Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Процесори то окрема тема, я теж зараз схиляюся до процесорів від амд, тому і собі взяв райзен, і всім родичам та знайоми теж роблю збірки на райзенах. Але я пам’ятаю як перші півроку після виходу райзен 3600 були проблеми. Не критичні, але неприємні. Перша – під будь-яким кулером він доволі швидко нагрівався до 50+, тупо реагуючи на запуск браузера або якісь такі дії. Через це кулер то починав набирати оберти, то зменшував оберти. Бо він одразу ж швидко холонув. Приходилося вручну налаштовувати роботу кулера. Також, мене здивувало його 1,476 вольт на ядро. Ще з проблем – було проблемно встановити дрова на чіпсет. Амд фіксили цю проблему півроку. Як виявилося, це була проблема з системами на кирилиці та традиційному китайському. Але зараз з процесорами все нормально. Дрова оновлюються, кулер не реагує на кожен чих, бо виробники материнських плат врахували цей момент. А от щодо відеокарти — остання моя відеокарта від амд це рх470. Вона працює до сих пір. І зараз вона працює нормально. Але в неї теж були проблеми з драйверами. Деякі драйвера не установлювалися. Тупо з офіційного сайту видавало помилку. Або в адреналіні видавало помилку, коли натискав перевірити нові драйвера. Бувало, що драйвер крашився при перегляді ютубу. Я на ній грав тільки в геншин, бо я її купував для комп’ютера на роботі. Тому щодо проблем в іграх нічого не скажу. Геншин на ній не крашився, або я не пам’ятаю, що він крашився. Але в ютубі вона крашилась. Тому мене всі ці відгуки про зелений екран насторожують.
Востаннє редагувалось 25.12.2023 21:31 користувачем Kirakishou, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Деякі драйвера не установлювалися.
В мене ця хрінь була ще за АТІ і на 3870, і на 6770. Обидві продаж десяток років тому в стані повністю робочих, але той каталіст - це була головна біль. Карт саме від амуде немав (тому що попередні дві були формально АТІ), це от перша :)
formazon
Member

Повідомлення

Лежит в коробке 7800xt Nitro. Завтра поставлю. Прям интересно что там за зелёные и синие экраны. Сейчас стоит старенькая GTX 1060 особо претензий нет, но после 7850, RX 470 и RX 580 драйвера от nVidia это испанский стыд. Реально как будто вернулся во времена Windows XP... А ещё это "У вас нету аккаунта" просто вымораживает...
Metroa
Member

Повідомлення

Підкажіть, а 150$ за нову gtx 1660 super 6g це норм? Правда бренд якись незрозумілий CORN.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

хто в курсі, амд почила споживання 7900хт/хтх в простої?
чи все ще споживає під 100 ват?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Metroa: 26.12.2023 00:08 Підкажіть, а 150$ за нову gtx 1660 super 6g це норм? Правда бренд якись незрозумілий CORN.
мне кажется в целом покупка 1660 super в конце 2023 не сильно здравое решение, тем более можно за 200 взять 6600хт
waryag
Member

Повідомлення

Metroa: 26.12.2023 00:08Підкажіть, а 150$ за нову gtx 1660 super 6g це норм? Правда бренд якись незрозумілий CORN.
Якщо врахувати, що карту офіційно знято з виробництва, ймовірно, що це не бренд, а одна з багатьох наліпок, які китайці ліплять на сумнівний ОЕМ.
sselesnes
Member

Повідомлення

На редіті лежить новий білд fsr2fsr3 від LukeFZ. Cyberpunk 1.8-2.0х, Dying Light2 2.0х, Last of Us - 1.5-1.7х, Alan Wake2 не задоволен, Metro benchmark нічого не отримав. Cyberpunk шикарно та, нажаль, як і в Alan Wake - з модом трасування шляху не працює.

daesz в мене була nvidia 730 від Gigabyte, на яку драйвер становився тільки від 630ї. Назвемо це ребрендинг чіпов)
El Barrent
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 26.12.2023 00:28 хто в курсі, амд почила споживання 7900хт/хтх в простої?
7900 xt - 85w
Metroa
Member

Повідомлення

waryag: 26.12.2023 06:14
Metroa: 26.12.2023 00:08Підкажіть, а 150$ за нову gtx 1660 super 6g це норм? Правда бренд якись незрозумілий CORN.
Якщо врахувати, що карту офіційно знято з виробництва, ймовірно, що це не бренд, а одна з багатьох наліпок, які китайці ліплять на сумнівний ОЕМ.
ось така https://www.newegg.com/corn-geforce-rtx ... 4REJT74152
Nouriel
Member

Повідомлення

Metroa
так в сша 6600 по 150$
Metroa
Member

Повідомлення

Nouriel
б/у
Vlaad13
Member

Повідомлення

El Barrent: 26.12.2023 11:25
aaleksandrenko: 26.12.2023 00:28 хто в курсі, амд почила споживання 7900хт/хтх в простої?
7900 xt - 85w
Чето в голос :lol:
Не думал что там всё так печально :facepalm:
У меня не в каждой игре столько бывает :rotate:
formazon
Member

Повідомлення

El Barrent: 26.12.2023 11:25
7900 xt - 85w
Откуда данные? Я в обзорах видел энергопотребления 7900XT в режиме 2D 20-25W
daesz
Member

Повідомлення

formazon: 26.12.2023 17:22
Откуда данные? Я в обзорах видел энергопотребления 7900XT в режиме 2D 20-25W
У нього ж в профілі написано 7900хт найтроплас вапор екс, думаю, з першоджерела :)
odessitmws
Member

Повідомлення

Vlaad13: 26.12.2023 16:12Чето в голос
+1 у меня столько 3060ти в играх кушает при 0.75в и локе кадров
5700 помню кушала в ютубах 40+вт так там чип наверное раза в 4-6 меньше
когда условно говоря лампочки по 7вт кушают то 80 на одну ток карту при ютубе рили как то не экономно
Kirakishou
Member

Повідомлення

Щойно прийшла премія. Зараз маю 35к на відеокарту. Планую чекати скидок на 7800ХТ нітро+, бо за 26к її брати не цікаво. Якщо скидок не буде, чекаю 4070 супер. Все правильно роблю?
formazon: 26.12.2023 17:22Откуда данные? Я в обзорах видел энергопотребления 7900XT в режиме 2D 20-25W
Недавно була новина на TechPowerUp, що нові драйвера виправляють проблему. Автор статті почав заново проводити тестування відеокарт і прийшов до висновку, що споживання зменшилось тільки у певних сценаріях використання і не для всіх відеокарт. Для деяких відеокарт амд примусово увімкнули в драйвері фрісінк і на деяких відеокартах це дійсно допомогло знизити споживання.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kirakishou: 26.12.2023 18:04 Щойно прийшла премія. Зараз маю 35к на відеокарту. Планую чекати скидок на 7800ХТ нітро+, бо за 26к її брати не цікаво. Якщо скидок не буде, чекаю 4070 супер. Все правильно роблю?
formazon: 26.12.2023 17:22Откуда данные? Я в обзорах видел энергопотребления 7900XT в режиме 2D 20-25W
Недавно була новина на TechPowerUp, що нові драйвера виправляють проблему. Автор статті почав заново проводити тестування відеокарт і прийшов до висновку, що споживання зменшилось тільки у певних сценаріях використання і не для всіх відеокарт. Для деяких відеокарт амд примусово увімкнули в драйвері фрісінк і на деяких відеокартах це дійсно допомогло знизити споживання.
Вкладення
DHVrj5eW0AAhNOc.jpg
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 26.12.2023 18:04 Щойно прийшла премія. Зараз маю 35к на відеокарту.
За 35 можна 4070ті взяти прямо зараз :eek:
lewerlin
Member

Повідомлення

GreenMile: 26.12.2023 18:41За 35 можна 4070ті взяти прямо зараз :eek:
От тільки воно людині не треба.
Kirakishou: 26.12.2023 18:04Зараз маю 35к на відеокарту.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/xfx-rx-68xlaqfd9/p326665237/
Для геншу в 4к вистачить з запасом. І ніяких приколів з енергоспоживанням.
Відповісти