Nvidia призупиняє випуск карт GeForce RTX 4070 через слабкі продажі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dremjke
Member

Повідомлення

Yukito: 23.04.2023 15:14Так что брать то? 4090 сильно дорого, но хочу обновить свою старушку 1070ти...
Очевидно и банально - брать то, что будет вывозить игровые хотелки ;)
Yukito
Member

Повідомлення

Dremjke: 23.04.2023 16:01
Yukito: 23.04.2023 15:14Так что брать то? 4090 сильно дорого, но хочу обновить свою старушку 1070ти...
Ну с, я пока смотрю только в сторону 4070ти.
Mnemon
Member

Повідомлення

Yukito: 23.04.2023 16:17
Dremjke: 23.04.2023 16:01
А чего не RX 7900 XT? Тоже хороша. 20гб > 12гб. Цена +- такая же, как на 4070ти.
oversteve
Member

Повідомлення

Mnemon: 23.04.2023 16:48

А чего не RX 7900 XT? Тоже хороша. 20гб > 12гб. Цена +- такая же, как на 4070ти.
+-100$ :D
Yukito
Member

Повідомлення

Mnemon: 23.04.2023 16:48

Я уже засмотрелся на 7900xtx B-) цена такая же как у 4070ти, но ее она уделывает
Ektalion
Member

Повідомлення

Yukito: 23.04.2023 18:21 Я уже засмотрелся на 7900xtx B-) цена такая же как у 4070ти, но ее она уделывает
ЇЇ і звичайна 7900 овнить.
Kravan
Member

Повідомлення

maksim2020: 23.04.2023 06:51 Kravan
Я навів скріншот з Амазона, де на власні очі можна побачити здорожчання. Ось вам офіційні реселери MSI - лише сама MSI продає по $1,699.99. У інших (й навіть у MicroCenter!) - здорожчання на $50+. newegg навіть за доставку бере $19.99.

Antonline: https://www.antonline.com/MSI/1461932
спойлер
anton.png
MicroCenter: https://www.microcenter.com/product/659 ... SI+Systems - тут можна забрати лише в магазині (яких лише 27 на всі США).
спойлер
microcenter.png
Newegg: https://www.newegg.com/msi-geforce-rtx- ... E.1dBbEx.g
спойлер
newegg.png

Офіційний MSI: https://us-store.msi.com/GeForce-RTX-40 ... 2676c03c16 - ціна не змінилася.

CompSource: https://www.compsource.com/buy/G4090SX24/MSI-298/?src=F
спойлер
compsource.png
AvaDirect: https://www.avadirect.com/GeForce-RTX-4 ... t/15151752
спойлер
avadirect.png

Де тут знижки, про які усі радісно кричать? Стімівський купон, або геймпас - це не знижка, їх надає не nvidia. Це те ж саме, що й Last of Us з Radeon-ами, або Jedi Survivor з Ryzen 7000. До речі - Overwatch 2 Ultimate battle pass коштує лише $29.99, так що й 4070 теж пролітає, як мінімум на newegg: https://www.newegg.com/msi-geforce-rtx- ... klink=true. І на Amazon теж: https://www.amazon.com/MSI-GeForce-RTX- ... 108&sr=8-4.

Знаєте, уся ця блогерська (хто цей тіп з 52 тис. підписниками?) аналітика нагадує клуб пікейних жилетів з Золотого теля. Оперують невідомо якими метриками та роблять виводи світового масштабу - ой, nvidia скоро збанкрутує, бозє-бозє, ніхто 40-ву серію не бере. Але реальність така, що 4090 - все ще дефіцит і її доводиться чекати тижнями, а 4070 в офіційних рітейлерів як була $599-$649, так й тримається непохитно. А доходи nvidia б'ють рекорди і Куртку ніхто з поста CEO і не думає виганяти.

Відправлено через 20 хвилин 49 секунд:
Yukon: 22.04.2023 21:26 Дуже дивно, що таку 'потужну' карту не квапляться змітати з полиць магазинів :rotate:
Screenshot_2023-04-22-21-22-28-744_com.android.chrome-edit.jpg
А хто при здоровому глузді її візьме для 4К, з її то шиною?
В общем как всегда вы вроде как ссылаетесь на жизнь в США но шото тоже подозрительно похожи на обычного маркетолога. Дружан зашёл в Микроцентр, 4090 - на полках, скидка 100 долларов в виде стимовского купона. Конечному потребителю пофигу каким образом забрать кешбек.

Нвидия пока никаких официальных скидок не даёт иначе вся ее стратегия рассыпется. Вот вчера Дениел Овен разместил прямую скидку на 4080 в размере 80 долларов + туже скидку в 100 долларов на все 4ххх серию в Микроцентре. Все же врут, верно?))
bombeybox
Member

Повідомлення

Yukito: 23.04.2023 16:17Ну с, я пока смотрю только в сторону 4070ти.
Найкращий варіант :up: Але вам, окрім відеокарти, треба оновлювати або процесор, або всю платформу, бо ваш райзен 2600 не дасть потужній відеокарті працювати навіть на 75% від її можливостей.
Yukito: 23.04.2023 18:21на 7900xtx цена такая же как у 4070ти
це на якому ринку?
Mnemon: 23.04.2023 16:48А чего не RX 7900 XT? Тоже хороша. 20гб > 12гб.
Поки АМД не навчиться в рейтрейсінг, апскейлінг та інтерполяцію кадрів — вони Нвідії не конкуренти в однаковому прайсі, хай хоч 128гб. ВРАМи всунуть.
Ektalion: 23.04.2023 20:51ЇЇ і звичайна 7900 овнить.
без базару
спойлер
Зображення
Firebrand
Member

Повідомлення

Стратегия чемпионов))). :lol: :lol: :lol: С учетом того, что 4070ти, это бывшая несостоявшаяся ртх4080 12гб, то интересно что будет с продажами ртх4060.
Хуанг отравлен майнинговой лихорадкой и лекарство ему не спешат вколоть. :lol:
xe-xe
Member

Повідомлення

В Европе никаких скидок нет, даже в виде купонов. Как стоила 670 +/- асусовская дуалка, так и стоит. И таф +150 сверху.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Firebrand: 24.04.2023 12:02 Стратегия чемпионов))). :lol: :lol: :lol: С учетом того, что 4070ти, это бывшая несостоявшаяся ртх4080 12гб, то интересно что будет с продажами ртх4060.
Хуанг отравлен майнинговой лихорадкой и лекарство ему не спешат вколоть. :lol:
поки є 2 ціни на 4060ті в 450 і 400 баксів, після релізу 4070 скоріше всього буде вибраний другий варіант, тобто ті самі 400 баксів що і були, з 4060 теж скоріше за все буде те саме по ціні що і в 3000
maksim2020
Member

Повідомлення

Kravan: 24.04.2023 08:18 В общем как всегда вы вроде как ссылаетесь на жизнь в США но шото тоже подозрительно похожи на обычного маркетолога. Дружан зашёл в Микроцентр, 4090 - на полках, скидка 100 долларов в виде стимовского купона. Конечному потребителю пофигу каким образом забрать кешбек.

Нвидия пока никаких официальных скидок не даёт иначе вся ее стратегия рассыпется. Вот вчера Дениел Овен разместил прямую скидку на 4080 в размере 80 долларов + туже скидку в 100 долларов на все 4ххх серию в Микроцентре. Все же врут, верно?))
Я не маркетолог, а звичайний споживач, у якого нема "друга в США", але який (я, особисто) живе тут, в США, та платить зі свого власного гаманця. І я розцінюю ці "знижки" саме як такі собі "акції", від яких Хуангу ані холодно, ані жарко - йому на це насрати. Поки сама nvdida не оголосить, усі ці "знижки" можна засунути собі... у стім. Він отримає свої $599, хочете ви цього, чи ні. І ви йому їх заплатите.

MicroCenter - це не показник, я ще раз наголошую - ці дрібна крамничка, у якої лише 27 фізичних магазинів по всій країні, на відміну від 1200 в того ж Best Buy. Посилатися на MicroCenter - це як я зараз заїду у сусідній провулок у MarkComp (є у нас такий магаз на районі) і на підставі наявності в нього однієї 4070 (зі знижкою, а як же) запилю відос, що все пропало, ніхто їх не бере. Так само роблять й ті Даніелі Овени та інші чуваки з 50-100К підписників (омг, лідери суспільної думки).

Мені цікаво - чому, коли AMD роздавала Jedi Survivor з Ryzen 7000, ніхто не волав, що, мовляв, AMD провалила продаж свої новітніх проців, ааааа, все пропало, Лізу геть! А з 4070 така ж сама ініціатива викликає такий бугурт?
Kravan
Member

Повідомлення

maksim2020: 24.04.2023 16:08
Kravan: 24.04.2023 08:18 В общем как всегда вы вроде как ссылаетесь на жизнь в США но шото тоже подозрительно похожи на обычного маркетолога. Дружан зашёл в Микроцентр, 4090 - на полках, скидка 100 долларов в виде стимовского купона. Конечному потребителю пофигу каким образом забрать кешбек.

Я не маркетолог, а звичайний споживач, у якого нема "друга в США", але який (я, особисто) живе тут, в США, та платить зі свого власного гаманця. І я розцінюю ці "знижки" саме як такі собі "акції", від яких Хуангу ані холодно, ані жарко - йому на це насрати. Поки сама nvdida не оголосить, усі ці "знижки" можна засунути собі... у стім. Він отримає свої $599, хочете ви цього, чи ні. І ви йому їх заплатите.

MicroCenter - це не показник, я ще раз наголошую - ці дрібна крамничка, у якої лише 27 фізичних магазинів по всій країні, на відміну від 1200 в того ж Best Buy. Посилатися на MicroCenter - це як я зараз заїду у сусідній провулок у MarkComp (є у нас такий магаз на районі) і на підставі наявності в нього однієї 4070 (зі знижкою, а як же) запилю відос, що все пропало, ніхто їх не бере. Так само роблять й ті Даніелі Овени та інші чуваки з 50-100К підписників (омг, лідери суспільної думки).

Мені цікаво - чому, коли AMD роздавала Jedi Survivor з Ryzen 7000, ніхто не волав, що, мовляв, AMD провалила продаж свої новітніх проців, ааааа, все пропало, Лізу геть! А з 4070 така ж сама ініціатива викликає такий бугурт?
Ну на Дениела Овена как раз таки мощно ссылаются все профильные ресурсы. И там далеко не 100К подписоты походу.

Не вы же один житвете в США, там наших укров валом. Я вот буквально сейчас захожу на Новые яйца и вижу в продаже вполне себе 4090 которые можно купить тут и сейчас. И даже со скиддочным купоном.

Интернет - свободная платформа, проверить все это достаточно просто. А если например вы не пользуете Стим - не значит что его никто не пользует, и кому что в карман идет конечного пользователя не иппет. Для меня что потом 100 баксов скинуть на игры, что купон полчучить - считай скидка. По факту все эти купоны все равно оплачиваются из кармана производителя или магазина. Ну и тут важно, товар который однозначно разрывают на скидоны и купоны не отправляют. По крайней мере не просто так.

Или вы думаете их тот же Стим бесплатно раздает? По факту Хуанито все равно не продает чипы за МСРП производителям потому он получит то что должен точно, а вот производдитель еслли карты не продаются как раз таки несет убытки. Тем не менее, у него есть процент с которым он может +- регулировать цену, в частности посреддством таких купонов.

Скорее всего Нвидия просто внесла запреть на падение прямое цены. Такие запреты для Нвидиа не новость и бывают достаточно часто.
maksim2020
Member

Повідомлення

Kravan
У Даніеля Овена 119К підписників - такий собі "авторитет". :-/

Взагалі, хтось з титанів згадував (та обсмоктував) ці т.з. "знижки"? Ну, там, Gamers Nexus, JTC, LTT, Digital Foundry etc - саме канали-мільйонники, а не блогер-ентузіаст?
Hum
Member

Повідомлення

Скорее всего ограничением производства чипов к 4070 в руководстве компании хотят добиться увеличения объемов реализации кремния к старшим видеокартам и получить тем самым больше прибыли.
Ektalion
Member

Повідомлення

Hum: 24.04.2023 18:31 Скорее всего ограничением производства чипов к 4070 в руководстве компании хотят добиться увеличения объемов реализации кремния к старшим видеокартам и получить тем самым больше прибыли.
Економіку прогулював? Найбільше прибутку приносять бюджетний і середній сегмент :-/
Paradox1306
Member

Повідомлення

Hum: 24.04.2023 18:31 Скорее всего ограничением производства чипов к 4070 в руководстве компании хотят добиться увеличения объемов реализации кремния к старшим видеокартам и получить тем самым больше прибыли.
карти по мсрп не купують так як вони хотіли і сенсу набивати повні полиці картами нема, от і все. поки думають що з цим робити, що насправді не дуже добре бо виходить дуже погана ситуація коли середній сегмент має бути, а одні погано стартанули, а інші взагалі мордою навоз згрібають
The_Rusik
Member

Повідомлення

Назвали бы ее 4060 ti, поставили цену в 500уе и проблем не было.
Esher
Member

Повідомлення

The_Rusik: 24.04.2023 20:02 Назвали бы ее 4060 ti, поставили цену в 500уе и проблем не было.
Основна проблема в кожанки - не показати надто велике падіння прибутків перед акціонерами після того, як "геймери" перестали купляти по 100 карт на одного за потрійною ціною :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

The_Rusik: 24.04.2023 20:02 Назвали бы ее 4060 ti, поставили цену в 500уе и проблем не было.
назвали б її 4070ті, написали б, що приріст 25% (з костилями мож і більше) до 3070ті за ті самі гроші і проблеми б не було :lol:
Відповісти