Ну як показує практика, технології диктують правила. пам'ятаю схожу істерію коли іграм став потрібен дх11, тоді теж не розуміли навіщо, яка різниця, чому розробник не робить окрему версію на дх9Kib: ↑ 21.10.2023 18:12Бо банально треба мати на готові ще одне освітлення, спрощене, щоб воно адекватно працювало на карті 4річної давнини, але це дорого і довго, тому розробник іде шляхом найменшого спротиву, при цьому надіїться на феноманальні продажі. Той самий геймер з картою 4річної давнини, який надіїться, що гра буде працювати бездоганно.Enjthesilence: ↑ 21.10.2023 18:06Оптимізація - це дійсно затратний процес, але чудес не буває, якщо гра використовує новітні технології освітлення, ніяка оптимізація не дозволить карті 4річної давнини, середнього сегменту працювати бездоганно, так було завжди.
Останні статті і огляди
Новини
Опубліковано системні вимоги Alan Wake 2
-
Enjthesilence
Member
-
unique-neon
Member
От подивився кілька футажів з цієї гілки і новини, "технологічне диво" далі відкидує тіні тільки від ліхтарика.
-
Prescott
Member
Ну посмотрим что покажет актуальная система на сегодня, аж самому интересно. В любом случае игру пройду, ремеди люблю, стилистику их игр - обожаю
-
Павло
Member
Скажу вам чесно я був радий, що знайшлася гра заради якої я б купив нову відеокарту! Но так було тільки коли вийшов Відьмак 3 я купив собі гтх970 замість гтх 660. О тоді я дійсно получив задоволення від апгрейда та гри! І я візуально рлзумів для чого мені потрібна 970!terminahtor: ↑ 21.10.2023 16:12ТримайПавло: ↑ 21.10.2023 15:59Тому висновок РОЗРОБНИКИ КРИВОРУКІ КЛОУНИ ЯКІ ВІДВЕРТО ОБІСРАЛИСЬ! І НЕМАЄ ЧОГО ЇХ ЗАХИЩАТИ!
висновок тут можу зробити тільки один, що в тебе немає грошей на нормальне залізо, ось і намагаєшся себе переконати, що це все девелопери і паблішери винні. Якій ти смішний
Але продовжуй, мені подобається як воно горить(с)
Но після того мені дійсно сподобалось тільки декілька ігор SnowRunner,Elex, Horizon Zero Dawn.
А ваші закиди про те, що грошей немає на залізо це якось по дитячому! Наприклад ваша 4090 має в нативі на ультра в 4к видавати всюди 60 фпс! І так дійсно є у багатьох проектах з чудовою графікою. І у вас не виникає запитань чому у багатьох проектах з класною графікою карта справлялася і тут бац виходить гра у якої графіка така як і в середньому по палаті а фпс вже 40 в нативі… Ви кажете, що це нормально і так має бути!… А кого таке не влаштовує той не може купити відеокарту…
У мене логіка інша, беремо дві гри умовний бателфілд 5 в якому чудова графіка і ось алан вейк 2 і перша гра працює на всьому при тому малює чудову графіку на ультра налаштуваннях з хорошим фпс на 2060 в 1080р а інша видає 30 фпс в 720р! І якщо зробити два скріншота перший батла 5 ультра 1080р а другий алан вейк 2 низькі 720р то як думаєте де буде краще зображення!? Я думає ми погодимось, що у батлі на ультра! Тоді постає запитання а куди розробники витрати ресурс гпу?
Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
Та до чого тут бездоганно я маю на увазі хоч в 60 фпс в фулл хд на низьких… Мав досвід з гтх 570 у відьмаку 3 на високих в 1080р то там було 40 фпс. Це якраз чотирирічний гпу у грі яка рахувалась еталоном графіки! А зараз нам пропонують низькі 720р 30 фпсEnjthesilence: ↑ 21.10.2023 18:06Ні, це різні речі. Арт-дизайн та технологічні можливості рушію, різні речі. Наприклад остання Метро, в першій інтерації ртх на виході, без променів гра виглядала краще, ручками ставили світло, а ось в енхенсед едішн, вже була повна імплементація ртх з ручним пропрацюванням, яке виглядало на порядок вже краще за версію 2019 і звичайно вимоги у цих 2х версіях будуть різними. Оптимізація - це дійсно затратний процес, але чудес не буває, якщо гра використовує новітні технології освітлення, ніяка оптимізація не дозволить карті 4річної давнини, середнього сегменту працювати бездоганно, так було завжди.Павло: ↑ 21.10.2023 17:59
Вау щоб розуміти чи графіка хороша потрібно рахувати полігони?! Це просто 10 із 10! Чомусь щоб побачити, що у Крізісі в 2007 році була проривна графіка та фізика нічого рахувати не потрібно! Ще раз графіка це візуал! І мені байдуже скільки там полігонів, головне, щоб воно візуально було красиве! І в тому сіть оптимізації! Відрізати то, що непомітно і залишити ті елементи які дійсно покращують якість… Була демка про з деревами без оточення! То там були виключно дерева і пустий простір! Но через кількість полігонів у той час ні одна відаха таке не тягнула… То по вашій логіці то є прорив у графіці бо там багато полігонів у листя
І це не хтось там натестував і розробники «ми це пофіксим патчами»! Ні це самі розробники офіційно подають це як норму!
-
anyname
Member
Тому що ВК які були ще під 9.0с все одно її не потягнуть.між 7900 gtx та 480 gtx прірва (чи між здається 1950xtx та 5870 в конкурентів). Також в дх11 прикрутили теселяцію (хай в ті часи її справжні можливості лише UHB демонстрував).добре пам'ятаю першу справу після придбання 470gtx - розглядання буквально випуклого каміння на бруківках та стінах в тому бенчі .Enjthesilence: ↑ 21.10.2023 18:17Ну як показує практика, технології диктують правила. пам'ятаю схожу істерію коли іграм став потрібен дх11, тоді теж не розуміли навіщо, яка різниця, чому розробник не робить окрему версію на дх9Kib: ↑ 21.10.2023 18:12
Бо банально треба мати на готові ще одне освітлення, спрощене, щоб воно адекватно працювало на карті 4річної давнини, але це дорого і довго, тому розробник іде шляхом найменшого спротиву, при цьому надіїться на феноманальні продажі. Той самий геймер з картою 4річної давнини, який надіїться, що гра буде працювати бездоганно.
-
Павло
Member
Ого вітаю, нітро плюс вартує!
-
kalakawa
Member
4070\3070=1.22(фпс по TPU)
для 2160/60fps/high потрібна всього на 22% потужніша карта ніж для 1080p/60fps/mediun?
раніше для такого сценарію потрібна була на 220% потужніша карта
і я таку тенденцію бачу не перший раз за останніх півроку
все вказує на те, що деякі графічні обчислення просто не масштабуються для низьких роздільних здатностей, а проходять в однакових об'ємах як для 2160р, так і для 1080р
коротше кажучи, купуйте 4к тєлєки. на них ваші вк будуть давати майже той же фпс що й в 1080р, судячи по тенденції
для 2160/60fps/high потрібна всього на 22% потужніша карта ніж для 1080p/60fps/mediun?
раніше для такого сценарію потрібна була на 220% потужніша карта
і я таку тенденцію бачу не перший раз за останніх півроку
все вказує на те, що деякі графічні обчислення просто не масштабуються для низьких роздільних здатностей, а проходять в однакових об'ємах як для 2160р, так і для 1080р
коротше кажучи, купуйте 4к тєлєки. на них ваші вк будуть давати майже той же фпс що й в 1080р, судячи по тенденції
-
Panasi
Member
Ну що ж, пограю через 5 років.
-
Polaris
Member
Нада же даже в профиль не поленился ко мне зайти, предзаказ сделать не забудьEnjthesilence: ↑ 21.10.2023 17:58Нєт, он будєт надєятся, что все будєт плоха, потому что на 1650 не получітся поіграть в ігру, а вєдь ви посмотрітє статістіку в стіме, как там много 1650, что єто значіт? правільно, нікто не купіт єту не оптімізірованую поделкуdaesz: ↑ 21.10.2023 17:52
Не те щоб попередні ігри від ремеді були комерційно успішними (за винятком, можливо, першого/другого макса пейна).
Для мене ремеді всерівно залишиться найкращим геймдевом сучасності, з дійсно "сильними", добре прописаними сюжетами; думаю, і АВ2 в цьому плані не підведе
-
Enjthesilence
Member
Передзамовлення не роблю, відкрити профіль не так важко, ти же для чогось написав там свій конфіг, чи це для себе щоб не забувати? Просто було цікаво, чого ж ти так бажаєш провалу, дійсно непоганій студії в темі про системні вимоги, але після 1650 все стає на свої місця.Polaris: ↑ 21.10.2023 19:37Нада же даже в профиль не поленился ко мне зайти, предзаказ сделать не забудьEnjthesilence: ↑ 21.10.2023 17:58
Нєт, он будєт надєятся, что все будєт плоха, потому что на 1650 не получітся поіграть в ігру, а вєдь ви посмотрітє статістіку в стіме, как там много 1650, что єто значіт? правільно, нікто не купіт єту не оптімізірованую поделку
-
lamer02
Member
Они вроде по предоплате берут , не ? Сколько они за неё взяли ?daesz: ↑ 21.10.2023 18:14Тільки помітив, що воно на сайті комтрейдингу досі висить як "в роботі"
- спойлер
- Єдине що можу сказати, що комтрейдинг ще ті лінтяї, замовив 13го до обіду, надіслали 16го у 8 вечора
-
Nortrom
Member
Ну посчитайте сколько надо для 1080p и 540p мощностидля 2160/60fps/high потрібна всього на 22% потужніша карта ніж для 1080p/60fps/mediun?
Хотя если смотреть
720p - This results in a total pixel count of 921,600
1080p - This results in a grand total of 2,073,600 pixels on-screen.
В целом разрабы, что-то недоговаривают
-
Vpupkin
Member
Павло
В 2007 году всё было иначе, мы получили прогресс от отсутствия динамичной тени у пальмы в фаркрае до её появления в крайзисе и бах сразу прорыв, а теперь подумайте насколько нужно увеличить качество тени чтобы получить такой же скачек?
Такого прорыва больше не будет, теперь будут только мелкие улучшения и только большой ценой. Добавляя тени мы улучшаем картинку в разы, улучшая тень мы едва улучшаем картинку, а жор растёт на порядки.
В 2007 году всё было иначе, мы получили прогресс от отсутствия динамичной тени у пальмы в фаркрае до её появления в крайзисе и бах сразу прорыв, а теперь подумайте насколько нужно увеличить качество тени чтобы получить такой же скачек?
Такого прорыва больше не будет, теперь будут только мелкие улучшения и только большой ценой. Добавляя тени мы улучшаем картинку в разы, улучшая тень мы едва улучшаем картинку, а жор растёт на порядки.
-
Nortrom
Member
Вот такой последний этап в графике и будет прорывом который впечатлит, все остальное слабовато.Такого прорыва больше не будет
-
daesz
Member
lamer02: ↑ 21.10.2023 20:06Они вроде по предоплате берут , не ? Сколько они за неё взяли ?daesz: ↑ 21.10.2023 18:14
Тільки помітив, що воно на сайті комтрейдингу досі висить як "в роботі"
- спойлер
- Єдине що можу сказати, що комтрейдинг ще ті лінтяї, замовив 13го до обіду, надіслали 16го у 8 вечора
- спойлер
- Так, 500 грн передоплати, але діло в тім що ВК вже 4 день як вдома стоїть, а в них на сайті досі "в роботі". Ще помітив те ж саме в "комп'ютерному всесвіті" (магазин) - все що в них брав, навіть 3-4-5 років тому - досі числеться як доставлене у відділення по місцю в особистому кабінеті, хоча товари давно отримав, деякі вже й встиг відпродати
-
Polaris
Member
Та ти Шерлок. Шкода що ти не в курсі, що єдина гра в яку я граю гарно працює і на GTX1650 А єдине, що змусить мене зробити апгрейд це Сталкер 2. А провалу цій грі я бажаю, як і всі адекватні участники форуму, щоб іншим розробникам не було бажання забивати на оптимізацію с посередньою графікоюEnjthesilence: ↑ 21.10.2023 20:00Передзамовлення не роблю, відкрити профіль не так важко, ти же для чогось написав там свій конфіг, чи це для себе щоб не забувати? Просто було цікаво, чого ж ти так бажаєш провалу, дійсно непоганій студії в темі про системні вимоги, але після 1650 все стає на свої місця.Polaris: ↑ 21.10.2023 19:37
Нада же даже в профиль не поленился ко мне зайти, предзаказ сделать не забудь
-
Enjthesilence
Member
Без коментарів, дійсно адекватний учасник форуму, ну бувайPolaris: ↑ 21.10.2023 20:34Та ти Шерлок. Шкода що ти не в курсі, що єдина гра в яку я граю гарно працює і на GTX1650 А едине що змусить мене зробити апгрейд це Сталкер 2. А провалу цій грі я бажаю, як і всі адекватні участники форуму, щоб іншим розробникам не було бажання забивати на оптимізацію с посередньою графікоюEnjthesilence: ↑ 21.10.2023 20:00
Передзамовлення не роблю, відкрити профіль не так важко, ти же для чогось написав там свій конфіг, чи це для себе щоб не забувати? Просто було цікаво, чого ж ти так бажаєш провалу, дійсно непоганій студії в темі про системні вимоги, але після 1650 все стає на свої місця.
Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
CGI ролик та реайльний геймплей - різні речі, UE вже давно використовують в кінематографі, наприклад, але це все пререндер, а в ріал тайм тобі жодне залізо таке не зарендерить в нормальному фреймерейті ще багато рочків.Nortrom: ↑ 21.10.2023 20:26Вот такой последний этап в графике и будет прорывом который впечатлит, все остальное слабовато.Такого прорыва больше не будет
Востаннє редагувалось 21.10.2023 20:41 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
-
Ektalion
Member
Я в них не раз куптв речі - пам*ять, ссд, кондиціонер. У них завжди такий статус, або скасоване замовлення.daesz: ↑ 21.10.2023 20:31
- спойлер
- Так, 500 грн передоплати, але діло в тім що ВК вже 4 день як вдома стоїть, а в них на сайті досі "в роботі". Ще помітив те ж саме в "комп'ютерному всесвіті" (магазин) - все що в них брав, навіть 3-4-5 років тому - досі числеться як доставлене у відділення по місцю в особистому кабінеті, хоча товари давно отримав, деякі вже й встиг відпродати
-
Vpupkin
Member
Nortrom
Того скачка что был за 3 года между 2004-2007 за ближайшие 3 года вы не увидимте, его и за последние 10 лет не было и ближайшие 10 лет скорей всего не будет.
Каждый шаг обходится всё дороже и дороже.
Того скачка что был за 3 года между 2004-2007 за ближайшие 3 года вы не увидимте, его и за последние 10 лет не было и ближайшие 10 лет скорей всего не будет.
Каждый шаг обходится всё дороже и дороже.