Відтак на Zen4 напруга SoC за замовчуванням має бути не більше 1.05 V, а специфікація EXPO
допускає 1.4 V max (зараз обмежили до 1.3 V). Та годі вам, хто там у нас курує EXPO? Явно не виробники плат. О, ще є виробники ОЗП, але я щось не чував, щоб вони керували напругою на SoC зі своїх "кривих" профілів.
Втім, для мене стало несподіванкою, що активація XMP/EXPO скасовує гарантію. Мені здавалось, що це щось на кшталт опціонального "промислового розгону від виробника", як ото версії OC у відеокарт. АМД поки що не футболить, а от виробники плат можуть і покомизитися.
А також нерви деяких покупців (у тому числі і потенційних, так-так - наприклад мої) ініцюючи аналогічну за рівнем лотерею. Між іншим - епопея з підгоряннями продовжується: 7700Х на ASRock, ось це мене взагалі налякало, свіженький KABOOM у Стіва теж викликає тугу. Скільки ще триватиме цей епічний злам?manbearboar: ↑ 25.04.2023 21:10 7800X3D сломал систему, продавшись в немерянном количестве
Ну гаразд, облишимо жахи з реддіту, ютубу і інших місць, мене тепер хвилює інше: чи можна вважати інцидент остаточно вичерпаним після усіх цих виправлень? Також хотілось би дізнатись ситуацію у тутешніх власників. Як справи у вас? Що по ОЗП? Чи залишився той самий "світспот" на 6000 МГц у наявності, чи ні?