Правда вам не подобається?
Співчуваю
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Два числа мають той же порядок величини, якщо частка від ділення одного числа на інше менше ніж 10. Наприклад, 23 і 82 мають той же порядок величини, але 23 і 820 — ні.
Правда вам не подобається?
Нітlutyk1999: ↑ 17.02.2023 15:33 taras_cs
На порядок ЗАВЖДИ значить більше рівно в 10 разів, бо порядок, то і є 10. Гугл у поміч.
Я дійсно соромлю себе, коли сперечаюся із людиною, що не здатна на цивілізовану дискусіюterminahtor: ↑ 17.02.2023 15:32 taras_cs
Яка правда, якщо вже обісрались, то хоч не рухайтесь.
Порядок величини – кількість цифр у числі. Про дві величини говорять, що вони одного порядку, якщо відношення більшого до меншого з них менше 10. Таким чином, вираз "на порядок більше/менше" означає "в 10 разів більше/менше".
Не маю бажання далі спорити, йдіть вчіть математику за 6 клас.
Ні це саме те і означає, просто люди почали використовувати "на порядок" у чому завгодно, не поглиблюючись взагалі у смисл цієї фрази, слова, значення. Звучить добре, але використовується неправильно. Я і сам колись дуже давно начитався всяких постів від людей, та і у житті чув і теж почав трохи використовувати фразу не за прямим значенням. Все змінилось, коли моєму одногрупнику викладач прилюдно зробив зауваження, і після того як відшибло.taras_cs: ↑ 17.02.2023 15:09 "На порядок" означає "на одну цифру більше". Це не завжди те ж саме, що "більше у 10 разів"
Ну ты б ещё в интернете к запятым придираться начал, но как всегда, по сути ничего не сказал.Причому тут "душніть". Це елементана грамотність. Не користуйтесь термінологією, в якій не розбираєтесь. Чи Іран та Ірак, Австрія і Австралія - це також десь поряд?
7950х уже в некоторых магазинах стоит дороже или равно интелу, плюс только в том что дешевеет быстрее. Но 3д версия конечно же дешевле будет, разумеется это всё фантазии.А стосовно ціноутворення АМД мені розказувати не треба ваші фантазії. Мені це не цікаво.
Новость перечитай. Ну думаю и так всё понятно -игровой проц. Ну понятно что пока нет смысла спорить, посмотрим что будет с ценами на релизе.Хто буде сосать? В яких пріложеніях? Пруфи? Я не маю бажання читати цей потік фанатського брєда.
А теперь вкажіть, де саме я не правий. Конкретно, з цитатоюterminahtor: ↑ 17.02.2023 15:41 taras_cs
Мені вже боляче від фейспалмів. Самі почитайте те, що написано в вікіпедії. Це, як то зараз кажуть, лютий крінж і зашквар. 41 рік, а так і не скажеш.
Наприклад, порядок величини 1500 — 3, оскільки 1500 можна записати у вигляді 1,5× 10^3. Тоді порядок величини 150 - 2, так як 150=1.5х 10^2. Різниця між 1000 і 100 в 10 раз. Далі продовжувати треба? Чи сам допреш?taras_cs: ↑ 17.02.2023 15:44А теперь вкажіть, де саме я не правий. Конкретно, з цитатою
Мільйони мух не можуть помилятися? Десь я це вже чув...Melofon: ↑ 17.02.2023 15:47 taras_cs
Уже не один человек вам сказал что такое на порядок а вы на своем стоите
Ну формально он прав, потому что 2ой системе "на порядок" будет в 2 раза большеterminahtor: ↑ 17.02.2023 15:12Ось вам і реформа освіти Я навіть не знаю як на це відповісти. Нікому такого більше не кажіть, а ми зробимо вигляд, що ви такого не писали.taras_cs: ↑ 17.02.2023 15:09"На порядок" означає "на одну цифру більше". Це не завжди те ж саме, що "більше у 10 разів"
заскрінив
Добре, тоді 90 та 800 відрізняються на порядок чи одного порядку?Scoffer: ↑ 17.02.2023 15:46 Ви плутаєте "одного порядку" і "на порядок". "На порядок" в десятковій системі числення строго дорівнює в 10 раз.
Когда говорят "на порядок" это значит речь идёт о величине a/b, и вот эта величина около 10.taras_cs: ↑ 17.02.2023 15:44 А теперь вкажіть, де саме я не правий. Конкретно, з цитатою
Orders of magnitude are used to make approximate comparisons. If numbers differ by one order of magnitude, x is about ten times different in quantity than y.
Ось, я зробив таку саме помилку сьогодні, до речі. Я теж вважав, что зміна порядку - це "перенос коми", але насправді там ще операція округлення єScoffer: ↑ 17.02.2023 15:53 taras_cs
Вони не на порядок, і не одного порядку. Вони "приблизно на порядок". Чи тобі що 80, що 90 це однакові числа?
Порядок це тупо перенос коми на розряд в сторону.