- спойлер
Останні статті і огляди
Новини
Apple представила робочі станції Mac Studio та Mac Pro на базі M2 Ultra
-
slv
Member
-
WalkMan
Member
Tyler
то ж apple вже давно офіційно продається у нас
то ж apple вже давно офіційно продається у нас
-
Sterkh
Member
Навіть підтримка працює, з живими людьми)
-
VovaII
Member
А є такі, що ПК зовсім не юзають. І?KimRomik: ↑ 06.06.2023 01:30ну ось ти назвав лише популярні софти, а що з приводу дрібних та не дуже популярних? сумніваюсь що на Маку буде така ж гибкість по їх юзанюю у порівнянні з Віндою
просто розумієш, є люди, які вважають, що головне мати лише 1-2 популярних і модних в наш час професій і все, і для них чомусь обов"язково знайдеться софт на Маку
а є ті, які займаються різношерстими професіями, і на Маку у них чомусь обов"язково виникнуть труднощі...
mavrsmart: ↑ 05.06.2023 22:12Є в мене Mac Mini для написання додатків на iPhone, після години работи на цій шарманці з'являється бажання ії розхерачити об стіну.
Останій Віндовс був у 2011 році, був заміщений лінуксом. Якщо у мене буде вибір Віндовс чи Мас, то буде Мас.
— Таке питання: на яфоні є Фейстайм(відезвінки), чи можливо із Мак Міні чи Мак Бука чи Айпеда телефонувати через той Фейстайм?chipsy: ↑ 06.06.2023 02:23Який саме софт вас цікавить? Може підкажу. Стосовно ігор, граю на ПК, мак не для цього зовсім, є люди які грають через емулятори, але це божевілля як на мене.
Спостерігаю таке явище: по можливості/ціна ПК виграє у Мака, але большіть із тих хто перейшов на Мак, назад на ПК не повертаються.Extra: ↑ 06.06.2023 01:17Поясніть мені, старому віндобою, що може Мак такого, чого не може ПіСі за ті ж кошти? Із-за чого усе це тотальне вульгарне безпринципове макодрочево?
— А які проблеми з грульками, якщо для грульок стоїть приставка і великий телевізор?Scoffer: ↑ 06.06.2023 01:44Мак не для непопулярних робіт. Це усвідомлений вибір. Або ти в мейнстрімі і за межі бравсера і фотожопи не виходиш, що, треба визнати, вдовольняє абсолютну більшість людей, або вінда чекає на тебе. Ти ще про ігрульки спитай
-
slv
Member
Працює шікарно, мені, навіть, дали перекладача , коли я звертався до техпідтримки
-
Sterkh
Member
Зараз вже державною з порогу)slv: ↑ 06.06.2023 10:24Працює шікарно, мені, навіть, дали перекладача , коли я звертався до техпідтримки
І при повторному звернені в той же день, підключають того ж самого оператора, щоб два рази про свою проблему не переказувати, і не починати все з початку.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Так, можна.VovaII: ↑ 06.06.2023 10:07 — Таке питання: на яфоні є Фейстайм(відезвінки), чи можливо із Мак Міні чи Мак Бука чи Айпеда телефонувати через той Фейстайм?
І заявлена підтримка переносу дзвінка - типу почати дзвінок на телефоні, а закінчити на макбуці.
-
Tyler
Member
точно, забув, ну типу круто, мінус бариги
-
Alligator
Member
І нащо вінда? Особисто в мене на вінді тільки стім/оріджін/епік - у нормальних людей для цього xBox/PS + підписка.Scoffer: ↑ 06.06.2023 01:44 KimRomik
Мак не для непопулярних робіт. Це усвідомлений вибір. Або ти в мейнстрімі і за межі бравсера і фотожопи не виходиш, що, треба визнати, вдовольняє абсолютну більшість людей, або вінда чекає на тебе. Ти ще про ігрульки спитай
Навіть не пригадую нащо ще потрібна вінда, хіба що для IE доісторичних часів щоб зайти в консоль комутатору чи камери які мають тільки доступ через браузер та не відкриваються в edge й то через віртуалку чи ноут на windows 7. А ще десь ноут MSI з ком портом та ХР для специфічного заліза та софту, настільки старого, що запчастини для нього у всіх підвалах укртелекому повиносили ще на початку 2014. І це все навіть в умовах повномасштабної агресії можна й потрібно замінити сучасним обладнанням та не парити мізки, банально один старлінк + айпад повноцінно замінює стільки "советського" непотребу що все вкладається до планшету в кишені та старлінку у кейсі замість кількох ЗІЛ-1341 з обладнанням
Якщо робочі станції від яблука ще створюють питання щодо цін то ось телефони, планшети, ноутбуки, мак мини вже давно перестали бути "розкішшю" та перейшли в споживчий сегмент.
-
venom253
Member
Як не крути, віндовий пісюк - універсальна тачка, це і про ігри, і про роботу (будь-якого штибу) - конфігуруй під себе і користуйся)Alligator: ↑ 06.06.2023 11:07І нащо вінда? Особисто в мене на вінді тільки стім/оріджін/епік - у нормальних людей для цього xBox/PS + підписка.Scoffer: ↑ 06.06.2023 01:44 KimRomik
Мак не для непопулярних робіт. Це усвідомлений вибір. Або ти в мейнстрімі і за межі бравсера і фотожопи не виходиш, що, треба визнати, вдовольняє абсолютну більшість людей, або вінда чекає на тебе. Ти ще про ігрульки спитай
Навіть не пригадую нащо ще потрібна вінда, хіба що для IE доісторичних часів щоб зайти в консоль комутатору чи камери які мають тільки доступ через браузер та не відкриваються в edge й то через віртуалку чи ноут на windows 7. А ще десь ноут MSI з ком портом та ХР для специфічного заліза та софту, настільки старого, що запчастини для нього у всіх підвалах укртелекому повиносили ще на початку 2014. І це все навіть в умовах повномасштабної агресії можна й потрібно замінити сучасним обладнанням та не парити мізки, банально один старлінк + айпад повноцінно замінює стільки "советського" непотребу що все вкладається до планшету в кишені та старлінку у кейсі замість кількох ЗІЛ-1341 з обладнанням
Якщо робочі станції від яблука ще створюють питання щодо цін то ось телефони, планшети, ноутбуки, мак мини вже давно перестали бути "розкішшю" та перейшли в споживчий сегмент.
-
Alligator
Member
Якщо взяти роботу то теж саме можно сказати й про лінукс. Зараз в 90% що win 10/11, що лінукс мінт/убунту достатньо тыльки увімкнути у мережу та натиснути "інсталяція", поки каву попив - і ОС встановлена, і драйвери підтянуті. Авторизовався в гугл хромі - підтянулись всі закладки, всі плагіни, весь Google Workspace.venom253: ↑ 06.06.2023 11:20Як не крути, віндовий пісюк - універсальна тачка, це і про ігри, і про роботу (будь-якого штибу) - конфігуруй під себе і користуйся)
Якщо раніше потрібно було годинами шукати драйвера, то зараз достатньо відкрити "Керування" в "управління ПК" та дивитись як intel та nvidia автоматично встановлені
-
artko
Member
ви не повірите... на лінуху і ігри досить непогано працюють. навіть краще чим на вінди буває.Alligator: ↑ 06.06.2023 11:35 Якщо взяти роботу то теж саме можно сказати й про лінукс. Зараз в 90% що win 10/11, що лінукс мінт/убунту достатньо тыльки увімкнути у мережу та натиснути "інсталяція", поки каву попив - і ОС встановлена, і драйвери підтянуті. Авторизовався в гугл хромі - підтянулись всі закладки, всі плагіни, весь Google Workspace.
Якщо раніше потрібно було годинами шукати драйвера, то зараз достатньо відкрити "Керування" в "управління ПК" та дивитись як intel та nvidia автоматично встановлені
-
Alligator
Member
З врахування скільки було вкладено в SteamOS на базі Linux яка скажем так "провалилась" на ПК но повною мірою "відродилась" у Steam Deck було б забавно, якщо це б було не так. Але це все ще не повноцінна заміна вінді для ААА проектів.artko: ↑ 06.06.2023 11:42ви не повірите... на лінуху і ігри досить непогано працюють. навіть краще чим на вінди буває.
-
artko
Member
там майже єдина проблема - некорректна робота або совсім відсутня підтримка деяких систем anti-cheat. якщо іграшка зроблена не ногами, або використовує підтримувану систему антічита - працює добре. ну і про які ААА проекти річ?Alligator: ↑ 06.06.2023 11:47 З врахування скільки було вкладено в SteamOS на базі Linux яка скажем так "провалилась" на ПК но повною мірою "відродилась" у Steam Deck було б забавно, якщо це б було не так. Але це все ще не повноцінна заміна вінді для ААА проектів.
перша десятка по онлайну у стімі - тільки PUBG: BATTLEGROUNDS не працює. Розробник не захотів підтримати. (чому вважаю що розробник - там же є Unturned на тому ж battle eye антічіти - і вона працює добре)
Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
угу, тільки коштують х2 від приблизних аналогівAlligator: ↑ 06.06.2023 11:07 Якщо робочі станції від яблука ще створюють питання щодо цін то ось телефони, планшети, ноутбуки, мак мини вже давно перестали бути "розкішшю" та перейшли в споживчий сегмент.
-
bes
Member
топовое телефоны самсунги и какие то ультрабуки стоят дороже чем техника appleartko: ↑ 06.06.2023 12:17 угу, тільки коштують х2 від приблизних аналогів
-
Kib
Member
Тільки є маленький нюанс, у самсунга лінійка представлена і не топовими моделями, під будь-який гаманець. У епла, не топів немає.bes: ↑ 06.06.2023 12:19топовое телефоны самсунги и какие то ультрабуки стоят дороже чем техника apple
-
artko
Member
"споживчий" і "топовий" це трохи різні речі?bes: ↑ 06.06.2023 12:19топовое телефоны самсунги и какие то ультрабуки стоят дороже чем техника appleartko: ↑ 06.06.2023 12:17 угу, тільки коштують х2 від приблизних аналогів
-
bes
Member
так а зачем ты сравниваешь цены на технику в разной ценовой категорий ?artko: ↑ 06.06.2023 12:55"споживчий" і "топовий" це трохи різні речі?bes: ↑ 06.06.2023 12:19
топовое телефоны самсунги и какие то ультрабуки стоят дороже чем техника apple
Отправлено спустя 5 минут 53 секунды:
так а что вы сравниваете какой то а24 с 14 яблоком потому техника от последних оверпрайс? или надо сравнивать цены на продукты которые конкурируют друг с другом на рынке ? Телефоны других производителей будет стоить столько же а то и дороже скорей всего. Ноутбуки так же само если взять стартовый айр условно с характеристиками 12-15 часов работы, 2 кг, алюминиевый корпус навряд какой то асус или ленова будет стоить дешевле 1к баксовKib: ↑ 06.06.2023 12:54Тільки є маленький нюанс, у самсунга лінійка представлена і не топовими моделями, під будь-який гаманець. У епла, не топів немає.bes: ↑ 06.06.2023 12:19топовое телефоны самсунги и какие то ультрабуки стоят дороже чем техника apple
-
Taran
Member
Юзаю макбук про 14 на М1 про - юзаю для бровзера, рдп ссш на серваки та дивитися серіали коли нема світла, бо від батареї тримає 12 годин.
-
Kib
Member
Не робив таких порівнянь, лише зазначив що у епла нема лоу/мідл, в них тільки умовний топ. А коли нема вибору, це не дуже добре.bes: ↑ 06.06.2023 13:10так а что вы сравниваете какой то а24 с 14 яблоком потому техника от последних оверпрайс? или надо сравнивать цены на продукты которые конкурируют друг с другом на рынке ? Телефоны других производителей будет стоить столько же а то и дороже скорей всего. Ноутбуки так же само если взять стартовый айр условно с характеристиками 12-15 часов работы, 2 кг, алюминиевый корпус навряд какой то асус или ленова будет стоить дешевле 1к баксов
-
Scoffer
Member
Те що тобі не треба, не значить що не треба іншим. Мені необхідна менеджмент студія для роботи і мікрокап для душі. Ні першого, ні другого на ваших маках не водиться. Так само як і мого улюбленого жанру, стратегій, на консолях.Alligator: ↑ 06.06.2023 11:07І нащо вінда? Особисто в мене на вінді тільки стім/оріджін/епік - у нормальних людей для цього xBox/PS + підписка.
Маково-майкрософтний офіс теж якийсь дивний і дуже любить псувати більш-менш складні документи.
А фотожоп мені якраз і не потрібен, тому особисто для мене взагалі не плюс його наявність.
З іншої сторони якщо тобі потрібна лише запускачка для хрому то все одно яка ос. Можна прям на хромос і переходити