AMD Ryzen 7 3800XT и Ryzen 9 3900XT протестированы в 3DMark и Cinebench

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kashtan
Member

Повідомлення

Трохи дивні результати, 3900ХТ проти 10900К
1 ядро - СБР15 кращий у Комет, СБР20 у Матісс.
Мультиядро - різниця в СБР15 23% на користь зрозуміло кого, в СБР20 - на 16%.
Я знаю що АVX використовується в 20-му сайнбенчі, але мабуть суттєвіші є зміни, непропорційні ж результати.
Хто знає?
Aibolit25
Member

Повідомлення

RuslanBaiov: Если серьезно - посмотрите рекомендованые цены, докиньте 20 - 30 % и вот вам ценник, а это больше похоже на приступы шизофрении, ну кто (даже с признаками аутизма) будет отдавать такие бабки за проц ?
Ну не знаю, не знаю... вчера только обсуждали клавиатуру за 7800грн....
anatolikostis
Member

Повідомлення

Kashtan:Трохи дивні результати, 3900ХТ проти 10900К
Я знаю що АVX використовується в 20-му сайнбенчі, але мабуть суттєвіші є зміни, непропорційні ж результати.
Хто знає?
чемоданы точно знают! ;)
yuriy8
Member

Повідомлення

sensorium:интересно шо там по энергопотреблению. конечно, до интеловских 300вт им еще далеко, можно выдохнуть, но как известно, именно последние мегагерцы привносят максимум потребления и нагрева. поэтому интересно какой у них жор по сравнению с предшественниками.
А Ви подивіться скільки споживає 3600 розігнаний до 4600, без топового охолодження що Інтел, що АМД не розкриється.
Weep
Member

Повідомлення

RuslanBaiov:
Megaclite: да блин что случилось с интел ?!!!!
Нічого з Інтел не сталось. З точки зору бізнесу вони все правильно роблять. Їх маркетингові фішки добре працюють, як от "однопоток рішає", або "ціни ростуть бо великий попит спричинив дефіцит". А ще, багато покупців думає що процесор це така чорна коробка, до якої підключена мишка і монітор, і це "Інтел інсайд". Також багато готові переплачувати за бренд, або за +5% FPS, ітд. І це цілком нормально. Се ля ві :)
yuriy8
Member

Повідомлення

Zeep:
RuslanBaiov:
Нічого з Інтел не сталось. З точки зору бізнесу вони все правильно роблять. Їх маркетингові фішки добре працюють, як от "однопоток рішає", або "ціни ростуть бо великий попит спричинив дефіцит". А ще, багато покупців думає що процесор це така чорна коробка, до якої підключена мишка і монітор, і це "Інтел інсайд". Також багато готові переплачувати за бренд, або за +5% FPS, ітд. І це цілком нормально. Се ля ві :)
На щастя не все правильно роблять, якщо би Інтел в 8 поколінні вернув гіпертрейдинг, забрав соплі з під кришки і можливо провів невелику корекцію цін при активному маркетингу, показники АМД були би набагато скромніші. А так ми маємо поки що прекрасну ситуацію на ринку, в тому числі дякуючи безпорадності Інтел. (Але це не надовго, нажаль :-/ ) .
Vad1mk
Member

Повідомлення

yuriy8:
sensorium:интересно шо там по энергопотреблению. конечно, до интеловских 300вт им еще далеко, можно выдохнуть, но как известно, именно последние мегагерцы привносят максимум потребления и нагрева. поэтому интересно какой у них жор по сравнению с предшественниками.
А Ви подивіться скільки споживає 3600 розігнаний до 4600, без топового охолодження що Інтел, що АМД не розкриється.
Вот это Вы придумали. 4600 на 3600 без икс? Там что вольтаж под 1.5? Вчера купил 3600. Держит температуру 60 градусов на маленьком ITX охладе с разгоном (фиксацией) частоты до 4200 по всем ядрам при напряжении 1.3, к слову хороший вольтаж на 24\7 юз около 1.325. БП профильный, с 1080 можете посчитать какой примерно ТДП. По HWINFO около 80 ватт в макс нагрузке.
alexxusss
Member

Повідомлення

yuriy8: А так ми маємо поки що прекрасну ситуацію на ринку, в тому числі дякуючи безпорадності Інтел. (Але це не надовго, нажаль :-/ ) .
До 2023 року. Або поки не перелізуть з 14нм на нормальний техпроцес.
Востаннє редагувалось 27.05.2020 17:58 користувачем alexxusss, всього редагувалось 1 раз.
RuslanBaiov
Member

Повідомлення

Zeep:
RuslanBaiov:
Ну не знаю не знаю. На счет фан базы - согласен, сожрут.
Но осведомленность людей в теме железок начинает рости и темпы высокие, тому свидетельствует статистика продаж за прошлые кварталы по европейским и западным магазинам (ранее мелькавшая на этом форуме) где первые места уже красные занимали, поэтому ряды фан базы мельчают. Плюс маркетинг у них в этот раз не очень, первые 10 ораторов по запросу в ютубе "Intel Core 10900k review" уже не так яро топят за бескомпромисность интела, что точно повлияет на выбор и продажи.
Да, в бизнесе есть стратегия пробития ценового "психологического" потолка (на примере кожанки можно наблюдать), но она, зачастую, идет в паре с бескомпромисным решениям, аля топ всем топам, а тут я такого не наблюдаю.

ЗЫ я больше чем уверен что сейчас не мало людей которые, как минимум, подумают о том чей камень взять на сей раз а не тупо занесут бабла синему лагерю
yuriy8
Member

Повідомлення

Vad1mk:
yuriy8: А Ви подивіться скільки споживає 3600 розігнаний до 4600, без топового охолодження що Інтел, що АМД не розкриється.
Вот это Вы придумали. 4600 на 3600 без икс? Там что вольтаж под 1.5? Вчера купил 3600. Держит температуру 60 градусов на маленьком ITX охладе с разгоном (фиксацией) частоты до 4200 по всем ядрам при напряжении 1.3, к слову хороший вольтаж на 24\7 юз около 1.325. БП профильный, с 1080 можете посчитать какой примерно ТДП. По HWINFO около 80 ватт в макс нагрузке.
спойлер
Мій 3600 в бусті під невеликим навантаженням показує іноді 4480 на 3 ядра :lol: , в іграх в основному 4250-4350 (збільшена частота турбобусту в біосі на 250МНz і офсетом зменшена напруга -0,0125 і все). R20 511 і 3775 і в все в межах 65 Вт.

Відправлено через 10 хвилини 56 секунди:
alexxusss:
yuriy8: А так ми маємо поки що прекрасну ситуацію на ринку, в тому числі дякуючи безпорадності Інтел. (Але це не надовго, нажаль :-/ ) .
До 2023 року. Або поки не перелізуть з 14нм на нормальний техпроцес.
Та я тут маю на увазі, що АМД дуже хоче стати Інтелом (тобто бабло гребти) - і коли вони відгризуть якийсь великий кусок ринку, цінова війна закінчиться. Бо конкуренція можлива тільки коли є достатньо багато виробників (як мінімум більше сотні, а це не можливо в даній ніші)
antigore
Member

Повідомлення

Zeep:
RuslanBaiov:
Ну.... якщо рити собі яму в чотири руки, то так, все правильно роблять :laugh:
А якщо серйозно , їм треба як в Саус Парку в серії про консольні війни, коли Біллі зайшов до свого виконавчого директора, хто бачив той пойме :D Я рузумію що на копоративі можна довго жити, поки він не повернеться до тебе одним місцем,НО ! коли він повернеться треба буде стільки ж часу щоб його розвернути, вот зійде контракт з APPLE , подивимся що буде, з репутацією те саме , тут доходить не тільки ,що говорять AMD краще, а просто сміються над INTEL :rolleyes:
yuriy8
Member

Повідомлення

Взагалі, Overclockers.ua ефективно несе знання про розгін процесорів, якщо тільки дві людини свято вірять що розгін Ітела і АМД до максимуму можливий на стокових кулерах :lol: .

Відправлено через 1 хвилину :
yuriy8:Взагалі, Overclockers.ua ефективно несе знання про розгін процесорів, якщо тільки дві людини свято вірять що розгін Ітела і АМД до максимуму можливий на стокових кулерах :lol: .
Ой, вже троє :laugh: .
manbearboar
Member

Повідомлення

Kashtan:Трохи дивні результати, 3900ХТ проти 10900К
Хто знає?
У АМД гипертрединг примерно на 10-15% больший профит даёт, чем у SKL.
AVX на полной скорости без офсета.

А вообще это Эксель. Тамошний феникс так наванговал.
WWQ
Member

Повідомлення

Хорошая попытка АМД... но нет, в однопотоке конкурент все еще вне зоны досягаемости.
Вкладення
cbr20.jpg
cbr15.jpg
Востаннє редагувалось 27.05.2020 22:40 користувачем WWQ, всього редагувалось 1 раз.
alexxusss
Member

Повідомлення

WWQ:Хорошая попытка АМД... но нет, в однопотоке конкурент все еще вне зоны досягаемости.
Це на 5.4? Справедливості заради i5 теж так не зможе, бо у Вас кристал елітний, а там ніт.
WWQ
Member

Повідомлення

alexxusss:Справедливості заради i5 теж так не зможе
вероятней всего Вы правы.
можно за 250+ в cbr15 пойти на 5.6\5.4, но там надо почти полтора вольта и стабильность неизвестная ибо ни один стресс по температуре не пролажу (даже аиду), хотя синек в бенчах и играх нет, хотя я долго не гонял такие режимы.
kuvalda
Member

Повідомлення

WWQ:Хорошая попытка АМД... но нет, в однопотоке конкурент все еще вне зоны досягаемости.
на какой частоте 554 бала?
WWQ
Member

Повідомлення

kuvalda
на нижнем скрине есть вся инфа.
alexxusss
Member

Повідомлення

WWQ:
alexxusss:Справедливості заради i5 теж так не зможе
вероятней всего Вы правы.
можно за 250+ в cbr15 пойти на 5.6\5.4, но там надо почти полтора вольта и стабильность неизвестная ибо ни один стресс по температуре не пролажу (даже аиду), хотя синек в бенчах и играх нет, хотя я долго не гонял такие режимы.
Для ігор і цього не треба, краще вкласти в хорошу пам'ять, яка піде 4133+, 4.8-5.0 на ядра, і 10-ядерник не потрібно :)
kuvalda
Member

Повідомлення

WWQ:kuvalda
на нижнем скрине есть вся инфа.
Тогда сочувствую...
3600хт - 531 бал в сингле,по сути,который сможет купить любой желающий по нормальной цене...Против разогнанного в щи 8086(то есть отборный,"ИЛИТНЫЙ", ибо выше 5+ людской 8700к не каждый возьмет),который купить не так то просто,а если и можно,то ультра дорого,ибо за эти деньги можно взять нормальный проц в виде 9700к или что-то из амудэ...
531 бал скорее всего под стоковой башней
и 554 5.4 или сколько там под водой...Перемога! :pray:
Відповісти