Baldur's Gate 3 вже ставить рекорди популярності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Spiryt
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 04.08.2023 10:18
erazel: 04.08.2023 10:15
Перепрошую але ГА?
"ГА" что? Все Дивинити по днд, разве нет?
Divinty - это оригинальная игра от ларианов, которая не связана с Dnd
Grava
Member

Повідомлення

Shaolin_Style
В серии Дивинити 6 игр :rotate:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Spiryt: 04.08.2023 10:19
Shaolin_Style: 04.08.2023 10:18

"ГА" что? Все Дивинити по днд, разве нет?
Divinty - это оригинальная игра от ларианов, которая не связана с Dnd
Ок, а я наивный думал обратное.

Отправлено спустя 49 секунд:
Grava: 04.08.2023 10:21 Shaolin_Style
В серии Дивинити 6 игр :rotate:
Да, в свое время залипал в оригинальную Divine Divinity
erazel
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 04.08.2023 10:18 "ГА" что? Все Дивинити по днд, разве нет?
Та вроді ні. Вони по своєму світу Рівелону. І правила в першій Дівініті були ніфіга не ДнДшні.
Ну у всякому разі маг точно лупив що кулемет файрболами. Ніяких Х спелів між відпочинками і т.д.
що взагаді спільного у ДнД і Дівініті? Ну бо я ніфіга не хардкорний рпгшник ,всіх ознак ДнД не знаю. Але з БГ, Айсвінддейл, Невервінтером знайомий :)
Востаннє редагувалось 04.08.2023 10:27 користувачем erazel, всього редагувалось 1 раз.
Kib
Member

Повідомлення

erazel: 04.08.2023 10:09Про дослівні я саме про кістку-дайс. Ну не кістка воно, не кістка, то у роССіян "игральная кость". Вже б краще брали оригінальний англійський термін dice та транскрипували його.
Ось що видала нейромережа Aria :gigi:
спойлер
Слово "dice" походить від середньоанглійського слова "dēs", яке в свою чергу виникає від старофранцузького слова "dé", що означає "кубик". Ось кілька цікавих фактів про походження слова:

Слово "dice" використовується для позначення кісток, які мають числа на гранях і використовуються в різних іграх шансу та настільних іграх.
У деяких джерельних мовах, таких як середньоанглійська та старофранцузька, слово "dēs" та "dé" використовувалося для позначення куба або кубоподібних предметів.
Існує припущення, що слово "dēs" походить від латинського слова "datus" (даний), оскільки використання кісток у гральних іграх було розглядано як випадково "дані" числа.
Раніше кістки, які використовувалися в гральних іграх, були виготовлені з різних матеріалів, включаючи кістки тварин або деревину. Згодом були розроблені кістки з пластику або інших синтетичних матеріалів.
Так чому не паритись і не називати це кубиком, так, іноді це не кубик по геометричним параметрам, але так само це вже не кості, бо з них кубики майже не роблять зараз. :-/
snegurrrka
Member

Повідомлення

З одного боку хочу підтримати українську локалізацію, проте з іншого мені банально легше сприймати англійський текст в парі з озвучуванням, а не міксувати... :rotate:

Вчора встиг після завантаження лише послухати історії кожного з персонажів, проте перше проходження все ж за кастомного буде, довірюся пораді Свена Вінке ;)
Барбарис
Member

Повідомлення

erazel, дослівно ніби кубик. А кості це мабуть нашадок перекладу першої частини. Типу щоб зберегти звичні терміни.
Геральт
Member

Повідомлення

Krovatka: 04.08.2023 09:50 Я так понимаю для новичка может не зайти? Посмотрел пару видео, омг там образование по игре надо получать, столько всего напихали. Одних только персонажей очень много
Якщо в таких іграх гравець не перезапускає гру з 0 після кількох рівнів, то з грою щось не так )
А персонажів навпаки мало. Компаньйон розбійник якийсь гейський. Компаньйон танк - навіжена баба, яка вносить розбрат у всю групу. Клірик ніби адекватна, але з якимось своїми тараканами. Маг норм, але чи то він якийсь некр чи що, ще не ясно. Може по сюжету ще трохи компаньйонів накинуть, побачимо. А спелів так, багато. Але їх і в дівініті було не мало. Вибираються під свій стиль гри методом проб і помилок. Десь читав, що дочасно придбана гра ніби дозволить переформатовувати персонажів під час проходження. Поки що такого щось не бачив.
Vault13
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 04.08.2023 10:13 Лучшая игра 2017 года - Divinity: Original Sin 2 от тех же Larian тоже по D&D. О ней ты тоже не слышал?
Так она не по ДнД и даже не вдохновлена ей, там совсем другая система, безклассовая, и абилки на кулдаунах, а не отдыхах. Это совсем не похоже на DnD. Скорее логично сюда последние пасфайндеры привести(Pathfinder это база на DnD 3.5) или Solasta.
erazel
Member

Повідомлення

Геральт: 04.08.2023 11:05 Компаньйон розбійник якийсь гейський
Він не розбійник, він "пройдисвіт" :D . Ніби й колоритне слово, але щось мені не лягає на той світ. Ну бо воно більше асоціюється з чимось нашим, з нашим пластом культурним. Розбійник все таки краще б лягло. Пройдисвіт це у мене асоціюється з всілякими МММ та іншими шахраями. Тобто хто тебе хоче обдурити, використати твій брак знань у чомусь.

P.S. Може тут десь створити тему про україньску локалізацію?
Spiryt
Member

Повідомлення

Геральт: 04.08.2023 11:05 гра ніби дозволить переформатовувати персонажів під час проходження.
В крипте, в начале игры надо найти андеда, который потом будет появлятся в лагере и за скромную плату, позволит сбросить персонажа
erazel
Member

Повідомлення

Vault13: 04.08.2023 11:14 Скорее логично сюда последние пасфайндеры привести(Pathfinder это база на DnD 3.5) или Solasta.
Доречі пасфайндер це дещо мій більш. я не встиг пройти другий до повномасштабного вторгнення. А після початку вторгнення якось й не лежить душа грати його знаючи що розробляли кацапеги. Хоча от самі ігри досить цікаво зроблені, цього не віднімеш.

Відправлено через 53 секунди:
Spiryt: 04.08.2023 11:18 В крипте, в начале игры надо найти андеда, который потом будет появлятся в лагере и за скромную плату, позволит сбросить персонажа
Скинути до першого рівня(як в багатьох іграх, тій ж Pillars of Ethernity) чи саме створити з нуля(з іншим класом і т.д. як у Divinity: original Sin2). В ДОС2 було простіше, там не було такого поняття як клас, лише набір навичок. Скинув очки навичок в нуль і все :-).
Востаннє редагувалось 04.08.2023 11:21 користувачем erazel, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

erazel: 04.08.2023 11:16 Він не розбійник, він "пройдисвіт" :D . Ніби й колоритне слово, але щось мені не лягає на той світ. Ну бо воно більше асоціюється з чимось нашим, з нашим пластом культурним. Розбійник все таки краще б лягло. Пройдисвіт це у мене асоціюється з всілякими МММ та іншими шахраями. Тобто хто тебе хоче обдурити, використати твій брак знань у чомусь.

P.S. Може тут десь створити тему про україньску локалізацію?
Та він при першій же зустрічі вже і намахав і ножа виставив. Розбійницький пройдисвіт і харцизяка )
Тут мабуть можна
Spiryt: 04.08.2023 11:18
Геральт: 04.08.2023 11:05 гра ніби дозволить переформатовувати персонажів під час проходження.
В крипте, в начале игры надо найти андеда, который потом будет появлятся в лагере и за скромную плату, позволит сбросить персонажа
Та я його знайшов (якщо то той. Він там ще про ціну життя питав). Але в табір чи то не повертався ще, чи уваги не звернув. Дякую за наводку.
NUN4AG
Member

Повідомлення

Сподіваюсь, що загальні продажі BG3 будуть дуже великими, щоб майстри з Ларіанів мали можливість не тільки неспішно займатися улюбленною справою надалі, але й продовжувати самовдасконалюватися та робити все більш масштабні та комплексні проєкти.
Дуже чекаю на масштабні сюжетні доповнення для BG3 та DOS 3 через 4-5 років.
Hotspur
Member

Повідомлення

Думаю гра року :beer: 2 місце після відьмака 3 :beer:
Alligator
Member

Повідомлення

Геральт: 04.08.2023 09:12 Цікава статистика. КПК2077, якого не хаяв лише лінививй, виявляється перший. Поруч фолич4, який також критикували та Хогвардс. А де ж ті всі "мегапопулярні" 2гі дьябли, соулси та подібна...мура?
А БГ3 - гра року, однозначно.
Статистика яка? По онлайну в перші дні? А, що, якщо гра на релізі "не дуже" то сотні тисяч гравців в СР2077 чи ГТА трилогію не рахуються за онлайн, якщо їм не сподобалось? :laugh: Це перемога маркетингу.

P.S. DIABLO IV PC metacritic
Критики:
Positive:82 out of 89
Mixed: 7 out of 89
Negative:0
гравці
Positive:472 out of 4398
Mixed: 213 out of 4398
Negative:3,713
Щось не сходиться :lol: :lol: :lol:
Востаннє редагувалось 04.08.2023 11:44 користувачем Alligator, всього редагувалось 1 раз.
Samilo
Member

Повідомлення

Боже, мене ця гра повернула в дитинство, коли грав у не опалювальному приміщенні на комп'ютері одного з працівників, а мама була поруч на чергуванні.. Потім читання літератури по цьому всесвіту
Важко це описати але це все таки БГ 3 і 900 грн не шкода. А шкода, що такі проекти рідкі гості в наш час
Zynk
Junior

Повідомлення

Гра працює навіть на інтегрованому відеочіпі. Я проходжу її на intel iris xe 80, добре оптимізували :super:
er[socrates]
Member

Повідомлення

Zynk: 04.08.2023 12:59 Гра працює навіть на інтегрованому відеочіпі. Я проходжу її на intel iris xe 80, добре оптимізували :super:
гг, а моя профильная 3060 улетает в космос) придется понижать настройки
Guest003
Member

Повідомлення

Гра чудова, ще і з українською локалізацією, а там аж 2 000 000 слів) Купив її ще коли була у дочасному доступі. На мою думку це гра року, однозначно.
Відповісти