В ядре Linux 5.16 содержатся оптимизации для встроенной графики APU Ryzen

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.12.2021 12:26 Слухай, ну це прям смішно. Ти сам часто фіксив ядро чи драйвер? :laugh:
Я ні, але я встановлював драйвер, пофікшений іншими і викладений на github. Це ж рахується?
IvanCh
Member

Повідомлення

Scoffer
так я фіксав. і колеги таке робили. нічого складного там нема. Хоча мабуть і простого теж.
тут нюанс в самій можливості.
Те що хтось не користується певною можливістю не означає що вона не потрібна.
Scoffer
Member

Повідомлення

IvanCh
Я на постійній основі юзаю корпоративні ОС в робочих цілях протягом більше 10 років. А грався з лінухами і того раніше, я ще мандрейк пам'ятаю, красивий був.
І можу сказати, що якщо немає жлобських умов зліпити з гівна і палок, а таки купляється повний комплект інструментаріїв з підтримками, то з віндами в середньому головняку менше.

З домашніми я вже неоднократно виказував, що ні баги, ні ігрульки не головна проблема. Головна проблема що немає мсофісу, котрий стандарт де-факто, подобається це комусь чи ні. Без офісу діла не буде. Не можна навіть адекватний документ в держоргани подати. Податкову там чи ще кудись.
Відповідно лінукс, котрий ГНУ, в прольоті.
А на макі є, тому мак юзабельний, хоч особисто мені зовсім не подобається. І на андроїді є, хоча тримати його як десктоп трішки зашквар, але сам факт.

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
А можливість читати сорці це як Невловимий Джо. Вона-то звісно є, але... :D
IvanCh
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.12.2021 12:19 До вінди можна написати тону претензій, але всі вони лежать в площині ліцензій і свистоперділок, а не в технічній складовій.
З технічної складової теж купа проблем. Цілий пласт культури щодо синіх екранів це якраз про технічні пролеми.

І проблеми з тим що ті ж ТРедріпери на лінусі працювали на 20-30% швидше це теж технічні проблеми.

І проблеми зі швидкодією з новим поколінням Інтел це теж технічні проблеми.

На одній конторі в нас був синій екран коли люди підключали сіско енніконект. Десь так 4-5 на 100 підключень. Падало десь в нетворк підсистемі. Бісило сильно. Адміни кілька років бігали і збирали дампи та відсилали запити в в підтриску MS. ЦЕ теж проблеми ЗІ свистоперділками?

або на іншій конторі в мене пошук програм в системому меню перестав працювати. Тицяєш win і набираєш і тупо нічого нема.
Я погуглив і спробував кілька порад з сайту мс, не допогло. Бачу є ще варіант зробити індексацію, яка замайє кілька діб(і це на ССД).
ВИріщив піти до адмінів. Вони кажуть так є така проблема, вискакує рандомно. Навіть вже патч ms випустило десь пів року назад. Ось тільки він рандомно почав викидувати системи в синій екран :lol: :lol: .
тому ми його в Active Directory прибрали щоб не ставився при обновах. Індексація диску часто помагає. але не завжди, тому Пробуй. Прийшлось терпіти до пятниці і запускати на вихідні цю всрату індексацію.

І ще раз підкреслюю що це ПЛАТНИЙ ПРОДУКТ. і ці пролеми висіли довго. І це не контори на детятки чи сотні людей. Це контори з тисячами робочих станцій

Відправлено через 9 хвилин 9 секунд:
Scoffer: 30.12.2021 12:48 Головна проблема що немає мсофісу, котрий стандарт де-факто, подобається це комусь чи ні. Без офісу діла не буде. Не можна навіть адекватний документ в держоргани подати.
От скажи що ви з тим офісом робите? я ще розумію менеджерів і погонщиків.

Я на одній галері просидів років 3 на тільки на лінуксі. І з доками ms які і я робив і мені присилали не було жодних проблем.
навіть вбудовинй в доки Бейсік працював(нам інколи для статистики і подудови кросівих графіків треба було його юзати).

На крайніій випадок є веб версія(для держорганів цього за очі). Чи та ж віртуалка.

Це якщось дивно коли девелопери під лінуху черз офіс сидядь на вінді і лінуху в віртуальці тримають.

Це взагалі двино, дев під платформу має сидіти саме на цій платформі. без різниці це вінда, лінукс чи мак.

П.с без чого реально буває важко обійтись це всякі встраті прощивальники для embedded які часто на попотомних екскриментах мамута написані і є тільки під вінду.
І то вони не так часто проскакують і не так часто потрібні.
Востаннє редагувалось 30.12.2021 13:06 користувачем IvanCh, всього редагувалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.12.2021 12:48 Без офісу діла не буде. Не можна навіть адекватний документ в держоргани подати. Податкову там чи ще кудись.
Ти не зміг створити документ в ліберті й зберегти його в сумісному з мс офісом, форматі?!!! :eek:
Цей форум не перестає мене дивувати. :lol:
tablestikus
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 30.12.2021 13:05
Scoffer: 30.12.2021 12:48 Без офісу діла не буде. Не можна навіть адекватний документ в держоргани подати. Податкову там чи ще кудись.
Ти не зміг створити документ в ліберті й зберегти його в сумісному з мс офісом, форматі?!!! :eek:
даже так создав док - при открытии в офисе может поплыть форматирование
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Ага, дуже смішно. Лібра настільки коряво робить доки, що навіть китайський WPS і то на голову краще.
IvanCh
Member

Повідомлення

tablestikus
створість у вебверсії Офісу, там менше можливостей звісно, але базвих потреб, особливо для держорганів чи якоїсь офіційщини вистачить.

ви ж не курсову чи наукову роботу туди здаєте з купою форматувань, формул та графіків.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Scoffer
якщо ти дев то кодиш 80% часу. І доки якщо і робиш то простенькі. для цього веб-версіх чи тої ж віртуальки вистачить.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

tablestikus
Scoffer
Я вже багато років відсилаю табеля, звіти, заяви в бухгалтерію. Та купу іншої інформації яку формую в ліберті, а в офісі відкривають через мс. Все працює без проблем. Декларації в податкову подавав, коли ФОПом був, жодних проблем.
Strofilova
Member

Повідомлення

tablestikus: 30.12.2021 13:06
_clawfinger_: 30.12.2021 13:05

Microsoft Office прекрасно работает с ODF. Сохраняйте в .od и живите счастливо =)
С ОДФ работает даже браузерный офис от MS =)

Зображення
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Strofilova
ще краще :up:

Scoffer
:lol: :lol: :lol:
Хіба не зрозуміло?
Для мене зроблено, щоб я не платив за мс офіс. :D

А мені лишається тільки нагадати, свої ж слова на першій сторінці:
Де б я ще почитав би, що думають користувачі віндовса про лінукс. :lol: Мабуть срачі віндовс-лінукс гарно просувають сайт в пошуку. :D
А новина взагалі:
У ядрі Linux 5.16 містяться оптимізації для вбудованої графіки APU Ryzen
:laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Я активний користувач обох ОС. Мені є з чим порівняти.
Як мак не юзаю, так і не лізу туди зі своїми коментарями. Просто кажу, що суб'єктивно не подобається.
Wifestealer
Member

Повідомлення

Rimsky: 30.12.2021 10:48 может потому что её там нет?
А кто-то пытается поймать черную кошку в тёмной комнате
на колбасу подманить не пробовали? фонариком подсветить?
alexS123
Member

Повідомлення

IvanCh: 30.12.2021 11:18Це типова маніпуляція. А хто сказав що треба розбиратися у всьому? Ідея в тому що розібратися МОЖНА. якщо є потреба і бажання.
Ааа, вот оно как. Сперва про открытый/закрытый код сказали, а как вам задали прямой вопрос а кто разбирается что в ядре-то - це типова маніпуляція. Классика манипулирования от фанатов пингвина тукса, уже не раз с этим сталкивался. Простой вопрос а кто разобрался - никто, но ядро открыто, значит Windows плохая ОС.
IvanCh: 30.12.2021 11:18ПО друге вони всі стосуються випадку коли ви починаєте поширювати свої напрацювання чи заробляти на них. Для власник потреб ви хоч половину ядра собі переписуйте.
Якщо воно не вийшло за стіни вашої квартири(офісу) то нічого і не треба вам публікувати. З компаніями звісно складніше, але все одно приблизно так само.
А зачем мне для власних потреб заниматься разработкой графического редактора, например? Зачем, если это не принесет прибыль, тратить драгоценное время?
Это к вопросу про GPL v3 и как вы выразились "А лінукс в цьому плані дає чесність". Нет, ЭТО ваше высказывание - манипуляция. Вы манипулируете.
IvanCh: 30.12.2021 11:18ЩО як правило робиться навіть леше ніж у вінді бо в більшості дистрибутивів не треба на сайті нвідії шукати потрібний драйвер.
Если нужна какая-то конкретная версия драйвера, то внезапно, ее тоже надо искать.
IvanCh: 30.12.2021 11:18Але і на вінду час потрібен. І вона теж часто має баги. І при цьому ПЛАТНА.
И что? Это формат распространения софта. Это не хорошо и не плохо.
Strofilova: 30.12.2021 13:46 Microsoft Office прекрасно работает с ODF. Сохраняйте в .od и живите счастливо =)
Весь мир работает с форматами doc и docx.
manbearboar
Member

Повідомлення

Wifestealer: 30.12.2021 10:37 только это никак не влияет на геморойность с линуксом
Ну это логично, что если человек не видит проблемы в таком ковырянии, то для него это не геморно.
IvanCh
Member

Повідомлення

manbearboar
ну так потреба ковирятись як правило від того що ти щось сам вирішив щось налаштувати не так як у всіх.
Той хто йде на таке той і несе рикик і знає всі можливі наслідки.
якщо робити дефолтну установку то потреби щось десь там ковирятись нема і не буде.

Відправлено через 21 хвилину 53 секунди:
alexS123: 30.12.2021 15:18 Ааа, вот оно как. Сперва про открытый/закрытый код сказали, а как вам задали прямой вопрос а кто разбирается что в ядре-то - це типова маніпуляція. Классика манипулирования от фанатов пингвина тукса, уже не раз с этим сталкивался. Простой вопрос а кто разобрался - никто, но ядро открыто, значит Windows плохая ОС.
я ж відповідав, і я і купу моїх колег підфікшували ядро і тюнили білд ядра для своїх потреб. але ви це проігнорували.
але так конттиб'ютором стати таки важче. Але це вже інша історія.
alexS123: А зачем мне для власних потреб заниматься разработкой графического редактора, например? Зачем, если это не принесет прибыль, тратить драгоценное время?
Это к вопросу про GPL v3 и как вы выразились "А лінукс в цьому плані дає чесність". Нет, ЭТО ваше высказывание - манипуляция. Вы манипулируете.
якраз ви маніпулюєте. те що ця можливість вам не потрібна не означає що вона непотрібна іншим.
Багато хто це робить "Because he can". і мотивація у кожного різна, у когось освітня, у когось хобі, а у когось заробляння грошей.
alexS123: 30.12.2021 15:18 Если нужна какая-то конкретная версия драйвера, то внезапно, ее тоже надо искать.
звісно, але в базі як мінімум 5-6 чи навіть більше версій є.
alexS123: 30.12.2021 15:18 И что? Это формат распространения софта. Это не хорошо и не плохо
так, це просто формат. але погано не це. погано що платний продукт має немало багів. і часто ви все одно один на один з ними.
alexS123: 30.12.2021 15:18 Весь мир работает с форматами doc и docx.
Взагаліто MS його додала тому що є країни які законодавчо забов'язали використовувати відкритий стандарт, щоб не було монополії.
Ніхто по своїй волі конкуруючий формат не буде додавати.
tablestikus
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 30.12.2021 13:22 tablestikus
Scoffer
Я вже багато років відсилаю табеля, звіти, заяви в бухгалтерію. Та купу іншої інформації яку формую в ліберті, а в офісі відкривають через мс. Все працює без проблем. Декларації в податкову подавав, коли ФОПом був, жодних проблем.
А я багато років стикаюся що 10 разів ок, а на 11 все через жопу(

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Strofilova: 30.12.2021 13:46
tablestikus: 30.12.2021 13:06
Microsoft Office прекрасно работает с ODF. Сохраняйте в .od и живите счастливо =)

Зображення
В какой то момент мои нервы сдали и я просто пользуюсь гуглдоками.

Отправлено спустя 4 минуты 43 секунды:
alexS123: 30.12.2021 15:18
IvanCh: 30.12.2021 11:18Це типова маніпуляція. А хто сказав що треба розбиратися у всьому? Ідея в тому що розібратися МОЖНА. якщо є потреба і бажання.
Ааа, вот оно как. Сперва про открытый/закрытый код сказали, а как вам задали прямой вопрос а кто разбирается что в ядре-то - це типова маніпуляція.
Мне недавно по работе пришлось лезть в исходный код ядра - я думал с ума сойду пока найду то что нада :lol:
Strofilova
Member

Повідомлення

tablestikus: 30.12.2021 17:12

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Strofilova: 30.12.2021 13:46

Зображення
В какой то момент мои нервы сдали и я просто пользуюсь гуглдоками.

Тогда, на мой взгляд, лучше MS Office онлайн. Но это так, мнение мимокрокодила =)
Флаг ему в руки. Но если не нужны проблемы с обратной совместимостью форматирования - сохраняй в .od =)
tablestikus
Member

Повідомлення

Strofilova: 30.12.2021 17:15
Флаг ему в руки. Но если не нужны проблемы с обратной совместимостью форматирования - сохраняй в .od =)
Чуть более чем всегда тебя спросят "что то не то прислал, пришли в доке"
Відповісти