Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Ijachok
Member

Повідомлення

l-m: 19.10.2023 17:39
Ijachok: 19.10.2023 12:38 Хочу збалансований тихий геймінг. Маю деякі проблеми з повторюваними шумами, раніше годинник виносив з кімнати :) І сподіваюсь, що XFX 6700 10 Gb можна достатньо андервольтнути і знизити частоти, щоб можна було влізтись у 1200 оборотів і менше під час гри.
Якщо ви уважно читали тему, то навіть 6900ХТ зганяється до 120 Вт у Кіберпанку 1080р.
У стоці там 250 Вт та 140 фпс, тобто правильним налаштуванням у цьому конкретному випадку можна скоротити споживання у 2 рази втративши 10% швидкодії.
На 6700 буде гірше, бо більш "вузький" ГПУ та кристали кращої якості йдуть в 6750ХТ. Але все одно думаю все у вас вийде.
Однак, якщо справді сильно цим заморочуватись, то краще взяти RX6800, там на один Вт вийде більше фпс.
Не знаю, чим я дивився, але пропустив це :)

Дякую всім, впевнився в тому, що можна збирати кошти на 6700 з прицілом на андервольт. Ну і гуглити, чим би андервольтнути її під Лінукс (бо юзаю обидві системи 10-ку і Мінт)
l-m
Member

Повідомлення

Ijachok: 19.10.2023 21:15 Ну і гуглити, чим би андервольтнути її під Лінукс (бо юзаю обидві системи 10-ку і Мінт)
Судо/рут:

Код: Виділити все

echo "vo -80" > /sys/class/drm/card0/device/pp_od_clk_voltage && echo "c" > /sys/class/drm/card0/device/pp_od_clk_voltage
Де -80 це на скільки мВ. Так само "s 1 2850" для частоти ГПУ та "m 1 1050" для пам'яті.
Або наприклад CoreCtrl з графічним інтерфейсом - https://gitlab.com/corectrl/corectrl
Розберетесь :)
Ijachok
Member

Повідомлення

l-m: 19.10.2023 21:33
Ijachok: 19.10.2023 21:15 Ну і гуглити, чим би андервольтнути її під Лінукс (бо юзаю обидві системи 10-ку і Мінт)
Судо/рут:

Код: Виділити все

echo "vo -80" > /sys/class/drm/card0/device/pp_od_clk_voltage && echo "c" > /sys/class/drm/card0/device/pp_od_clk_voltage
Де -80 це на скільки мВ. Так само "s 1 2850" для частоти ГПУ та "m 1 1050" для пам'яті.
Або наприклад CoreCtrl з графічним інтерфейсом - https://gitlab.com/corectrl/corectrl
Розберетесь :)
Дуже дякую! Уже колупаю свій Мінт, щоб поставити CoreCtrl :)
valera60
Member

Повідомлення

Andreyka: 11.10.2023 15:33
valera60: 11.10.2023 13:06 У меня стол 100х60, простой, даже не компьютерный, чуть "модернезированный"...
Всё норально помещается.
Дякую за фото, зрозумів.
Таке питання, у вас у профілі блок Chieftec CFT-600-14CS 600w, йому напевно років 8 вже? Він норм вивозить вашу систему з 3060TI ?
Питаю тому, що в мене у самого блок Chieftec CTB-650S приблизно такого ж терміну.
Дрброго здоровья.
спойлер
Свой БП. я покупал в декабре 2009. Пока работает, но в Cyberpunk иногда комп. вырубался из-за БП.
Андервольт видеокарты решил проблему. Вылеты прекратились. Игра как пример самой большой
нагрузки на мою систему, а "грузит" она не плохо. Что касается вашего БП. он малость слабее моего по
питанию(вообще), но и по линии 12v. 552(576), поэтому "почти" одинаковые. Какие нагрузки на вашей системе...
p.s. Свой буду менять обязательно, но пока хватает.
Andreyka
Member

Повідомлення

l-m
Artem_M: 19.10.2023 17:58 Поділюсь своїми думками)))
- орієнтовно різниця між 3070 та 3080 по фпс в межах 25%;
- з цього я б відштовхувався і в різниці від ціни (якщо для ігор);
- моя теперішня MSI RTX3070 Gaming z trio у стоці споживає 240, EVGA 3080 бачив іноді навіть 370 (але рідко), зазвичай вони у мене працюють в андервольті - 195 та 250 відповідно;
Враховуючи, що ціна за яку я можу придбати 3080 майже на 50% більша ніж 3070, а різниця в фсп +25%, роблю висновок, що мені потрібно брати 3070.
Мій блок живлення має потужність 552 Вт на 12v, та 130 Вт на 3,3v+5v, та має 2 роз'єми 6+2 pin. Перевіряв мультіметром напруги, на 12v показує 12,36v при навантаженні в aida64, 12,48v у спокої. У 3070 6+8 pin, тому якраз підійде. Як гадаєте витягне блок цю карту?
- щодо вендорів: в мене є можливість придбати тільки GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6.
За відгуками та обзорами Palit GameRock RTX 3080 10GB GDDR6X має дуже гарне охолодження не тільки проца а й інших компонентів. Тут колись надавали скрін з кращими вендорами, так от версія GameRock була в 5-ці лідерів, а GIGABYTE GAMING OC були трішки нижче у цьому списку.
Також враховуючи, що нова 3060 Asus Tuf, яку я спочатку хотів придбати, коштує десь на 20% дорожче, а її потужність на 20-40 % менша, то б/в 3070 виглядає досить ціковаю.
Але так як б/в, то треба дуже ретельно перевіряти.
Ось такі мої висновки.

ps Хто може сказати, як взагалі GIGABYTE за охолодженням та якістю комплектуючих, термопрокладок та ін. ?

valera60
спойлер
Дякую за відповідь. Ваш блок дійсно потужніше по лініях, але загальна потужність дуже близька до мого блоку. Але ще одна річ, яка мені подобається у вашому блоку, це те, що він модульний і кабелі можна відключати.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Andreyka: 19.10.2023 23:52 l-m
Artem_M: 19.10.2023 17:58 Поділюсь своїми думками)))
- орієнтовно різниця між 3070 та 3080 по фпс в межах 25%;
- з цього я б відштовхувався і в різниці від ціни (якщо для ігор);
- моя теперішня MSI RTX3070 Gaming z trio у стоці споживає 240, EVGA 3080 бачив іноді навіть 370 (але рідко), зазвичай вони у мене працюють в андервольті - 195 та 250 відповідно;
Враховуючи, що ціна за яку я можу придбати 3080 майже на 50% більша ніж 3070, а різниця в фсп +25%, роблю висновок, що мені потрібно брати 3070.
Мій блок живлення має потужність 552 Вт на 12v, та 130 Вт на 3,3v+5v, та має 2 роз'єми 6+2 pin. Перевіряв мультіметром напруги, на 12v показує 12,36v при навантаженні в aida64, 12,48v у спокої. У 3070 6+8 pin, тому якраз підійде. Як гадаєте витягне блок цю карту?
- щодо вендорів: в мене є можливість придбати тільки GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6.
За відгуками та обзорами Palit GameRock RTX 3080 10GB GDDR6X має дуже гарне охолодження не тільки проца а й інших компонентів. Тут колись надавали скрін з кращими вендорами, так от версія GameRock була в 5-ці лідерів, а GIGABYTE GAMING OC були трішки нижче у цьому списку.
Також враховуючи, що нова 3060 Asus Tuf, яку я спочатку хотів придбати, коштує десь на 20% дорожче, а її потужність на 20-40 % менша, то б/в 3070 виглядає досить ціковаю.
Але так як б/в, то треба дуже ретельно перевіряти.
Ось такі мої висновки.

ps Хто може сказати, як взагалі GIGABYTE за охолодженням та якістю комплектуючих, термопрокладок та ін. ?

valera60
спойлер
Дякую за відповідь. Ваш блок дійсно потужніше по лініях, але загальна потужність дуже близька до мого блоку. Але ще одна річ, яка мені подобається у вашому блоку, це те, що він модульний і кабелі можна відключати.
в 3070 топовые карты msi (еще говорят EVGA и strix)
в бу карте как мне кажется не вендор решает а состояние самой карты и надежность продавана(тут к сожалению другие приоритеты уже) :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Andreyka: 19.10.2023 23:52 ps Хто може сказати, як взагалі GIGABYTE за охолодженням та якістю комплектуючих, термопрокладок та ін. ?
спойлер
Мав 2 різні карти від гіги з серії Gaming OC, обидві тихі і з відносно хорошими температурами; 90% відгуків які читав на windforce були негативними, та й сама якість збірки/кожуха виглядає дешево навіть у порівнянні з тим же Gaming OC, Aero - фактично Gaming OC, але в білому кольорі, на рахунок Eagle не скажу нічого, не зустрічав відгуків по ній, не бачив оглядів на неї
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Eagle сейчас это по сути те же windforce только с подсветкой, а так хожух совсем немного отличается, а радиатор и плата идентичны как и вентили, гейминг серия действительно лучше обеих вышеприведённых, там уже и радиатор пожирнее соответственно она и тише тех двух и плата отличается в лучшую сторону, вентили могут быть и похожие, но не обязательно, минус их в том что они на подшипнике скольжения и только у аорус они на шариках или гидродинамике в зависимости от модели и серии карты. windforce по сути это дно у гигабайта со всеми вытекающими последствиями удешевления, в принципе и Eagle можно туда же приписать, но в картах уровнем выше даже самые донные карты типа windforce и Eagle уже имеют достаточно хорошие радиаторы, например у 4070ти, 4080 или у предыдущих 3080(ти), там уже не будет тонкого пластика кожуха или пластикового бекплейта и подсветка имеется, а вот у бюджетных карт соответственно больше удешевлений.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 20.10.2023 18:39
спойлер
daesz

Eagle сейчас это по сути те же windforce только с подсветкой, а так хожух совсем немного отличается, а радиатор и плата идентичны как и вентили, гейминг серия действительно лучше обеих вышеприведённых, там уже и радиатор пожирнее соответственно она и тише тех двух и плата отличается в лучшую сторону, вентили могут быть и похожие, но не обязательно, минус их в том что они на подшипнике скольжения и только у аорус они на шариках или гидродинамике в зависимости от модели и серии карты. windforce по сути это дно у гигабайта со всеми вытекающими последствиями удешевления, в принципе и Eagle можно туда же приписать, но в картах уровнем выше даже самые донные карты типа windforce и Eagle уже имеют достаточно хорошие радиаторы, например у 4070ти, 4080 или у предыдущих 3080(ти), там уже не будет тонкого пластика кожуха или пластикового бекплейта и подсветка имеется, а вот у бюджетных карт соответственно больше удешевлений.
Інформативно, дякую :up:
Volodymyr-UA
Junior

Повідомлення

Пiдскажiть будь ласка вiдеокарта ASUS GeForce GTX750 2Gb GDDR5 (GTX750-FML-2GD5) пiдтримуе 4К вiдео, 4К HDR(перегляд youtube,фiльмiв на 4К ТВ),дякую.
Nouriel
Member

Повідомлення

Volodymyr-UA
4к тільки в h264 і MPEG-1/MPEG-2, все інше не підтримується через древність відеокарти
oldpsyho
Junior

Повідомлення

Що краще взяти на заміну RX580 ?
6800ХТ чи 6900ХТ ?

Брати планую б/в, для 1080р. В подальшому вкочусь в 2к.
Artem_M
Member

Повідомлення

oldpsyho: 23.10.2023 15:43 Що краще взяти на заміну RX580 ?
6800ХТ чи 6900ХТ ?

Брати планую б/в, для 1080р. В подальшому вкочусь в 2к.
Якщо нове то 7700/7800, на яке грошей вистачить.
Якщо б.у. то 6900, але БЖ потрібен відповідний (начитався тут історій).
oldpsyho
Junior

Повідомлення

Бж в мене Chieftec A-90 750w
Vlaad13
Member

Повідомлення

oldpsyho: 23.10.2023 15:52 Бж в мене Chieftec A-90 750w
Тогда лучше 6800 хт, тем более что с вашим процем вы разницу не особо увидите
oldpsyho
Junior

Повідомлення

Vlaad13: 23.10.2023 17:15
oldpsyho: 23.10.2023 15:52 Бж в мене Chieftec A-90 750w
Можливо, тим паче, що я проц в найближчий час не збираюсь міняти.
З 6800ХТ що нині більш-меньш нормальне? Може є якісь косяки про які треба знати?
Vlaad13
Member

Повідомлення

oldpsyho: 23.10.2023 18:42
Vlaad13: 23.10.2023 17:15
Можливо, тим паче, що я проц в найближчий час не збираюсь міняти.
З 6800ХТ що нині більш-меньш нормальне? Може є якісь косяки про які треба знати?
Когда покупаешь бу карту - важен проверенный продавец и состояние карты, на вендор смотрят в самую последнюю очередь.
Artem_M
Member

Повідомлення

oldpsyho: 23.10.2023 18:42 ... я проц в найближчий час не збираюсь міняти.
Десь в чотири рази кращий за RX580. Приблизно на рівні RTX3070ti, яку теж можна розглянути у якості апгрейда. Єдине AMD з RT не дуже...
Але якщо планується перехід на 2К, то можна розглянути 6900XT, ваш проц не буде занадто вузьким місцем, тут доведеться потурбуватись про бж.
Якщо зупинитись на 6800XT, то придивитись red devil, nitro+.
Якщо таких не попадеться - не кидатись на найдешевшу ціну з олх, шукати норм продавця, ретельно перевіряти, а там як повезе)
Nortrom
Member

Повідомлення

Що краще взяти на заміну RX580 ?
6800ХТ чи 6900ХТ ?
Вы сумму не назвали, которую собираетесь потратит.
Приблизно на рівні RTX3070ti,
Шутка? :-/
lewerlin
Member

Повідомлення

oldpsyho: 23.10.2023 18:42З 6800ХТ що нині більш-меньш нормальне? Може є якісь косяки про які треба знати?
У старших наві фактично всі виконання норм. Там АМД доволі жорстко задала спеки.
Ну трохи не в темі людина. ;)
Відповісти