Kingston випускає NVMe-накопичувачі початкового рівня NV2 з підтримкою PCIe 4.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member
Аватар користувача
Звідки: Місцевий

Повідомлення

Kingston
Ох... дарма ви зайшли в цю тему. Користувачам цього форуму буде доволі важко пояснити чому ваші накопичувачі варті своїх коштів, тому як мають більш поглиблені знання щодо подібного "заліза". Без вказування подробиць ніяк не обійтись! І риторика "Відповідають заявленим характеристикам" м'яко кажучи не серйозна.
CONSTRUCTOR
Member
Звідки: Ukraine

Повідомлення

Kingston: 09.09.2022 17:34 Тип пам’яті не заявлено. Може бути як QLC так і TLC. Але заявлені інщі характеристики, і кожен накопичувач Kingston NV2 їм відповідатиме.

Орієнтуватись слід тільки! на заявлені характеристики.
Ви маєте на увазі ці характеристики: читання ДО 3500 Мбайт/с й запису ДО 2800 Мбайт/c? Мабуть це може бути 1000 Мбайт/с, чи 500 Мбайт/с, чи навіть 20 Мбайт/с, адже все це ДО 3500 Мбайт/с. Я правильно вас зрозумів?
7mindfields
Member
Аватар користувача

Повідомлення

ronemun: 09.09.2022 22:41 Хлопці, а ну негайно поставте + кінгстону - він, очевидно, один зі спонсорів цього сайту, а це вже багато значить - в нас взагалі мало наших форумів, їх тре берегти.
А що вам не подобається щось - ну нічого ідеального немає, все вирішує ціна врешті решт, а Кінгстон все таки не ширпотреб, а нормальна марка, та й у всіх брендів є дешеві моделі для небагатих з диже низькою маржею, там і так страшна конкуренція з китайцями і іншим ноунеймом, в яких взагалі ніякої гарантії нема, чисто лотерея - ви того ж хочете?

Хватить чіплятися за дрібниці, будьте благородними - ну використали очевидні плюси для реклами - зараз будь які шляхи економії, в т.ч. на рекламі, потрібні. І вони не винні що вже ніхто mlc, не робить, і навіть tlc вже вже тільки для серверів. Все дуже сильно змінилося - економіка світу падає, інфляція, рецесія, ринок ПК в 1,5 рази впав, і буде ще більше, обєми носіїв майже не ростуть - беруть тільки те що необхідно. А також краще 1 ТБ дешевих TLC/QLC ніж дорогих 0,5 Тб MLC/TLC - адже швидкість флешу пропорційна обєму, а якщо точніше, вільному обєму. І очевидно, якщо в 0,5 ТБ диску вільних буде 100 ГБ, то в 1ТБ це ще 600 ГБ, тобто в 6 раз більше, а тоді навіть кешування в SLC не потрібне, можна напряму у вільні TLC/QLC блоки писати на тій же швидкості, що і роблять в багатьох середньо- і високо- рівневих SSD.
Зображення
SilberV
Member
Звідки: Great White North

Повідомлення

Весь этот qlc-хлам с неизвестно чем на борту может быть интересен только спустя полгода-год после анонса со скидками в эдак 40% от начальной цены. Потому что по MSRP ни один адекватный человек это не купит - за эти деньги можно взять WD SN850, Samsung 980, а для фанатов Kingston - KC3000 за $91 на их оф. сайте. Топовые решения уже вошли в стадию скидок и бюджетный хлам они просто убьют.
Yaroslav308
Member
Аватар користувача

Повідомлення

ronemun: 09.09.2022 22:41Хлопці, а ну негайно поставте + кінгстону - він, очевидно, один зі спонсорів цього сайту, а це вже багато значить - в нас взагалі мало наших форумів, їх тре берегти
im-not-gay-but-20-is-20-59203496.png
ImperiumAeternum
Member

Повідомлення

erkins007: 10.09.2022 02:42 4 и 8 это ещё ладно, щас все игры в 8 могут.
Нет, не могут, регулярно упираются в главный поток.
MORTAL
Member
Аватар користувача
Звідки: Черкассы

Повідомлення

Spiryt: 09.09.2022 15:49
Для них заявлені швидкості послідовного читання до 3500 Мбайт/с й запису до 2800 Мбайт/c
И зачем тут PCIe 4.0 ?
подтолкнуть продажи QLC овна ? :shuffle:
avtoelectrik
Member
Аватар користувача
Звідки: Рівне

Повідомлення

чому ви налетіли на представника компанії?якби в асортименті були одні топові продукти то теж критикували би :) ,для цього ссд найдуться і свої покупці та і наприклад такий девайс наприклад під іграми де просто іде запис під час установки а потім просто зчитування проживе дууууже довго ,у мене від кінгстона стоїть два кс2500 і один кс600 ,накопичувачі просто бомба в своєму класі кс600 взагалі топ номер1 серед сата який навіть самсунг на 2 місце поставив ,а ще у відеонагляді стоять в айпі камерах теж кінгстони ендюранс ...флешки просто супер невбиваємі
7mindfields
Member
Аватар користувача

Повідомлення

avtoelectrik: 11.09.2022 11:08 чому ви налетіли на представника компанії?якби в асортименті були одні топові продукти то теж критикували би :) ,для цього ссд найдуться і свої покупці та і наприклад такий девайс наприклад під іграми де просто іде запис під час установки а потім просто зчитування проживе дууууже довго ,у мене від кінгстона стоїть два кс2500 і один кс600 ,накопичувачі просто бомба в своєму класі кс600 взагалі топ номер1 серед сата який навіть самсунг на 2 місце поставив ,а ще у відеонагляді стоять в айпі камерах теж кінгстони ендюранс ...флешки просто супер невбиваємі
Потому что бюджетное не всегда является калом.
Если речь не о кингстоне конечно :lol:
С каких пор серия KC стала бюджетным решением? :facepalm:
Востаннє редагувалось 11.09.2022 12:39 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
silenttornado
Member

Повідомлення

avtoelectrik: 11.09.2022 11:08 чому ви налетіли на представника компанії?якби в асортименті були одні топові продукти то теж критикували би :)
Так і передтоповий Самсунг критикували за тиху зміну начинки дисків, що у деяких юзкейсах давало навіть перевагу. З точки зору клієнта що дивився огляди одного а отримує інше - це неявна маніпуляція. З точки зору виробника це нормально поки параметри близькі - середняк не стає самим дном, різниця мінімальна, але спрощує процеси бо можна мати кілька постачальників чіпів і не впадати паніку і перерву випуску продуктк якщо десь дефіцит. А з моєї точки зору клієнта достатньо прямо писати про зміну, як AMD 1600 i 1600AF - по суті як у поясненні від Kingston - та ж продуктивність, кількість ядер, кешу, але купуючи відомо що під кришкою і можна було свідомо взяти без af якщо ціна, або ось він у наявності. З дисками теж можна щось типу rev1/2/3 і табличка на сторінці. Ніяких пролем у цьому немає поки не з'являється лотерея.
stnl79
Member
Звідки: Черкаси

Повідомлення

а як перевірити память НВМЕ ? є в мене один Кінгстон - цікаво що вони туди всунули.
правда він мене повністю влаштовує.... але цікаво
Hotspur
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Для кого це випустили ? Дуже дивний товар
stnl79
Member
Звідки: Черкаси

Повідомлення

комусь потрібно було для звіту. ось і випустили.
7mindfields
Member
Аватар користувача

Повідомлення

stnl79: 12.09.2022 12:49 комусь потрібно було для звіту. ось і випустили.
Для увольнения без промедлений скорее, а не отчета :lol:
zmax
Member
Аватар користувача
Звідки: Zp

Повідомлення

Налетели на Кингстон как вороны на сыр. Да бюджетка, да никто ничего не обещает и единственное что твердо в данном случае это срок гарантии. Кстати, а почему бы не писать скорости до 7 тыс как в топовых решениях? Это ведь тоже будет правда? С другой стороны, берут же люди на Али всякие кингдианы и прочий шлак на отбраковке микрона, да еще и без гарантии. Вопрос только к цене. И вот тут маркетологи Кингстон не правы. Время и спрос все расставит по своим местам.
KROOM
Member
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

Трохи більше року не цікавився новинками зі світу "доступних" SSD, і ось кілька знайомих попрохали підібрати кілька варіантів ( nvme 512, sata 512/256/128). "Цікавий" досвід. Звісно, ціноутворення у нас зараз досить специфічне, але...Засилля безбуферних моделей (без прямої інформації про це) та ще й дорожчіх за "буферні" варіанти, qlc дорожче за tlc і т.д. :insane:
Volosaty
Member
Аватар користувача

Повідомлення

stnl79: 12.09.2022 11:23а як перевірити память НВМЕ ?
http://vlo.name:3000/ssdtool/
Попідбирати тулзу під контролер. Поки що в нвме кінгстоні були тільки SMI i Phison, флеш скоріш за все буде сандиск/тошиба (бо входять в консорціум і мають своє корпусування).
kot@work
Member
Аватар користувача
Звідки: Запоріжжя

Повідомлення

Ошибка кампании Kingston: не указали ЯВНО что в разніх партиях могут біть разніе компоненті. Кому-то достанется на QLC, но с кешом. Кому-то - на TLC но безбуферній.

Ошибка пользователей: они об єтом не знали. Понадеялись. Не озаботились приложить малейшие усилия и узнать - что же они покупают? В итоге "жизнь, боль, ад, смерть" (с)

А как должно было быть? Хотите без лотереи - покупайте топовую линейку, там bill of materials фиксированый на весь срок производства железки. Тот же KC600, что год назад, что полгода назад, имел буфер и TLC память. Постоянное и предсказуемое поведение и качество. Дорого? Дорого. Но на рынке сейчас мало предложений с фиксированым BoM.

PS нисколько не защищаю этого (да и любого другого производителя). На работе куча полудохлых A400 - мусор еще тот. В личном ноуте KC2500 - отличная железка.
PPS кто-нить, из активно ставящих минусы, пробовал связаться с техподдержкой и уточнить контроллер/тип памяти у этого nv2 ? Мне кажется что таких в этой ветке нет. Да, собсно, и ответ известен заранее
Kingston
Member
Аватар користувача
Звідки: Fountain Valley Ca USA

Повідомлення

yupi
Наразі цей накопичувач не підходить до PS5. Замала швидкість читання, згідно вимогам Sony.
Але він нормально заявить себе як додаткове сховище у ПК чи сумісному ноутбуці.

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
Yaroslav308
Так. Як я і казав вище, дивіться специфікацію.
Наприклад для серії накопичувачів КС ми вказуємо більше даних стосовно "заліза"
https://www.kingston.com/datasheets/KC3000_ru.pdf?_=v1
https://www.kingston.com/datasheets/kc600_ru.pdf?_=v1

Отправлено спустя 3 минуты 30 секунд:
ronemun
Дякуємо за розуміння.
Нажаль, не всі розуміють що таке entry рівень, що ми не виробляємо кристалів пам’яті, і ми залежні від їх ринку. Тому в наших силах тільки адекватно їх (кристали) корпусувати, та все 38 разів ретельно перевірити, аби пристрій корректно функціонцвав.

Отправлено спустя 12 минут 40 секунд:
Ekz0rcyst
Перепрошую, можливо не зовсім коректно доніс свою думку.
Я маю на увазі, що для накопичувачів початкового рівня ми не заявляємо "залізо" тому що головна ціль такого пристрою бути не дорогим та відповідати певним вимогам швидкості та ресурсу.
Якщо сьогодні, наприклад, оптимальним в плані ціна/якість будуть контролер "Х" та пам’ять "Y" і ми зробимо умовну модель А500 на їх базі, і заявимо в PDF технічній документації про це залізо, то через півроку ринок пам’яті та контролерів "попливе" і ми не зможемо більше підтримувати стару ціну на цей умовний А500. І будемо змушені робити якийсь А501 з іншими аналогічними компонентами. А А500 втратить актуальність. Тому щоб не засмічувати простори інтернету сотнями доступних моделей накопичувачів, ми не зявляємо на них "залізо".
Але чітко заявляємо шводкості та інщі характеристики.
Авжеж це стосується доступних накопичувачів. Для більш дорогих рішень ми зявляємо і тип пам’яті, і контролер.

Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:
CONSTRUCTOR
Я маю на увазі офіційні дані з нашого сайту для кожного нашого продукту.
https://www.kingston.com/datasheets/snv2s_ua.pdf?_=v1
Crossbow
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

Kingston: 19.09.2022 15:40Якщо сьогодні, наприклад, оптимальним в плані ціна/якість будуть контролер "Х" та пам’ять "Y" і ми зробимо умовну модель А500 на їх базі, і заявимо в PDF технічній документації про це залізо, то через півроку ринок пам’яті та контролерів "попливе" і ми не зможемо більше підтримувати стару ціну на цей умовний А500. І будемо змушені робити якийсь А501 з іншими аналогічними компонентами. А А500 втратить актуальність. Тому щоб не засмічувати простори інтернету сотнями доступних моделей накопичувачів, ми не зявляємо на них "залізо".
для дешевих "початкових" накопичувачів, ринок пам'яті\контролерів попливе, а для умовного "КС" серії - не попливе...
Л - Логика!

знаете что не нравится комьюнити в такой политике? А то что под одним именем, под условным "А500" - может быть что угодно как по памяти так и по контроллеру, а это совсем разные накопители! У которых будет отличатся даже псевдо-SLC кеш и скорости ВНЕ этого кеша будут разными.
Этот условный "А500" - темная лошадка, с какими-то там обещанными циферками, "скоростями ДО" и то в пределах "кеша".
А про другие параметры как "предсказуемость нагрева" в ноутбуке - я молчу ! Ибо у темной лошадки такие параметры не предсказуемы от "версии к версии" в отличие от накопителей с четко заявлеными контроллером\памятью!
Это плохая политика!

Это почти тоже самое что вы прийдете в автосалон а вам скажут: "разгон до сотки за 6сек, КПП 6 ступка...", а вот бензин там или дизель - не указывают! И говорят "ну какая разница?! характеристики то соблюдаются! покупай!"
Відповісти