Вже понад 100 ігор підтримують AMD FSR 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
azimut
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Вже понад 100 ігор підтримують AMD FSR 2.0

Любой скейлинг это параша. Вот что они могут показать в 3 версии? треш
Zill0
Junior

Повідомлення

azimut: 16.12.2022 13:25 Любой скейлинг это параша.
когда 4к монитор даунскейлит 8к картинку - это очень даже круто :gigi:
pcHelp
Member

Повідомлення

azimut: 16.12.2022 13:25 Любой скейлинг это параша. Вот что они могут показать в 3 версии? треш
Если годами ссать в уши, что FSR/DLSS - это не скейлинг, а улучшение :rolleyes: качества изображения, хомяки привыкнут и станут требовать изговнить им картинку вместо честного нэйтива.
dante1980
Member

Повідомлення

Забавно слушать рекламу FSR.... особенно это забавно звучит, если знать, что скейлинг на телевизорах работает уже лет 10.... стандартные цифровые каналы из 720р уже давно растягиваются без мыла до 4к.... а топовые телики уже могут и в 8к скейлить... без шума и без пафоса и на любом сигнале без привязки к фильмам
Melofon
Member

Повідомлення

azimut: 16.12.2022 13:25 Предлагаю обсудить Вже понад 100 ігор підтримують AMD FSR 2.0

Трэш это ваш пост, а технология нужная во многих случаях, пусть она будет чем вообще без неё.
azimut
Member

Повідомлення

Melofon: 16.12.2022 14:14
azimut: 16.12.2022 13:25 Предлагаю обсудить Вже понад 100 ігор підтримують AMD FSR 2.0

Трэш это ваш пост, а технология нужная во многих случаях, пусть она будет чем вообще без неё.
Как уже писали выше, это не новая технология, в тв уже давно применяется подобное. Просто сейчас всем ссут в уши что это мастхев прям. Точно так же как лучи тоже мастхев. А по факту почти каждый релиз с рейх трейсингом шляпа полная)
GoToHell
пес Патрон

Повідомлення

Ну да, зачем мне фср, посижу на ТАА, вот где топ :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
А лучше _честный_ натив, без сглаживания, технологии прошлого века, иш, картинку гладят, невидаль какая
Melofon
Member

Повідомлення

azimut

Это маст хэв особенно тогда когда у вас 4к моник и фпс немного не дотягивает до 60-ти, на пресете качество вполне норм картинка, если не хочется резать настройки качества графики. Это всё равно лучше чем просто снизить масштабирование.

Отправлено спустя 3 минуты 13 секунд:
Zill0: 16.12.2022 13:38
azimut: 16.12.2022 13:25 Любой скейлинг это параша.
когда 4к монитор даунскейлит 8к картинку - это очень даже круто :gigi:
Это называется сепер-семплинг (SSAA) а не даунскейлинг (8к в 4к), и это совсем другое.
Devijack
Member

Повідомлення

По факту, картам что пора на помойку как крыхтя пердя дают картинку FSR дарит 2ю жизнь. Это халявный буст. Че плакать то.
Melofon
Member

Повідомлення

Devijack

Я тоже не понимаю жалоб на технологию которая все равно круче чем обычное снижение разрешения, гуси и улитки до вас пока дойдёт...
taras_cs
Member

Повідомлення

azimut: 16.12.2022 13:25 Любой скейлинг это параша. Вот что они могут показать в 3 версии? треш
А якщо порівняти?
azimut
Member

Повідомлення

taras_cs: 16.12.2022 18:40
А якщо порівняти?
за артефакты всех скейлингов видимо уже все забыли?)
то мерцания объектов, то дикий гоустинг)

maxafon
Member

Повідомлення

Рахувати кількість ігор то до одного місця, бо FSR і DLSS мають плагіни до популярних движків типу Unity чи Unreal

azimut
ну так кінцева якість залежить не тільки від технології, а й від рівності рук розробників, які ці технології додають в гру.
azimut
Member

Повідомлення

maxafon: 16.12.2022 19:13 Рахувати кількість ігор то до одного місця, бо FSR і DLSS мають плагіни до популярних движків типу Unity чи Unreal

azimut
ну так кінцева якість залежить не тільки від технології, а й від рівності рук розробників, які ці технології додають в гру.
ну значит почти все разработчики криворукие) либо их движки не подходят под этот инструментарий плагинов
nemadimi
Member

Повідомлення

fsr 2 никак не портит кратинку на мониторах 1440+, единственный момент, что только с версии 2.1 убраны шлейфы
manbearboar
Member

Повідомлення

pcHelp: 16.12.2022 13:57 хомяки привыкнут и станут требовать изговнить им картинку вместо честного нэйтива.
Я такого видел вживую.
Говорил, что надо брать 3050, потому что там есть DLSS и он лучше натива RX 6600 при одинаковом FPS, но 3050 при этом дешевле.
Kollers
Junior

Повідомлення

Если мощная карта - играй в натив
Если слабая карта - играй в DLSS / FSR
Всё же просто - почему вечно устраивать срач что лучше если это банально инструмент который вы можете вкл или выкл.
Кстати советую использовать DLDSR + DLSS в итоге картинка выходит лучше.
nemadimi
Member

Повідомлення

Kollers: 17.12.2022 08:10 Если мощная карта - играй в натив
Если слабая карта - играй в DLSS / FSR
Всё же просто - почему вечно устраивать срач что лучше если это банально инструмент который вы можете вкл или выкл.
Кстати советую использовать DLDSR + DLSS в итоге картинка выходит лучше.
сингл игры на ультрах выдают статеры даже на неслабых картах, фср это немного сглаживает+вертухи не так шумят

не все тут сектанты зеленых, да и тема вообще не об DLSS :insane:
Melofon
Member

Повідомлення

Kollers: 17.12.2022 08:10Кстати советую использовать DLDSR + DLSS в итоге картинка выходит лучше
Этим можно пользоваться только если производительность карты имеется хотябы немного с запасом т.к. это по сути супер-семплинг с длсс, на картах где ультра настройки играбельны только с длсс вместе эти две фишки уже карта не потянет.
Kassatka
Member

Повідомлення

AMD, зробіть таку опцію в драйвері, щоб при запуску ігор в повноекранному режимі на 4K дисплеї незалежно від того яка розподільча здатність стоїть в графічних налаштуваннях гри, щоб на виході ця гра масштабувалася за допомогою FSR до 4K чи іншої високої розподільчої здатності. На вході 1920x1080 - на виході 3840x2160, на вході 1600x1200 - на виході 2880x2160, на вході 1280x1024 - на виході 2700x2160, на вході 1024x768 чи 800x600 - на виході все рівно 3840x2160. І щоб така опція працювала для абсолютно будь-яких ігор, включаючи найбільш древні на DirectX 7. І байдуже, що при цьому FSR буде застосовуватися не лише до контенту гри, але й для зовнішнього інтерфейсу, іконок, тексту в грі, що призведе до розмивання. І я тоді обіцяю, що дивитися припиню в сторону nVidia і купуватиму тільки AMD, якщо nVidia також подібної фічі не зробить.
Усі нові ігри без виключення дозволяють обрати 3840x2160 в налаштуваннях гри, а підвищувати FPS ціною зниження якості рендерингу мені не треба, будь-яка сучасна відеокарта, якщо це не затичка, і так видасть потрібні мені 15 FPS в стратегіях в 4K навіть на ультрах, навіщо те FSR мені в нових іграх.
Зараз є програми, які дозволяють розтягувати за допомогою FSR та інших методів апскейлу ігри, запущені у віконному режимі до 4K. Але біда в тому, що не всі старі ігри підтримують віконний режим. Хотілося б, щоб апскейл працював для ігор, запущених в повноекранному режимі, в графічних налаштуваннях яких відсутня роздільна здатність 3840x2160. Може в результаті набагато кращим виявиться цілочисельне масштабування, наприклад один піксель в чотири, але хочеться мати вибір між ним і FSR, щоб коли-не-коли перемикатися задля різноманіття.

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
А так всі ці новини про підтримку новими іграми нових технологій масштабування мене не цікавлять. Для ігор моїх жанрів навіть відносно недорога RTX 3060 забезпечить в 4K аж до захмарних 30 FPS, судячи по тестам, а не лише мінімально комфортні 15 FPS. Тільки от купівля цієї RTX 3060 на невизначений час відкладається в нинішніх умовах перебоїв електропостачання, треба збирати гроші на ноутбук, який раніше мені був би абсолютно непотрібний, і який окрім іншого забезпечить в Full HD ігрову продуктивність хоча б на рівні моєї колишньої Radeon HD 7750 1 Гб. А в 4K і моя нинішня GTX 960 4 Гб в навіть найбільш вибагливих стратегіях на середніх 15 FPS цілком витягує, тож можна в нинішніх умовах тимчасово перебитися, а в добрій половині ігор для такого ретрограда, як я, то і ультра-налаштування витягує, якщо в грі взагалі 4K можна виставити.

Відправлено через 13 хвилин 28 секунд:
Трохи цікавить DLSS у зв'язці з трасуванням променів, бо є одна стратегія, яка вже вміє трасування променів і одна така стратегія в розробці. Але це поки крапля у морі на фоні чудових ігор RTS 2000-2010 року, які найчастіше на порядок кращі сучасних ігор у всьому, крім графіки, але й графіка після переходу з 2D на 3D зазвичай після 20 років цілком пристойно виглядає й на сьогодні, як на мене.
Відповісти