Останні статті і огляди
Новини
В ядре Linux 5.16 содержатся оптимизации для встроенной графики APU Ryzen
-
Strofilova
Member
Ну уж нет, объяснять всё по второму кругу я не стану. Ни на один вопрос не ответил, а свои вопросы - начал задавать по второму кругу.
Если есть желание и дальше защищать свои фантазии вместо того, чтобы действительно разобраться как всё устроено - то занимайся этой мастурбацией без меня.
С наступающим и всего такого.
Если есть желание и дальше защищать свои фантазии вместо того, чтобы действительно разобраться как всё устроено - то занимайся этой мастурбацией без меня.
С наступающим и всего такого.
-
SergiusTheBest
Member
Не повірите: Лінукс аналогічно можна поставити, не оновлювати - і він буде працювати. Але ж ми хочемо підвищення швидкодії, енергоефективності, безпеки, додавання нових можливостей, виправлення помилок - для цього і є оновлення. Софт без оновлень - це мертвий софт. Якщо на вашу ОС, роутер чи телефон не виходять нові прошивки - це не значить, що вони ідеальні, це значить, що виробник забив на них болт.Wifestealer: ↑ 29.12.2021 08:31 Любая винда работала и покрывала 80% потребностей пользователей без обновлений. Линукс без обновлений может что?
Вот может однажды можно будет скачать не сборку из ядра/обновлений, а полноценную рабочую ось - скачал, установил, работает.
А про те, що є різні збірки Лінукс - то це ж плюс, бо існує конкуренція, а не тільки одне рішення, продиктоване Майкрософтом чи Єплом (згадайте історію з кнопкою "пуск" чи плиточним інтерфейсом).
-
FreezerUA
Member
Мне кажется что Вы, при написании комментария, немного забыли о существовании Windows 98 Second Edition, а также то что даже она падала к чертям собачим в BSOD при каждом удобном случае.Wifestealer: ↑ 29.12.2021 08:31 ...А ну давайте, расскажите сколько обновлений вышло на 98ую, конкретно на ось, а не офис/браузер.
-
Wifestealer
Member
не отвечаю на вопросы пока не отвечают на мои. Думаю справедливо.Strofilova: ↑ 29.12.2021 11:27 Ни на один вопрос не ответил, а свои вопросы - начал задавать по второму кругу
Хотя...
- спойлер
чистый? и будет работать?SergiusTheBest: ↑ 29.12.2021 11:37 Не повірите: Лінукс аналогічно можна поставити, не оновлювати - і він буде працювати
на носу новый год, а не первое апреля, и про работать я не имел ввиду включение ПК
за место ответа на мой вопрос мне сказали о наличии ещё "одной" винды и о бсодеFreezerUA: ↑ 29.12.2021 11:44Мне кажется что Вы, при написании комментария, немного забыли о существовании Windows 98 Second Edition, а также то что даже она падала к чертям собачим в BSOD при каждом удобном случае.Wifestealer: ↑ 29.12.2021 08:31 ...А ну давайте, расскажите сколько обновлений вышло на 98ую, конкретно на ось, а не офис/браузер.
Ну вот как мне тут разговаривать с людьми? А пользователь выше ещё говорит что это я на вопросы не отвечаю.
С наступающим
-
FreezerUA
Member
Это не "ещё одна винда", а таже самая но "Обновлённая версия включает множество исправлений и дополнительных драйверов, Internet Explorer 4 заменён на 5-ю версию, появилась функция Internet Connection Sharing (Общий доступ подключения к интернету). Также добавлен MS NetMeeting 3 и поддержка проигрывания DVD.".Wifestealer: ↑ 29.12.2021 13:05 за место ответа на мой вопрос мне сказали о наличии ещё "одной" винды и о бсоде
Что по сути является тогдашним аналогом ServicePack'а (Внутренний номер «первой редакции» Windows 98 — 4.10.1998, SE (Second Edition) — 4.10.2222.), а релизилась отдельно из-за слабого распространения и дороговизны интернета в те времена.
Вы же утверждали что хорошие ОС работают сразу хорошо и апрейтиться им не нужно. Я просто привел пример аналогичного обновления в ОС Microsoft. Баги есть у всех и всегда, по этому регулярные обновления не могу свидетельствовать о качестве продукта.
Востаннє редагувалось 29.12.2021 13:34 користувачем FreezerUA, всього редагувалось 1 раз.
-
Wifestealer
Member
зачем делать обновлённую версию, если на старой есть windows update?FreezerUA: ↑ 29.12.2021 13:27 но "Обновлённая версия
другой/другие пользователи так на этот апдейт ставили акцент, что даже вы к нему прикопались, а потом своими словами выкатили обновлённую версию оси, когда старая могла обновиться для исправления косяков. Ну это уже... я даже не знаю как назвать...
да, но я не говорил что новый продукт выпускать не надо. А ваш пример - это пример нового продукта (в новой упаковке, на новом диске)FreezerUA: ↑ 29.12.2021 13:27 Вы же утверждали что хорошие ОС работают сразу хорошо и апрейтиться им не нужно
-
FreezerUA
Member
Технологии на тот момент были на несколько поколений ниже чем сейчас. Я помню как он перенаправлял меня на сайт Microsoft для закачки ServicePack для Windows 2000.Wifestealer: ↑ 29.12.2021 13:31 да, но я не говорил что новый продукт выпускать не надо. А ваш пример - это пример нового продукта (в новой упаковке, на новом диске)
Это было сомнительное удовольствие, особенно на dial-up интернете. Приходилось оставлять на ночь закачку 200 Мб, по этому был альтернативный способ распространение - диск с уже вмонтированным в дистрибутив обновлением.
Сейчас же помню как знакомая домохозяйка обновилась с Windows 7 на Windows 10 простым "я там что-то нажала и оно само".
-
Wifestealer
Member
а вот об этом я выше говорил, а мне там начали "на вопросы не отвечает, свои задаёт по второму кругу" и тдFreezerUA: ↑ 29.12.2021 13:45особенно на dial-up интернете
Диски с обновлённой осью нужны были тем, у кого были обнаружены проблемы во время работы со старой осью. Но всем остальным было "накакать". Про эту веху истории можно забыть - с ней столкнулось ноль целых хрен десятых пользователей
а это тут причём? Это переход с одной оси на другую, а не апдейт семёркиFreezerUA: ↑ 29.12.2021 13:45 Сейчас же помню как знакомая домохозяйка обновилась с Windows 7 на Windows 10 простым "я там что-то нажала и оно само".
Давайте завязывать. Мне минусы всякие кидают, а те всякие уходят в несознанку и теряются. А я всё продолжаю бодаться с почти каждым юзером.
Моё мнение не на пустом месте, мой интерес в готовой оси без требования где то рыться и искать нужный апдейт для линукса, чтоб исправить личные проблемы с осью абсолютно ВЕРНО. Я тут прав, и это факт. А те кто с линуксом косяков не имели, часами в интернете не искали как что исправить, что где скачать - нагло лгут, и вообще пусть идут нахрен, со своими минусами и балабольством
-
LostBoy
Member
Wifestealer: ↑ 29.12.2021 13:52Я тут прав, и это факт.
-
Rimsky
Member
ничоси какой разбухший эгоцентризЪм!Wifestealer: ↑ 29.12.2021 13:52исправить личные проблемы с осью абсолютно ВЕРНО
-
_clawfinger_
Member
LostBoy
бачиш, а я казав, треба лише дати шанс. Ну от він сповна реалізувався.
-
FreezerUA
Member
Главная проблема Linux - это огромный зоопарк ПО и дистрибутивов. Оттестировать все во всех комбинациях физически не возможно, по этому бывают косяки. Тут спорить нету смысла.
Для MAC и Windows ситуация намного лучше ввиду закрытости системных модулей и стандартизации.
Но, справедливости ради, нужно упомянуть что современные дистрибутивы Linux из коробки имеют полный необходимый большинству пользователей функционал и ничего нигде не нужно искать и копаться в мануалах. Косяки обновлений можно минимизировать например использованием "неизменяемыми дистрибутивами". В них системная часть файловой системы находиться в readonly режиме и система обновляется только вся целиком c оттестированными связками системных библиотек. А пользовательские программы устанавливаются в виде flatpack-пакетов.
Для MAC и Windows ситуация намного лучше ввиду закрытости системных модулей и стандартизации.
Но, справедливости ради, нужно упомянуть что современные дистрибутивы Linux из коробки имеют полный необходимый большинству пользователей функционал и ничего нигде не нужно искать и копаться в мануалах. Косяки обновлений можно минимизировать например использованием "неизменяемыми дистрибутивами". В них системная часть файловой системы находиться в readonly режиме и система обновляется только вся целиком c оттестированными связками системных библиотек. А пользовательские программы устанавливаются в виде flatpack-пакетов.
-
_clawfinger_
Member
Все як й слід було очікувати...
Де б я ще почитав би, що думають користувачі віндовса про лінукс.
-
SergiusTheBest
Member
З Windows також треба перевірити купу версій: Windows 8.1, Windows 10 (а їх вже 13 версій), Windows 11, не забуваємо про серверні редакції: Server 2012R2, Server 2016, Server 2019, Server 2022. Потім можуть бути різні версії .net чи vcruntime, тому зазвичай софт несе їх в собі або викачує з інтернету потрібні йому версії - і у вас на машині зоопарк рантаймів. І це добре, якщо замовник не хоче Windows 7, бо майкрософт закрив вже всі ресурси для неї, навіть ISO не можна скачати чи символи для дебагу.FreezerUA: ↑ 29.12.2021 14:26 Главная проблема Linux - это огромный зоопарк ПО и дистрибутивов. Оттестировать все во всех комбинациях физически не возможно, по этому бывают косяки. Тут спорить нету смысла.
Коли працює, то добре. А коли не працює, хоча ти робиш все по документації, то що робити? В відкритому коді ти можеш подивитися всередину, прочитати коментарі. А в закритому тільки ковирятися в дизасемблері. Якщо для Windows документація одна з найкращих, то для macOS це жахіття в стилі просто повтор назви функції і все, ніякого пояснення як вона працює, які параметри приймає, прикладів використання.FreezerUA: ↑ 29.12.2021 14:26 ввиду закрытости системных модулей и стандартизации
То вже занадто. Є бекап на основі timeshift (у мене робиться кожен тиждень). Можна в бут-меню завантажитися на снепшот системи, що відповідає бекапу. Можна поставити систему на btrfs і мати миттєві снепшоти, бо це особливість цієї файлової системи. Взагалі, вирішувати проблеми на Linux простіше - бо є купа логів, а всі конфіги в текстових файлах. Можна навіть перевстановити систему залишивши home - і всі старі налаштування підтягнуться автоматично, всі вкладки браузера, кольорові теми, список останніх відкритих документів, тощо.FreezerUA: ↑ 29.12.2021 14:26 Косяки обновлений можно минимизировать например использованием "неизменяемыми дистрибутивами". В них системная часть файловой системы находиться в readonly режиме и система обновляется только вся целиком c оттестированными связками системных библиотек. А пользовательские программы устанавливаются в виде flatpack-пакетов.
-
IvanCh
Member
Взагалі то це стосується будь якої ОС зі світу PC.FreezerUA: ↑ 29.12.2021 14:26 это огромный зоопарк ПО и дистрибутивов.
Вінда з усіма її дистрибутивами десятки(а мейджор обнови несуть стільки змін що це де факто різні дистрибутиви загорнуті в ролінг дистрибуцію) має ті ж самі проблеми.
хочеться відтестованості і 1.5 варіанти заліза тоді вам тільки екосистема Епл підходить з усіма плюсами і мінусами.
-
SergiusTheBest
Member
Епл має найменший зоопарк, але і там 4-5 систем треба підтримувати. Плюс додався M1.IvanCh: ↑ 29.12.2021 15:50 хочеться відтестованості і 1.5 варіанти заліза тоді вам тільки екосистема Епл підходить з усіма плюсами і мінусами.
-
FreezerUA
Member
SergiusTheBest
Я не сперечаюсь що в Linux є свої переваги і часом вони навіть дуже вагомі, проте погодьтесь що поріг входження в цю ОС дещо вищий ніж в MAC та Windows.
Хоча дійсно, якось пробували створити на Windows Server msi-пакет для встановлення RemoreApp без ActiveDirectory і там костиль на костилі.
При цьому і на Linux, щоб створити банальний аналог Remote Desktop з відображенням робочого столу замість однієї галочки, як у вінді, потрібно перелопатити купу документації.
Висновок один - потрібно підбирати оптимальне рішення під кожен конкретний випадок використання
Я не сперечаюсь що в Linux є свої переваги і часом вони навіть дуже вагомі, проте погодьтесь що поріг входження в цю ОС дещо вищий ніж в MAC та Windows.
Хоча дійсно, якось пробували створити на Windows Server msi-пакет для встановлення RemoreApp без ActiveDirectory і там костиль на костилі.
При цьому і на Linux, щоб створити банальний аналог Remote Desktop з відображенням робочого столу замість однієї галочки, як у вінді, потрібно перелопатити купу документації.
Висновок один - потрібно підбирати оптимальне рішення під кожен конкретний випадок використання
-
SergiusTheBest
Member
Раніше - так. Зараз - ні. Більше залежить від минулого досвіду (звик бачити налаштування в одному місці, а на іншій ОС вони в іншому місці, звідси і незручність).FreezerUA: ↑ 29.12.2021 16:08 Я не сперечаюсь що в Linux є свої переваги і часом вони навіть дуже вагомі, проте погодьтесь що поріг входження в цю ОС дещо вищий ніж в MAC та Windows.
Якщо потрібен Remote Desktop Server - то так, це не така проста задача на Linux, і працює він не дуже добре. Але це порівняння безкоштовного софта з платним. Візьміть платний ThinLinc Server - і буде вам щастя.FreezerUA: ↑ 29.12.2021 16:08 При цьому і на Linux, щоб створити банальний аналог Remote Desktop з відображенням робочого столу замість однієї галочки, як у вінді, потрібно перелопатити купу документації.
-
IvanCh
Member
FreezerUA
Дивись якщо дійсно тюнити, вникати і використовувати не як звичайний юзер а більш менш впевнено, то
постає питання того що яка би система не була вона вимагає інвестицій часу у знання, навички та вміння адмінити і налаштовувати свою систему і виправляти різні збої.
Це стосується у рівній мірі як вінди так і мак ос і лінуксу. Я ось вдома тримаю лінукс, Але на роботі вінди вистачає і там я регулярно якусь діч знаходжу.
І це при тому що я більше девелоплю під лінукс. А вінда більш офісно використовується
І тут постає той факт що вінда має теж має достатньо глюків, багів і приколів. І при цьому вона платна. І закрита.
ЩО в плані розуміння принципів її роботи та налаштувань більше заважає ніж попомагає.
З маком таж історія. він буває відвалюється ламається і навіть забивається. І треба потім щось на зразок CleanMyMac брати.
А лінукс в цьому плані дає чесність. Ось тобі тілька десятків варіантів Лінуксу: дистрибутивів з мегатонами документації, форумів та лайгаків. ламай крути, збочуйся як тобі душа заважає. І по суті ти інвестуєш тіршки більше часу віж у вінду чи мак і при цьому отримуєш дійсно потужний інструмент за безкоштовно.
а якщо ти взагалі псіх то можеж і свій дистрибутив забахати.
Дивись якщо дійсно тюнити, вникати і використовувати не як звичайний юзер а більш менш впевнено, то
постає питання того що яка би система не була вона вимагає інвестицій часу у знання, навички та вміння адмінити і налаштовувати свою систему і виправляти різні збої.
Це стосується у рівній мірі як вінди так і мак ос і лінуксу. Я ось вдома тримаю лінукс, Але на роботі вінди вистачає і там я регулярно якусь діч знаходжу.
І це при тому що я більше девелоплю під лінукс. А вінда більш офісно використовується
І тут постає той факт що вінда має теж має достатньо глюків, багів і приколів. І при цьому вона платна. І закрита.
ЩО в плані розуміння принципів її роботи та налаштувань більше заважає ніж попомагає.
З маком таж історія. він буває відвалюється ламається і навіть забивається. І треба потім щось на зразок CleanMyMac брати.
А лінукс в цьому плані дає чесність. Ось тобі тілька десятків варіантів Лінуксу: дистрибутивів з мегатонами документації, форумів та лайгаків. ламай крути, збочуйся як тобі душа заважає. І по суті ти інвестуєш тіршки більше часу віж у вінду чи мак і при цьому отримуєш дійсно потужний інструмент за безкоштовно.
а якщо ти взагалі псіх то можеж і свій дистрибутив забахати.
-
Wifestealer
Member
никто не имел такого количества проблем с виндоусом как линуксом. Может я смешно выгляжу, но за то прав, даже если это выглядит "егоцентрично" или ещё как_clawfinger_: ↑ 29.12.2021 14:26 LostBoy