Опубліковано системні вимоги Alan Wake 2

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Kib: 21.10.2023 18:12
Enjthesilence: 21.10.2023 18:06Оптимізація - це дійсно затратний процес, але чудес не буває, якщо гра використовує новітні технології освітлення, ніяка оптимізація не дозволить карті 4річної давнини, середнього сегменту працювати бездоганно, так було завжди.
Бо банально треба мати на готові ще одне освітлення, спрощене, щоб воно адекватно працювало на карті 4річної давнини, але це дорого і довго, тому розробник іде шляхом найменшого спротиву, при цьому надіїться на феноманальні продажі. Той самий геймер з картою 4річної давнини, який надіїться, що гра буде працювати бездоганно. :laugh:
Ну як показує практика, технології диктують правила. пам'ятаю схожу істерію коли іграм став потрібен дх11, тоді теж не розуміли навіщо, яка різниця, чому розробник не робить окрему версію на дх9
unique-neon
Member

Повідомлення

От подивився кілька футажів з цієї гілки і новини, "технологічне диво" далі відкидує тіні тільки від ліхтарика.
Prescott
Member

Повідомлення

Ну посмотрим что покажет актуальная система на сегодня, аж самому интересно. В любом случае игру пройду, ремеди люблю, стилистику их игр - обожаю :beer:
Павло
Member

Повідомлення

terminahtor: 21.10.2023 16:12
Павло: 21.10.2023 15:59Тому висновок РОЗРОБНИКИ КРИВОРУКІ КЛОУНИ ЯКІ ВІДВЕРТО ОБІСРАЛИСЬ! І НЕМАЄ ЧОГО ЇХ ЗАХИЩАТИ!
Тримай
Зображення

висновок тут можу зробити тільки один, що в тебе немає грошей на нормальне залізо, ось і намагаєшся себе переконати, що це все девелопери і паблішери винні. Якій ти смішний :laugh:
Але продовжуй, мені подобається як воно горить(с)
Скажу вам чесно я був радий, що знайшлася гра заради якої я б купив нову відеокарту! Но так було тільки коли вийшов Відьмак 3 я купив собі гтх970 замість гтх 660. О тоді я дійсно получив задоволення від апгрейда та гри! І я візуально рлзумів для чого мені потрібна 970!
Но після того мені дійсно сподобалось тільки декілька ігор SnowRunner,Elex, Horizon Zero Dawn.
А ваші закиди про те, що грошей немає на залізо це якось по дитячому! Наприклад ваша 4090 має в нативі на ультра в 4к видавати всюди 60 фпс! І так дійсно є у багатьох проектах з чудовою графікою. І у вас не виникає запитань чому у багатьох проектах з класною графікою карта справлялася і тут бац виходить гра у якої графіка така як і в середньому по палаті а фпс вже 40 в нативі… Ви кажете, що це нормально і так має бути!… А кого таке не влаштовує той не може купити відеокарту…
У мене логіка інша, беремо дві гри умовний бателфілд 5 в якому чудова графіка і ось алан вейк 2 і перша гра працює на всьому при тому малює чудову графіку на ультра налаштуваннях з хорошим фпс на 2060 в 1080р а інша видає 30 фпс в 720р! І якщо зробити два скріншота перший батла 5 ультра 1080р а другий алан вейк 2 низькі 720р то як думаєте де буде краще зображення!? Я думає ми погодимось, що у батлі на ультра! Тоді постає запитання а куди розробники витрати ресурс гпу?

Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
Enjthesilence: 21.10.2023 18:06
Павло: 21.10.2023 17:59
Вау щоб розуміти чи графіка хороша потрібно рахувати полігони?! Це просто 10 із 10! Чомусь щоб побачити, що у Крізісі в 2007 році була проривна графіка та фізика нічого рахувати не потрібно! Ще раз графіка це візуал! І мені байдуже скільки там полігонів, головне, щоб воно візуально було красиве! І в тому сіть оптимізації! Відрізати то, що непомітно і залишити ті елементи які дійсно покращують якість… Була демка про з деревами без оточення! То там були виключно дерева і пустий простір! Но через кількість полігонів у той час ні одна відаха таке не тягнула… То по вашій логіці то є прорив у графіці бо там багато полігонів у листя :laugh:
Ні, це різні речі. Арт-дизайн та технологічні можливості рушію, різні речі. Наприклад остання Метро, в першій інтерації ртх на виході, без променів гра виглядала краще, ручками ставили світло, а ось в енхенсед едішн, вже була повна імплементація ртх з ручним пропрацюванням, яке виглядало на порядок вже краще за версію 2019 і звичайно вимоги у цих 2х версіях будуть різними. Оптимізація - це дійсно затратний процес, але чудес не буває, якщо гра використовує новітні технології освітлення, ніяка оптимізація не дозволить карті 4річної давнини, середнього сегменту працювати бездоганно, так було завжди.
Та до чого тут бездоганно я маю на увазі хоч в 60 фпс в фулл хд на низьких… Мав досвід з гтх 570 у відьмаку 3 на високих в 1080р то там було 40 фпс. Це якраз чотирирічний гпу у грі яка рахувалась еталоном графіки! А зараз нам пропонують низькі 720р 30 фпс :eek:
І це не хтось там натестував і розробники «ми це пофіксим патчами»! Ні це самі розробники офіційно подають це як норму!
anyname
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.10.2023 18:17
Kib: 21.10.2023 18:12
Бо банально треба мати на готові ще одне освітлення, спрощене, щоб воно адекватно працювало на карті 4річної давнини, але це дорого і довго, тому розробник іде шляхом найменшого спротиву, при цьому надіїться на феноманальні продажі. Той самий геймер з картою 4річної давнини, який надіїться, що гра буде працювати бездоганно. :laugh:
Ну як показує практика, технології диктують правила. пам'ятаю схожу істерію коли іграм став потрібен дх11, тоді теж не розуміли навіщо, яка різниця, чому розробник не робить окрему версію на дх9
Тому що ВК які були ще під 9.0с все одно її не потягнуть.між 7900 gtx та 480 gtx прірва (чи між здається 1950xtx та 5870 в конкурентів). Також в дх11 прикрутили теселяцію (хай в ті часи її справжні можливості лише UHB демонстрував).добре пам'ятаю першу справу після придбання 470gtx - розглядання буквально випуклого каміння на бруківках та стінах в тому бенчі .
Павло
Member

Повідомлення

daesz: 21.10.2023 18:05
Ektalion: 21.10.2023 18:04

Ви таки купили 7800хт у нас по оверпрайсу?
Купив за 24.700 за сапфір найтро+, думаю, пощастило з ціною :)
Ого вітаю, нітро плюс вартує!
kalakawa
Member

Повідомлення

4070\3070=1.22(фпс по TPU)
для 2160/60fps/high потрібна всього на 22% потужніша карта ніж для 1080p/60fps/mediun?
раніше для такого сценарію потрібна була на 220% потужніша карта
і я таку тенденцію бачу не перший раз за останніх півроку
все вказує на те, що деякі графічні обчислення просто не масштабуються для низьких роздільних здатностей, а проходять в однакових об'ємах як для 2160р, так і для 1080р
коротше кажучи, купуйте 4к тєлєки. на них ваші вк будуть давати майже той же фпс що й в 1080р, судячи по тенденції
Panasi
Member

Повідомлення

Ну що ж, пограю через 5 років.
Polaris
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.10.2023 17:58
daesz: 21.10.2023 17:52
Не те щоб попередні ігри від ремеді були комерційно успішними (за винятком, можливо, першого/другого макса пейна).
Для мене ремеді всерівно залишиться найкращим геймдевом сучасності, з дійсно "сильними", добре прописаними сюжетами; думаю, і АВ2 в цьому плані не підведе :shuffle:
Нєт, он будєт надєятся, что все будєт плоха, потому что на 1650 не получітся поіграть в ігру, а вєдь ви посмотрітє статістіку в стіме, как там много 1650, что єто значіт? правільно, нікто не купіт єту не оптімізірованую поделку
Нада же даже в профиль не поленился ко мне зайти, предзаказ сделать не забудь
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Polaris: 21.10.2023 19:37
Enjthesilence: 21.10.2023 17:58

Нєт, он будєт надєятся, что все будєт плоха, потому что на 1650 не получітся поіграть в ігру, а вєдь ви посмотрітє статістіку в стіме, как там много 1650, что єто значіт? правільно, нікто не купіт єту не оптімізірованую поделку
Передзамовлення не роблю, відкрити профіль не так важко, ти же для чогось написав там свій конфіг, чи це для себе щоб не забувати? Просто було цікаво, чого ж ти так бажаєш провалу, дійсно непоганій студії в темі про системні вимоги, але після 1650 все стає на свої місця.
lamer02
Member

Повідомлення

daesz: 21.10.2023 18:14
Ektalion: 21.10.2023 18:11

Нереально пощастило. Я бачу ціну на сіру 28450.
Тільки помітив, що воно на сайті комтрейдингу досі висить як "в роботі" :gigi:
спойлер
Єдине що можу сказати, що комтрейдинг ще ті лінтяї, замовив 13го до обіду, надіслали 16го у 8 вечора :gigi:
Зображення
Они вроде по предоплате берут , не ? Сколько они за неё взяли ?
Nortrom
Member

Повідомлення

для 2160/60fps/high потрібна всього на 22% потужніша карта ніж для 1080p/60fps/mediun?
Ну посчитайте сколько надо для 1080p и 540p мощности :)
Хотя если смотреть
720p - This results in a total pixel count of 921,600
1080p - This results in a grand total of 2,073,600 pixels on-screen.
В целом разрабы, что-то недоговаривают :-P
Vpupkin
Member

Повідомлення

Павло
В 2007 году всё было иначе, мы получили прогресс от отсутствия динамичной тени у пальмы в фаркрае до её появления в крайзисе и бах сразу прорыв, а теперь подумайте насколько нужно увеличить качество тени чтобы получить такой же скачек?
Такого прорыва больше не будет, теперь будут только мелкие улучшения и только большой ценой. Добавляя тени мы улучшаем картинку в разы, улучшая тень мы едва улучшаем картинку, а жор растёт на порядки.
Nortrom
Member

Повідомлення

Такого прорыва больше не будет
Вот такой последний этап в графике и будет прорывом который впечатлит, все остальное слабовато. ;)

daesz
Member

Повідомлення

lamer02: 21.10.2023 20:06
daesz: 21.10.2023 18:14
Тільки помітив, що воно на сайті комтрейдингу досі висить як "в роботі" :gigi:
спойлер
Єдине що можу сказати, що комтрейдинг ще ті лінтяї, замовив 13го до обіду, надіслали 16го у 8 вечора :gigi:
Зображення
Они вроде по предоплате берут , не ? Сколько они за неё взяли ?
спойлер
Так, 500 грн передоплати, але діло в тім що ВК вже 4 день як вдома стоїть, а в них на сайті досі "в роботі". Ще помітив те ж саме в "комп'ютерному всесвіті" (магазин) - все що в них брав, навіть 3-4-5 років тому - досі числеться як доставлене у відділення по місцю в особистому кабінеті, хоча товари давно отримав, деякі вже й встиг відпродати :D
Polaris
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.10.2023 20:00
Polaris: 21.10.2023 19:37

Передзамовлення не роблю, відкрити профіль не так важко, ти же для чогось написав там свій конфіг, чи це для себе щоб не забувати? Просто було цікаво, чого ж ти так бажаєш провалу, дійсно непоганій студії в темі про системні вимоги, але після 1650 все стає на свої місця.
Та ти Шерлок. Шкода що ти не в курсі, що єдина гра в яку я граю гарно працює і на GTX1650 А єдине, що змусить мене зробити апгрейд це Сталкер 2. А провалу цій грі я бажаю, як і всі адекватні участники форуму, щоб іншим розробникам не було бажання забивати на оптимізацію с посередньою графікою
Nutbar
Member

Повідомлення

3070 540p.JPG
Йшов 2023 рік. RTX 3070 - топ карта для 540р геймінга :apes:
Востаннє редагувалось 21.10.2023 20:36 користувачем Nutbar, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Polaris: 21.10.2023 20:34
Enjthesilence: 21.10.2023 20:00

Та ти Шерлок. Шкода що ти не в курсі, що єдина гра в яку я граю гарно працює і на GTX1650 А едине що змусить мене зробити апгрейд це Сталкер 2. А провалу цій грі я бажаю, як і всі адекватні участники форуму, щоб іншим розробникам не було бажання забивати на оптимізацію с посередньою графікою
Без коментарів, дійсно адекватний учасник форуму, ну бувай

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Nortrom: 21.10.2023 20:26
Такого прорыва больше не будет
Вот такой последний этап в графике и будет прорывом который впечатлит, все остальное слабовато. ;)

CGI ролик та реайльний геймплей - різні речі, UE вже давно використовують в кінематографі, наприклад, але це все пререндер, а в ріал тайм тобі жодне залізо таке не зарендерить в нормальному фреймерейті ще багато рочків.
Востаннє редагувалось 21.10.2023 20:41 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 21.10.2023 20:31
спойлер
Так, 500 грн передоплати, але діло в тім що ВК вже 4 день як вдома стоїть, а в них на сайті досі "в роботі". Ще помітив те ж саме в "комп'ютерному всесвіті" (магазин) - все що в них брав, навіть 3-4-5 років тому - досі числеться як доставлене у відділення по місцю в особистому кабінеті, хоча товари давно отримав, деякі вже й встиг відпродати :D
Я в них не раз куптв речі - пам*ять, ссд, кондиціонер. У них завжди такий статус, або скасоване замовлення.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Nortrom
Того скачка что был за 3 года между 2004-2007 за ближайшие 3 года вы не увидимте, его и за последние 10 лет не было и ближайшие 10 лет скорей всего не будет.
Каждый шаг обходится всё дороже и дороже.
Відповісти