто не включают лучи там, где есть возможность включить?
Просто в высоком разрешении без рейтресинга выгодней брать красные топы. Если выгодно, и на лучи плевать, то почему зелёные топы продаются чаще?
Только не говорите, что из-за длсс, потому что в том же 2к разрешении какой-то 7900 не нужен никакой апскейлинг
SergN
Member

Повідомлення

Soto: 25.03.2024 23:08Или выборку того, как часто не включают лучи там, где есть возможность включить?
Ось була б така статистика, тоді можна було б починати говорити окремо про важливість променів для споживачів.
Soto: 25.03.2024 23:08Если выгодно, и на лучи плевать, то почему зелёные топы продаются чаще?
До чого тут топи, коли обговорювався скріншот рейтингу стіму, як аргумент важливості ртх, і на цьому скріншоті аж ніяк не топи. Важливість мати "царя гори" для виробників вже давно відома, і це їм досить значні плоди приносить не лише в продажу безпосередньо цього "царя гори". Ну і це все не можна обговорювати без відриву від стану конкуренції в галузі, і от якраз тут ще спробуй відокремити роль конкурента в ринковому успіху зелених.
Soto
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 23:26 Ось була б така статистика, тоді
тодi вы б сказали, что тесты не тесты, выборка не выборка
SergN: 25.03.2024 23:26 До чого тут топи, коли обговорювався скріншот рейтингу стіму, як аргумент важливості ртх, і на цьому скріншоті аж ніяк не топи.
Верно. Но ведь там и не rx6600 :teacher:
SergN
Member

Повідомлення

Soto: 25.03.2024 23:30тодi вы б сказали, что тесты не тесты, выборка не выборка
2 тижні, як зареєстрований, а вже такий розумник та всезнайка. :facepalm:
Soto: 25.03.2024 23:30Но ведь там и не rx6600
А нічого йому там робити. Як тільки напівконкурент зможе стати повноцінним конкурентом в топ-сегменті, тоді почнеться тривалий процес визнання з результатами для нижнього сегменту.
Soto
Member

Повідомлення

SergN: 25.03.2024 23:39 2 тижні, як зареєстрований, а вже такий розумник та всезнайка. :facepalm:
ну так дата регистрации - это не дата рождения :facepalm:
и вы по выборке выше именно это и сказали - она показательна, но вам плевать
SergN: 25.03.2024 23:39 А нічого йому там робити
Ну так ведь ваш аргумент, что не только лучи, но и длсс играет роль. А у амд аналог в виде FSR, у интела - XeSS. Но их карты далеко и глубоко.
Как-то ваш аргумент не вяжется с реальностью.

Что до рушiя попиту - лучи не надо выискивать, нужно рассматривать общее впечатление. Я приведу пример на игре, где на эти лучи попросту нет времени, чтоб обращать внимание.
Найдите сами где лучи, а где их нет, при этом не всматриваясь
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Востаннє редагувалось 26.03.2024 00:22 користувачем Soto, всього редагувалось 2 разів.
WhiskeyInTheJar
Member

Повідомлення

Soto: 25.03.2024 23:08
SergN: 25.03.2024 23:04 Саме до цього я і веду, що ті місця в рейтингу ніяк не варто приписувати "успіхам" в рейтрейсингу
Вы хотите выборку стим по играм, их продажам и есть ли там лучи? Или выборку того, как часто не включают лучи там, где есть возможность включить?
Просто в высоком разрешении без рейтресинга выгодней брать красные топы. Если выгодно, и на лучи плевать, то почему зелёные топы продаются чаще?
Только не говорите, что из-за длсс, потому что в том же 2к разрешении какой-то 7900 не нужен никакой апскейлинг
А в период майнингового бума от красных карт полки ломились?
Soto
Member

Повідомлення

WhiskeyInTheJar: 26.03.2024 00:01 А в период майнингового бума от красных карт полки ломились?
Не знаю, не интересовался.
Это какой-то критерий?
Выборку fantomrulezz показал на данный момент. А на данный момент в б/у сегменте можно взять всё. Да и нового хватает
Scoffer
Member

Повідомлення

Проблема АМД перш за все в легендарних драйверах. Рандомним конвульсіям курсора вже років ну ніяк не менше п'яти.
Чорний екран при перегляді відео - туди ж. Хочу зауважити що при АТІ такої фігні не було, це надбання саме АМД. :-/

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
А від пропозиції від АМД впровадити в лінукс віндове драйверне абі бо їм, бачите, складнувато, прифігів навіть сам Лінус :laugh: :laugh: :laugh:
Відповісти