Трошки поправив
Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
Васильович
Member
-
r1d3r
Member
Не відштовхує, але ціна 20к. Мені б до 13 вкластисьArtem_M: ↑ 06.10.2023 12:45Якщо "сіряк" не відштовхує - пошукайте LG 27GP850-B по наявності.
- спойлер
r1d3r: ↑ 06.10.2023 09:16 Всім привіт! Вчора дитина налила воду під рамку екрану і матриці прийшов кінець)) Шукаю монік
Вимоги:
27 дюймів
2к QHD
ips
144 герци, чи більше
Бюджет 10-13к грн
Та мабудь і все. Був Acer VG271U (UM.HV1EE.P01) і цілком влаштовував, але маємо шо маємо
Порадьте шось в цих параметрах
Дивлюсь в бік
Samsung Odyssey AG50 S27AG502NI
MSI Gaming Quantum Dot G274QPF QD
AOC Q27G2S/EU
і цей, прибирайте будь які рідини з робочого столу, чкщо у вас є діти)))
Отправлено спустя 51 секунду:
Я б просто додав "ОСОБЛИВО якщо у вас є діти")))
-
Ostin
Member
Дивлюсь останні запитання в темі і вони, в принципі, однотипні. Стало цікаво, які є критерї, за якими можна відразу відсіювати гарні монітори від поганих?
От є два-монітори, по ттх +\- ідентичні, матриці IPS 6+2 bit. Герцовка така ж. Які критерії для людини, щоб вибрати з них кращий? Зовнішній вигляд, нога, концентратор, роз'єми, ціна? Як ви взагалі даєте поради на те чи інше? Чим отой LG з поради вище заслуговує на увагу, на відміну від тих, що обрав автор питання?
От є два-монітори, по ттх +\- ідентичні, матриці IPS 6+2 bit. Герцовка така ж. Які критерії для людини, щоб вибрати з них кращий? Зовнішній вигляд, нога, концентратор, роз'єми, ціна? Як ви взагалі даєте поради на те чи інше? Чим отой LG з поради вище заслуговує на увагу, на відміну від тих, що обрав автор питання?
-
Artem_M
Member
Подивіться на хотлайні, там є до 14.r1d3r: ↑ 06.10.2023 13:22 ...але ціна 20к. Мені б до 13 вкластись
Але лише за наявності потрібно обирати, по замовленню будуть місяць везти.
Отправлено спустя 19 минут 9 секунд:
Ну от ви мобілки бачили з однаковими спеками?Ostin: ↑ 06.10.2023 13:38 Дивлюсь останні запитання в темі і вони, в принципі, однотипні. Стало цікаво, які є критерї, за якими можна відразу відсіювати гарні монітори від поганих?
Наче все однакове, і проц, і оп, і камера. А як почнеш користуватись тоді розумієш, що г-но, а що конфетка.
Як мінімум в дешевших моніторах ставлять простіші матриці.
У мене два різниих 2к монітори. І я мав нагоду 2 тижні поюзати цей LG. І от він відрізняється від моїх. Звісно в кращу сторону.
Після нього очі не втомлюються, більш правильні кольори, відгук менший (в реалі, а не в спеках). Але це суб'єктивні сприйняття за ігровим сценарієм.
Якщо підійти до питання придбання монітору більш простіше, і питання очей вас не турбує, то можна взяти умовний ЛОС за 8,5к і радіти життю.
-
Melofon
Member
Ostin
ТТХ-Цена, ну и конечно обзоры с нормальных сайтов, всё остальное (дизайн, цвет) это уже кому что нравится, бренды особо не имеют значения, нужно просто выбирать лучшие ТТХ за ту или иную цену которую вы решили потратить на монитор.
ТТХ-Цена, ну и конечно обзоры с нормальных сайтов, всё остальное (дизайн, цвет) это уже кому что нравится, бренды особо не имеют значения, нужно просто выбирать лучшие ТТХ за ту или иную цену которую вы решили потратить на монитор.
-
Ostin
Member
А якже EIZO, де все налаштовано-протестовано, немає битих пікселів і очі не болять? Чи дурять народ?Melofon: ↑ 06.10.2023 14:03бренды особо не имеют значения
-
Melofon
Member
По этому критерию вам никто точно ничего не скажет, даже если для одного монитор норм и глаза не устают у другого они уже "вытекать" начнут через пол часа, у всех глаза и зрение разные, так что тут только брать и пользоваться, всегда можно вернуть в случае чего. Так что эту тему никто и не освещает бо это слишком индивидуально. А ещё многое зависит от настроек монитора, при одних глаза устают а при других абсолютно никак, по крайней мере не раз встречал людей которым достаточно было настроить под себя яркость и контрастность и всё ставало на свои места, так что это ещё не только от самого монитора зависит а и от его настроек, заводские далеко не всем нравятся.Ostin: ↑ 06.10.2023 14:02Навпаки, найперше, що мене турбує - це очі і втомлюваність. Але фактично в цій гілці форуму ця тема взагалі не освітлена.
-
Artem_M
Member
В магазині особливої різниці не побачиш.Ostin: ↑ 06.10.2023 14:02 Artem_M
Навпаки, найперше, що мене турбує - це очі і втомлюваність. Але фактично в цій гілці форуму ця тема взагалі не освітлена.
А коли є час попрацювати (пограти ) за трьома різними протягом певного періоду, тоді різниця відчувається.
І я порадив те, що мені самому зайшло.
Я б і собі такий взяв, але вже не на часі.
-
Melofon
Member
Ostin
То настройка правильной гаммы для работы в цвете, а битые пиксели вы и при получении сами можете проверить или заплатить за проверку магазину, как сможете заплатить и за настройку гаммы с калибратором, но это нужно только для работы, обычному юзеру нафиг не нужно.
То настройка правильной гаммы для работы в цвете, а битые пиксели вы и при получении сами можете проверить или заплатить за проверку магазину, как сможете заплатить и за настройку гаммы с калибратором, но это нужно только для работы, обычному юзеру нафиг не нужно.
-
IvanCh
Member
Ostin
в першу чергу впливає дімінг. частота і розширення
як показує моя емпірична практика чим більша частота тим більша вирогідність якісної матриці і тим менше мерехтіння.
в першу чергу впливає дімінг. частота і розширення
як показує моя емпірична практика чим більша частота тим більша вирогідність якісної матриці і тим менше мерехтіння.
-
Melofon
Member
А этого не будет если матрица вообще без ШИМ подсветки, и сейчас обычно все мониторы с технологией Flicker-Free не имеют ШИМ подсветки, так что выбирать мониторы нужно с ней, хотя сейчас наверно большинство игровых по крайней мере мониторов имеют эту технологию, а вот некоторые офисные модели могут её и не иметь, есть ещё куча способов проверить есть ли ШИМ на мониторе.IvanCh: ↑ 06.10.2023 14:33мерехтіння.
-
KVM
Member
Роздивлявся нині в магазі моніки. Звернув увагу на https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/moni ... pixci.html
Чи вартий він своїх грошей і чи є смисл пошукати Gigabyte M27Q
24 Full HD я так розумію віджмває своє?
-
heidfeld
Member
сасунг это помойка. только даром.KVM: ↑ 07.10.2023 21:51 Роздивлявся нині в магазі моніки. Звернув увагу на https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/moni ... pixci.html
-
Mitax
Junior
Користуюсь близько 3 місяців цим самсунгом, мене влаштовує, матриця швидка та яскрава (як для IPS), засвітів в моєму екземплярі немае. Звичайно якщо знайдете M27Q не за дурні гроші то краще буде.KVM: ↑ 07.10.2023 21:51 Роздивлявся нині в магазі моніки. Звернув увагу на https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/moni ... pixci.html
Відправлено через 49 секунд:
Можна поцікавитися чому ця модель "помойка"?heidfeld: ↑ 08.10.2023 08:33сасунг это помойка. только даром.KVM: ↑ 07.10.2023 21:51 Роздивлявся нині в магазі моніки. Звернув увагу на https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/moni ... pixci.html
-
Tonny
Junior
Залежить від потреб та відеокарти. Нещодавно взяв саме 24" (заради високої частоти монітора та freesync). В мене відеокарта недуже, і на мою думку в іграх краще "рідне" 1080p і багато FPS, ніж більш "модна" роздільна здатність з гальмами. І 24" в робочих задачах ще довго буде актуальним, щонайменше, як другий монітор.KVM: ↑ 07.10.2023 21:51 24 Full HD я так розумію віджмває своє?
-
Ostin
Member
Саме так. Думки вони різні є.Tonny: ↑ 10.10.2023 12:43на мою думку
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Щодо розміру, то це фактично близько ідеалу для просто попрацювати. На великих моніторах сидіти довго не так щоб дуже комфортно, якщо робота не вимагає великої площі. Але великі - то вже 30+. Так-то 27 теж норм. Хоч я на роботі обираю 24, навіть при можливості вибору.KVM: ↑ 07.10.2023 21:5124 Full HD я так розумію віджмває своє?
FHD вже дуже старе. Я особисто з 2010 постійно в такому форматі що вдома, що на роботі жив. 2к чи 4к набагато краще. З іншої сторони, fhd - це мінімальний достатній рівень для невибагливого користувача. Тому має право на життя навіть зараз.
-
Stone Sour
Junior
День добрий.
Обираю монітор під карту RX 6750 XT. Хочу 75 гц, 2к та HDR. Мені б вистачило і 24 дюймів але зараз таких майже не знайти я так розумію. Стол не великий і 27 у цілому можна але треба буде якось його на стіну встановлювати напевно.
Зупинився на LG 27QN600. Є декілька моделей від самсунг але б не хотілося, тількі якщо без альтернатив.
Є може ще якісь варіанти?
З усіх вимог HDR для мене єдине, у чому є сумніви. Бачив у друга на телевізорі і сподобалося. Ніякіх інших доводів не маю)
На ньому буду і працювати і грати, тому якщо був би варіант менш ніж 27 було б чудово. Бюджет до 11к.
Обираю монітор під карту RX 6750 XT. Хочу 75 гц, 2к та HDR. Мені б вистачило і 24 дюймів але зараз таких майже не знайти я так розумію. Стол не великий і 27 у цілому можна але треба буде якось його на стіну встановлювати напевно.
Зупинився на LG 27QN600. Є декілька моделей від самсунг але б не хотілося, тількі якщо без альтернатив.
Є може ще якісь варіанти?
З усіх вимог HDR для мене єдине, у чому є сумніви. Бачив у друга на телевізорі і сподобалося. Ніякіх інших доводів не маю)
На ньому буду і працювати і грати, тому якщо був би варіант менш ніж 27 було б чудово. Бюджет до 11к.
-
KVM
Member
От тому і не можу визначитись. в магазині дивився 27 значно видіялється ніж 24Ostin: ↑ 10.10.2023 12:53Саме так. Думки вони різні є.Tonny: ↑ 10.10.2023 12:43на мою думку
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:Щодо розміру, то це фактично близько ідеалу для просто попрацювати. На великих моніторах сидіти довго не так щоб дуже комфортно, якщо робота не вимагає великої площі. Але великі - то вже 30+. Так-то 27 теж норм. Хоч я на роботі обираю 24, навіть при можливості вибору.KVM: ↑ 07.10.2023 21:5124 Full HD я так розумію віджмває своє?
FHD вже дуже старе. Я особисто з 2010 постійно в такому форматі що вдома, що на роботі жив. 2к чи 4к набагато краще. З іншої сторони, fhd - це мінімальний достатній рівень для невибагливого користувача. Тому має право на життя навіть зараз.
монік беру або як заміна ноутбучному екрану, або як в доповнення.
на ноуті 15" FHD. Вприницпі все влаштовує
Відеокарта 1650Ti ноутбучна.
Ігри не особливо граю. але інколи якби захотілось пограти не хочеться бачити мило на 27" 2к і з другого боку розумію що пройде ще якийсь час і потім з 24" FHD ні сюди і не туди.
І ще одне питання - на відстанні до 1м 27 не буде завеликим здаватися?
-
Ostin
Member
KVM
Не такий він і великий, 27. Справа звички.
1650 + 27"2K - це взагалі не про ігри)
Не такий він і великий, 27. Справа звички.
1650 + 27"2K - це взагалі не про ігри)