П'ять найкращих відеокарт Nvidia всіх часів за версією Tom's Hardware

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

Nortrom: 30.11.2023 14:19Была неплохая, но увы на фоне HD 7xxx была так се, недолго прожила, в отличии HD 7xxx. У самого была 670, недолго тянула игры, уже начиная с 2014 задыхалась.
А вот G80/Pascal это легенды. Где вообще Geforce 2 или на худой конец 3?
Тут сенс не в крутості а в знаковості більше. Кеплер посунув трон АМД(так, на троні тоді були радіки). Свого роду маленька революція, далі просто еволюційний розвиток.
Ну а топ 1 має бути у 8800. Оце вже революція ніфіга не маленька, причому для всієї індустрії. G80 - перший GPU, як ми його знаємо.
er[socrates]
Member

Повідомлення

1060-1080 самый топчик, они до сих пор у многих стоят и тянут современные игрушки с нормальным качеством графония. Особенно 1060-6, за 350 дол карта отбегала 7 лет и еще может уверенно бегать дальше. С другой стороны, это показатель отсутствия какого-то ощутимого прорыва в графических технологиях для среднестатистического пользователя. Или просто к 2015 году картинка пришла к приемлемому качеству в большинстве своём, окончательно закрыв эпоху угловатых полигональных моделей.
Donate
Member

Повідомлення

er[socrates]: 30.11.2023 14:28 1060-1080 самый топчик, они до сих пор у многих стоят и тянут современные игрушки с нормальным качеством графония. Особенно 1060-6, за 350 дол карта отбегала 7 лет и еще может уверенно бегать дальше. С другой стороны, это показатель отсутствия какого-то ощутимого прорыва в графических технологиях для среднестатистического пользователя. Или просто к 2015 году картинка пришла к приемлемому качеству в большинстве своём, окончательно закрыв эпоху угловатых полигональных моделей.
Злізуть всі з ПС4 і оптимізація в труху піде. Розслабся :laugh: ПС5 стартанула ну ніяк :gigi:
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

Как раз сегодня в рекомендациях гугла всплыла статья. Прочитал и задумался какие карты я бы включил в данный топ. Мой топ больше ориентирован на выгодность и массовость продуктов.
1 место делят 8800GTX 768MB как карта с самым большим отрывом от предыдущего поколения и очень долго сохранявшая актуальность, а также 8800GTS 320MB как карта которая стоила ощутимо дешевле старшей версии, но все еще была гораздо быстрее предыдущего поколения. Выход 8800GTX в свое время был действительно событием.
2 место 6600GT достаточно доступная в свое время карта среднего уровня с отрывом от топов предыдущего поколения. Была действительно массовой.
3 место 560Ti еще одна действительно народная карта
4 место 1060 не просто народная карта, но народная карта во время и между майнинг бумами, что видимо и определило ее актуальность на протяжении долгого времени.
5 место 970 еще одна массовая карта с отличной для своей цены производительностью.
Nortrom
Member

Повідомлення

Тут сенс не в крутості а в знаковості більше.
Тогда можно считать GeForce 2 получил аппаратную обработку геометрии и освещения. GeForce 3 шейдеры, G80 унифицированные шейдеры, Pascal долгожитель, RTX 2xxx Ray Tracing

и еще может уверенно бегать дальше
Подавляющее большинство да. Камень преткновения UE5, но там надо GTX 1070+ чтобы на низко-средних бегать в 1080. Теперь 1070 часто в минималках, если это чисто PS5/Xbox X игра.
показатель отсутствия какого-то ощутимого прорыва в графических технологиях для среднестатистического пользователя
Потому что от консолей отталкиваются, разрабы долго с кроссгена слазят. 5я серия тоже будет долго жить пока разрабы полностью на PS6 не перейдут :D
Prescott
Member

Повідомлення

ИМХО весь золотой фонд паскалей 1066-1070-1080Ти достоин взять места.
big_bang
Member

Повідомлення

я з 9600gt пару років сидів)))
washburn_t15
Member

Повідомлення

6600-560-970-1060-3080
Я бы как-то так топ составил.
Tyler
Member

Повідомлення

ідеальний топ) хіба шо 1060 не влізла)
Nortrom
Member

Повідомлення

Думаю, що 1080тіай в списку по причині того, що й досі залишається доволі непоганим рішенням для 1080р
;)
Ijachok
Member

Повідомлення

Я би згадав такі карти:
- 8800 GT(як народну) або GTX (як проривну)
- 6600 як ще більш народну
- 4200 Ti
- 1050 - скільки років карта була актуальною!?!
- 1660 Super
- 3060
Виліз за 5 штук, місця не роздав, майже одні сідли зібрав :)
Shtopor
Member

Повідомлення

Та вони не сильно парились в плані ідеальне співвідношення ціни/якості у певній серії, якщо купляти нову в магазині (для б.в. трохи по іншому).

Бо в плані ціни за фпс найліпші показники у Нвідії - це хх60, хх70 або предтопи.
Але це завжди було питанням суб"єктивності - доплатити за більшу продуктивність й взяти хх70 або хх80 серію. Або якщо недостатьньо бюджету - то брати хх60 - і це також хороший вибір.

Погано що хх60 серія сьогодні це вже не те, що раніше. Добре якщо буде у FHD тягнути 60 фпс в сучасних іграх на високих без апскейлу - але це окрема тема.

Тому Toms Hardware вирішили не викликати зайвих суперечок і ставити усюди топи, якщо в них не було суттєвих косяків типу перегріву чи ціни як в Титану.
В цілому серії вони відобразили корректно.

Те саме і по Радеонам. Мені здаеться що 7950 та 5850 були більш оптимальними ніж 7970 та 5870, але вони вирішили не брати ціну до уваги...
Востаннє редагувалось 30.11.2023 15:07 користувачем Shtopor, всього редагувалось 1 раз.
erazel
Member

Повідомлення

Nortrom: 30.11.2023 14:19
600 серія була крута,
Была неплохая, но увы на фоне HD 7xxx была так се, недолго прожила, в отличии HD 7xxx. У самого была 670, недолго тянула игры, уже начиная с 2014 задыхалась.
А вот G80/Pascal это легенды. Где вообще Geforce 2 или на худой конец 3?
Ви щось плутаєте, 670 нормально тягнула ігри при середніх налаштуваннях. Я сидів на 670 до 2018-19 року, коли придбав собі 4К монітор. Всі ігри не памятаю, але відьмака3 грав на 60фпс при середніх налаштуваннях. Тому про те що вона задихалась з 2014 року я б поспорив.
daesz
Member

Повідомлення

Nortrom: 30.11.2023 14:55
Думаю, що 1080тіай в списку по причині того, що й досі залишається доволі непоганим рішенням для 1080р
;)
Там ж відео підтверджує мої слова, чи я щось упустив? :)
Softas
Member

Повідомлення

Donate: 30.11.2023 14:25
daesz: 30.11.2023 14:21
Думаю, що 1080тіай в списку по причині того, що й досі залишається доволі непоганим рішенням для 1080р, та й в 2к може з потугами. Тут на форумі продають екземпляр вже який місяць, який може 4к60фпс у всіх нових іграх :idea:
спойлер
:gigi:
Ти не повіриш але 1060 ще до сих пір у багатьох стоїть. В цілому тягне багато що, а що не тягне то в цілому напевно не коштує ціни купівлі нової карти :gigi:
А реально вона тягне все, ну може просто треба скинути якість.
Nortrom
Member

Повідомлення

670 нормально тягнула ігри при середніх налаштуваннях.
Я прекрасно помню, UE4 ей тяжело дается. Ассасины начиная с Юнити(2014 года) уже тяжело шли. Я говорю в контексте 60 фпс, а не 30-40

поэтому я на ней не играл в Witcher 3. Даже не FullHD разрешение ;)

Там ж відео підтверджує мої слова, чи я щось упустив?
Я привел пример, что вы правы :beer:
daesz
Member

Повідомлення

Nortrom: 30.11.2023 15:30 Я привел пример, что вы правы :beer:
:beer:
Імхо - якщо купив таку нову в магазині і вона досі безпроблемна, то міняти її немає змісту взагалі (особливо, якщо це 1080р), але от б/в - я б точно не взяв, шанс що вона трудилась в шахті, ще й в декількох РІЗНИХ попередніх власників - майже гарантований :)
Capz
Member

Повідомлення

Сейчас какая нибудь старушка GTX 970-GTX 980 позволяет поиграть в новинки хотя бы на невысоких настройках, а вот лет 20-25 назад развитие технологий шло куда более ударными темпами. Игры отказывались запускаться без вертексных шейдеров, или показывали слайд шоу без блока T&L. Поэтому от себя бы отметил что-то прорывное бородатых времен (Riva TNT, GeForce 256, GeForce3 Ti), а также эсперименты с двухголовыми картами (GeForce 7950 GX2, GeForce 9800 GX2, GeForce GTX 590)
MindStealer
Member

Повідомлення

Найбільш врізалися 8800gtx і 1066
Перша проривна для свого часу, а друга. - "народна".
Samilo
Member

Повідомлення

RTX 3060 як на мене, зайва в цьому переліку.
Особливо , що вона тягне більшість відеоігр з RTX, що трохи не відповідає дійсності.
Так, RTX можно вмикнути але фпс 30-40 з DLSS на якість , що таке собі. Але якщо вважати, що це і є те "тягне " тоді - так
Відповісти