Вийшов мод для покращення графіки в Cyberpunk 2077 з вимкненим трасуванням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kalakawa
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 17:42 Як почитаешь коментарі - багато хто взагалі не розуміє, що таке РТ і які переваги воно дає.

Перші 3д ігри було програмно-костильні. Як у першому Думі, якась проста геометрія прораховувалась для місцевості, замість реальних 3д ворогів перли просто маштабовані спрайти.

Зараз ми маємо зв'язку движок-драйвер-залізо для дуже прискореної обробки 3д графіки. Розробляти такі ігри легко, працюють вони достатньо швидко.

Тепер, сучасні ігри імітують освітлення, для тих, хто знає фізичні закони вочевидь, що освітлення з РТ значно реалістичніше. Освітлення без РТ або не реалистичне, або не динамічне, коли просто кажучи тінь малюють на текстурі, що виглядає може й непогано, але рухати об'єкт або джерело світла тоді неможливо, або намагатись щось прорахувати зі значною втратою фпс.

РТ дає зв'язку движок-драйвер-залізо для швидкого, простого та якісного освітлення.

Я нещодавно у цієї темі багато писав, кого дійсно цікавить - можуть почитати:

viewtopic.php?f=23&t=269797
Граю в "Поклик Хуареза" і думаю як же мені не вистачає зв'язку движок-драйвер-залізо
Kravan
Member

Повідомлення

Nortrom: 15.04.2023 17:00 От 0 разницы, до где-то есть. Тока в фпс есть разница по большей части :laugh:
Кстати именно на заставке этого видео яркий пример того как трассировка испортила картинку. Художник явно задумывал затенить персонажа и этот эффект полностью уничтожен РТ.

Отправлено спустя 5 минут 15 секунд:
Polaroid1962: 15.04.2023 17:42 Як почитаешь коментарі - багато хто взагалі не розуміє, що таке РТ і які переваги воно дає.

Перші 3д ігри було програмно-костильні. Як у першому Думі, якась проста геометрія прораховувалась для місцевості, замість реальних 3д ворогів перли просто маштабовані спрайти.

Зараз ми маємо зв'язку движок-драйвер-залізо для дуже прискореної обробки 3д графіки. Розробляти такі ігри легко, працюють вони достатньо швидко.

Тепер, сучасні ігри імітують освітлення, для тих, хто знає фізичні закони вочевидь, що освітлення з РТ значно реалістичніше. Освітлення без РТ або не реалистичне, або не динамічне, коли просто кажучи тінь малюють на текстурі, що виглядає може й непогано, але рухати об'єкт або джерело світла тоді неможливо, або намагатись щось прорахувати зі значною втратою фпс.

РТ дає зв'язку движок-драйвер-залізо для швидкого, простого та якісного освітлення.

Я нещодавно у цієї темі багато писав, кого дійсно цікавить - можуть почитати:

viewtopic.php?f=23&t=269797
Я рад что программистам которые зарабатывают по 10К зелёных, Хуанг упрощает жизнь чтобы они больше времени могли провести за лавандовым рафом. Но мне как то пофиг как сильно будет запотевать удельный остарбайтер при создании игры.

Меня волнует только то, что это поднимает требования к железу и его стоимость. Разницы при этом даёт на гулькин хрен. Итого мимо. Ни на одной карте не включаю РТ кроме первого теста игры тупо чтобы поржать с ее немощности.

Если внедрение РТ пойдет такими же семимильными темпами как в конце 2022 и сейчас, то она загнётся быстрее чем успеет стать мейнстримом.
MetalistForever
Member

Повідомлення

Вот мои фото в Cyberpunk 2077 , в 2K RTX overDrive + DLSS 2.0 Качество ( DLSS 3.0 - отключен )

В итоге 44 ФПС в большинстве сцен .Оригинальные фото качества получше , пришлось ужать и в JPEG
Вкладення
inGame_15042023_180916HIGH_RES_EMM_None.jpg
inGame_15042023_181041HIGH_RES_EMM_None.jpg
inGame_15042023_181153HIGH_RES_EMM_None.jpg
inGame_15042023_180223HIGH_RES_EMM_None.jpg
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Kravan: 15.04.2023 18:04 Я рад что программистам которые зарабатывают по 10К зелёных, Хуанг упрощает жизнь чтобы они больше времени могли провести за лавандовым рафом. Но мне как то пофиг как сильно будет запотевать удельный остарбайтер при создании игры.

Меня волнует только то, что это поднимает требования к железу и его стоимость. Разницы при этом даёт на гулькин хрен. Итого мимо. Ни на одной карте не включаю РТ кроме первого теста игры тупо чтобы поржать с ее немощности.

Если внедрение РТ пойдет такими же семимильными темпами как в конце 2022 и сейчас, то она загнётся быстрее чем успеет стать мейнстримом.
То вам мабуть і на собівартість розробки тоді пофіг? Й на кінцеву ціну гри також? Чому ж вам тоді не пофіг на вартість заліза?

Я не здивуюсь, якщо ви скажете, що різниця "на гулькин хрен" й між цими двома іграми:
ef20ddaa6e4e9673_zoom.jpg
quakeremaster.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 18:39 Я не здивуюсь, якщо ви скажете, що різниця "на гулькин хрен" й між цими двома іграми:
То он для чого виявляється потрібні промені :lol:
Vpupkin
Member

Повідомлення

Kravan: 15.04.2023 18:04Ни на одной карте не включаю РТ кроме первого теста игры тупо чтобы поржать с ее немощности.
Поржать с немощности видеокарты? :rotate:
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Геральт: 15.04.2023 18:44
Polaroid1962: 15.04.2023 18:39 Я не здивуюсь, якщо ви скажете, що різниця "на гулькин хрен" й між цими двома іграми:
То он для чого виявляється потрібні промені :lol:
А до чого тут промені? Я навів скріншоти двух ігор, які не мають зовсім ніякої відносини до променів і запитую, як ви оцінюєте різницю у графіки між ними.

Чи ви дійсно настільки не розбираєтеся, що вам здалося, що на цих кадрах може бути щось про промені?
Paradox1306
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 18:39
Я не здивуюсь, якщо ви скажете, що різниця "на гулькин хрен" й між цими двома іграми:
позвав дружину, сусіда, дружину сусіда, кота, дружину кота і всі кажуть що не бачуть різниці(с)
Metric
Junior

Повідомлення

MetalistForever
Навіщо мені твоє РТ якщо у тебе на 3 скріні текстура дороги з 2000-х років, гра де містами дивитись на розмір текстури просто прикро хоче мені продати якесь освітлення, в грі купа ще багів та багато чого що можна доробляти але ні, добавимо саме даремне що можна добавити.
Dremjke
Member

Повідомлення

Metric
+100500
Пройшов цю гру на релізі, пробіжавши тупо по сюжету, потім через рік пройшов ще раз з охопленням сайд-квестів, і прохожу неспішно зараз, зачищаючи всю карту і підтверджую, що гра виглядає як пластик із 2015 року максимум, а також забагована в хлам. А якщо погратися з променями і DLSS, то вилазить досить багато графічних багів... Не туди поляки дивляться.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 17:42
А по факту разница все еще весьма спорна много где. иногда освещение с просчетом даже хуже т.к. оно упрощенно само по себе и на реальное не тянет и все равно нужно дополнительно имитировать, что далеко не всегда делают. Как результат имеем провалы в тенях при трассировки зачастую (сколько отражений считается?). Что бы исправить нужно менять освещение и ставить кучу лампочек/факелов и т.п. что не всегда делается
Kravan
Member

Повідомлення

Vpupkin: 15.04.2023 18:51
Kravan: 15.04.2023 18:04Ни на одной карте не включаю РТ кроме первого теста игры тупо чтобы поржать с ее немощности.
Поржать с немощности видеокарты? :rotate:
В том числе)) и лучи посмотреть, увидеть что разницы на 5 копеек, ценой в 800 баксов и вырубить на..й.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Kravan: 15.04.2023 20:35В том числе)) и лучи посмотреть, увидеть что разницы на 5 копеек, ценой в 800 баксов и вырубить на..й.
А ещё можно все остальные настройки в плинтус, так ещё дешевле.
Kravan
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 18:39
Kravan: 15.04.2023 18:04 Я рад что программистам которые зарабатывают по 10К зелёных, Хуанг упрощает жизнь чтобы они больше времени могли провести за лавандовым рафом. Но мне как то пофиг как сильно будет запотевать удельный остарбайтер при создании игры.

То вам мабуть і на собівартість розробки тоді пофіг? Й на кінцеву ціну гри також? Чому ж вам тоді не пофіг на вартість заліза?

ef20ddaa6e4e9673_zoom.jpg
quakeremaster.jpg
Опять "разработка дорожает"? ))) Так подорожала уже, нет? Все эти сказки для не пойми кого можете рассказать. Понерфят трохи ЗП разрабам, как вот прям сейчас это происходит и все будет ок.

А вот на шишку из железа по 1 килобаксу садить пользователей не надо. А то почему разработка должна дешеветь для производителя игр, но за счёт того, что стоимость железа перекладывается на пользователя? И игры при этом не дешевеют и даже не стоят на месте, а дорожают. При этом качество ААА проектов постоянно падает. Ещё и за эти бабки туда лутбоксы пилят.

Короче не надо тут про тяжкую жизнь разрабов и про "разработка дорожает".

Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
Vpupkin: 15.04.2023 20:37
Kravan: 15.04.2023 20:35В том числе)) и лучи посмотреть, увидеть что разницы на 5 копеек, ценой в 800 баксов и вырубить на..й.
А ещё можно все остальные настройки в плинтус, так ещё дешевле.
Та зачем? Просто РТ мало на что влияет, а вон уже и мод с РТ без РТ сделали. Хуанито получается - врать, и все это просто лень краборуких разрабов?)))
MetalistForever
Member

Повідомлення

Metric: 15.04.2023 19:38 MetalistForever
Навіщо мені твоє РТ якщо у тебе на 3 скріні текстура дороги з 2000-х років, гра де містами дивитись на розмір текстури просто прикро хоче мені продати якесь освітлення, в грі купа ще багів та багато чого що можна доробляти але ні, добавимо саме даремне що можна добавити.
RT видно хорошо ,только в динамике , на скриншотах тяжело передать , тем более фото пережатое и в JPEG. Ну а поповоду текстуры дороги , то она в разных местах игры очень по разному сделана
Vpupkin
Member

Повідомлення

Kravan
Чем RT отличается от остальных настроек?
С RT это максы, без это уже снижение качества.
Какая разница как это называется?
В DL2 например макс тени это тени на лучах, а высокие это стандартные тени в квадратик.
Обладателю 3080ти и круче пофигу есть там лучи или нету, всё вправо и побежал.
item2
Member

Повідомлення

Polaroid1962
Я дуже радий, що вартість розробки начебто трохи знижується (може на 3-5% ціни гри). Хоча ще років з 15-20 потрібно буде робити дві версії освітлення: класична растр + RT. А ні, вже три. Додалось освітлення через Path tracing. Тобто поки вартість розробки тільки зросла! Друге. У мене ноут, як і в більшості геймерів Steam. І мені цікаво коли на ноутбуках умовний Cyberpunk тягнутиме Path Tracing з рідніми 60 кадрів. Думаю чекати доведеться ще років з 10-15. Третє. Окей, цей час настав. Тепер 80% обчислювального часу відеокарти і заряду батареї, і шуму йде тільки на прорахунок освітлення. І частота кадрів падає з класичного освітлення десь у 6-7 разів. І це сумно. Четверте. Сучасні рушії (UE5, CryEngine) вже мають гібридні системи глобального освітлення. І використовують на порядок (!) менше ресурсів (hard RT), або взагалі soft RT. І там теж можна зекономити час програміста на освітлення. Проблема може бути тільки в самописних або старих рушіях, які не мають такої гібридної системи освітлення і її треба десь запозичити. Тоді це розвантажить ресурси GPU для next gen графіки з мільйонами додаткових полігонів, продвинутою фізикою, ШІ, тощо, замість того, щоб займати GPU на 80% тільки освітленням. Шосте. Навіть Path tracing у Cyberpunk не дає 100% трушне фонове освітлення на велику дальність. Видно, що багато віддалених місць занадто темні і їх все одно треба трохи підсвічувати штучно. Мій висновок: RT, PT це правильний шлях, але майбутнє за розумними системами освітлення, які мають оптимізації і перевикористовують статичне освітлення, що не змінилось, і переобчислюють тільки динамічне освітлення. Це якщо дуже спрощено.
Paradox1306
Member

Повідомлення

item2: 15.04.2023 20:48 Polaroid1962
спойлер
Я дуже радий, що вартість розробки начебто трохи знижується (може на 3-5% ціни гри). Хоча ще років з 15-20 потрібно буде робити дві версії освітлення: класична растр + RT. А ні, вже три. Додалось освітлення через Path tracing. Тобто поки вартість розробки тільки зросла! Друге. У мене ноут, як і в більшості геймерів Steam. І мені цікаво коли на ноутбуках умовний Cyberpunk тягнутиме Path Tracing з рідніми 60 кадрів. Думаю чекати доведеться ще років з 10-15. Третє. Окей, цей час настав. Тепер 80% обчислювального часу відеокарти і заряду батареї, і шуму йде тільки на прорахунок освітлення. І частота кадрів падає з класичного освітлення десь у 6-7 разів. І це сумно. Четверте. Сучасні рушії (UE5, CryEngine) вже мають гібридні системи глобального освітлення. І використовують на порядок (!) менше ресурсів (hard RT), або взагалі soft RT. І там теж можна зекономити час програміста на освітлення. Проблема може бути тільки в самописних або старих рушіях, які не мають такої гібридної системи освітлення і її треба десь запозичити. Тоді це розвантажить ресурси GPU для next gen графіки з мільйонами додаткових полігонів, продвинутою фізикою, ШІ, тощо, замість того, щоб займати GPU на 80% тільки освітленням. Шосте. Навіть Path tracing у Cyberpunk не дає 100% трушне фонове освітлення на велику дальність. Видно, що багато віддалених місць занадто темні і їх все одно треба трохи підсвічувати штучно. Мій висновок: RT, PT це правильний шлях, але майбутнє за розумними системами освітлення, які мають оптимізації і перевикористовують статичне освітлення, що не змінилось, і переобчислюють тільки динамічне освітлення. Це якщо дуже спрощено.
вартість розробки від пастрейсінгу не зросла, бо за все уплачено
відмова від малювання мавпочками сильно ближче ніж 15 років
Kravan
Member

Повідомлення

Vpupkin: 15.04.2023 20:47 Kravan
Чем RT отличается от остальных настроек?
С RT это максы, без это уже снижение качества.
Какая разница как это называется?
В DL2 например макс тени это тени на лучах, а высокие это стандартные тени в квадратик.
Ахаа и сколько таких обладателей? 1% будет? :lol:

Отличается тем, что режет ФПС адски на картах всех вендоров. Снова таки, порежь текстуры и разница будет видна не вооруженным глазом, порежь дальность прорисовки - аналогично. Выключи РТ, и через 10 минут ты уже и не вспомнишь как тот РТ выглядел. Да и зачастую прикрученный сверху на пастеризацию он часто просто делает картинку хуже. Особенно там, где свет выставлялся художником вручную (не источники света а именно са́м свет нарисован) пример - все тот же КП2077.

В DL2 так вышло потому что краборуких понабирали, и они пока вместо работы кофе пили решили меню не дорисовывать а просто добавить ещё настройку выпадающим списком.

Отправлено спустя 5 минут 5 секунд:
MetalistForever: 15.04.2023 20:45
Metric: 15.04.2023 19:38 MetalistForever
RT видно хорошо ,только в динамике , на скриншотах тяжело передать , тем более фото пережатое и в JPEG. Ну а поповоду текстуры дороги , то она в разных местах игры очень по разному сделана
Как на меня как раз таки на картинках что то можно рассмотреть а в динамике вообще не обращаешь внимания.
Геральт
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 15.04.2023 18:54 А до чого тут промені? Я навів скріншоти двух ігор, які не мають зовсім ніякої відносини до променів і запитую, як ви оцінюєте різницю у графіки між ними.

Чи ви дійсно настільки не розбираєтеся, що вам здалося, що на цих кадрах може бути щось про промені?
В сортах лайна дійсно не розбираюсь, але чув, що в якусь там кваку запхали абсолютно useless промені. Тому й подумав на промені. Різниця в графіці в даному випадку значення не має. Бо мало хто при здорову глузді буде то грати. Але як вже так хочеться почути, то в кваці "графіка" краща
Vpupkin: 15.04.2023 20:47 Kravan
Ну це йому не довго пофіг. Бо 3080 вже DLSS в нових забавках хоче )
Востаннє редагувалось 15.04.2023 21:52 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти