Опубліковані огляди AMD Ryzen 7 7800X3D: один з найкращих процесорів для ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ratatoskr
Junior

Повідомлення

Тим часом АМД власноруч зізналася у власному нехлюйстві випустивши нову версію агеса, у якій змінили не тільки напруги на SoC а іще щось "у деяких шинах живлення". Виробники плат йдуть поряд - надто вже легковажно поставились до недороблених специфікацій нових каменів, ще й на тестуванні власної продукції заощадили, бо VRM дуже оригінально можуть реагувати на навантаження. Тож обісрались всі і одразу.

Відтак на Zen4 напруга SoC за замовчуванням має бути не більше 1.05 V, а специфікація EXPO
допускає 1.4 V max (зараз обмежили до 1.3 V). Та годі вам, хто там у нас курує EXPO? Явно не виробники плат. О, ще є виробники ОЗП, але я щось не чував, щоб вони керували напругою на SoC зі своїх "кривих" профілів.
Втім, для мене стало несподіванкою, що активація XMP/EXPO скасовує гарантію. Мені здавалось, що це щось на кшталт опціонального "промислового розгону від виробника", як ото версії OC у відеокарт. АМД поки що не футболить, а от виробники плат можуть і покомизитися.
manbearboar: 25.04.2023 21:10 7800X3D сломал систему, продавшись в немерянном количестве
А також нерви деяких покупців (у тому числі і потенційних, так-так - наприклад мої) ініцюючи аналогічну за рівнем лотерею. Між іншим - епопея з підгоряннями продовжується: 7700Х на ASRock, ось це мене взагалі налякало, свіженький KABOOM у Стіва теж викликає тугу. Скільки ще триватиме цей епічний злам? :gigi:

Ну гаразд, облишимо жахи з реддіту, ютубу і інших місць, мене тепер хвилює інше: чи можна вважати інцидент остаточно вичерпаним після усіх цих виправлень? Також хотілось би дізнатись ситуацію у тутешніх власників. Як справи у вас? Що по ОЗП? Чи залишився той самий "світспот" на 6000 МГц у наявності, чи ні?
manbearboar
Member

Повідомлення

Ratatoskr: 28.04.2023 21:49 А також нерви деяких покупців
С такой впечатлительностью проще руководствоваться правилом: покупать любое железо не ранее чем через 3 месяца после релиза.

Если отсчитывать от выхода 7950X3D, то в июне можно будет принимать решение брать не брать.
SergN
Member

Повідомлення

Ratatoskr: 28.04.2023 21:49...мене тепер хвилює інше: чи можна вважати інцидент остаточно вичерпаним після усіх цих виправлень?
це доцільніше було б питати в обговоренні саме тієї новини, на яку самі ж і дали перше посилання.
Як же можна дати відповідь на це, якщо на тій свіжій Агесі ще біосів виробники не випустили? А ще далі тестування власниками (чи на власниках) АМ5-систем...
Проте тема зараз хайпова, тож кожен "техно-блогер" чи відповідний ресурс буде приділяти цій тематиці багато уваги, тож тести "по-живому" мають не забаритися.
Ratatoskr
Junior

Повідомлення

SergN: 28.04.2023 22:12 це доцільніше було б питати в обговоренні саме тієї новини
Е, там з першої сторінки зітнулися фанати з нефанатами - тут набагато тихіше буде.
SergN: 28.04.2023 22:12 Як же можна дати відповідь на це, якщо на тій свіжій Агесі ще біосів виробники не випустили?
Справді, моя помилка. Треба перепочити. Просто на британських оверах більш прискіпливо за версіями слідкують і діляться результатами напруг мало не одразу, як щось новеньке вийде. Побачивши цю табличку, я чогось вирішив, що час Х вже настав і можна порухати місцеву публіку.

manbearboar: 28.04.2023 22:02 Если отсчитывать от выхода 7950X3D, то в июне можно будет принимать решение брать не брать.
Нетерплячка, вже був на низькому старті і тут таке: медіа просто подуріли, виробники схопилися за голову - пітніють, виправдовуються. Вважав, що всі шишки вже були набиті на Zen1-2-3 та й експеримент з 5800X3D завершився успішно.
Відповісти