Останні статті і огляди
Новини
AMD готує серію 35-ватних процесорів Ryzen 8000GE
-
alexeygalas
Member
Пропоную обговорити AMD готує серію 35-ватних процесорів Ryzen 8000GE
хороший варіант для антиблекаутного робочого пк, який би робив від DC 12v
хороший варіант для антиблекаутного робочого пк, який би робив від DC 12v
-
Mike88
Member
Alder Lake Intel N100 - 6ватний 4ядерний проц - ціною 120 баксів за цілий комп в зборі https://vi.aliexpress.com/item/1005005776132222.htmlalexeygalas: ↑ 15.02.2024 12:05для антиблекаутного робочого пк, який би робив від DC 12v
-
coffeeman
Member
Мало сенсу в тих процесорах - AM5-матплати занадто дорогі, DDR5 все ще дорожча за DDR4, самі процесори явно не як Атлони за ціною будуть - не вийде зібрати дешево.
-
alexeygalas
Member
Mike88
ну це дивлячись для якої роботи. Особисто я на цьому інтелі з 4 потоками буду рік чекати, поки проєкт запуститься. І на 16 гб не впевнений чи він взагалі запуститься. Ну і тут не питання ціни а питання можливості роботи від автономних джерел живлення.
ну це дивлячись для якої роботи. Особисто я на цьому інтелі з 4 потоками буду рік чекати, поки проєкт запуститься. І на 16 гб не впевнений чи він взагалі запуститься. Ну і тут не питання ціни а питання можливості роботи від автономних джерел живлення.
-
willrain
Junior
Вряд ли это глобально снизит "нижнее" потребление, только зарежет "верх" за счет сниженных частот. Так что никто не мешает решать это софтово, ограничивая нагрузку.alexeygalas: ↑ 15.02.2024 12:05 хороший варіант для антиблекаутного робочого пк, який би робив від DC 12v
Ryzen 5700G + 8 GB + SSD с запущенной системой: https://upload.jabberworld.info/u/ec27d ... HFRlQA.jpg - см. на лабораторник. 10,6 Вт.
Востаннє редагувалось 15.02.2024 14:00 користувачем willrain, всього редагувалось 1 раз.
-
Conqistador
Member
alexeygalas
дизельный генератор в помощь
дизельный генератор в помощь
-
Kai999
Member
для русских пойдет.Mike88: ↑ 15.02.2024 12:57Alder Lake Intel N100 - 6ватний 4ядерний проц - ціною 120 баксів за цілий комп в зборі https://vi.aliexpress.com/item/1005005776132222.htmlalexeygalas: ↑ 15.02.2024 12:05для антиблекаутного робочого пк, який би робив від DC 12v
А я бы лучше доплатил и взял на Ali - 4300u за 150 баксов. 8/120 оперативу и ssd дешевле докупить отдельно.
- спойлер
-
kolobo4ek
Junior
на ebay від 120 баксів вже є Dell OptiPlex 3060 Micro Desktop Intel i5-8500T ... а не оце ось кітай без підтримки, ще й на такому поколінні .... а за 150-175 баксів вже буде + 240GB SSD, 16GB RAM.... ну я розумію шо є шанувальники аліекспреса шо любу каку за 150 баксів готові брати ... але... за 130-150+- баксів і ноут можна взяти Dell Latitude 5490 i5-8250U,(або i7-8650u якЩо повезе) 16GB RAM 256GB SSD .... но не цей кітойській гм....Kai999: ↑ 15.02.2024 16:14для русских пойдет.Mike88: ↑ 15.02.2024 12:57
Alder Lake Intel N100 - 6ватний 4ядерний проц - ціною 120 баксів за цілий комп в зборі https://vi.aliexpress.com/item/1005005776132222.html
А я бы лучше доплатил и взял на Ali - 4300u за 150 баксов. 8/120 оперативу и ssd дешевле докупить отдельно.
- спойлер
- Безымянный.jpg
-
waryag
Member
На балконе? Соседи будут в восторге!Conqistador: ↑ 15.02.2024 13:59 дизельный генератор в помощь
-
Conqistador
Member
их нельзя использовать в помещениях, на улице и использовать переноскуwaryag: ↑ 15.02.2024 16:56На балконе? Соседи будут в восторге!Conqistador: ↑ 15.02.2024 13:59 дизельный генератор в помощь
-
DiBal
Junior
Бросить береноску и будут хлопать в ладоши.waryag: ↑ 15.02.2024 16:56На балконе? Соседи будут в восторге!Conqistador: ↑ 15.02.2024 13:59 дизельный генератор в помощь
-
waryag
Member
Формально нельзя. Фактически, главное реальное препятствие - шум.Conqistador: ↑ 15.02.2024 17:06 их нельзя использовать в помещениях, на улице и использовать переноску
Помнится, во время блекаутов в Одессе наезжали на предпринимателя, продававшего электрику соседям.DiBal: ↑ 15.02.2024 17:07 Бросить береноску и будут хлопать в ладоши.
-
yurius_r
Member
Давно не бачу сенсу в LowTDP варіантах. В будь-якій материнці на будь-якій проц можна поставити ті самі 35w. Якщо це буде якийсь прямо готовий міні пк, то там щось буде кастомне скоріш за все з боку материнки і затолити ті 35w там.
P.S. У спец біннінг для 35w процесорів я вірю не дуже, можливо туди йде якійсь непотріб, що не може працювати при повному tdp.
P.S. У спец біннінг для 35w процесорів я вірю не дуже, можливо туди йде якійсь непотріб, що не може працювати при повному tdp.
-
KimRomik
Member
на всіх біосах TDP на проци за замовчуванням стоїть на авто, тому вони всі будуть працювати на максимальній потужностіyurius_r: ↑ 15.02.2024 17:43 Давно не бачу сенсу в LowTDP варіантах. В будь-якій материнці на будь-якій проц можна поставити ті самі 35w. Якщо це буде якийсь прямо готовий міні пк, то там щось буде кастомне скоріш за все з боку материнки і затолити ті 35w там.
так що 35-вт проци це скоріш за все ті, що не пройшли тест на 65-вт, але можуть функціонувати лише на занижених частотах, тому параметр авто залишиться якраз для автоналаштування їхніх споживчих параметрів, заданих виробником, тобто максимальна потужність
-
yurius_r
Member
KimRomik
Якщо прийняти вашу гіпотезу щодо відбраковки, то такі проци хоча б дешевше мають коштувати, але щось я не помітив такого
Якщо прийняти вашу гіпотезу щодо відбраковки, то такі проци хоча б дешевше мають коштувати, але щось я не помітив такого
-
Denvys5
Member
Для ОЕМів щоб одразу йшло 35вт з коробки і не треба було нічого виставляти; включаючи можливість сбросу/оновлення біосу без втрати цього налаштування. Інакше - тільки свій кастомний біос з лімітами "з коробки", але це доступно далеко не кожному ОЕМу.yurius_r: ↑ 15.02.2024 17:43Давно не бачу сенсу в LowTDP варіантах. В будь-якій материнці на будь-якій проц можна поставити ті самі 35w.
-
yurius_r
Member
Denvys5
А якщо не гіпотетично, ви зможете навести приклади такого OEM якому навіть кастомний BIOS не під силу? Як приклад я б хотів не бренд, а продукт
А якщо не гіпотетично, ви зможете навести приклади такого OEM якому навіть кастомний BIOS не під силу? Як приклад я б хотів не бренд, а продукт
-
waryag
Member
Питання не в тому, що це не під силу, а в тому, що юзати готове рішення простіше, дешевше і швидше. Саме тому переважна частина заліза поставляється без модифікаційyurius_r: ↑ 15.02.2024 20:26А якщо не гіпотетично, ви зможете навести приклади такого OEM якому навіть кастомний BIOS не під силу? Як приклад я б хотів не бренд, а продукт
-
yurius_r
Member
waryag
Якщо готове рішення - це ПК в будь якому вигляді, то взагалі не бачу проблеми реалізувати обмеження на боці плати, але нехай. Збоку ж звичайних покупців, що купляють окремо процесор, то взагалі не бачу жодного сенсу в таких варіантах.
Якщо готове рішення - це ПК в будь якому вигляді, то взагалі не бачу проблеми реалізувати обмеження на боці плати, але нехай. Збоку ж звичайних покупців, що купляють окремо процесор, то взагалі не бачу жодного сенсу в таких варіантах.