Останні статті і огляди
Новини
Опубліковані огляди процесора AMD Ryzen 5 5600X3D
-
nochnik89
Member
Предлагаю обсудить Опубліковані огляди процесора AMD Ryzen 5 5600X3D
прикольненько ) валяется на складе мамка асрок на х370 уже много лет. Интересно завезут ли поддержку
прикольненько ) валяется на складе мамка асрок на х370 уже много лет. Интересно завезут ли поддержку
-
Sanьka
Member
Різниця продуктивності між першими і останніми поколіннями в межах одного сокету АМ4 вражає.
Ще одне підтвердження що не обовязково щороку змінювати сокет, можна по нормальному.
Ще одне підтвердження що не обовязково щороку змінювати сокет, можна по нормальному.
-
AssayMAS
Member
Sanьka
так тут чудеса поддержки процов зависят от вендоров
я еще помню первые АМ4 - так там из за маленького размера микросхемы биоса - приходилось чуть ли не под каждый проц свой биос качать и шить.
А смена сокета это про заработать на тебе. Работает из за монополии на процессоры.
А у АМД косяк часто бывает в виде - что проц уже на рынке есть, а поддержку в лоу енд платы подвезут через пол года, а то и года.
и у всех "X3D" процов косяк это их физическая хрупкость. Уронил - проц помер, или отвалилось чето типо юсб или пары ядер... радиатор срукожопил когда ставил - проц глючит так что проще проц другой взять...
А еще термопаста просто создана что бы в сам сокет АМ4 попадать - и начиются отвалы то канала памяти, то частоту не держит, то еще какая то фигня...
Брак что у АМД что у ИНТЕЛ за десятилетия вырос с 0,33% в год до 2-3%. Тоесть из новой коробки в 100 процов - 2-3 вааще не заведутся, и 5-10 процов из ста помрёт за 3 года.
так тут чудеса поддержки процов зависят от вендоров
я еще помню первые АМ4 - так там из за маленького размера микросхемы биоса - приходилось чуть ли не под каждый проц свой биос качать и шить.
А смена сокета это про заработать на тебе. Работает из за монополии на процессоры.
А у АМД косяк часто бывает в виде - что проц уже на рынке есть, а поддержку в лоу енд платы подвезут через пол года, а то и года.
и у всех "X3D" процов косяк это их физическая хрупкость. Уронил - проц помер, или отвалилось чето типо юсб или пары ядер... радиатор срукожопил когда ставил - проц глючит так что проще проц другой взять...
А еще термопаста просто создана что бы в сам сокет АМ4 попадать - и начиются отвалы то канала памяти, то частоту не держит, то еще какая то фигня...
Брак что у АМД что у ИНТЕЛ за десятилетия вырос с 0,33% в год до 2-3%. Тоесть из новой коробки в 100 процов - 2-3 вааще не заведутся, и 5-10 процов из ста помрёт за 3 года.
-
1234waltz
Member
Ну AM4 це 1331 контактів, у КабіЛейка на 1151 (при тому, в 1151 всеж мали можливість запхати + два ядра, як тільки це знадобилось), в ньому зі старту був оверінжиніринг прицілом на зоопарк процесорів.Sanьka: ↑ 07.07.2023 11:37 Різниця продуктивності між першими і останніми поколіннями в межах одного сокету АМ4 вражає.
Це наглядно показує використання на релізі екскаваторних АПУ Bristol Ridge, які взагалі юзали 906 контактів (FP3 μBGA906).
Socet FP4 юзав 968, FP5 - 1140 контактів (а це вже Zen+ АПУ ноутбучні 3000 серії). Тобто в сокеті на релізі був резерв контактів з прицілом на 16 ядерники ЦПУ та 8 ядерні АПУ.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Ну це хіба що для людей з ДЦП актуально чи з якимись розумовими вадамиAssayMAS: ↑ 07.07.2023 11:55 А еще термопаста просто создана что бы в сам сокет АМ4 попадать
Востаннє редагувалось 07.07.2023 12:00 користувачем 1234waltz, всього редагувалось 1 раз.
-
Tranceliker
Member
Вах! Після років бану за мою позицію нарешті розбанили. Якщо це читає адмін - моя дяка.
Мій досвід по переходу з 1600X на 5600 говорить про одне: платформа ще кілька років буде актуальною. А приріст просто неймовірно великий.
Навіть не знаю з чим порівняти: з кількома життєвими циклами платформ від інтел? Коротше, добре, що АМД не забила на АМ4.
Мій досвід по переходу з 1600X на 5600 говорить про одне: платформа ще кілька років буде актуальною. А приріст просто неймовірно великий.
Навіть не знаю з чим порівняти: з кількома життєвими циклами платформ від інтел? Коротше, добре, що АМД не забила на АМ4.
-
Metroa
Member
А толку? Якщо нам його не придбати з Microcenter і у нас його не буде. Тим більше ціна зараз 230$
-
iosafath
Member
Думаю эксклюзив в одном магазине это эксперимент, как только поймут, что проц востребован запустят в широкую продажу.
-
Рокки Бульбоа
Junior
Ну да, можно выпускать новое поколение раз в 20 лет. Только капитализм так не работает. Капитализм это про бабки. Как же на вас зарабатывать капиталисту, если не выпускать регулярно новинки мощные и красивые? А если вы не будете постоянно тратить, то что тогда: накопите баблишка и сами захотите бизнес развернуть? Да не, так не получится.Sanьka: ↑ 07.07.2023 11:37 не обовязково щороку змінювати сокет
Или вы хотите, чтобы было как раньше, когда холодильник как подарили на свадьбу, так детям и перешел? Как угодить вам, ребята?
-
Artem_M
Member
Насправді це дійсно хороший ігровий проц. Особливо для апгрейду з минулих поколінь, коли хочеться отримати максимальний профіт без переходу на АМ5. Ціна 230$ є адекватною, враховуючи різницю в продуктивністю в порівнянні навіть з і513600.
Єдине що навряд вони скоро у нас з'являтися, та й чи взагалі це відбудеться.
Єдине що навряд вони скоро у нас з'являтися, та й чи взагалі це відбудеться.
-
Захар Беркут
Member
На Тайчі х370 давно є підтримка 5ххх процесорів.nochnik89: ↑ 07.07.2023 11:29 Предлагаю обсудить Опубліковані огляди процесора AMD Ryzen 5 5600X3D
Вибачаюсь поплутав 5 та 7.
Востаннє редагувалось 07.07.2023 12:13 користувачем Захар Беркут, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Менше 5% різниці з 5800X3D. І то на топовій ВК і в FHD. Пушка
-
nochnik89
Member
что-что ? это на ам5 уже камниЗахар Беркут: ↑ 07.07.2023 12:08На Тайчі х370 давно є підтримка 7ххх процесорів.
-
Захар Беркут
Member
Я вже побачив, дякую.nochnik89: ↑ 07.07.2023 12:12что-что ? это на ам5 уже камниЗахар Беркут: ↑ 07.07.2023 12:08На Тайчі х370 давно є підтримка 7ххх процесорів.
-
nochnik89
Member
вот ради прикола , отпишитесь кто поставил минус . И пусть расскажет как в ам4 впихнуть ам5й камень
-
kolio
Member
Рокки Бульбоа
думаю ти вже у багатьох в чорному списку (звичайно і я тебе зараз туди додам). Не старайся - багато людей просто не читають твій треш.
думаю ти вже у багатьох в чорному списку (звичайно і я тебе зараз туди додам). Не старайся - багато людей просто не читають твій треш.
-
SergN
Member
Це більше характеризує те, що ера 8-ядерників все ще не настала (для такого типу навантаження).Геральт: ↑ 07.07.2023 12:09Менше 5% різниці з 5800X3D. І то на топовій ВК і в FHD. Пушка
-
kalakawa
Member
Чудовий Процесор, який запізнився роки на півтори. Вважав що 32мб на 6 ядер і так непогано, але результат мене здивував
-
1234waltz
Member
Ну поки актуальна генерація консолей це 8 ядер Zen2 для 90% ігр вистачить або їх прямого аналога, або чогось потужнішого з меншою кількістю ядер. Враховуючи Стім Дек, навіть на 4/8 пару років з лоу пресетами в актуалку грати люди можуть.SergN: ↑ 07.07.2023 12:23Це більше характеризує те, що ера 8-ядерників все ще не настала (для такого типу навантаження).Геральт: ↑ 07.07.2023 12:09Менше 5% різниці з 5800X3D. І то на топовій ВК і в FHD. Пушка
-
kalakawa
Member
Не всі грають в 30фпс1234waltz: ↑ 07.07.2023 12:28Ну поки актуальна генерація консолей це 8 ядер Zen2 для 90% ігр вистачить або їх прямого аналога, або чогось потужнішого з меншою кількістю ядер. Враховуючи Стім Дек, навіть на 4/8 пару років з лоу пресетами в актуалку грати люди можуть.SergN: ↑ 07.07.2023 12:23
Це більше характеризує те, що ера 8-ядерників все ще не настала (для такого типу навантаження).
-
venom253
Member
Власники AM4 дошок - у вас вже заявлена підтримка цього проца?