Процесори AMD Ryzen 8000 отримають до 16 ядер Zen 5 при рівні TDP до 170 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AB-Man
Member

Повідомлення

Я так понимаю 4-х ядерники уже не рассматриваются компанией как актуальная конфигурация для несложных задач? Эту нишу будут занимать процессоры предыдущих поколений. Как бы там ни было, установка для самого младшего в линейке теплопакета в 65W это много. Хотя бы от 45W начинали, как Intel со своими T-чипами (35W). Тогда бы можно было расчитывать на универсальный ПК с 8-ми ядерным процом с простым охлаждением (до 450г).
Востаннє редагувалось 16.05.2023 08:35 користувачем AB-Man, всього редагувалось 2 разів.
Vers1a
Member

Повідомлення

Хотів починати збирати новий пк на платформі AM4 i 5700X або 5800Х

а тепер навіть не знаю, можливо почекати до наступного року. Хоча до цього вже чекав 7 покоління, та не впевнений, що за них варто переплачувати
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Wonderboy
Сокет 1155, поколение sandy-bridge. Погуглите сами и вы сильно удивитесь что это Интел давным давно пробил дно.

Отправлено спустя 3 минуты 29 секунд:
Vers1a
Поздравляю с успешным вступлением в секту ждунов, 9 поколение точно будет ещё лучше 8го, надо только подождать
Vers1a
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 16.05.2023 09:17 Wonderboy
Сокет 1155, поколение sandy-bridge. Погуглите сами и вы сильно удивитесь что это Интел давным давно пробил дно.

Отправлено спустя 3 минуты 29 секунд:
Vers1a
Поздравляю с успешным вступлением в секту ждунов, 9 поколение точно будет ещё лучше 8го, надо только подождать

Дякую за стимул до покупки, тільки порадьте що взяти краще 5 чи 7 покоління AMD

читав про прогари сокету на 7 поколінні, хоча і fix BIOS уже почали випускати

На Вашу думку, є смисл переплачувати і брати Ryzen 7700 для монтажу і роботи з 2D графікою, чи краще не заморочуватись взяти Ryzen 5700 ?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Vers1a
Сейчас есть смысл брать на ддр5 памяти, ам5 сокет. Ам4 остался для тех кто на нем уже сидит и дальнейший апгрейд максимум это 5800х3д, дальше только смена платформы. Ну или если где-то очень сильно дёшево продаётся ам4 сокет и нет подводных камней. Но лично я на вашем месте покупал бы уже новую платформу.
Tesseract
Member

Повідомлення

AB-Man: 16.05.2023 08:33Как бы там ни было, установка для самого младшего в линейке теплопакета в 65W это много. Хотя бы от 45W начинали, как Intel со своими T-чипами (35W). Тогда бы можно было расчитывать на универсальный ПК с 8-ми ядерным процом с простым охлаждением (до 450г).
У AMD є E-серія: https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-7-5700ge Просто їх випускають уже коли процеси виробництва добре налагоджені, тому для поточного покоління їх іще немає.
manbearboar
Member

Повідомлення

Vers1a: 16.05.2023 09:29 На Вашу думку, є смисл переплачувати і брати Ryzen 7700 для монтажу і роботи з 2D графікою, чи краще не заморочуватись взяти Ryzen 5700 ?
Если это денег приносит, то не стоит скупиться.
7700 BOX + A620 + дешевая DDR5 это не такие большие деньги.
Vers1a
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 16.05.2023 09:34 Vers1a
Сейчас есть смысл брать на ддр5 памяти, ам5 сокет. Ам4 остался для тех кто на нем уже сидит и дальнейший апгрейд максимум это 5800х3д, дальше только смена платформы. Ну или если где-то очень сильно дёшево продаётся ам4 сокет и нет подводных камней. Но лично я на вашем месте покупал бы уже новую платформу.
дякую за пораду, буду збирати конфіг

P.S: Dance with the dead чудова група.

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
manbearboar: 16.05.2023 10:30
Vers1a: 16.05.2023 09:29 На Вашу думку, є смисл переплачувати і брати Ryzen 7700 для монтажу і роботи з 2D графікою, чи краще не заморочуватись взяти Ryzen 5700 ?
Если это денег приносит, то не стоит скупиться.
7700 BOX + A620 + дешевая DDR5 это не такие большие деньги.

думаю В650 платформу брати, на пам'яті зекономлю, візьму 1 планку, потім докуплю

Про прогари на сокеті трохи тільки переймаюсь. Ви не пересікались з такою проблемою?
Dilfin
Member

Повідомлення

Vers1a: 16.05.2023 08:34 Хотів починати збирати новий пк на платформі AM4 i 5700X або 5800Х

а тепер навіть не знаю, можливо почекати до наступного року. Хоча до цього вже чекав 7 покоління, та не впевнений, що за них варто переплачувати
Краще збирати і втілювати свою мрію в життя, навіть коли ми вже дорослі і часу на ігри немає (робота, дім, сім'я) нам інколи хочеться побути малими дітьми, а відкладати і чекати (можна хіба до літа, можливо середини літа коли ціни ще трохи впадуть) немає змісту бо прогрес рухається вперед і з часом буде щось краще, щось технологічніше, тому не втрачайте час.
manbearboar
Member

Повідомлення

Vers1a: 16.05.2023 10:33 Про прогари на сокеті трохи тільки переймаюсь.
Таких сообщений не было про 7700, память вы не собираетесь разгонять.
В ЦА тех, кто мог бы переживать, такой комплект не попадает.

Уже 3 недели новых сообщений о проблеме нет, так что и непонятно что это вообще было.
Sanьka
Member

Повідомлення

Vers1a: 16.05.2023 09:29Дякую за стимул до покупки, тільки порадьте що взяти краще 5 чи 7 покоління AMD
На що грошей вистачить те і бери. Чим дорожче/новіше - тим краще. А далі твій гаманець сам вирішить.
Vers1a
Member

Повідомлення

manbearboar: 16.05.2023 12:20
Vers1a: 16.05.2023 10:33 Про прогари на сокеті трохи тільки переймаюсь.
Таких сообщений не было про 7700, память вы не собираетесь разгонять.
В ЦА тех, кто мог бы переживать, такой комплект не попадает.

Уже 3 недели новых сообщений о проблеме нет, так что и непонятно что это вообще было.

Ні, розгоном займатись не буду. Залишу все як є. Дякую за інформацію

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Sanьka: 16.05.2023 12:50
Vers1a: 16.05.2023 09:29Дякую за стимул до покупки, тільки порадьте що взяти краще 5 чи 7 покоління AMD
На що грошей вистачить те і бери. Чим дорожче/новіше - тим краще. А далі твій гаманець сам вирішить.
Згоден, що треба брати новіше. Грошей на все зразу не вистачить, кулери до корпусу буду докупляти пізніше
EvhenS
Member

Повідомлення

_nevermind
1000 долларов на вк раз в 2 года в нормальных странах не ощущаются никак, никто там из-за таких сумм не будет "бунтовать против жадных корпораций"
Саме тому зараз маємо 20річний мінімум продажу відеокарт.
VovaII
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 16.05.2023 07:36США нормальна країна? Так от там в два рази впав побут на топ карти, щось у ваших розрахунках хибне, та гаразд США, легко спитаю в Німеччині чи норм це вартість, так от люди кажуть що ні, топ за 500-600 доларів з доходом ~3000 євро у людей норм вартість, дорожче - недоцільно, уявляєте як насправді, а не як вам здається.
А всього лиш люди рахують і політикою цікавляться.

Відправлено через 9 хвилин 2 секунди:
EvhenS: 17.05.2023 05:56Саме тому зараз маємо 20річний мінімум продажу відеокарт.
Так власникам приставок нові відеокарти не потрібні.
Відповісти