kairo: ↑
27.09.2023 01:00В мене Arctic Liquid Freezer II 280мм і навіть після андервольту я обмежив паверліміти 13600KF. Не надійтесь ні на який запас подібних повітряних кулерів, цей проц по дефолту до 180 Вт жре.
А тести розповідають, що повітряні двовежники тримають 13900К. А деякі, ще і у режимі анліму.
І так, під ними температури виші, ніж під рсо.
Або, можливо, ви стали власником найгіршого у світі 13600KF.
Всё зависит от настроек и нагрузки, 240-250 вт вполне вывозят в ящиках норм продуваемых, выше - само собой не смогут в более менее продолжительной нагрузке с таким потреблением, только вода самосбор, ибо аио 280-360 не далеко ушли от ТОП башен
Да кого вы слушаете, это человек основывающий свои выводы по парочке отзывов и сам не имевший водянку от арктик
Отправлено спустя 7 минут 8 секунд:
Nikolay Yeryomenko: ↑
26.09.2023 21:55Дак на LS720 бекплейт пластиковый, а на винты стойки пластиковые ставятся - сделано нормально, неужели так сложно было сделать на арктик фризеере.
Кстати когда вкручиваешь металлические стойки, то можно мат. плату поцарапать.
Придирки безруких если честно, пластиковые шайбочки или просто маленькие квадратики скотча в нужных местах уберут все возможности поцарапать плату.
Melofon: ↑
27.09.2023 09:42просто маленькие квадратики скотча в нужных местах уберут все возможности поцарапать плату
Скотч ещё на температуру в зоне VRM может реагировать, так так он тонкий. Родные прокладки это ведь не скотч.
По нормальному сделать арктику было слабо, чтобы этот способ крепления не был одноразовым.
P.S. Прокладки лучше клеить липкой стороной к бекплейту и к стойкам, чтобы они потом снялись нормально.
Востаннє редагувалось 27.09.2023 10:00 користувачем Nikolay Yeryomenko, всього редагувалось 1 раз.
Глядя на стоимость жижи для водянок приходят мысли, что пора начинать выпускать свою ))
В принципе, побегав по лаборатории все найдется. Думаю вода у меня даже получше будет, чем фирменные. На выходе из системы доочистки, вода получается где-то в 50 раз чище, чем дистиллированная.
Востаннє редагувалось 27.09.2023 11:36 користувачем Artem_K, всього редагувалось 1 раз.
Artem_K зараз експерементую з пропіленглікольом, буду дивитись як себе буде вестив контурах, в спільноті поціновувачів кастомних систем водяного охолодження вже є люди що теж почали юзати таке.
антифріз давно різні люди бадяжать, але там ціни дурні.
фрітерм (велтерм) перевірено, файно, юзати можна 100%, але великі об'єми лише продають, і колір зазвичай жовто-зелений лишень. і ціна зараз теж не сама приємна.
прозорий пропіленгліколь, пігментні чорнила для струйних принтерів, можливо якісь антикорозійні на всякий, і в цілому ось кольорові рідини вже готові.
daesz: ↑
27.09.2023 11:36То я вже зрозумів (що немає з ким дискусію вести, якщо людина кидає лінк на відео яке прямо заперечує все що людина хоче донести)
Не полінився і переглянув надані вами відео.
Перший ролик. Взагалі без тестів cinebench r23, вірте на слово)). No comments.
Другий ролик. Розігнали 13600KF на цілих 8% Package Power всього 171 Вт.
Третій ролик. Андервольтнули 13600KF та отримали стандартні 24000 в Cinebench.
Четвертий ролик. Розігнали проц на... водянці Be quiet! Silent Loop 2, 280mm.
kairo: ↑
27.09.2023 01:00В мене Arctic Liquid Freezer II 280мм і навіть після андервольту я обмежив паверліміти 13600KF. Не надійтесь ні на який запас подібних повітряних кулерів, цей проц по дефолту до 180 Вт жре.
А тести розповідають, що повітряні двовежники тримають 13900К. А деякі, ще і у режимі анліму.
І так, під ними температури виші, ніж під рсо.
Або, можливо, ви стали власником найгіршого у світі 13600KF.
Надайте посилання. І що значить тримають? Любе, саме погане охолодження буде тримати 13900К, питання в продуктивності.
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
gehka3: ↑
27.09.2023 08:35
13700KF после скальпа, в разгоне 5600/4200, ноктя Д14 на мх4 для тестов, на более интересной пасте было бы меньше температуры
Всё зависит от настроек и нагрузки, 240-250 вт вполне вывозят в ящиках норм продуваемых, выше - само собой не смогут в более менее продолжительной нагрузке с таким потреблением, только вода самосбор, ибо аио 280-360 не далеко ушли от ТОП башен
Так Ноктуа Д/14Д15 коштує доріжче ніж моя Arctic Liquid Freezer II 280мм)) Звісно вона має видавати хороший результат.
А какое там было потребление и температуры после андервольта, ты посмотрел или как?
Ты хочешь сказать что AG620/AK620 не отводит 170-190 Вт?
"Тут сначала тест Aida FPU, а потом Cinebench R23."
І який резултат Cinebench R23?
"А какое там было потребление и температуры после андервольта, ты посмотрел или как?"
Я бо був певен, що ви привели приклади повітряного охолодження, але третьому відео, як і в четвертому водянка. Ви привели водянку, щоб показати що? Що повітря витягне?
"Ты хочешь сказать что AG620/AK620 не отводит 170-190 Вт?"
По факту із 4-х відео, два одного і того ж руснявого чувака, який рекламує ці компоненти. При чому, в першому відео немає результатів Cinebench. А в другому він робить тести на відкритому корпусі. Третє і четверте ваше відео, там водянки. Для чого ви їх взагалі привели, ви ж про повітря пишете.
Там в первую очередь показано что всё работает на 5.5 на воздухе. Тот же самый разгон тут с баллами CBR23 https://youtu.be/QPSflZEx3B4?t=1447
Или ты думаешь что если частоты не режутся, то баллов будет меньше?
Далее, это не так работает - ну если конечно не в танке, с водянкой, с воздухом - есть понятие сколько Ватт тепла может рассять система охлаждения и какая при этом будет температура. Кулер делает то же самое что и водянка просто температура может быть на 7-10 гр выше, так как вода эффективней. В обоих тестах там
температура 70-75 гр, добавь 10 гр для воздуха.
Там в первую очередь показано что всё работает на 5.5 на воздухе. Тот же самый разгон тут с баллами CBR23 https://youtu.be/QPSflZEx3B4?t=1447
Или ты думаешь что если частоты не режутся, то баллов будет меньше?
Одне єдине відео із чьотирьох на відкритому корпусі, де макс потужність була 170 Вт. При тому, що PL у даного ЦП - 181 Вт.
70-75 гр, добавь 10 гр для воздуха.
Ця заява на основі чого зроблена? Чи всі водянки та повітряні кулери однакові?