Starfield вже у п'ятірці найкращих ігор цього року за статистикою Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
taras_cs
Member

Повідомлення

Якщо в вас шалені фрізи в цій грі, це не через процесор та не через пам'ять.
На моїй системі були 4-7 секундні фрізи кожні 1-10 хвилин.
[i7-3770-RX6800-16GB DDR3-SATA SSD]
Допомогла (повністю позбавитись фрізів) open source утіліта фінського розробника за назвою BES "Battle Encoder Shirasé" із налаштуванням 3% для процесу starfield.exe
Сам процес вона не зачіпає, лише вказує Вінді не надавати цій грі 100% ресурсів центрального процесора. Знайшов це розв'язання на Реддіті.

Відправлено через 10 хвилин 40 секунд:
Сподіваюсь, що комусь допоможе
Trezvuy
Member

Повідомлення

daesz: 04.09.2023 20:26
Павло: 04.09.2023 20:11 І цю гру порівнювали з Балдурс гейт 3... А вийшла халтура(
В БГ3 змогли в технічну частину... А гігантська компанія знову опозорилась :rotate:
Справедливості ради - бг3 був в альфа/ерлі ексесі з 2020, ця через 3 роки і з фідбеком від гравців буде також бадьоріше виглядати :)
Ну зайдемо через 3 роки а поки я ні. Вибачте але як можна було зробити один і той самий ландшафт десь під Києвом, посеред Тихо океану (колишнього) та Гімалаях. Нехай дві перші локації більш менш рівнинні і можна на це списати але ж де поділися гори в Гімалаях? Де Еверест? Також берем Відьмака 3 2015 з його графічною складовою та starfield 2023 з його графікою і на моє око гра 2015 року виглядає краще за нову при цьому вона працює значно краще відсутні тисячі завантажень. І вибачте тягнути в гру 2023 року рушій 2011 року це :lol: Тому в принципі не дивно що картинка відверто гівно, а вимагає ресурсів як кіберпанк 4к з rtx. Ну і чекаю на мінуси) І добре що я скористався демо версією яку видалив бо гра для мене не вартує не те що 2к гривень вона і 500 грн не варта.
kawalot
Member

Повідомлення

taras_cs: 04.09.2023 20:46 Якщо в вас шалені фрізи в цій грі, це не через процесор та не через пам'ять.
На моїй системі були 4-7 секундні фрізи кожні 1-10 хвилин.
В мене фрізів зовсім не було. Процесор завантажений на 15-20%. Приблизно стільки ж відсотків і в бг3 було (теж не фрізила). Але очевидно, що про оптимізацію використання ядер процесорів розробники геть забули і вирішили, що у всіх геймерів по 10+ ядер і можна не морочити собі голову з цим.
Donate
Member

Повідомлення

kawalot: 04.09.2023 20:30
loner44: 04.09.2023 19:20 Только разрешение рабочего стола менять, там полноэкранного режима нет полноценного, ококнный без рамки только.
Зрозумів. Це дуже сумно. Навіть такої банальної речі, як адекватна зміна роздільної здатності, добавити не спромоглися. В 4к я манав грати, бо карта хоча і видає 60 кадрів на ультра налаштуваннях, але гріється і жере я чорт, 320 вт при 95 градусах.
Ну так андервольтни та скинь трохи частот :insane:
kawalot
Member

Повідомлення

Donate: 04.09.2023 21:06 Ну так андервольтни та скинь трохи частот :insane:
Я не дуже шарю як, а тому слідую принципу "працює - не чіпай". Виставив тільки базовий режим від писак драйверів "Тиша" і на тому усе.
Donate
Member

Повідомлення

kawalot: 04.09.2023 21:51
Donate: 04.09.2023 21:06 Ну так андервольтни та скинь трохи частот :insane:
Я не дуже шарю як, а тому слідую принципу "працює - не чіпай". Виставив тільки базовий режим від писак драйверів "Тиша" і на тому усе.
Ну так штурмуйте форуми та ютуби. Сидите на профільному форуму :-/
MetalistForever
Member

Повідомлення

Минусаторы за пару дней до выхода, не верили ,что игра дно полное ! Что с лицом Минусаторы , потратили 100$ в Мусорку
taras_cs
Member

Повідомлення

MetalistForever: 04.09.2023 22:09 Минусаторы за пару дней до выхода, не верили ,что игра дно полное ! Что с лицом Минусаторы , потратили 100$ в Мусорку
Отримав по акції, коли купив дружині RX 6700 XT Red Devil.
Мінусую дуже зрідка (вас не мінусував). Вважаю надмірні мінусування проявами токсичності. Це на болотах стандартна практика виходу зі стресу - цькувати когось на форумах через його "не таку" думку.
Prescott
Member

Повідомлення

taras_cs: 04.09.2023 20:46На моїй системі були 4-7 секундні фрізи кожні 1-10 хвилин.
[i7-3770
Оно и не удивительно.
taras_cs
Member

Повідомлення

Prescott: 04.09.2023 23:01
taras_cs: 04.09.2023 20:46На моїй системі були 4-7 секундні фрізи кожні 1-10 хвилин.
[i7-3770
Оно и не удивительно.
А зараз - немає. При тих самих High налаштуваннях та 4K.
І це трохи дивує

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Але відчуваю, що то - дефект коду гри й його врешті пофіксають.
Барбарис
Member

Повідомлення

Хотів розписати свої враження, що не сподобалось і т. д., але гра не варта навіть витрачених на то слів. Добре, що не купив.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Почекаю пів року і за 190 грн пройду в геймпасі
daesz
Member

Повідомлення

MetalistForever: 04.09.2023 22:09 Минусаторы за пару дней до выхода, не верили ,что игра дно полное ! Что с лицом Минусаторы , потратили 100$ в Мусорку
Мене замінусили, бо сказав що Тоду не занесу і пограю в торент едішн :gigi:
Хоча я подивився титрубу і тут трохи почитав, і вирішив зовсім не трогати; мб через пару років візьму на розпродажі, коли гра вийде з бетки в реліз :rotate:
terminahtor
Member

Повідомлення

Мдамс, ця шмат паскудного гівнокоду на профільній системі з натугою видавав 60-80 кадрів в 4к. Тодда - на пляшку від шампанського.
:puke:
Геральт
Member

Повідомлення

Дав грі ще один шанс, але з модами. Reshade, disableTAA то просто must have. Ну і з десяток дрібніших покращень.
Тепер принаймні не мило і кольори нормальні.
kawalot
Member

Повідомлення

terminahtor: 05.09.2023 01:33 Мдамс, ця шмат паскудного гівнокоду на профільній системі з натугою видавав 60-80 кадрів в 4к. Тодда - на пляшку від шампанського.
:puke:
4090 теж не набагато більше 60 кадрів видає? Це з фср чи без? По ходу, гру більш-менш оптимізували тільки для відеокарт амд. Хоча, в стімі бачив багато тем з фіксами якихось крашів на амд картах (в себе крашів не бачив, але я і награв години 3-4 всього).
До речі, за звукову карту лайк. Я собі її через якихось мутних типів замовляв, які врешті-решт не кинули, хоча і привезли лише через місяць. В Україні в жодному магазині цю модель не продають.
Востаннє редагувалось 05.09.2023 08:50 користувачем kawalot, всього редагувалось 1 раз.
Belich
Member

Повідомлення

Занесу ще сюди свій фідбек по продуктивності гри, можливо хтось має схожий конфіг і буде знати, на що розраховувати в цілому.

Пограв трохи в "демо версію", щоб оцінити продуктивність

відеокарта 3060 (12гб), проц 5600х, оператва 32гб, роздільна здатність full HD.

Щоб отримати 60+ фпс (не в печері чи будівлі, заміри робив на поверхні планети біля будівлі) прийшлось зробити наступне:
Поставив 85% рендер разом з увімкненим fsr, sharpening на 85% поставив, dynamic resolution вимкнений, увімкнув VRS, настройки середні (окрім тіней і якогось з освітлень, чи indirect lighting чи ще якесь, просто не запам'ятав, ці параметри на низьких) - картинка плюс мінус приємна, чітка (навіть трохи на відстані), не артефачить, фпс в замісах трішки просідає але тримається біля 60 фпс. В далечині можуть бути трохи дивні тіні (підозрюю що це через VRS, але це не критично), та в містах теж фпс нормально просяде (десь до 48-50), але в місті я так розумію тільки соціалка без екшна має бути, тому не критично, ходити читати тексти можна і з 50 фпс.

Вердикт: я не думав, що 3060 настільки швидко "постаріє", тим більш для full HD. Гра жесть яка неоптимізована, якісь дикі системні вимоги а при цьому я б не сказав що там графонія навалили сповна. Кіберпанк, на мою думку, значно краще візуально виглядає але водночас від ресурсів менше просить. Ще цей зелений фільтр... планую прибрати його модом на майбутнє (якщо буду грати в цю гру далі взагалі, бо поки якось не дуже вражає)
Павло
Member

Повідомлення

Belich: 05.09.2023 08:45 Занесу ще сюди свій фідбек по продуктивності гри, можливо хтось має схожий конфіг і буде знати, на що розраховувати в цілому.

Пограв трохи в "демо версію", щоб оцінити продуктивність

відеокарта 3060 (12гб), проц 5600х, оператва 32гб, роздільна здатність full HD.

Щоб отримати 60+ фпс (не в печері чи будівлі, заміри робив на поверхні планети біля будівлі) прийшлось зробити наступне:
Поставив 85% рендер разом з увімкненим fsr, sharpening на 85% поставив, dynamic resolution вимкнений, увімкнув VRS, настройки середні (окрім тіней і якогось з освітлень, чи indirect lighting чи ще якесь, просто не запам'ятав, ці параметри на низьких) - картинка плюс мінус приємна, чітка (навіть трохи на відстані), не артефачить, фпс в замісах трішки просідає але тримається біля 60 фпс. В далечині можуть бути трохи дивні тіні (підозрюю що це через VRS, але це не критично), та в містах теж фпс нормально просяде (десь до 48-50), але в місті я так розумію тільки соціалка без екшна має бути, тому не критично, ходити читати тексти можна і з 50 фпс.

Вердикт: я не думав, що 3060 настільки швидко "постаріє", тим більш для full HD. Гра жесть яка неоптимізована, якісь дикі системні вимоги а при цьому я б не сказав що там графонія навалили сповна. Кіберпанк, на мою думку, значно краще візуально виглядає але водночас від ресурсів менше просить. Ще цей зелений фільтр... планую прибрати його модом на майбутнє (якщо буду грати в цю гру далі взагалі, бо поки якось не дуже вражає)
Тобто у 2023 році діти шакалів випустили гру яка видає на відеокарті 4060 (3060) 60 фпс у фулл хд тільки при умові середньо-низьких налаштувань та 85% рендер...Як то кажуть дно пробито! Но :banghead: фанати схавають та ще і 2к грн занесуть...
BoKl
Member

Повідомлення

Може хтось дасть пораду, досліджував планету де знаходиться Нова Атлантида, натрапив на якийсь аванпост з роботами, прибив їх, напарниця типу не вдоволена, ще трішки побігав і полетів у місто, а там усі боти сходу починають мене розстрілювати, навіть якщо я без зброї. Це що все? Треба нову гру створювати? :(
mgerchik
Member

Повідомлення

Scr_Eagle: 04.09.2023 14:50просто очікування коли закінчиться подорож.
когда ожидаешь окончания путешествия (как когда в Элите летишь внутри системы в варпе к другой планете/станции) это уже по определению не фаст-тревел ;)

olegwatch: 04.09.2023 14:57А Eve online стоит посмотреть?
EVE это ММО, со всеми выплывающими из этого моментами.
игра про космический космос и исследования это пока только Элита и Зездный Гражданин (ну или НМС на крайняк).
хотя и в Star Citizen исследование скорее условное, ибо там одна система и 4 планеты. всё как бы уже исследовано до нас (это если понимать исследование по типу как в Elite Dangerous, где за столько лет, игроки исследовали лишь пол процента "карты" игры, и до сих пор есть куча мест, куда не ступала нога человека).
Omaks: 04.09.2023 15:30Ну вам ніхто не заважає за тиждень чи декілька тижнів долетіти без фаст тревелу хехе
Тобто в Star Wars або Star Trek нам показують екрани завантаження, коли вони переходять на гіпер швидкість? Це частина симулятора, як взагалі це можна порівняти з сотнею карт, з'єднаних цими екранами завантаження? В Star Citizen ви можете вийти з гіпер швидкості в любий момент часу і продовжили грати. Так, при виході з гіпер швидкості нічого крім пустоти не буде, так а в реальності що ви очікуєте побачити, якщо зараз можливо було би так породжувати і ви би просто десь між галактиками вишли з гіпер швидкості?
вот вот. я о том же. :beer:
тоже самое можно сделать и будет в Elite Dangerous.
Trezvuy: 04.09.2023 20:51І вибачте тягнути в гру 2023 року рушій 2011 року
берите выше. когда там gamebryo вышел? :D по сути это оно
Scr_Eagle: 04.09.2023 15:28 подорож між планетами це все ж "відкрий карту, вибери точку призначення, запусти "фасттревел"
это не фаст-тревел. стар ситизен и элита это закос под симуляторы, со всеми вытекающими. открыть карту и выбрать точку, нужно для того чтобы компьютер просчитал маршрут в варпе до той точки. (собсно как и в Звездных войнах например). причем, мне кажется там реально что то считается как лететь, ибо в Гражданине можно варпнуться даже к точке на планете (в отличии от Элиты). И вам правильно ответили, можете лететь без варпа, на обычных маневровых, 2 недели (или год в Элите, расстояния и скорости то там реальные).

Scr_Eagle: 04.09.2023 14:55Зараз якраз є можливість спробувати, наскільки мені відомо можна пограти безкоштовно.
да, до 7 числа бесплатный период FreeFly. штук 7-8 кораблей на тестовый период разных дадут, можно все попробовать.
Відповісти