Microsoft представила облачный сервис Windows 365

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

3-14
За мене можеш не хвилюватись. Моїм БДшечкам по барабану знаходитись в хмарах чи під хмарами. Можна навіть на орбіту вивести :laugh:
Alligator
Member
Аватар користувача
Звідки: Миколаїв

Повідомлення

Scoffer: 16.07.2021 14:51
3-14: 16.07.2021 14:28Це не так
Це не не так, а це так. Мене вже бояться місцеві консультанти з майкрософту, бо я їм зарубаю всю маркетологічну фігню що вони несуть, сухими цифрами в долярах, котрі у них не виходить побороти :lol:
А працюю я в маленькій компанії на 15+ тищ юзверів, котра до ІТ не має абсолютно ніякого відношення :rotate:

В природі існує рівно два сценарії коли вигідно брати хмари замість наземщини:
- сильно нелінійне в часі навантаження. Наприклад інтернет магазин дезодоронтів і шкарпеток на 23тє лютого може докинути собі ресурси щоб справитись з плановим ростом клієнтів, а потім скинути лишні.
- іт стартап під продаж. Просто тому, що перевозити наземщину таки трагедія, а переоформити віртуалки на покупця - просто і швидко.
Есть ещё пропускная способность сервера, иногда в офис 100 Мбитс завести дороже чем арендовсть сервер в придачу с 1 Гбитс.
Есть ещё приколы с лицензиями, иногда арендовать виртуалку с виндой для двух бухов дешевле чем приобритать лицензию для сервера в офисе + обслуживать сам сервер. Да даже с ПО хватает случае когда оно для виртуального сервера дешевле чем для обычного ПК, к примеру cPanel Premier Metal от 57.4 баксов в месяц, когда для виртуалки начинается цена от 25 USD, доходит до того, что люди берут серваки и поднимаю там виртуалку под это дело.

Scoffer: 16.07.2021 14:14А ще зменшує капіталізацію компанії, бо менше власності. Відповідно менше доступ до кредитів. Так що тут різні варіанти можуть бути. Я працював як в компаніях де фінансисти вимагали все арендувати, так і навпаки.
Знаю тех кто имеет собственное железо которое сдает себе же на другое юр лицо :shuffle:
Вложение в железо ИМХО самое нерациональное на длительном промежутке. Те сервера что в 2015 брали по 250 000 грн сейчас бу по 50 000 грн выходят в базарный день.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Alligator
Навіщо залізо продавати? Його експлуатують аж поки воно не йде під списання на вагу.
Схема максимально проста: купляєш сервачки, програмулини і всяке таке за лями, заносиш по бухгалтерії на основні засоби і амортизуєш впродовж терміну, котрий написаний виробником як максимальний. Типу 6-7 років для сервера. А потім йдеш в банку, показуєш що у тебе на основних засобах мільйони вартості і береш під це все діло кредит на розвиток бізнесу. Тобто інфраструктура де-факто будується лише за відсотки від кредиту. Вимивання грошей з бізнесу не йде.
Плюс тримати залізо і наземні ліцензії банально дешевше ніж хмарні. Мінімум вдвічі.
Стабільні контори, котрі не перший десяток років працюють, віддають перевагу накачуванню власної вартості. Новомодні стартапи трішки того, бояться що просруть всі полімери і навпаки, обирають аренду. Але за це доводиться переплачувати в довгочасному перерахунку.

Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Я от взагалі не розумію в чому тут більшість хоче мене переконати, що майкрософт меценати і допомагають сторонньому бізнесу платити в майкрософт менше? Ви серйозно? :laugh:
3-14
Member
Аватар користувача
Звідки: Сопот

Повідомлення

Scoffer: 16.07.2021 17:22платити в майкрософт менше
Не так, платити більше в майкросот, але платити менше загалом ;)

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Scoffer: 16.07.2021 17:22Стабільні контори, котрі не перший десяток років працюють
Я зараз працюю в конторі якій більше двох сотень років, і вона переносить все в хмари :-P
Classique
Member

Повідомлення

darkslayer: 16.07.2021 11:43
Classique: 16.07.2021 09:23

Поделитесь , пожалуйста, ссылкой на источники про подписку на все и веф 2019, а то чтото не гуглится
спойлер
https://www.forbes.com/sites/worldecono ... 3bbfcc1735
с официальных ресурсов просто потерли все самое эпическое после ожидаемой реакции людей
:beer: :beer: :beer:
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

3-14
Значить більше трьох сотень років твоїй конторі точно не буде :laugh:
AndyObserver
Member

Повідомлення

Не, ну облака это модно,молодежно, возможно даже выгодно финансово и качестве некоторой защиты от всяких "масок-шоу"...Но! Всё упирается в связь!
Например, на прошлой неделе лихорадило ДМСУ по всей Украине с 7го по 10е июля , как они на дверях написали "відсутній канал національного конфіденційного зв'язку"...не могли ни принимать документи, ни выдавать..
Asmodeus55555
Member
Аватар користувача
Звідки: Another world

Повідомлення

python: 15.07.2021 09:52Немного смешно что у тебя кондиционер без интернета не будет работать. Научатся отвязывать когда нибудь.
А чего там отвязывать? Отрубил всю электронику и вывел кнопки на корпус.
Відповісти