Опубліковано попередній огляд процесора Intel Core i7-14700K

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Softas
Member

Повідомлення

Liquidator: 13.08.2023 21:32
Timedemo: 13.08.2023 21:24

Подивіться скільки система жере в простої вся, в олнопотоці, та при іграх. І інтел там в багатьох дисциплінах виграє від 20 до 30 відсотків.
всього - 17-20 Вт в простої 16 котловий повноцінниий камінь.... це він жере ? :lol:
Ця программа до енергоспоживання має таке ж відношення як і мій кіт до космосу. Софт в рекламних цілях буде завжди показувати свою продукцію в гарному вигляді.
Timedemo
Member

Повідомлення

kawalot: 13.08.2023 22:28
Softas: 13.08.2023 22:21 Ви поміряйте з розетки а не з якоїсь программи, де просто якісь циферки з повітря взяті.
Судити про споживання можна опосередковано по температурі процесора. Якби процесор споживав більше, ніж показує програма, то і температури не були б 45 градусів в простої і 50-55 в іграх. В кімнаті зараз +25, а не -10.
І нічого там не буде зрозуміло, різні охлади, різні умови, дивитись можна тільки на однаковому БП підключивши комп до ваттвимірювача. От тоді і все видно, в мене охлад налаштований стояти в принципі до 60 градусів, то це ж не означає, що споживання більше.
kawalot
Member

Повідомлення

Timedemo: 13.08.2023 22:30 І нічого там не буде зрозуміло, різні охлади, різні умови, дивитись можна тільки на однаковому БП підключивши комп до ваттвимірювача. От тоді і все видно, в мене охлад налаштований стояти в принципі до 60 градусів, то це ж не означає, що споживання більше.
Скільки має споживати процесор при частоті 1 ГГц? Кіловат? Очевидно, що при такій частоті ще й частина ядер засинає. Якраз ті самі 2-5 Вт в результаті і виходять. Звісно, можна поміряти ваттметром, але купувати цей пристрій, тільки заради довести очевидне, це дурість.
Timedemo
Member

Повідомлення

kawalot: 13.08.2023 22:36
Timedemo: 13.08.2023 22:30 І нічого там не буде зрозуміло, різні охлади, різні умови, дивитись можна тільки на однаковому БП підключивши комп до ваттвимірювача. От тоді і все видно, в мене охлад налаштований стояти в принципі до 60 градусів, то це ж не означає, що споживання більше.
Скільки має споживати процесор при частоті 1 ГГц? Кіловат? Очевидно, що при такій частоті ще й частина ядер засинає. Якраз ті самі 2-5 Вт в результаті і виходять. Звісно, можна поміряти ваттметром, але купувати цей пристрій, тільки заради довести очевидне, це дурість.
Я про інше.
WakeMe
Member

Повідомлення

Ви кудись не туди заїхали в суперечках. От у мене штеуд нажаль лише 8+4, енергосберігайки усі вимкнені, проц фікс 1.28v@5.3Р/4.1Е постійно колошмате. В простої по хвінфо жере 18.6Вт і гріється до 28 градусів при кімнатній 26. Але з розетки весь системник жере аж 120вт в браузері, бо там крім дошки, проца і відяхи ще напхано по самі помідори всього. Чим ви міряєтесь? Тим що хто периферії менше чи більше втикнув на БП? :)
kawalot
Member

Повідомлення

Ну, як я і написав. Майже всі ядра сплять, точніше, один ССХ повністю спить, а у другого лише 3 ядра активні. І при таких вихідних процесор має споживати 50+ Вт. Самому не смішно таке писати?
спойлер
Screenshot_11.png
Liquidator
Member

Повідомлення

Timedemo: 13.08.2023 22:20
а ты еще и слепой походу. там цифра 53.6вт.

Отправлено спустя 37 секунд:
да кстати, в нормальных системах, в простое, вентиляторы стоят вообщето, а не собирают пыль пожизненно.
Даже цифра в 53 ватт - это полное филькина грамота для системника на 13900К!
Разбираем - ТРИ Вертушки на водянке и собственно помпа не останвливаются никогда - суммарно порядка 20 Ватт + сам камень пусть даже 10..15 Вт, ВИДЛО дискретное в простое 20 Вт = уже как бы фсе приехали..... + диски + пропеллеры корпусные + оперативка+клава+мышь и т.д..... НУ ОНО НИКАК даже в 53 вт не вписывается РЕАЛЬНО....ну пусть суммарно даже 70-90 Вт = это более реальная цифра, а не то что у тебя на фото :rotate:
Поэтому даже если и рассуждать про режимы простоя (у меня лично 80% времени комп херачит по работе+20% развлекуха типа ютубчиков и кин, так что вобще непонимаю чем ты удивить хотел рассказывая про прстои, которых попросту не бывает в реалиях (пусть даже конкретно у меня)), то там разница на ситемнике ну пусть будет ну в районе до 5-10 Вт суммарно между схожими наборками окромя проца и даже банальная D-15 с двумя вертушками до 4 Вт это не помпа + три вертушки суммарно минимум 15-20 Ватт, где банально скушается ВСЯ ВОЗМОЖНАЯ разница в "простойной энергоэффективности", ведь максимальные ОТДВУХ = 4 Вт от NF15 при порлной скрости вращения, а постойные 1-1.5 Вт на вернутушке - это совсем ну не 15 -20 ВТ от вечно молотящей недоводосистемы не?;) Но опять же ты далек от реальных цифер и подсчета реальных ватт не правда ли?...... а любое включение маломальской нагрузки типа даже ютуба, пртослушивания музла или прсмотра видео и т.п. = уже увелчивает вдвое энергопотребление 13900К ДАЖЕ ЕСЛИ ОНО +- равное в полном простое ;) ВОТ И ДУМАЙ
Востаннє редагувалось 13.08.2023 22:55 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
kawalot
Member

Повідомлення

WakeMe: 13.08.2023 22:46 гріється до 28 градусів при кімнатній 26
Не може такої температури бути в принципі. Як мінімум з причини, що тепло не моментально від кристала відводиться. Або ти цифрою помилився, або датчик твого процесора показує температуру на Марсі.
maksim2020
Member

Повідомлення

Павло: 13.08.2023 18:09 А скільки реально споживаває райзен 3950, 5950, 7950? А то в інтела якийсь зашквар! Просто умовна збірка на райзені 7700 (без х) та rtx 4070 споживають приблизно 250 ватт... на папері! А тут тільки сам проц... :rotate:
Мій 7950X3D бере не більше паспортних 120Вт (максимум, що я помічав - під час компіляції шейдерів у TLoU або Uncharted).
Timedemo
Member

Повідомлення

Liquidator: 13.08.2023 22:52
Timedemo: 13.08.2023 22:20
а ты еще и слепой походу. там цифра 53.6вт.

Отправлено спустя 37 секунд:
да кстати, в нормальных системах, в простое, вентиляторы стоят вообщето, а не собирают пыль пожизненно.
Разбираем - ТРИ Вертушки на водянке и собственно помпа не останвливаются никогда - суммарно порядка 20 Ватт + сам камень пусть даже 10..15 Вт, ВИДЛО дискретное в простое 20 Вт = уже как бы фсе приехали..... + диски + пропеллеры корпусные + оперативка+клава+мышь и т.д..... НУ ОНО НИКАК даже в 53 вт не вписывается РЕАЛЬНО....ну пусть суммарно даже 70-90 Вт = это более реальная цифра, а не то что у тебя на фото :rotate:
Поэтому даже если и рассуждать про режимы простоя (у меня лично 80% времени комп херачит по работе+20% развлекуха типа ютубчиков и кин, так что вобще непонимаю чем ты удивить хотел рассказывая про прстои, которых попросту не бывает в реалиях (пусть даже конкретно у меня)), то там разница на ситемнике ну пусть будет ну в районе до 5-10 Вт суммарно между схожими наборками окромя проца и даже банальная D-15 с двумя вертушками до 4 Вт это не помпа + три вертушки суммарно минимум 15-20 Ватт, где банально скушается ВСЯ ВОЗМОЖНАЯ разница в "простойной энергоэффективности", ведь максимальные ОТДВУХ = 4 Вт от NF15 при порлной скрости вращения, а постойные 1-1.5 Вт на вернутушке - это совсем ну не 15 -20 ВТ от вечно молотящей недоводосистемы не?;) Но опять же ты далек от реальных цифер и подсчета реальных ватт не правда ли?...... а любое включение маломальской нагрузки типа даже ютуба, пртослушивания музла или прсмотра видео и т.п. = уже увелчивает вдвое энергопотребление 13900К ДАЖЕ ЕСЛИ ОНО +- равное в полном простое ;) ВОТ И ДУМАЙ
Даже читать не хочу этот бред. Я емк факты. Он не верит, а просит чтобы верили сраным скринам. На этом закончили.
maksim2020
Member

Повідомлення

kawalot: 13.08.2023 22:48 Ну, як я і написав. Майже всі ядра сплять, точніше, один ССХ повністю спить, а у другого лише 3 ядра активні. І при таких вихідних процесор має споживати 50+ Вт. Самому не смішно таке писати?
спойлер
Screenshot_11.png
У вас ECO Mode увімкнений (Max Temperature: 70) - це трошки маніпулятивно. Мій 7950X3D з -15 по ССD0 та -10 по CCD1, без ECO (Max Temperature: 89) бере так:
7950X3D.png
WakeMe
Member

Повідомлення

kawalot: 13.08.2023 22:54
WakeMe: 13.08.2023 22:46 гріється до 28 градусів при кімнатній 26
Не може такої температури бути в принципі. Як мінімум з причини, що тепло не моментально від кристала відводиться. Або ти цифрою помилився, або датчик твого процесора показує температуру на Марсі.
Ну да, ти ж бачив що у мене за охлад і краще знаєш :laugh:
Liquidator
Member

Повідомлення

Timedemo: 13.08.2023 22:59
Liquidator: 13.08.2023 22:52

Даже читать не хочу этот бред. Я емк факты. Он не верит, а просит чтобы верили сраным скринам. На этом закончили.
Дружище ты тыкнул скрин какой-то филькиной грамоты из своей якобы розетки - что там подключено только тебе известно - то может быть удлиннитель с зарядками для телефона, или пара лампочек накаливания, даже ноут....

А тебе показывают реальные скрины с реальными камнями, считают суммарную нагрузку от системника, ДАЖЕ ЕСЛИ ПРОЦ ЖРЕТ тупо 0, то помпа твоя на мегаводянке чтоб охлаждать эту ПЕЧ будет жратька минимут 20 Вт.. только одна вода будет жрать половину от всей твоей фотки :lol: А ты тут басни лепишь :lol: УДАЧИ
Timedemo
Member

Повідомлення

Liquidator: 13.08.2023 23:06
Timedemo: 13.08.2023 22:59

Дружище ты тыкнул скрин какой-то филькиной грамоты из своей якобы розетки - что там подключено только тебе известно - то может быть удлиннитель с зарядками для телефона, или пара лампочек накаливания, даже ноут....

А тебе показывают реальные скрины с реальными камнями, считают суммарную нагрузку от системника, ДАЖЕ ЕСЛИ ПРОЦ ЖРЕТ тупо 0, то помпа твоя на мегаводянке чтоб охлаждать эту ПЕЧ будет жратька минимут 20 Вт.. только одна вода будет жрать половину от всей твоей фотки :lol: А ты тут басни лепишь :lol: УДАЧИ
Чудо, я только что сделал это фото, при рабочем 7900, чтобы дать понять, что есть ваттметр, и я все замерял по факту проверенным инструментом, а ты сидя за олной платформой показываешь скрины для школьников, при этом не анализируя вниматиельно что тебе пишут. Если такое закомплексованное узкомыслящее мышление не может анализировать адекватные факты, то общаться не о чем. На кой хеер мне хейтить амд, если я сам с интел перешел на амд.
Какая нахеер помпа? Я все тестировал на однгм системнике с одним куллером.
kawalot
Member

Повідомлення

WakeMe: 13.08.2023 23:05 Ну да, ти ж бачив що у мене за охлад і краще знаєш :laugh:
Не, ну хіба що там якийсь хитромудрий з охолодженою водою, то тоді питань немає.
Electrobrut
Member

Повідомлення

Intel 7950X система жере 47Вт з розетки, Інтел 13600К жере 28Вт з розетки, Інтел 12100 жере 17Вт з розетки

Дурні суперечки можете закривати =)
Megaclite
Member

Повідомлення

Да давно вже відомо шо АМД більше споживає без нагрузки і в середній нагрузці чим intel
Тести на ютубі були прямо з ваттметром від стіни були
шукати лінь, або в Der8auer або в JTC
daesz
Member

Повідомлення

Liquidator: 13.08.2023 22:03 Ты пытаешься оперировать какими то цифрами откудато из воздуха и прочим маркетингом - я же сижу на конкретном железе и смотрю конкретные цифры у себя на железе - сколько оно жрет реально... ты чувствуешь разницу? :facepalm:
Він "глупенький", я б на вашому не продовжував ту бесіду - тільки час змарнуєье. Деякі люди не здатні поглинати інформацію :gigi:
MetalistForever
Member

Повідомлення

Что , теперь AIO 420 можно смело выбрасывать :laugh: . Вода не тянет , нужен АЗОТ
dext
Member

Повідомлення

Liquidator: 13.08.2023 21:32 всього - 17-20 Вт в простої 16 котловий повноцінниий камінь.... це він жере ? :lol:
Так, жере B-)
13900K-idle.png
Відповісти