Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
big_bang
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Bender911: 12.11.2022 12:50 Scoffer
Дуже розпливчаті вимоги окрім "настінний" (завжди вирішував це питання шурупами через кришку чі скріпками, якщо люди бояться гарантію втратити).
Я поки не зустрічав паганих, якщо треба тільки норм швідкість по Wi-Fi і стабільність без перезавантажень.

Вже декілька місяців тестую TP-Link AX10, на стіну кріпиться, працює стабільно, недорогий - купляв за 1,5к грн.
в мене самого такий
дуже задоволений)
NPP
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 13.11.2022 22:41
NPP: 13.11.2022 20:46 1.Безшовний роумінг
Суто маркетингове визначення. )
NPP: 13.11.2022 20:46 2.Гігабітна сітка
От тільки на АХ1800
NPP: 13.11.2022 20:46 4.Band Steering (Smart Connect)
Пережитки минулого. Якщо у тебе вафля може перемолоти пару гігабіт трафіку, нахіба тобі когось примусово відправляти на 2,4 гГц?
По пункту 1
Цифри не мої , а зі статей, отже якщо налаштувати передачу сигналу роутерами, то затримка на переконект від 100мс до секунд
Якщо використовувати меш системи від 50мс
Якщо меш система підключена по кабелю з стандартом r/k/v від 10 мс
Виходячи з цього - безшовний роумінг таки працює...

По 2 пункту , на перспективу беру віфі6 , найменше і найдешевше це -ах1800, тому на нього і посилався. Я не проти за розумні гроші і ах9000 -))
По 4 пункту , це Band Steering (Smart Connect), можливо я не правильно зрозумів, але то функція коли я не бачу при пошуку 2а стандарти (віфі_2.4 і віфі_5г), а бачу один віфі-2.4/5 який автоматом перепідключає мене між частотами...
Gold_Star
Member
Звідки: на беларусь готовилось нападение?

Повідомлення

Берите AX6000 и будет вам счастье.
Mad Dog
Member

Повідомлення

NPP: 14.11.2022 09:02 Якщо меш система підключена по кабелю з стандартом r/k/v від 10 мс
Ну да, написав "від" і вже не доколупаєшся ))
пів години це теж "від 10 мс".
Покажи мені хоч один тест де можна побачити ті 10 мс?
NPP: 14.11.2022 09:02По 2 пункту , на перспективу беру віфі6 , найменше і найдешевше це -ах1800, тому на нього і посилався. Я не проти за розумні гроші і ах9000 -))
Дуже дивна логіка, брати на перспективу щось застаріле. Не знаю що там в Кінетіках, але наприклад, Мікротік тільки зараз випусти ВіФі6 роутери на тих самих чипах, що Ксяомі випускав свої АХ1800 декілька років тому і вже перейшов на більш сучасні. Але Мікротіки ніколи для хорошого ВіФі і не покупали.
NPP: 14.11.2022 09:02 По 4 пункту , це Band Steering (Smart Connect), можливо я не правильно зрозумів, але то функція коли я не бачу при пошуку 2а стандарти (віфі_2.4 і віфі_5г), а бачу один віфі-2.4/5 який автоматом перепідключає мене між частотами...
Нахіба "автоматом перепідключає мене між частотами"?
Ладно колись, коли ВіФі 5 нічого не знав про 2,4 гГц, і взагалі для 2,4 та 5 гГц могли використовуватись різні чіпи, а при збільшенні відстані чи перешкод швидкість ВіФі 5 дуже сильно падала у порівнянні з 2,4 гГц, це ще могло мати якийсь сенс. І то в Тенді за 500 грн то вже було.
А зараз воно нащо? При чому взагалі не ясно, як можна при стабільному підключенні 5 гГц заставити клієнта перепідключитись з 5 гГц на 2,4 гГц... Ну роутер дропне конект з цим клієнтом. У клієнтів підключення до 5 гГц завжди мають вищий приорітет ніж до 2,4 гГц. Якогось стандарту 802.11* для Smart Connect нема. При всьому зоопарку клієнтів... я не знаю як воно працює.

Отправлено спустя 25 минут 36 секунд:
Подивися, у тому Кінетіку - MediaTek MT7915D

Для розуміння рівня де такі чіпи досі використовують:
Mercusys MR70X.jpg
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Mad Dog
I зрiвняй ПЗ... Я лично своими глазами видел, когда более слабый проц уделывал более сильный проц благодаря оптимизации программного обеспечения. И снова тупо минус. Я, к примеру, тот же Mercusys и не куплю, это тот же TP-link, только ещё бюджетней. Как он будет вести себя в работе? Лучше Аsus купить, доверия больше. Самое худшее когда возникают плавающие проблемы и тебе никто не может помочь.
P.S. Я уже не говорю за Кинетик, как я писал, я после 24 февраля 2022г. покупать его не буду. Я говорю за уровень ПО, который может быть (и так и есть) ниже плинтуса в Мерксусах, Тендах, TP-link и т.д. и самый классный проц в роутере может превратиться в глючащую тыкву, на которой хозяин захочет проверить законы аэродинамики. Поэтому надо чтоб производитель нормально реализовал функционал железа, тогда будет нормально и тот же бесшовный роуминг. Основной вопрос - какая фирма его реализовала лучше на практике - Сяоми, Аsus, TP-link. Мне это и самому интересно. Как происходит переход между роутерами, есть глюки или нет.
mklm
HWBOT OC Team
Аватар користувача
Звідки: dp

Повідомлення

самый лучший топик :beer:

всегда забавно наблюдать как фанаты калотика борются с фанатами фуфлетика, строят меши в двухкомнатных хрущевках и юзают wifi6 чтоб видео в тиктоках открывалось на 0.00001% быстрее :gigi:

продолжайте
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

mklm
На самом деле - надо просто чтоб устройство работало стабильно и выполняло возложенный и желаемый функционал - вот и всё. И особо не важно какой фирмы. Просто не люблю тупой неадекватный хейт. Может просто надо промолчать, может быть...
Mad Dog
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.11.2022 12:53 Я, к примеру, тот же Mercusys и не куплю
Я і не кажу його купляти.
Я говорю за уровень ПО, который может быть (и так и есть) ниже плинтуса в Мерксусах
З поправкою, що вони використовують одні і ті самі драйвера від Медіатек. І якщо ці дрова криві то глюки будуть що там, що там...
и самый классный проц в роутере может превратиться в глючащую тыкву,
але якщо ти береш глючний проц то тиква буде не залежно від софта ))

Коли загуглив по назві чіпа то фактично зразу потрапив на оцей відгук кінетіка гіга:
Keenetic Giga.jpg
Зразу забив на нього. Але коли ти вже підняв питання прошивки то хай і тут посвітиться.

Отправлено спустя 5 минут 54 секунды:
Avenger80: 14.11.2022 13:04 mklm
На самом деле - надо просто чтоб устройство работало стабильно и выполняло возложенный и желаемый функционал - вот и всё. И особо не важно какой фирмы. Просто не люблю тупой неадекватный хейт. Может просто надо промолчать, может быть...
Тільки ти чогось постійно тут топиш виключно за фірму з російськими корнями. Адекват чо уж ))
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Mad Dog
Снова повторюсь, я не топлю за Кинетик, я просто не люблю, когда тупо начинают хейтить то, что даже не видели в работе и называть за какие-то там корни лайном. Где в каких постах в последнее время я говорил - да, покупайте Кинетик, обязательно покупайте Кинетик и т.д. За то я вижу от тебя и от некоторых тупо хейт - типа лайно, потому как рос. и всё - единственный аргумент, если я пытаюсь вопросами к таким комментаторам объяснить - мне начинают - ты что не понимаешь, вата - це лайно по определению. И это адекватность? Я имею ввиду просто совокупность железа и ПО, мне вплетают сюда войну и это один единственный аргумент, но от этого эта железка не стала хуже работать. Поэтому я и написал, что после 24 февраля 2022г. покупать не буду, хотя как устройство, оно лучше ваших Мерксусов, TP-LINK, D-link и т.д. и это понимают адекватные форумчане на этом форуме. Но следующей покупкой будет роутер Asus. Вот и всё.

Отправлено спустя 21 минуту 11 секунд:
P.S. А на счёт отзыва - то этот пользователь не сидел на TP-link - там вообще б отморозились и сказали сам дурак, если есть какие претензии - сдавайте в СЦ. В прошивках вообще дубы.
Васильович
Member
Аватар користувача

Повідомлення

mklm: 14.11.2022 12:58 самый лучший топик :beer:

всегда забавно наблюдать как фанаты калотика борются с фанатами фуфлетика, строят меши в двухкомнатных хрущевках и юзают wifi6 чтоб видео в тиктоках открывалось на 0.00001% быстрее :gigi:

продолжайте
Ну, не всім ж в "білому пальто" в сторонці стояти :gigi:
В спорах народжується істина)
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ти майже в кожному повідомленні робиш акцент саме на Кінетік = топиш за нього. Хай і без призиву купити.
Avenger80: 14.11.2022 13:51 За то я вижу от тебя и от некоторых тупо хейт - типа лайно, потому как рос. и всё - единственный аргумент
Може бо ти більше нічого не хочеш бачити?
5к грн за АХ1800 це дно для будь якого вендора. Про старі чіпи я і про мікротік писав, але там ти хейту не побачив.
а от що я писав про маркетинговий роумінг та смарт конект то звісно хейт Кінетік, а не обговорення технологій. :facepalm:
Я имею ввиду просто совокупность железа и ПО, мне вплетают сюда войну
І дійсно чого б це... :facepalm:
Поэтому я и написал, что после 24 февраля 2022г. покупать не буду,
Але щоб інші спонсорували ворожу армію ти не проти... Ну і війна з 14 року йде.
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Mad Dog
Я про адекватность. На счёт Кинетика - так я у них на форуме писал, что они не развиваются в плане железа много раз ещё больше года назад так точно. На счёт Band steering - отключил эту функцию ещё очень давно - телефоны Сяоми как-то странно на ней работают - пытаются в большей степени свалится в 2,4Ггц и слабо переходят в 5Ггц (там была куча советов по поводу уменьшения мощности в 2,4Ггц и т.д.) - но всё равно это фигня. Я просто разделил сети. На счёт цены за технологию (AX1800 и т.д.). Купил однажды роутер желанием познать новых технологий - 2 мес. мучался с 2 роутерами с одной и той же проблемой - техподдержка вообще ноль, в конце-концов получил деньги обратно. Поэтому может у меня и фобия некачественных прошивок, некачественной поддержки. У меня не так много денег, чтоб покупать устройства на абум - если фигня - выкину. Это не мой путь. Поэтому и был сумасшедший контраст между отношением и работой двух фирм TP-link и Кинетик. Это я не привязываюсь к ситуации сейчас и войной. Это просто обычная жизнь обычных людей. Понятно, что сейчас покупать, обслуживаться у Кинетика не стоит. Кстати, тот же Технозон топил за Кинетик, за его прошивку - у него есть обзоры посмотрите... ;)
Востаннє редагувалось 14.11.2022 14:53 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
chik1812
Member
Аватар користувача

Повідомлення

...Рецензія на декільканедільний вибір роутера )) Питався, читав , дивився, збирав системи для Pfsiens та Zentyal , бо гігабітний канал...Придбав у "фоні" Asus Lyra Mini за невеликі гроші ,але після обнови прошивки , помилка DHCP , а на старому роутері робить нормлально.
2 неділі спілкування ,скріни та переписка з підтримкою Асус , -думав може якусь заплатку випустять , але ні...Хоча і був готовий до таких справ , бо відгуків не веселих с ПО , вистачає .
Відправка в сервіс, списання, за 2 дні повернули гроші. Величезний плюс коли купуєш локально. Почитав далі про Асус , щось знов з меш систем ...Ну тому ще нормлального брендованого, в районі 2 тисяч грн ,на 4-ядерному квалкомі нічого немає путнього , але і з іншими меш системами асус та тплінк, такі ж самі неоднозначні коментарії .

Повернувся знов до програмних роутерів ,які встановив на старі системи, Pfsiens та Zentyal. А з ними вийшла інша проблема на хеоні 5440 в розгоні та 8 гб озу...швидкість вище 500 мегабіт на вхід та вихід не видає, не має значення , встроена гигабітна сетева, чи гігабітна інтеловська 1000 Про, чи гігабітна длинк-530 ...Мучився ,почитуючи про сигментації та про рекомендації до процесорів для програмних роутерів , що потрібно 8-12 ядерні процесора (
Забив на ту справу. 1 Гігабітний канал на старих системах та Pfsiens та Zentyal не підняв , а одноплатник для Pfsiens від 55 долларів+ доставка .

Пішов і купив Mikrotik HAP AC2 . Все чомусь по налаштуваннях було просто , хоча я за своє життя , налаштовував максимум 3-4 мікротіки . Трошки гріється більше ніж думав, зрівнючи з іншими роутерами які мав в користуванні , але то від навантаження , тому що коли запущений торент по кабелю , та декілька мобільних пристроїв температура зростає. Єдине що профіль безпеки треба було створити новий, та збільшити час аренди IP-адреси, тому що мобільні пристрої відключало , через деякий час якщо вони не активні.... Не зовсім нова платформа 2016 року, на квалком 4018 , але спробуйте сказати мені ,що вона стара ,- так я вам скажу що Ілон Маск її в свою платформу поставив, в комплектний роутер , на супутниковий інтернет :gigi:

В перекладі.
Это устройство основано на SoC Qualcomm IPQ4018. Это очень популярная и дешевая SoC для Wi-Fi-роутеров с хорошей поддержкой со стороны Linux. Я хорошо знаком с этим чипом. Он имеет 2 радиоканала 5 ГГц и радио 2,4 ГГц (похоже, на этой плате он не используется). Также внутри находится 5-портовый коммутационный процессор.
Вся плата представляет собой практически эталонное решение, возможно, работающее под управлением чистого OpenWRT или слегка модифицированного Qualcomm SDK.
спойлер
Screenshot_122.png
Востаннє редагувалось 14.11.2022 14:59 користувачем chik1812, всього редагувалось 2 разів.
Noveon
Member
Аватар користувача
Звідки: Кропивницький

Повідомлення

Mad Dog: 14.11.2022 13:36З поправкою, що вони використовують одні і ті самі драйвера від Медіатек. І якщо ці дрова криві то глюки будуть що там, що там...
але якщо ти береш глючний проц то тиква буде не залежно від софта ))

ОПА! Подкиньте ещё плюсов парню, ведь сразу же видно, что человек явно в теме!
Mad Dog
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.11.2022 14:44 Mad Dog
На счёт цены за технологию (AX1800 и т.д.). ... - техподдержка вообще ноль,
Тепле? М'яке? Все в одній купі.
Я правильно зрозумів, що все що ти тут пишеш це досвід користування аж двома роутерами? Один був бракований, інший ні. І весь світ поділився на чорне та біле.
bes
Member
Аватар користувача
Звідки: Kryvyi Rih

Повідомлення

Вы когда-то выберите роутер ?
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Mad Dog
Пять роутеров. :)
TP-link 841ND v.8 - 2 Archer C60 v.2 - Кинетик KN-1710 - Кинетик KN-1010. Общение с техподдержками, сервисными центрами, официальные форумы, анализ проблем и реакций на эти проблемы обеих фирм. Это ж хорошо когда устройства работают без проблем их жизненный цикл, а когда возникают проблемы или вопросы по настройке - вот тут и проявляется всё.
Вот пост chik1812 тоже о чём-то говорит... Ладно, это всё пустой трёп. Я просто хотел пояснить, почему меня коробил этот хейт. Вот и всё. Теперь Кинетик уже заменится в будущем другой фирмой, желательно равнозначной по отношению к клиентам и своему ПО.
Васильович
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Noveon: 14.11.2022 14:57
ОПА! Подкиньте ещё плюсов парню, ведь сразу же видно, что человек явно в теме!
Щось не получається, мабуть, через глючний проц :gigi:
mklm
HWBOT OC Team
Аватар користувача
Звідки: dp

Повідомлення

насчёт кинетика если не ошибаюсь есть китайцы которые по железу 1:1 и по цене в 2-3 раза дешевле, и спокойно перешиваются в эти ваши зухели, раньше с д-линками такое прокатывало
bes
Member
Аватар користувача
Звідки: Kryvyi Rih

Повідомлення

mklm: 14.11.2022 15:55 насчёт кинетика если не ошибаюсь есть китайцы которые по железу 1:1 и по цене в 2-3 раза дешевле, и спокойно перешиваются в эти ваши зухели, раньше с д-линками такое прокатывало
это двойная зрада коммунистическую технику прошивать русской прошивкой

Отправлено спустя 52 секунды:
данные сразу будут сливаться и в китай и в россию
Відповісти