Серверні чипи AMD EPYC 7002 (Rome) зависають через 1044 дні безперервної роботи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
master
Member

Повідомлення

Mad Dog: 05.06.2023 15:12
master: 05.06.2023 14:20 А ще в хмарі на ліцензіях не намахаєш... точно, для "вкраїнчіків" не підходить.
У своїй хмаринці намахаєш. :gigi:
Не вірю! Ви ще скажіть, що в Україні зарплатв конвертах платить, крадений софт викоритсовують і з за кордону контрабас гонять....

Відправлено через 11 хвилин 2 секунди:
Scoffer: 05.06.2023 15:10 master
Та ні, я якраз не в колгоспі. Принаймні мій напрямок, а саме СКБД. Я не один раз тягав туди-сюди сіквела, трейсив в робочому навантажені і у мене ще жодного разу не виходило щоб було дорожче хоча б вдвічі. В особливо запущених випадках на паасі може бути і в усі 10. Тому що якщо хоче прога такі запити формувати щоб вигрібати терабайти то в онпремі іопси це копійки, а в клауді гроші. І ніхто цю прогу переписувати не буде тому що за неї вже заплачено, бізнес не розуміє чому це він має інвестувати додатково і як йому це окупиться.

Не кажучи вже про те що є у мене цього паасу пару десятків імплементацій, і вони мені своїми падіннями більше всього мозок виносять. Раз на місяць один, а то і пару сервісів впаде, до тебе приходять з квадратними очимами і питанням "чому", а ти нічого не можеш відповісти, оскільки в логах написано щось про співчуття, а не про причини. Оце мій головний біль, і головна причина, через котру я хмари зневажаю.
О! Тут згадаємо мій, як ви зневажливо зазначили, "опус" і какашки мамонта в ньому.
Так, завжди буде legacy навантаження, яке дешевше лишити onprem. Для таких складних випадків вигадали hybrid cloud. Це те, про що я говорив: дай дурню скляний прутень дилетанту команду в хмару мігрувати...
Я розумію, що таке міграція sql-подібной бази даних в хмару і тут згоден, що без рефакторінга ПЗ мігрувати його складно, а іноді неможливо. Тож керівництво пручається додаткових витрат (якого біса? Ми вже на софт грошей дали), та й dba в шоколаді - сидять, отих монстрів підтримують, собі ціну набивають та ще й на сапорті руки гріють :gigi:
Але, якщо бізнес відповідальний і прагне ефективності (не за рахунок схематозів, а насправді), то варто порахувати 3- або 5-річне ТСО і тоді несподівано може виявитися, що викинути весь той хлам разом з dba буде дешевше, ніж витрачати гроші на підтримку і втрачати на постійних збоях.
Ps нічого особистого, просто бізнес :beer:

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Denvys5: 05.06.2023 15:18
master: 05.06.2023 14:43Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Біда в тому, що при переїзді в хмару 90% одмінів роблять lift&shift.
Во, оце в нас така тема, тільки ми кастомери ;)
Вже півтора роки як проходимо міграцію, всі дуже задоволені роботою першої тестової інфраструктури, тепер ще рочки 2-3 будемо мігрувати всі технології з онпрему - з MS вже підписали велику угоду на цей клауд :beer:
Бачу сліди сарказму. То це добре, чи погано? Коли рік тому війська стояли під Києвом, то всі ломанулися в хмару і я з хлопцями реально 24/7 працював з цим. Але, коли стало зрозуміло, що русні ***да, половина сказали "ми подумаємо" і залишилися онпрем.
Другий раз згададли, коли почалася срака з відключенням, нормальні ДЦ мали ДГУ та запас дизеля, а решта... ну то їх проблеми.

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Alligator: 05.06.2023 15:08
master: 05.06.2023 14:53Працював в такому колгоспі, але, слава Іссу, таку роботу виконувала сервсіна організація.... тільки замість поштового сервера був Google workspace
Використовувати Google workspace називаючи це "роботою з серверами" це тех саме, що бути програмістом працюючи з html :lol:
Дивний ви, якщо користувача треба забезпечити поштовим сервісом, то байдуже як: зробити скриньку на mail.ru, купити сервак на радіориннку і на Лінуксі наваяти щось, чи взяти той сервак в хмарі і теж щось там піднімати. Все залежить від вимог і бюджету...
Scoffer
Member

Повідомлення

master
Ти займаєшся відвертою маніпуляцією. Власне, як рядовий продаван МС (теж нчого особистого, я розумію що це робота у вас така :beer: ) Ентепрайз трішки більше ніж на всі 146% складається з легасі тому що в стильно модно молодіжно можна і без підтримки зі сторони софту залишитись через 3 роки, а ентерпрайзу це нафіг не вперлось. Там горизонт планування від 10 років і далі. І переписувати софти кожні три роки просто тому що стало модно якось інакше - взагалі не варіант.
Denvys5
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 15:50Бачу сліди сарказму. То це добре, чи погано?
З клаудом парадоксально те що то не сарказм. Ми справді плануємо роками проводити поступову міграцію. Повільну, з значними технологічними змінами.
От іронія у моєму попередньому пості була - міграцією задоволені інвестори і менеджери, бо бачать роадмапи з відповідним TCO. А от сам процес міграції... От тому і запланували великий термін
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.06.2023 22:41 І саме прикольне що СЛА порушене на секунди всього: віртуалка ж перезапустилась на іншому сервері, що ви ще хочете? Все згідно з договором. А те що всередині якась умовна сап хана стартуватиме години 3 просто тому що от так от, то не їхні проблеми :D
Я все чекаю поки ця мода на хмари пройде.
Ну це вже проблеми замовника що в гонитві за непотрібними технологіями йде по одному містю якість та надійність.
Alligator
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 15:53Дивний ви, якщо користувача треба забезпечити поштовим сервісом, то байдуже як: зробити скриньку на mail.ru, купити сервак на радіориннку і на Лінуксі наваяти щось, чи взяти той сервак в хмарі і теж щось там піднімати. Все залежить від вимог і бюджету...
mail.ru :puke:
А ви цікаві, то про "Ентепрайз" розповідаєте, то пошту фсб радите коли згідно ЗВІД стільки обмежень, що в деяких випадках локальний сервер це єдиний можливий варіант зберігання та обробки даних. І, наприклад, якщо бухгалтерский облік можна перенести "в хмару", то файлообмінник компанії чи відеоспостереження вимагає локального розміщення виключно через канали, банально 1 Гбит/с не один провайдер не дасть використовувати за межами дефайл-сіті, а якщо й дасть то цінник такий завалить, що в офіси свою оптику прокласти вигідніше буде.
master
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.06.2023 15:54 master
Ти займаєшся відвертою маніпуляцією. Власне, як рядовий продаван МС (теж нчого особистого, я розумію що це робота у вас така :beer: ) Ентепрайз трішки більше ніж на всі 146% складається з легасі тому що в стильно модно молодіжно можна і без підтримки зі сторони софту залишитись через 3 роки, а ентерпрайзу це нафіг не вперлось. Там горизонт планування від 10 років і далі. І переписувати софти кожні три роки просто тому що стало модно якось інакше - взагалі не варіант.
Самі ви "рядовий продаван МС" (нічого особистого). Ентепрайз завжди складається з legacy, бо він будувався роками. Тому enterprise досі використовує lotus notes, причому, не тільки як поштовий сервіс. Я не сперечаюся, що є цілі сфери, які тяжко переїжджають в хмари, тіж MES та SCADA, і такі монстри як SAP Hana db. Але ж на підприємствах завжди є допоміжні OSS/BSS системи, які дуже класно мігрують в хмару як мінімум в IaaS, як максимум взагалі в SaaS.
А те, що ви пишете нагадує рух луддитів. Але луддити не перемогли, нащастя.
tablestikus
Member

Повідомлення

master
А чому суть мігрування? Хмара заради хмари?
NiTr0
Member

Повідомлення

Pil Ferer: 04.06.2023 11:51 Мне непонятно, почему изготовитель исправлять её не собирается.
потому что смысла нет делать новую ревизию чипа 3-летней давности, чьи поставки близки к нулю, из-за проблемы, которая фиксится отключением глубокого сна...
master
Member

Повідомлення

Alligator: 05.06.2023 16:03
master: 05.06.2023 15:53Дивний ви, якщо користувача треба забезпечити поштовим сервісом, то байдуже як: зробити скриньку на mail.ru, купити сервак на радіориннку і на Лінуксі наваяти щось, чи взяти той сервак в хмарі і теж щось там піднімати. Все залежить від вимог і бюджету...
mail.ru :puke:
А ви цікаві, то про "Ентепрайз" розповідаєте, то пошту фсб радите коли згідно ЗВІД стільки обмежень, що в деяких випадках локальний сервер це єдиний можливий варіант зберігання та обробки даних. І, наприклад, якщо бухгалтерский облік можна перенести "в хмару", то файлообмінник компанії чи відеоспостереження вимагає локального розміщення виключно через канали, банально 1 Гбит/с не один провайдер не дасть використовувати за межами дефайл-сіті, а якщо й дасть то цінник такий завалить, що в офіси свою оптику прокласти вигідніше буде.
Та облиште. Я спеціально написав про болотний сервіс, бо навіть в державних органах були бовдури зі скриньками на яндексе і мейлсру. Це був сарказм, нажаль, не оцінений :lol:
Дивіться, для випадків, що ви написали завжди є місце для онпрема. Перша заповідь міграції в хмару: не пхай в хмару те, що там не працює. Для цього будується гібрид. Доречію, те що ви пишете про відеонагляд в цивілізованому світі вже реалізовано. Наприклад, Stratocast cloud-based video management system.
Ба більше, в Україні таке пропував Gigacloud, принаймні до великого вторгнення.
А щодо файлового сховища - дивлячись для чого. Може й є сенс в клауді, принаймні так простіше керувати політиками та dlp.

Відправлено через 33 секунди:
tablestikus: 05.06.2023 16:12 master
А чому суть мігрування? Хмара заради хмари?
Суть: треба більше годувати троля
Alligator
Member

Повідомлення

master: 05.06.2023 16:21Та облиште. Я спеціально написав про болотний сервіс, бо навіть в державних органах були бовдури зі скриньками на яндексе і мейлсру. Це був сарказм, нажаль, не оцінений
Хто в армії служив той в цирку не сміється (с)
Дивитись на це саркастично неможливо так як у НАЗК навіть після 2014 року люди використовували яндекс/майл и коли нарешті банально відправка пошти на ці "сервіси" була заблоковано то черга за відновленням доступу була протягом двух місяців.
master: 05.06.2023 16:21Доречію, те що ви пишете про відеонагляд в цивілізованому світі вже реалізовано. Наприклад, Stratocast cloud-based video management system.
Всі готові рішення шикарні ось тут, в цю хвилину, коли у тебе остання прошивка, ідентична модель на всіх об'єктах й т.д., а коли в офісі 12 аналогові камери, а у офісі 5 H265+, і це потрібно вивести на обладнання для "сторожа" яке підтримує тільки H.264...
2022 рік показав, що незалежні вводи інтернету та живлення дуже такі залежні від Кінджалів, Ха, та іншої гидота і єдиним варіантом гарантованої роботи всіх критичних сервісів є дублювання мережі через супутниковий інтернет, ДБЖ та генератори, а також дублювання в хмару (але не повна залежність від неї). Це звісно добре коли всі дані доступні для користувачів, але який в цьому сенс коли відповідальні служби не можуть їх отримати та працювати з ними? :rotate:
master
Member

Повідомлення

Alligator: 05.06.2023 16:40
master: 05.06.2023 16:21Та облиште. Я спеціально написав про болотний сервіс, бо навіть в державних органах були бовдури зі скриньками на яндексе і мейлсру. Це був сарказм, нажаль, не оцінений
Хто в армії служив той в цирку не сміється (с)
Дивитись на це саркастично неможливо так як у НАЗК навіть після 2014 року люди використовували яндекс/майл и коли нарешті банально відправка пошти на ці "сервіси" була заблоковано то черга за відновленням доступу була протягом двух місяців.
master: 05.06.2023 16:21Доречію, те що ви пишете про відеонагляд в цивілізованому світі вже реалізовано. Наприклад, Stratocast cloud-based video management system.
Всі готові рішення шикарні ось тут, в цю хвилину, коли у тебе остання прошивка, ідентична модель на всіх об'єктах й т.д., а коли в офісі 12 аналогові камери, а у офісі 5 H265+, і це потрібно вивести на обладнання для "сторожа" яке підтримує тільки H.264...
2022 рік показав, що незалежні вводи інтернету та живлення дуже такі залежні від Кінджалів, Ха, та іншої гидота і єдиним варіантом гарантованої роботи всіх критичних сервісів є дублювання мережі через супутниковий інтернет, ДБЖ та генератори, а також дублювання в хмару (але не повна залежність від неї). Це звісно добре коли всі дані доступні для користувачів, але який в цьому сенс коли відповідальні служби не можуть їх отримати та працювати з ними? :rotate:
скажімо так, для мене ДСТУ4145 та КСЗІ не пусті слова, тож я поділяю ваш біль стосовно поштових скриньок, але не як користувач. чи не дай боже адміністратор, а як архітектор ІТ систем.
а щодо відеоспостереження. Мені підхід до побудови цих систем завжди нагадує два анекдоти про рибку, там де в одному кісточкою не вдавитися, а в другому... ну то ладно. Те що в Україні розвели "Зоопарк" дешевого китайького лайна ще довго буде нам кров'ю харкатися. Достатньо загадати, як в лютому 2022 одна з DDoS була як раз з ботнету на камерах одного неповажного виробника з Китаю. Ну а щодо зламу камер спостереження для відслідковування пересування військ та корегування ударів зараз не говорить тільки лінивий. Чи можливо було б таке за умови встановлення камер Bosch чи Avigilon? Імовірно так, але зусиль треба було б докласти набагато більше. та й імовірність атаки типу "supply chain" там менше. Я вам відкрию таємницю: один дуже великий "ентерпрайз" "колгосп" перед початком повномасштабного вторгнення серйозно розглядав можливість купити кетайські камери і "перешити" їх альтернативною прошивкою з руснявих форумів. Бо "нормально зробити" йому дорого. От і "думай(те)" (с).
Стосовно поточниих умов: ніхто в світі не рахував комерційні архітектури для виживання в умовах бойових дій, коли в датацентр прилетіла ракета, знеструмлено два вводи, зруйнована ДГУ, половину інженерів вбило, а другу - в ЗСУ забрали разом з аварійним обладнанням... І це не жарт, нажаль...
Alligator
Member

Повідомлення

master, в той же список мережеве обладнання хуавей, мобільні пристрої xiomi, прошивки d-link, касперский...
Так, 2022 прекрасно відкрив очі на використання "залізяк" і "софт" на типу "зберемо "сервер" з алі на десктоп материнці, додамо вітчизняний БЖД форт та задублюємо через різних провайдері і пофіг, що через 500 метрів вони входять в одну криницю"... та за ліченні тижні з'явились Google workspace, Proxmox VE Enterprise, VMware vSphere Enterprise Plus, бжд APC Smart-UPS, Dell, Cisco... а старлінк + ecoflow/bluetti зараз не має тільки лінивий.
І чудо, у людей з'явився час займатись своєю роботою, а не підтримкою "щоб воно тільки не здохло", але "фарбування" трав, забивання гвіздків мікроскопом та фотографування ноготочків у інсту на фоні робочого ПК на моніторі якого на стікері логін та пароль від пошти нікуди не ділись.

P.S. Ми від теми відійшли.
Повертаючись до сабжу дійсно цікаво наскільки вітчизняні "колгоспи" почали переходити на обладнання AMD, в тому числі AMD EPYC? Чи переносят свої сервіси у хмари або створюють свої? Наскільки частіше почали оновлювати ПО за залізо? :beer:
Pil Ferer
Member

Повідомлення

maksim2020: 05.06.2023 04:36 Такий пафос... Але життя буремне. От, наприклад, минулого тижня довелося пережити ребут усіх серверів включно до UAT (патчили). Прод теж перезавантажується, під час щорічних тренувань перемикання з прода на бекап та обратно. Ніхто ще не помер та збитків не поніс.

Це один з найбільших інвестиційних банків, якщо що.
А как вы считали убытки, интересно? Потому что пафос всё-таки в ваших ничем не подтверждённых высказываниях. А хотелось бы конкретики. Если это какие-то девелоперские серверы - это одно, и там действительно не будет убытков. А если это платёжная система какая - уже совершенно другой расклад (хотя в наши дни, конечно, трудно себе представить платёжную систему, работающую на одном сервере, скорее, там кластер серверов будет и перезагрузка одного сервера действительно не приведёт к убыткам).

Все серверы сразу перезагрузились? Или один за другим? Если все сразу, то, пожалуйста, не надо кормить меня сказками, что не было убытков (мы говорим о продакшн высоконагруженных серверах, само собой). Могу согласиться только с тем, что их размер был терпимым, и поэтому никто не умер.

Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
NiTr0: 05.06.2023 16:19
Pil Ferer: 04.06.2023 11:51 Мне непонятно, почему изготовитель исправлять её не собирается.
потому что смысла нет делать новую ревизию чипа 3-летней давности, чьи поставки близки к нулю, из-за проблемы, которая фиксится отключением глубокого сна...
Есть смысл или нет - зависит от гарантийных и послегарантийных (расширенная гарантия) условиях обслуживания вообще-то. Понятно, что гарантию больше трёх лет какому-то Васе из Мухосранска с одним локалхостом давать никто не будет. А если это Джон из Вашингтона с парой сотней серверов, например - то вполне возможно, что сроки могут быть и более длительными.

Отправлено спустя 9 минут 32 секунды:
Scoffer: 05.06.2023 01:41 Pil Ferer
Зручність це сильно відносне поняття. Мінусів там неменше ніж плюсів. Мій роботодавець вже вдруге заїхав у хмари, і вдруге починає звідти принаймні частково з'їжджати. Але, не думаю, що востаннє, бо миші кактус ще не зжерли :D
Абсолютний плюс хмар це два випадки: або навантаження сильно нелінійне в часі і гарно масштабоване в паралельність, або це стартап, котрий треба продати через 3 місяці і стандартні 6 років життя залізяки це не про нього, він, стартап, стільки не протягне. Інші випадки дуже спірні.
Я не знаю конкретно вашего бизнес-кейса. Поэтому соглашусь, что надо смотреть на специфику. Однако в общем случае облака - куда более удобный способ ведения ИТ-хозяйства, чем содержание своих серверов: во-первых, все сервисы у крупного провайдера (Амазон, Ажуре) под рукой, их, если и надо настраивать - то не с нуля. Во-вторых, масштабируемость (которую вы отметили). В-третьих, отсутствие необходимости в своих помещениях, в организации бесперебойного питания, в охлаждении - тот ещё геморрой, довелось как-то пройти через эти круги ада. В-четвёртых, бесшовный апгрейд. В-пятых, отсутствие необходимости найма высококвалифицированных спецов (которые большая редкость). В-шестых, лучшая отказоустойчивость - можно арендовать серверы в разных регионах планеты. В-седьмых (специфика Украины) - более высокая вероятность пережить рейдерский захват или ментовский беспредел.
botva
Member

Повідомлення

оптимисты - сервер работает 3 года без перезагрузок.
пессимисты - сервер зависает каждые 3 года.
фанаты интел - какой позор, амд отстой.
фанаты амд - это не баг, это фича.
инженеры датацентров - ну хоть будет повод заюзать dash.
Mad Dog
Member

Повідомлення

botva: 05.06.2023 21:33 инженеры датацентров - ну хоть будет повод заюзать dash.
Зображення
NiTr0
Member

Повідомлення

Pil Ferer: 05.06.2023 18:50 Есть смысл или нет - зависит от гарантийных и послегарантийных (расширенная гарантия) условиях обслуживания вообще-то. Понятно, что гарантию больше трёх лет какому-то Васе из Мухосранска с одним локалхостом давать никто не будет. А если это Джон из Вашингтона с парой сотней серверов, например - то вполне возможно, что сроки могут быть и более длительными.
Джону делается скидка 10% на следующее поколение и предлагается отключить бесполезный (для серверов) режим глубокого сна С6. это поднимет потребление в режиме ожидания на 3-5Вт (страшная цифра, да, для сервера где кулера кушают больше) и будет дешевле чем несколько сот ярдов баксов на фикс проблемы и выпуск нового степпинга.

вон интел во времена meltdown/spectre покрутила всех своих клиентов, включая энтерпрайз, на толстом болте, сказав "хотите фиксов - покупайте новые поколения, или ставьте заплатки которые снижают производительность на 10-50%". и ничего, никаких возмущений...
Alexsandr
Member

Повідомлення

Тем кому надо, все продублировано и перезагрузка обычно без проблем. Кому не так критичны сервисы 24*7*365 обычно куда раньше перезапускают. А вот что это за счетчик такой хитрый, который внутри ЦП работает и не правится вопрос.

Отправлено спустя 7 минут 52 секунды:
Pil Ferer: 04.06.2023 11:41 Представьте, кто-то из облачных провайдеров закупился процессорами такими. Вот им будет весело объяснять своим пользователям, что произошло, почему их серверы зависли внезапно.
Там все дублировано должно быть, переедут.
Pil Ferer
Member

Повідомлення

NiTr0: 06.06.2023 11:30 Джону делается скидка 10% на следующее поколение и предлагается отключить бесполезный (для серверов) режим глубокого сна С6. это поднимет потребление в режиме ожидания на 3-5Вт (страшная цифра, да, для сервера где кулера кушают больше) и будет дешевле чем несколько сот ярдов баксов на фикс проблемы и выпуск нового степпинга.

вон интел во времена meltdown/spectre покрутила всех своих клиентов, включая энтерпрайз, на толстом болте, сказав "хотите фиксов - покупайте новые поколения, или ставьте заплатки которые снижают производительность на 10-50%". и ничего, никаких возмущений...
Джону скидки мало. Джону нужна гарантия работоспособности на 5 лет. Отключать режим сна за свой счёт Джон не имеет никакого желания.

Если режим бесполезный - зачем же изготовитель его вообще впихнул в свою продукцию? Шоб було?

Про несколько сот ярдов - это вы так шутите? Я не оценил вашего юмора, простите. Насколько я понимаю (могу ошибаться), всё, что надо было сделать - подрихтовать прошивку.

Про Интел. Заплатки были? Были. Ну и всё. Кто АМД мешает так же поступить, кроме наплевательского отношения к своим клиентам?

Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Alexsandr: 06.06.2023 21:46 Тем кому надо, все продублировано и перезагрузка обычно без проблем. Кому не так критичны сервисы 24*7*365 обычно куда раньше перезапускают. А вот что это за счетчик такой хитрый, который внутри ЦП работает и не правится вопрос.

Там все дублировано должно быть, переедут.
Не думаю, что прям всё дублируется - получилось бы очень дорого. Скорее, есть какой-то запас по мощностям, который рассчитывается исходя из имеющейся статистики сбоев - лично я бы поступал именно так на месте рачительного провайдера. Так вот, с увеличением количества сбоев, очевидно, степень прочности должна расти, что в свою очередь упирается в дополнительные расходы.
nochnik89
Member

Повідомлення

спойлер
photo_1_2023-06-06_21-18-36.jpg
NiTr0
Member

Повідомлення

Pil Ferer: 07.06.2023 02:01 Джону скидки мало. Джону нужна гарантия работоспособности на 5 лет. Отключать режим сна за свой счёт Джон не имеет никакого желания.
а вот за свой счет фиксить spectre/meltdown накладыванием патчей и теряя до половины производительности в некоторых сценариях Джон почему-то имеет желание... странно, да?
Pil Ferer: 07.06.2023 02:01 Если режим бесполезный - зачем же изготовитель его вообще впихнул в свою продукцию? Шоб було?
на серверах - да, бесполезный. полезный на ноутбуках и прочей технике, 99% времени работы которой - глубокий сон.
Pil Ferer: 07.06.2023 02:01 Про несколько сот ярдов - это вы так шутите? Я не оценил вашего юмора, простите. Насколько я понимаю (могу ошибаться), всё, что надо было сделать - подрихтовать прошивку.
несколько сот лямов, опечатка.

проблема аппаратная, прошивкой не решается. вернее - решается, если в прошивке зарезать С6 на корню (что и будет, уверен, сделано в свежей агесе)...
Pil Ferer: 07.06.2023 02:01 Про Интел. Заплатки были? Были. Ну и всё. Кто АМД мешает так же поступить, кроме наплевательского отношения к своим клиентам?
какие заплатки? костыли от разработчиков ОС, снижающие производительность на 10-50% за счет Джона?)))

так и тут будут "заплатки". выйдет новая агеса, в которой С6 вырезан - и делов-то...

а вот аппаратного фикса проблемы - не будет. как и у спектра/мелтдауна.

внезапно, да?
Відповісти