Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Prescott
Member
Я за 4090 в целом (даже жалею сейчас немного что не взял её), какой вендор - вторично, берём самое дешёвое, был палит - распродали, дальше вантуз по цене идёт, вы хоть вслух в приличном обществе не говорите что предлагаете купить 4080 по цене 4090.Vlaad13: ↑ 19.09.2023 18:52Я даже не сомневался - какую видяху вы порекомендуете
Отправлено спустя 1 минуту :
Кто с головой не дружит - пусть покупает, у нас форум не про это.Vlaad13: ↑ 19.09.2023 18:52Напишите срочно в Телемарт и в Нокту - они СРОЧНО должны прекратить их продавать
Отправлено спустя 53 секунды:
Нет там никаких проблем, у 4080 тот же разъем.karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22- 4090 все ж проблеми з роз'ємом живлення - не хочу з таким стикатися
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
Что вы там обслуживать собрались? Через 5 лет вы купите новую карту судя по тому что вы пишитеkarimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22Відеокарта Ноктуа бо холодна і тиха і умовно обслуговувати через 5 років свапнути самому вертушки легко буде
karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22Ще хочу додати - що не вірю в швидке і безболісне гарантійне обсугування - якщо щось вийде з ладу куплю нове
-
Vlaad13
Member
Prescott
Там 1440 Моник - был бы 4 к я бы с вами согласился бы.
А так для 2к 4080 тихая, холодная, меньше потребляющая как раз.
И если человек не ограничен в финансах - хочет купить 4080 чего бы и нет
Там 1440 Моник - был бы 4 к я бы с вами согласился бы.
А так для 2к 4080 тихая, холодная, меньше потребляющая как раз.
И если человек не ограничен в финансах - хочет купить 4080 чего бы и нет
-
Prescott
Member
Человек лет 5 не собирается менять карту, очевидно что ему нужно лучшее что есть на сегодня, тем болееVlaad13: ↑ 19.09.2023 20:37Там 1440 Моник
Vlaad13: ↑ 19.09.2023 20:37И если человек не ограничен в финансах
-
DuckRider
Member
Нафиг вот это вот "берем самое дешевое". Берем нормальное, чтоб потом не сидеть и не страдать о том, что на геймпро вертухи шумят следующие 5 лет. Что-то нормальное начинается с геймингХ, тафов и т.д. Вот это и беремPrescott: ↑ 19.09.2023 20:28 Я за 4090 в целом (даже жалею сейчас немного что не взял её), какой вендор - вторично, берём самое дешёвое, был палит - распродали, дальше вантуз по цене идёт, вы хоть вслух в приличном обществе не говорите что предлагаете купить 4080 по цене 4090.
-
lordep
Member
Як варіант...karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22Дякую усім за відповіді, рекомендації, критикуkarimontheair: ↑ 19.09.2023 12:35
Усім привіт
Збираю компік - перший і останній раз, грошей не шкодую)
Потрібна консультація чи усе ок з моєю збіркою
CPU - AMD Ryzen 7 7800X3D
Cooler - Noctua NH-U12A chromax.black
MB - Asus TUF GAMING X670E-PLUS (WIFI)
RAM - G.Skill DDR5 64GB (2x32GB) 6000Mhz Trident Z5 Neo (F5-6000J3040G32GX2-TZ5N)
GPU - Asus GeForce RTX 4080 Noctua OC 16384MB
PSU - Asus TUF Gaming PCIE5 850W
SSD - Kingston KC3000 3D NAND TLC 2TB M.2 (2280 PCI-E) NVMe x4 (SKC3000D/2048G)
Додам по FAQ 1,2,3,4
1. Бюджет - грошей не жалію - 200к
2. Ціль грати та працювати і не переживати ні за що
- ігри (монітор Alienware aw2723df 27' IPS 1440p 240Hz+)
- робота (браузер, ексель, скайп)
3. EXPO і максимум андервольтінг CPU & GPU щоб був тихіше і холодніше
4. Системник має бути сверх-тихим/тихим під навантаженням
Ще хочу додати - що не вірю в швидке і безболісне гарантійне обсугування - якщо щось вийде з ладу куплю нове
Тому потрібен стабільний потужний компік, без питаннь - зібрав, накатив win11 і вперед без вильотів
- З приводу АСУС - чисто жертва маркетингу хехе, була матиринка APEX IX z270 дуже сподобалась і по комплектації і біос зручний
- Відеокарта Ноктуа бо холодна і тиха і умовно обслуговувати через 5 років свапнути самому вертушки легко буде
- 4090 все ж проблеми з роз'ємом живлення - не хочу з таким стикатися
- БЖ придивлюсь до Be Quite дякую
- Охолодження для процессора - заводська водянка теж потребує обслуговування рано чи пізно - тому башня
- корпус https://www.fractal-design.com/products ... oal-black/ - і наверх стане тільки 280 водянка і тоді різниці між башнею має бути не дуже велика, а башню почистити буде легше
Коли гуглив огляди на відюху Ноктуа наткнувся на цей відос і понеслося
Нікого не хотів образити і тролити. Усім добра!
Процесор AMD Ryzen 7 7800X3D (100-100000910WOF)
Повітряне охолодження Noctua NH-D15 chromax.black
Материнська плата ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI (90MB1BK0-M0EAY0) - (обов'язково оновлюємо БІОС)
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 64 GB (2x32GB) DDR5 6000 MHz Ripjaws S5 (F5-6000J3238G32GX2-RS5K)
SSD накопичувач Kingston KC3000 512 GB (SKC3000S/512G) - (ОС+ПЗ)
SSD накопичувач Kingston KC3000 2048 GB (SKC3000D/2048G) - (Ігри)
Відеокарта ASUS ROG-STRIX-RTX4090-24G-GAMING - (Найкраще що зараз широко доступно в продажу з повітряним охолодженням)
Блок живлення be quiet! Straight Power 12 1000W (BN338)
Корпус be quiet! Shadow Base 800 FX Black (BGW63) - (або мій фаворит be quiet! Dark Base Pro 901 Black (BGW50)
= 153 830 грн (can.ua)
- спойлер
-
Prescott
Member
Там джетстрим был за 70к, всё в порядке там с вертухами.DuckRider: ↑ 19.09.2023 20:48что на геймпро
-
DuckRider
Member
Не знаю что там в порядке, но на сколько помню, что геймпро, что геймрок, что джетстрим на достаточно шумных подшипниках, которые слышно уже с начала их роботы. Типичный гул шариковых подшипников. Брать карту за 70к, которая будет раздражать - нужно быть мазохистом. За вентус не скажу, но 30 линейка вентусов была таким куском кала, что лучше его котику в горшок положить, чтоб он его закопалPrescott: ↑ 19.09.2023 20:59Там джетстрим был за 70к, всё в порядке там с вертухами.DuckRider: ↑ 19.09.2023 20:48что на геймпро
-
Prescott
Member
А вы играете прислоняя левое ухо к системнику? Не будет абсолютно бесшумного ПК, любой вентилятор слышно, чтобы не рассказывали, вопрос крайне субъективный исходя из того какая у вас степень "слуха".DuckRider: ↑ 19.09.2023 21:02Брать карту за 70к, которая будет раздражать - нужно быть мазохистом.
-
Donate
Member
У BQ серия SW придельно тихая. Комп не слышно Когда на видеокарте был включен fanstop в целом сложно было понять комп включенный или нет Ща видеокарта молотит на 30% постоянно, так как при фанстопе видеокарта ощутимо горячее. Комп уже офк слышно, не то что бы прям слишком но просто слышноPrescott: ↑ 19.09.2023 21:23А вы играете прислоняя левое ухо к системнику? Не будет абсолютно бесшумного ПК, любой вентилятор слышно, чтобы не рассказывали, вопрос крайне субъективный исходя из того какая у вас степень "слуха".DuckRider: ↑ 19.09.2023 21:02Брать карту за 70к, которая будет раздражать - нужно быть мазохистом.
Если прогрузить будет шум воздуха от вертушек но не более.
Правда у меня 601 BQ корпус он сам по себе глушит хорошо.
Ноктуа, арктики и т.п. к сожалению имеют свой рабочий гул скажем так Даже если там silent где то написано или ещё что Если захотеть можно вполне собрать что то близкое к бесшумному
-
Prescott
Member
У меня фантекс с шумкой и последние биквает сайлент 4 - всё отлично слышно. Да, тихо, но отнюдь не бесшумно.Donate: ↑ 19.09.2023 21:33Правда у меня 601 BQ корпус он сам по себе глушит хорошо.
-
GreenMile
Member
Ви пишете якісь ну дуже суперечливі речі, через що обираєте місцями дивні рішення.
Якщо ви просто хочете купити такий самий білд, як на відео то так і скажіть, навіщо тоді щось обирати.
Відправлено через 24 хвилини 49 секунд:
DuckRider
Prescott
Колеги, ви не про те воюєте. Автор пише, що на нокті він сам через 5 років замінить вертушки (правда навіщо - не знаю), що він замінить на інших? Якщо мова про тишу і необмежений бюджет - то он повно є карт з водяним охолодженням, але ж тут суть в тому що людина хоче на нокті, а не в тому що воно тихе чи ще там якесь.
karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22 Ще хочу додати - що не вірю в швидке і безболісне гарантійне обсугування - якщо щось вийде з ладу куплю нове
karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22 - Охолодження для процессора - заводська водянка теж потребує обслуговування рано чи пізно - тому башня
Ви хочете тихіше і холодніше, при цьому обираєте не водянку, а повітря яге гірше по цим параметрам, ви переживаєте за те, що за п'ять років потрібно буде водянку обслуговувати, при цьому без проблем купите щось нове і не будете с гарантією паритись В чому проблема купити просто нову водянку тоді?karimontheair: ↑ 19.09.2023 18:22 3. EXPO і максимум андервольтінг CPU & GPU щоб був тихіше і холодніше
Якщо ви просто хочете купити такий самий білд, як на відео то так і скажіть, навіщо тоді щось обирати.
Відправлено через 24 хвилини 49 секунд:
DuckRider
Prescott
Колеги, ви не про те воюєте. Автор пише, що на нокті він сам через 5 років замінить вертушки (правда навіщо - не знаю), що він замінить на інших? Якщо мова про тишу і необмежений бюджет - то он повно є карт з водяним охолодженням, але ж тут суть в тому що людина хоче на нокті, а не в тому що воно тихе чи ще там якесь.
-
manbearboar
Member
Воздух тише воды при небольших потреблениях, а у 7800x3d это 50Вт.GreenMile: ↑ 20.09.2023 09:41повітря яге гірше по цим параметрам
-
GreenMile
Member
Чому б йому бути тихішим, якщо в сайлент режимі води вентилятори взагалі стояти можуть і просто пасивно розсіювати тепло за рахунок великої площі радіатора?manbearboar: ↑ 20.09.2023 10:17Воздух тише воды при небольших потреблениях, а у 7800x3d это 50Вт.GreenMile: ↑ 20.09.2023 09:41повітря яге гірше по цим параметрам
-
Васильович
Member
Мабуть тому, що помпа всеодно повинна при цьому ганяти воду.GreenMile: ↑ 20.09.2023 10:25Чому б йому бути тихішим, якщо в сайлент режимі води вентилятори взагалі стояти можуть і просто пасивно розсіювати тепло за рахунок великої площі радіатора?
І навряд чи цей процес безшумний.
-
GreenMile
Member
Я такої відповіді чекав, а теперь розкажіть, що шум від помпи гучніший за шум від вентилятора башти Основний шум генерує повітряний потік, помпи на його фоні не чутно взагалі.Васильович: ↑ 20.09.2023 11:10Мабуть тому, що помпа всеодно повинна при цьому ганяти воду.GreenMile: ↑ 20.09.2023 10:25Чому б йому бути тихішим, якщо в сайлент режимі води вентилятори взагалі стояти можуть і просто пасивно розсіювати тепло за рахунок великої площі радіатора?
І навряд чи цей процес безшумний.
-
Васильович
Member
Не розкажу, бо здоровий глузд підказує мені, що треба порівнювати конкретні випадки, а не робити чергову "iiyama" з того рішення, що подобається собі коханому.GreenMile: ↑ 20.09.2023 11:23а теперь розкажіть, що шум від помпи гучніший за шум від вентилятора башти
-
lewerlin
Member
Типу на радіаторі водянки немає вентиляторів.GreenMile: ↑ 20.09.2023 11:23Я такої відповіді чекав, а теперь розкажіть, що шум від помпи гучніший за шум від вентилятора башти Основний шум генерує повітряний потік, помпи на його фоні не чутно взагалі.
-
GreenMile
Member
О, нарешті дійшли до того, що я пишу з огляду на конкретний вибір автора, а ви - в цілому. Нагадаю, автор обрав U12A, який в тихих режимах гірший за Д15.Васильович: ↑ 20.09.2023 11:32Не розкажу, бо здоровий глузд підказує мені, що треба порівнювати конкретні випадки, а не робити чергову "iiyama" з того рішення, що подобається собі коханому.GreenMile: ↑ 20.09.2023 11:23а теперь розкажіть, що шум від помпи гучніший за шум від вентилятора башти
Вище прочитати нє? На водянці можна сильніше знизити оберти, або взагалі їх зупинити в простої. Наприклад, пресет від арктіка:lewerlin: ↑ 20.09.2023 11:44Типу на радіаторі водянки немає вентиляторів.GreenMile: ↑ 20.09.2023 11:23Я такої відповіді чекав, а теперь розкажіть, що шум від помпи гучніший за шум від вентилятора башти Основний шум генерує повітряний потік, помпи на його фоні не чутно взагалі.
- спойлер
-
Васильович
Member
Це малювання мішені навколо вже прилетівшої стрілиGreenMile: ↑ 20.09.2023 12:03О, нарешті дійшли до того, що я пишу з огляду на конкретний вибір автора, а ви - в цілому.
-
GreenMile
Member
Ну звісно При однаковому рівні шуму повітря завжди пасе задніх по ефективності, що якби натякає. Якщо у вас є інші дані - то покажіть, буде цікаво, якщо нє, то далі продовжувати беззмістовний флуд я не бачу сенсу.Васильович: ↑ 20.09.2023 12:22Це малювання мішені навколо вже прилетівшої стрілиGreenMile: ↑ 20.09.2023 12:03О, нарешті дійшли до того, що я пишу з огляду на конкретний вибір автора, а ви - в цілому.
- спойлер