А ви куди його збираєтесь встановити?Miki+: ↑ 04.11.2023 20:22 Добрий вечір!
хочу взяти 3.5" на 6-12ТБ, для зберігання фільмів чи серіалів, щоб потім через Smart View переглядати їх на телевізорі, порадьте будь ласка що можна придбати, щоб йшло без затиків, так як фільми можуть бути як FullHD так і в 4K.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор HDD
-
radeon5870
Member
-
Miki+
Member
Avenger80
lewerlin
дякую, тоді можна шукати і на 5400 обертів, але щоб швидкість зчитування була не самою меншою
radeon5870
спочатку в ПК, а потім моживо і переставиться кудись
lewerlin
дякую, тоді можна шукати і на 5400 обертів, але щоб швидкість зчитування була не самою меншою
radeon5870
спочатку в ПК, а потім моживо і переставиться кудись
-
radeon5870
Member
зрозуміло
я б на вашому місці розглядав щось із моделей для NAS
(приклад у об'ємі 8ТБ)
https://hotline.ua/ua/computer/zhestkie ... 0-24228016
-
Miki+
Member
дякую всім за пораду, мабуть зупинюсь на WD RED PRO
а серію Purple варто розглядати?
а серію Purple варто розглядати?
-
Entar
Member
Доброго дня!
Після того, як здох мій тошиба 3ТБайтник, вірою і правдою прослуживший 11 років, мені не очевидно що робити далі зі зберіганням інформації. Після того як здох той хдд, я придбав 500 ГБ ссд, таким чином сумарно збільшивши ємкість ссд в комп'ютері до 1.2 ТБ. Але мені цього мало.
Треба щось на 2-3 ТБ щоб відчувати себе комфортно.
Поки не впевнений, чи варто купувати 2ТБ ссд, чи мене задовольнить HDD, щоб зрозуміти, мені потрібно визначитися:
1. Наскільки гіршими по якості стали hdd порівняно з тим як їх робила тошиба 12 років тому?
2. За які гроші реально купити HDD на 3 TB, який:
- буде достатньо надійним (проживе 5-7 років без проблем)
- не буде сильно шуміти/скрипіти
В принципі, інших вимог немає.
P.S. В топі хотлайну висять:
WD Blue 2 TB
Toshiba P300
По ціні - влаштовує. (якщо дорожче, то бачу більше сенсу ссд взяти)
Але я про них бачив достатньо поганих відгуків на розетці, щоб мене це трохи відлякнуло... Ледь не кожен другий відгук про те, що сипеться.
Після того, як здох мій тошиба 3ТБайтник, вірою і правдою прослуживший 11 років, мені не очевидно що робити далі зі зберіганням інформації. Після того як здох той хдд, я придбав 500 ГБ ссд, таким чином сумарно збільшивши ємкість ссд в комп'ютері до 1.2 ТБ. Але мені цього мало.
Треба щось на 2-3 ТБ щоб відчувати себе комфортно.
Поки не впевнений, чи варто купувати 2ТБ ссд, чи мене задовольнить HDD, щоб зрозуміти, мені потрібно визначитися:
1. Наскільки гіршими по якості стали hdd порівняно з тим як їх робила тошиба 12 років тому?
2. За які гроші реально купити HDD на 3 TB, який:
- буде достатньо надійним (проживе 5-7 років без проблем)
- не буде сильно шуміти/скрипіти
В принципі, інших вимог немає.
P.S. В топі хотлайну висять:
WD Blue 2 TB
Toshiba P300
По ціні - влаштовує. (якщо дорожче, то бачу більше сенсу ссд взяти)
Але я про них бачив достатньо поганих відгуків на розетці, щоб мене це трохи відлякнуло... Ледь не кожен другий відгук про те, що сипеться.
-
Grava
Member
2тб версія дуже гучнаEntar: ↑ 07.11.2023 16:17Toshiba P300
-
radeon5870
Member
Не варто довіряти ssd важливу інформацію ...Entar: ↑ 07.11.2023 16:17 ...
Поки не впевнений, чи варто купувати 2ТБ ссд, чи мене задовольнить HDD,
...
В мене є таке правило.
Якщо я зберігаю якусь мінімально важливу інформацію на ссд, то ОБОВ'ЯЗКОВО дублюю її на HDD.
А з недавнього часу ще і в хмарному сховищі. Onedrive.
Наприклад.
В моему nas-і працює ссд 4ТБ (торенти, документи, фотки....) швидко і беззвучно.
Раз на добу всі дані з цього ссд бекапляться на hdd компа.
-
Entar
Member
Це все зрозуміло і добре, але на моєму досвіді, в мене нічого поганого не сталося з інфою ні на одному ссд (а починав я з інтела 320, коли 120 гб коштували 200+$) із 7 в експлуатації, ні на одному нічого поганого не сталось. А от інфу з 3ТБ тошиби жалко Не те щоб там було щось критично надважливе, але...radeon5870: ↑ 07.11.2023 18:06 Не варто довіряти ssd важливу інформацію ...
В мене є таке правило.
Якщо я зберігаю якусь мінімально важливу інформацію на ссд, то ОБОВ'ЯЗКОВО дублюю її на HDD.
А з недавнього часу ще і в хмарному сховищі. Onedrive.
Який би HDD ви порадили в якості не шумного і якісного і недорогого? А то, якщо відгуки почитати, то все з ними погано крім дорогих.
-
Entar
Member
P.S. А що скажете про WD Purple 5400, на 2-3ТБ?
Гарантію дають на 3 роки.
Вони позиціонуються як диски для відеоспостереження, тобто по ідеї повинні бути розраховані, що писатися на них буде постійно.
Можна брати?
Гарантію дають на 3 роки.
Вони позиціонуються як диски для відеоспостереження, тобто по ідеї повинні бути розраховані, що писатися на них буде постійно.
Можна брати?
-
taxi911
Member
Entar
Пурпли, ВД Ред про, сигейти (окрім серії баракуда компьют, інші треба дивитись)можна розглядати з тошиб не знаю, але Р серія начебто найдешевша та масова. ВД блу начебто теж скотилась в найдешевший сегмент до серії Грін.
Тієї надійність Тошиби, що у Вас, за дешево зараз наврядчи знайдеться.
Пурпли, ВД Ред про, сигейти (окрім серії баракуда компьют, інші треба дивитись)можна розглядати з тошиб не знаю, але Р серія начебто найдешевша та масова. ВД блу начебто теж скотилась в найдешевший сегмент до серії Грін.
Тієї надійність Тошиби, що у Вас, за дешево зараз наврядчи знайдеться.
-
Entar
Member
Я правильно розумію, що із всього цього, "не черепиця" - це тільки вд ред, і наче (якщо вірити хотлайну) одна із нових ВД, 2ТБ за 2700 грн , або тошиба 3ТБ за 2700 грн.
Тошиба буде гучна і багато відгуків про ненадійність і проблеми з паркуванням головок. Але не знаю.
Думаю, може кращим рішенням буде взяти на 2ТБ ссд, за трохи більше 4000...
Тошиба буде гучна і багато відгуків про ненадійність і проблеми з паркуванням головок. Але не знаю.
Думаю, може кращим рішенням буде взяти на 2ТБ ссд, за трохи більше 4000...
-
taxi911
Member
Entar
Якраз я Вам дав моделі без черепиці, а от звичайний вд ред як раз таки може бути і на черепиці, тому треба при виборі дивитись в спеки.
ХДД під відеонагляд чисто теоретично не можуть бути на черепиці, до вони постійно записують/перезаписують і практично забиті + ще великий потік якщо камер багато.
Остання Тошиба що я ставив років 5 назад Р300 була на 2Гб, так трохи гучновата, вибрали по бюджету, як вона там зараз - не знаю, бо в Мелітополі (якщо ще там).
Зараз у мене стоїть такий зоопарк
Сігейт ST6000VN001 Айрон вульф середні по гучності, гріються як 7200
Тошиба DT01ACA200 Тошиба 7200 середні по гучності але гучніші за Айрон вульф
ВД WD20EARX серія грін самий тихий вінт
все інше 2,5
тут треба дивитись - під бекапи раз у неділю або зберігання, то можна будь який брати звісно не самий хлам, під торренти та часті записи, рейди і ті. то звісно на CMR
для критичної інфо я би не брав ССД ну якщо з нього десь копію ще зберігати, але тоді який сенс.
Якраз я Вам дав моделі без черепиці, а от звичайний вд ред як раз таки може бути і на черепиці, тому треба при виборі дивитись в спеки.
ХДД під відеонагляд чисто теоретично не можуть бути на черепиці, до вони постійно записують/перезаписують і практично забиті + ще великий потік якщо камер багато.
Остання Тошиба що я ставив років 5 назад Р300 була на 2Гб, так трохи гучновата, вибрали по бюджету, як вона там зараз - не знаю, бо в Мелітополі (якщо ще там).
Зараз у мене стоїть такий зоопарк
Сігейт ST6000VN001 Айрон вульф середні по гучності, гріються як 7200
Тошиба DT01ACA200 Тошиба 7200 середні по гучності але гучніші за Айрон вульф
ВД WD20EARX серія грін самий тихий вінт
все інше 2,5
тут треба дивитись - під бекапи раз у неділю або зберігання, то можна будь який брати звісно не самий хлам, під торренти та часті записи, рейди і ті. то звісно на CMR
для критичної інфо я би не брав ССД ну якщо з нього десь копію ще зберігати, але тоді який сенс.
-
Entar
Member
taxi911
SSD я беру на 2TB по одній причині. Я задовбався видаляти / установлювати ігри/ПО. Придбав нову відеокарту, підключив до телевізора ПК і геймпад, захотілося пограти в різні ігри, які раніше обходив стороною (різні ААА проекти, ігрове кіно ітд). А в мене 2 ссд на 500 гб і 1 на 250 в ПК. З урахуванням системи, ПО для роботи, різної роботи, бекапів потрібної інформації ітд, я по факту можу встановити 3 гри які займають 150 ГБ.
Можна потратити день на сортування/видалення лишнього ітд і тоді може влізе ще одна, але це не точно.
При цьому скачати фільм чи серіал в 4К - уже стане анріал.
Є звичайно 2-й комп'ютер, з 2 ТБ HDD де вільно 1 ТБ, на який можна покопіювати бекапи, але в мене ще немає флешки більше ніж на 32ГБ (я б зробив 250ГБ ссд - "флешкою"), і до нього не підведений езернет кабель, а швидкість свистка - 3Мбайти.
А ще файл підкачки треба... хех, бо деякі ігри без нього неадекватно вилітають незважаючи на 32ГБ ОЗУ.
І тут у мене 2 варіанти - або просто поставити 2TB ssd, а потім колись взяти 2-3TB хард під бекапи/фото сімейні/ітд в другий комп'ютер, або брати 2-3 TB хард в мій комп'ютер, але він має бути гарним з точки зору шуму і надійності для:
- скачки торентів.
- файлу підкачки.
Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
taxi911
Із того що ви пропонуєте і дивився я:
Коливаюсь між WD purple і Тошиба P серії.
Що краще взяти під торенти/файл підкачки? Як я розумію, вони обидва - не черепиця, і достатньо надійні...
SSD я беру на 2TB по одній причині. Я задовбався видаляти / установлювати ігри/ПО. Придбав нову відеокарту, підключив до телевізора ПК і геймпад, захотілося пограти в різні ігри, які раніше обходив стороною (різні ААА проекти, ігрове кіно ітд). А в мене 2 ссд на 500 гб і 1 на 250 в ПК. З урахуванням системи, ПО для роботи, різної роботи, бекапів потрібної інформації ітд, я по факту можу встановити 3 гри які займають 150 ГБ.
Можна потратити день на сортування/видалення лишнього ітд і тоді може влізе ще одна, але це не точно.
При цьому скачати фільм чи серіал в 4К - уже стане анріал.
Є звичайно 2-й комп'ютер, з 2 ТБ HDD де вільно 1 ТБ, на який можна покопіювати бекапи, але в мене ще немає флешки більше ніж на 32ГБ (я б зробив 250ГБ ссд - "флешкою"), і до нього не підведений езернет кабель, а швидкість свистка - 3Мбайти.
А ще файл підкачки треба... хех, бо деякі ігри без нього неадекватно вилітають незважаючи на 32ГБ ОЗУ.
І тут у мене 2 варіанти - або просто поставити 2TB ssd, а потім колись взяти 2-3TB хард під бекапи/фото сімейні/ітд в другий комп'ютер, або брати 2-3 TB хард в мій комп'ютер, але він має бути гарним з точки зору шуму і надійності для:
- скачки торентів.
- файлу підкачки.
Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
taxi911
Із того що ви пропонуєте і дивився я:
Коливаюсь між WD purple і Тошиба P серії.
Що краще взяти під торенти/файл підкачки? Як я розумію, вони обидва - не черепиця, і достатньо надійні...
-
Ostin
Member
Для ігор береться ссд потрібного розміру та й усе. Ніяких хдд там не треба.Entar: ↑ 08.11.2023 14:22Я задовбався видаляти / установлювати ігри/ПО
-
МОНАХ
Member
► ВД Ред Плюс, якщо бути точнішим.Entar: ↑ 08.11.2023 13:48 ... "не черепиця" - це тільки вд ред...
► По Пурпурових представники ВД зазначали, що прошивка там дозволяє помилки запису в угоду цілісності всього файлу, іншими словами - хай краще буде записано хоч якось, ніж не буде записано взагалі нічого через те, що в якомусь крихітному сегменті сталася помилка і весь файл потребує перезапису наново і обов'язково без помилки - для запису потокового відео це не критично.
-
Ostin
Member
МОНАХ
Це типу скачав гру з торента або стіма, а в процесі інтернет пропадав на якісь долі секунди - то маєш биті файли, якщо не зробити перевірку на цілісність?
Стім, здається, перевіряє сам, але я про сам принцип.
Це типу скачав гру з торента або стіма, а в процесі інтернет пропадав на якісь долі секунди - то маєш биті файли, якщо не зробити перевірку на цілісність?
Стім, здається, перевіряє сам, але я про сам принцип.
-
Entar
Member
Це зрозуміло. Єдине, щодо чого є сумніви:Ostin: ↑ 08.11.2023 14:26 Для ігор береться ссд потрібного розміру та й усе. Ніяких хдд там не треба.
Чи потрібен мені HDD для файлу підкачки і скачування торентів які "не ігрові".
-
Ostin
Member
Ні. Що це за фантазії?Entar: ↑ 08.11.2023 14:34Чи потрібен мені HDD для файлу підкачки
-
Entar
Member
Ну, я ж писав - ігри деякі вимагають файлу підкачки незважаючи на 32ГБ ОЗУ.Ostin: ↑ 08.11.2023 14:35 Ні. Що це за фантазії?
Наскільки я розумію (можливо мої уявлення застарілі), те що в мене зараз файл підкачки на ССД - це не дуже (або взагалі погано) добре для його строку служби.
Коли я брав свої перші ссд, всі форуми кишіли гайдами про те як відключати на ссд не те що файл підкачки але й кеш браузера переносити з диску С.
Востаннє редагувалось 08.11.2023 14:37 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
Ostin
Member
я без коментарів вже...Entar: ↑ 08.11.2023 14:36в мене зараз файл підкачки на ССД - це не дуже (або взагалі погано) добре для його строку служби.