Apple M2 — новый процессор для «яблочных» компьютеров

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

Павло: 07.06.2022 19:16
feniks_tm: 07.06.2022 17:17
Ну 3кг ноути з двома кілограмовими бп також вишкою "мобільності" не назвеш))
Чомусь у знайомого програміста в офісі усі використовують ноутбуки…І явно вони важать не 3кг… І там ніхто не допускає думки про стаціонарний пк. Тому порівнювати ноутбук і стаціонарний пк це дурість! Так можуть рообити тільки «школьники» по типу- «а ось там в ГТА5 фПС більший на стаціонарному пк значить він кращий за ноутбук»…
Потому, что работа мозгами, рабочие проекты в облаках, часть на гитхабеѳ... Вот когда нужно работать с парой плат расширения, несколькими эзернет портами тогда что мне с ноутбуком делать? А вот в ГТА ноут 100500 ФПС на 144гц мониторе выдает :gigi:
Alexiy
Member

Повідомлення

tablestikus: 07.06.2022 14:22 Paradox1306
як на мене серйозна робота та ноутбук - речі не дуже сумісні імхо, і пофіх який чип в цьому ноуті
Это вы потому не понимаете, что вас русиш швайн не прогнали из вашего дома :mad:
И у меня много знакомых, которые работают на ноутах, и чем быстрее ноут - тем лучше. Даже так: тех, кто работает за стационарным ПК - процентов 10. Я лично тоже считаю, что для нормальной производительности нужен нормальный компьютер, но ситуации есть разные, в том числе, когда фирма выдала ноуты и работать можно только с них.
IvanCh
Member

Повідомлення

Alexiy
все одно доля правди в цьому є.

Буває наприклад проект компілюється годинами і потужний декспоний проц прискорює це в рази.
чи треба якісь специфічні інтерфейси а отже карти розширення.
інколи навіть треба gpu карту для прискорення.

та навіть ексель, в когось пару табличок, а в когось там стільки різних формул що навіть потужний проц ригає.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Alexiy
ноут = менше гемороя, ось і все, тому так багато їх по офісам
Alexiy
Member

Повідомлення

IvanCh
Конечно, я же говорю, что согласен. Но насчёт GPU - в ноутах тоже есть (не 3090, но часто хватает).
Scoffer
Member

Повідомлення

Павло: 07.06.2022 19:16Чомусь у знайомого програміста в офісі усі використовують ноутбуки…
А потім поголовно записуються до окуліста :D
Alexiy
Member

Повідомлення

tablestikus: 07.06.2022 12:53 А коли вони були повільними?
От рождения и до сих пор. Для мобильного чипа норм, даже хорошо (+/- на уровне Ryzen 5900 hs), для десктопного - так себе. Разве что графическое ядро достаточно мощное в М1 Про и особенно в Макс, на уровне десктопных чипов, и даже не самого нижнего уровня.
hollowknight
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.06.2022 23:17
Павло: 07.06.2022 19:16Чомусь у знайомого програміста в офісі усі використовують ноутбуки…
По вашей логике ПК с РГБ подсветкой как операция на катаракте? :laugh:
divs
Member

Повідомлення

SergFX: 07.06.2022 15:54
tablestikus: 07.06.2022 13:08 SergFX
А де там у руйзена є 18 годин автономності та пасивне охолодження в ноутах? :-/
А если мне ,как и большинству пользователей, достаточно настольное исполнение в 99% времен без необходимости и кафешек и командировок?!
любой современный десктопный проц амд или интел последнего поколения под добротной башней за 30-50 баксов будет тихим и холодным. Особенно если не долбитьтся в прайм как обзорщики, а играть или работать.
и оперативы ddr5 будет не 24гб максимум, а 32 минимум по очень вкусной цене(В Европе). SSD побольше по желанию, а проц с хорошими возможностями апгрейда
в случае AM5 без необходимости бежать за новым маком.
У маков есть преимущество в том, что они медленнее всех дешевеют на вторичном рынке.
Alexiy
Member

Повідомлення

divs: 08.06.2022 00:02 У маков есть преимущество в том, что они медленнее всех дешевеют на вторичном рынке.
Потому что цена обусловлена черненьким яблочком, а не объективными характеристиками) Маркетологи эппла, конечно, боги, тут нужно отдать должное.
Павло
Member

Повідомлення

тандерболт + 4к монітори делл
Alexiy
Member

Повідомлення

Павло: 08.06.2022 00:16 тандерболт + 4к монітори делл
Или HDMI + любой нормальный моник от 32".
pelia
Member

Повідомлення

Павло: 08.06.2022 00:16
тандерболт + 4к монітори делл
тогда возникает вопрос: зачем это извращение?

Отправлено спустя 5 минут 43 секунды:
Я не знаю как остальные, но для себя я понял то, что если работаешь на одном месте, то определенно стационар лучше, а если нужна мобильность, то просто купить ноутбук попроще, которого хватит для поставленных задач, как придаток
deepforest
Member

Повідомлення

тобто і macPRO будуть на М1, М2, xeon+radeon вже на них не буде?
Paimon
Junior

Повідомлення

Ось вам бенчмарків M1 на сім сторінок з реальним софтом, а не гікбенчі з папугами: https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... c-m1&num=1
Paradox1306
Member

Повідомлення

Paimon
та тут він взагалі який тухлий, ну в принципі за асіки було сказано
Modelus
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.06.2022 11:32не все игры запустишь просто так
Ці ноути - для дорослих, а не про ігри. :D

Paimon
2020-й рік. Дані дещо застарілі, оскільки софт під М1-2 постійно оптимізовують.
Paimon
Junior

Повідомлення

Paradox1306: 08.06.2022 09:38 Paimon
та тут він взагалі який тухлий, ну в принципі за асіки було сказано
Тухлий він при використанні Rosetta й то не завжди. Асіки там не використовуються.
Modelus: 08.06.2022 10:40
Paimon
2020-й рік. Дані дещо застарілі, оскільки софт під М1-2 постійно оптимізовують.
Софт який використовується в тестах оптимізують хіба що під aarch64, але там багато тестів, в яких використовується тільки Rosetta (мабуть на той момент не було версій під aarch64), що теж потрібно враховувати. Я сумніваюся що ситуація сильно змінилась в тих тестах, в яких використовуються натівні версії, тому я думаю що вони +- актуальні.

Також треба мати на увазі, що це M1, а не M1 Pro/Max.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Paimon
та і в міні теж, бовтається то краще то гірше 8700b, це якби не "вражаючий результат", при тому що система точена під конкретний проц, софт також і тд.
Paimon
Junior

Повідомлення

Paradox1306: 08.06.2022 11:06 Paimon
та і в міні теж, бовтається то краще то гірше 8700b, це якби не "вражаючий результат", при тому що система точена під конкретний проц, софт також і тд.
Нічого з того софту під M1 не точене, в том-то і суть. Половина так зовсім в режимі эмуляції x86_64 працює, але всеодно в більшості тестів швидше 8700b. Також не забувай, що у 8700b 6 повноцінних ядер та TDP 65W, а у M1 тільки 4 повноцінних ядра та TDP ~15W.
Відповісти