Останні статті і огляди
Новини
Модуль DDR5 впервые разогнан до эффективной частоты 10 ГГц
-
deserteagle777
Member
Предлагаю обсудить Модуль DDR5 впервые разогнан до эффективной частоты 10 ГГц
тайминги - по моему информация до луны доходит быстрее
тайминги - по моему информация до луны доходит быстрее
-
Yalg
Member
Помню плашки с таймингами 2-2-1-2 или вроде того, и это без разгона.
-
Sim666
Junior
З цими таймінгами Райзен покинув ЧАТ... це безумовно космос,
-
tyhgpa
Junior
10к... і яка латентність рами при таких таймінгах буде? практичного сенсу поки що в цьому я не бачу.... але шляхом спроб я думаю знайдуть золоте співвідношення між частотою і таймінгами. але мабуть все таки треба віддати належне - 10к взяла звязка гинтуль + мсі + люта скотина (дослівний переклад fury beast)))).
-
DxPCbrake
Junior
А який взагалі практичний сенс в розгоні під азотом? Реальний кейс використання есктремальнорозігнаної системи? Це те саме як олімпійські ігри коли міряються хто вище плигне. Який практичний кейс? А ніякого, просто хлопці (і дівчата) займаються розгоном заради розгона. Ми ж на Оверклокерах, Ви ж повинні розуміти... ні, не розуміти, а відчувати навіщо це все.tyhgpa: ↑ 26.04.2022 17:28 10к... і яка латентність рами при таких таймінгах буде? практичного сенсу поки що в цьому я не бачу.... але шляхом спроб я думаю знайдуть золоте співвідношення між частотою і таймінгами. але мабуть все таки треба віддати належне - 10к взяла звязка гинтуль + мсі + люта скотина (дослівний переклад fury beast)))).
-
Modelus
Member
Це чисто "спортивний" інтерес. Хтось любить гнати, а хтось марки збирати.DxPCbrake: ↑ 26.04.2022 18:43А який взагалі практичний сенс в розгоні під азотом?
DxPCbrake
- спойлер
- До речі, незаповнений профіль - комільфо.
-
OFFF
Member
Число то красивое При чем тут тайминги, это же не на производительность. Это разные дисциплины по овереклокингу.
-
Melofon
Member
Modelus
Незаполненный профиль - не комильфо.
Незаполненный профиль - не комильфо.
-
OFFF
Member
DxPCbrake
Ви на форумі оверклокерів, сюди силою нікого не заганяють.
Тут люди спільноти розгону для розгону.
Пустий профіль це трохи не повага до спільноти оверклокерів, так не має бути, не комільфо.
Melofon
Ви на форумі оверклокерів, сюди силою нікого не заганяють.
Тут люди спільноти розгону для розгону.
Пустий профіль це трохи не повага до спільноти оверклокерів, так не має бути, не комільфо.
Melofon
-
WWQ
Member
По началу были вообще плашки без тайминговYalg: ↑ 26.04.2022 16:23Помню плашки с таймингами 2-2-1-2 или вроде того, и это без разгона.
-
Kashtan
Member
Віховий результат.
-
odessitmws
Member
почему рекорды псп не попадают в новости?:\
-
tyhgpa
Junior
думаю бажаним результатом була гарна цифра в 10к. а ПСП? при тих таймінгах латентність буде дууууже велика, а відповідно і ПСП не дуже...odessitmws: ↑ 26.04.2022 23:15 почему рекорды псп не попадают в новости?:\
іншими словами - ціллю даного експерименту було змусити дослідний кусок кремнію здійснювати коливання з надвеликою частотою під дією електричного струму...
-
Melofon
Member
tyhgpa
При чем здесь латентность к ПСП? Задержки на пропускную способность не влияют, задержки влияют на то как быстро будет получен доступ до той или иной информации в ячейках памяти. ПСП обычно всегда соответствует частоте.
При чем здесь латентность к ПСП? Задержки на пропускную способность не влияют, задержки влияют на то как быстро будет получен доступ до той или иной информации в ячейках памяти. ПСП обычно всегда соответствует частоте.
-
tyhgpa
Junior
Melofon
Латентність залежить від цифирок таймінгів, так? Від цього залежить час доступу до даних, так? Коли таймінги задирають в космос, аби рама взяла частоту, контролер пам'яті повинен буде чекати довше дані = простій. Не думаю шо хтось заморачувався підбором оптимальних цифирок. Теоретична пропускна здатність буде висока, нема питань. А реальна?
П.с.: можу помилятись, не спорю....
Латентність залежить від цифирок таймінгів, так? Від цього залежить час доступу до даних, так? Коли таймінги задирають в космос, аби рама взяла частоту, контролер пам'яті повинен буде чекати довше дані = простій. Не думаю шо хтось заморачувався підбором оптимальних цифирок. Теоретична пропускна здатність буде висока, нема питань. А реальна?
П.с.: можу помилятись, не спорю....
-
Melofon
Member
tyhgpa
Какая ещё теоретическая ПСП ? Производитель её и не заявляет, для этого есть тесты в той же Аиде где всегда видно реальную.
Какая ещё теоретическая ПСП ? Производитель её и не заявляет, для этого есть тесты в той же Аиде где всегда видно реальную.
-
tyhgpa
Junior
Melofon
Теоретична ПСП (в тій же аїді цей показник є) = 2 канала озу Х 64 біт Х частоту ОЗУ / 8 (щоб мати число в байтах а не бітах). В ддр5 є відмінність, яка суті не міняє - кожна планка логічно розділена на 2 по 32 біт замість 1 по 64 біт (псевдо квадро канальність при 2 планках). Тобто загальна бітність КП в гинтулі 12 покоління (тільки там поки що ддр5) не змінилась - 128 біт.
І ще назріває одне питання - чому при зафіксованій частоту ОЗУ від зміни таймінгів змінюється швидкість читання/запису/копіювання (не говорячи вже про латентність) в тій же аїді?
п.с.: я не зовсім добре розумію могучій тому хочу уточнити - під ПСП ви розуміє пропускна способність памяті, так? Якої саме памяті?
Теоретична ПСП (в тій же аїді цей показник є) = 2 канала озу Х 64 біт Х частоту ОЗУ / 8 (щоб мати число в байтах а не бітах). В ддр5 є відмінність, яка суті не міняє - кожна планка логічно розділена на 2 по 32 біт замість 1 по 64 біт (псевдо квадро канальність при 2 планках). Тобто загальна бітність КП в гинтулі 12 покоління (тільки там поки що ддр5) не змінилась - 128 біт.
І ще назріває одне питання - чому при зафіксованій частоту ОЗУ від зміни таймінгів змінюється швидкість читання/запису/копіювання (не говорячи вже про латентність) в тій же аїді?
п.с.: я не зовсім добре розумію могучій тому хочу уточнити - під ПСП ви розуміє пропускна способність памяті, так? Якої саме памяті?
-
Melofon
Member
tyhgpa
Оперативной естественно, углубляйтесь и занимайтесь ликбезом сами, уж простите но мне сейчас некогда.
Оперативной естественно, углубляйтесь и занимайтесь ликбезом сами, уж простите но мне сейчас некогда.
-
Paradox1306
Member
tyhgpa
выше частота = выше псп для одной платформы. у меня для 4600 ~70к, на 4000 такой псп не будет ни при каких таймингах
выше частота = выше псп для одной платформы. у меня для 4600 ~70к, на 4000 такой псп не будет ни при каких таймингах
-
Modelus
Member
Melofon
OFFF
Точно! Це і мав на увазі, але провтикав я механічно.
OFFF
Точно! Це і мав на увазі, але провтикав я механічно.