Останні статті і огляди
Новини
Intel Core i9-13900KS може стати першим процесором із boost-частотою 6,0 ГГц
-
Барбарис
Member
Nvthvn Blvke, особисто я мінусую лише за кацапську, бо не варто витрачати заряд на нісенітниці.
-
Nvthvn Blvke
Junior
19Melofon: ↑ 12.09.2022 17:37 Nvthvn Blvke
Уже 16 , а ваше ЧСВ сильно пострадало от этих минусов? Не принимайте близко к сердцу. А матерится хоть и в скрытой форме тем более оскорбляя других тут запрещенно правилами конференции и только за это вы получили и ещё получите минусы за последний пост. Тем более вы прибегли к оскорблениям за какие-то минуса
Відправлено через 56 секунд:
я з Борисполя, тут з дитинства був суржик, так що вибачте, по другому не можуБарбарис: ↑ 12.09.2022 17:50 Nvthvn Blvke, особисто я мінусую лише за кацапську, бо не варто витрачати заряд на нісенітниці.
-
Wonderboy
Member
При завантаженні гри все навантаження на первинну розпаковку ресурсів якраз валить на одне ядро. Це достатньо легко перевірити. Тому я лише "за" підвищення робочих частот, але постає питання ефективного охолодження без кастомної водянки чи чілера. Тут на 12 серію на Алі не можна знайти скальпатор, а вже 13-та на підході.Melofon: ↑ 12.09.2022 14:55WoT уже давно может работать в несколько потоков это раз
-
iRonin
Junior
Так а где слайд на котором написано о 6ГГц процессора?
На той картинке что висит в новости написано о 6Ггц памяти и 8ГГц ОС(памяти)..
На той картинке что висит в новости написано о 6Ггц памяти и 8ГГц ОС(памяти)..
-
Melofon
Member
Wonderboy
Но в самой игре уже больше потоков использует.
Но в самой игре уже больше потоков использует.
-
Wonderboy
Member
Melofon
Це на новій графіці, на старій одне ядро завантажено більше ніж інші.
Це на новій графіці, на старій одне ядро завантажено більше ніж інші.
-
Melofon
Member
Wonderboy
Ну по ходу да, в HD режиме многопоток работает.
Ну по ходу да, в HD режиме многопоток работает.
-
Барбарис
Member
Nvthvn Blvke, суржик у Вас переважно український, тому нічого не ставив.
-
divs
Member
Скорее всего, при использовании видеокарты был загружен в ней преимущественно модуль аппаратного декодирования.ackstarvinta: ↑ 12.09.2022 16:05При тому що цікаво, заради тесту перекодовував відео щоб зменшити бітрейт і можна було завантажити в ватсап. Так ось, що цікаво.EvhenS: ↑ 12.09.2022 16:00
Завдання для відеокарт добре паралеляться і та ж сама АМД робить 5120 ядер в відеокарті і всього 16 в процесорі.
Оригінал відео 16-18хв.
Софт Movavi Video Converter, щось таке
Якщо увімкнути апаратне прискорення AMD в налаштуваннях, то з відео RX 480 задча зайняла 4:30
А якщо вимкнути апаратне прискорення, то цим займатиметься проц з навантаженням всього 80% і це зайняло 1:20 на Ryzen 7 5800X
Тому в відяхи ядер то багато, але в деяких задачах 8фізичних ядер/16 віртуальних швидші в рази)))
При тому що ПСП відяхи значно швидше ніж оперативки. І в рх480 2304ядра, але щось вони не справляються швидше ніж проц
- спойлер
- а отрендеренное процессором видео ещё и было лучшего качества
-
Yaroslav308
Member
Возможно потому, что они и не были задействованы, а работал аппаратный энкодер который в полярисах не особо мощный.ackstarvinta: ↑ 12.09.2022 16:05І в рх480 2304ядра, але щось вони не справляються швидше ніж проц
Я не совсем в этой теме, но попытаюсь ответить.zmax: ↑ 12.09.2022 16:29раньше говорили на процессорах по качеству лучше, чем на ВК. Сейчас разницы нет? Есть тут кто в этой теме?
Для стриминга NVENC последних поколений манна небесная, он обеспечивает лучшее качество чем программный кодировщик X264 с medium пресетом. Современные процессоры в риалтайме вместе с игрой более качественные пресеты не вывозят.
В ситуации когда нужно выжать максимальное качество для определенного битрейта, а время кодирования вторично, программные кодировщики конкурентов не имеют. Вот небольшая статья со сравнением. При желании такие сравнения легко гуглятся.
Разница есть, видимо при проектирование ASIC-ов стремились к адекватном отношение качества/производительности/транзисторного бюджета, всё же основной сценарий это работа в реальном времени. Думаю статья выше вам также будет интересная.DreamSeller: ↑ 12.09.2022 16:41Це ж не аналог, а цифра, в теорії не має бути різниці .
-
kolio
Member
рекомендую не чекати. Температура роботи таких проциків десь за -100 градусів, не пам'ятаю скільки, але дуже за -100. Також постійно потрібно підливати азоту.block_stupid: ↑ 12.09.2022 15:46 Коли будуть хоча б терагерцові CPU, бо вже втомився чекати квантових?
Багато чого там потрібно щоб воно працювало. Воно вам потрібно?
-
Gelonyrum
Member
Ох вже ті укри з їх "чєлюсту рускаязичной") (Більше до інших нацистськомовних відноситься, в вас хоча би суржик)Nvthvn Blvke: ↑ 12.09.2022 18:00 я з Борисполя, тут з дитинства був суржик, так що вибачте, по другому не можу
- спойлер
Востаннє редагувалось 12.09.2022 19:32 користувачем Gelonyrum, всього редагувалось 1 раз.
-
Creature4O
Member
Розкажіть про багатопоток програмістам з Adobe та іншим. Вони як Ви кажете в 2к22 й досі всі програми на одному ядрі пишутьNvthvn Blvke: ↑ 12.09.2022 14:35 Я не розумію, навіщо вони всі міряються ̶п̶і̶с̶я̶м̶и̶ герцями, чому не робиться упор на багатопоточність? Та чому інженери програмного забеспечення не приділяють цьому достатньо уваги? Кому потрібен однопоток в 2к22? (окрім WoT). Я розумію що може 6 ГГц і круто на всі 8 ядер, але не краще зробитит наприклад стандарт 16 енергоефективних ядер?(наприклад 16 ядер по 3 ГГЦ) Мощність та сама , а температура менша... поправте мене, якщо я щось нерозумію...
- спойлер
- (о май гад, хто вас так навчив писати дату, це так модно зараз, чи просто важко нолик натиснути)
-
Wonderboy
Member
Аж цікаво стало, треба глянути, чому гальмує редагування PDF документу під сотню сторінок, хоча Word на таке навіть увагу не зверне. Можливо дійсно однопоток.Creature4O: ↑ 12.09.2022 19:31Розкажіть про багатопоток програмістам з Adobe та іншим.
-
Timedemo
Member
хорошо бы эти процессоры работали на 130 градусов. можно было бы в плиты интегрировать. поставил рендерить проект, яйца пожарил, пельменей сварил.
-
Scoffer
Member
Timedemo
Мало. Для гарної піцци треба мінімум 350
Мало. Для гарної піцци треба мінімум 350
-
Timedemo
Member
та то уже печь нужно строить))) то удел видеокарт будет.
-
ronemun
Advanced Member
давно пора алгоритми обробки на основі ASIC робитити, як в Apple. А то все на інструкціях, з шаленим розкидом довжини і тактів, там оптимізація йде на ходу з таким перевитратами транзисторів що можна було б сотні асіків зробити під 99% задач, а те що не піддасться на значно простішому супервисокочастотному ядрі доробити, при цьому перетоки даних і синхронізація адресів зменшились би в сотні раз. Це якби заігрались в універсалізацію, замість того щоб розробити нормальну теорію алгоритмів на ASIC і шт.інтелект. Вже зараз по шедеврах-картинках зроблених через шт.ітелект можна помітити як добре прорахована система елементарно справляється з суперзадачами, в які всі програмісти зі всіма універсальними процами навіть не мріяли. Те ж саме можна натренувати для більшості задач - шт.інтелект сам розробить більшість універсальних алгоритмів, які елементарно буде втілити в апаратуру, головне достатня вибірка. Заодно програмісти зможуть розлабитись, і програми будуть оптимізовані по ресурсам, а не як зараз, проста програмулька по гігабйт оперативи
-
Timedemo
Member
ну сделайте загрузку винды, антивирусы, архиваторы на асик чипах, мы посмотрим как это работает.
-
ronemun
Advanced Member
Timedemo
ну от зробили штучний інтелект, архівацію, відеообробку, сортування, рендеринг, рейтрейсінг, перетворення фурє і тисячі інших - і це дуже високого рівня. А тут говориться про значно простіші, з яким можна скласти інші алгоритми, а не придумувати кожен раз колесо. І ще раз, Apple зробила, і результат очевидний - 8 ядер на частоті 3 ГГц швидші ніж Alder/Zen3 на 5 ГГц, а в софті потрібному Aplle взагалі в рази. А коли запустять серверні по 20-60 ядер там взагалі буде космос. Тому Apple і коштує 3 трильйона
ну от зробили штучний інтелект, архівацію, відеообробку, сортування, рендеринг, рейтрейсінг, перетворення фурє і тисячі інших - і це дуже високого рівня. А тут говориться про значно простіші, з яким можна скласти інші алгоритми, а не придумувати кожен раз колесо. І ще раз, Apple зробила, і результат очевидний - 8 ядер на частоті 3 ГГц швидші ніж Alder/Zen3 на 5 ГГц, а в софті потрібному Aplle взагалі в рази. А коли запустять серверні по 20-60 ядер там взагалі буде космос. Тому Apple і коштує 3 трильйона