Це вони ~3.51ГГц (NB~2150MHz/6MB L3) 1.4v ? Ще питання напруга 1.4v це виставлена у біосі, чи та що показується софтово у CPU-Z?EvGaS:А можеш поміряти на параметрах близьких до моїх профільних? Під СнМ?
Останні статті і огляди
Новини
Обзор материнской платы MSI 790XT-G45 под Socket AM2+
-
StalkerAnarhist
Member
-
Artistus
Digital Artist
Під час стрес-тесту?EvGaS:Открывал крышки своих ящиков и трогал - тёплые, но никак не горячие.
Добавлено спустя 1 минуту 9 секунд:
Не знаю, що там СнМ, но в мене Prime95 гріє найбільше.
-
EvGaS
Member
StalkerAnarhist
Ага.
1.41-1.43 в БІОСі для 3,5-3,6ГГц. ЦПУ-З коливається -0,03В у простої до +0,05В при ОЦЦТ/Лінпаку/СнМ.
При фолдінгу десь +0,02-0,04В.
Взагалі, мої плати дещо завищують вольтаж. На +0,01В в моніторингу БІОСа. При простої - дещо зменшують.
При навантаженні - напруга підвищується і тримається в залежності від навантаження. Але більше ніж +0,05-0,06В ніколи не бачив. А їх можна отримати тільки в надважких режимах, фолдинг може до такого дійти десь через кілька годин безперервних розрахунків.
Поніторив в БІОСі, ЦПУ-З, Евересті, HW Monitor (зручно відмічає пікові значення)...
Добавлено спустя 8 минут 31 секунду:
Ага.
1.41-1.43 в БІОСі для 3,5-3,6ГГц. ЦПУ-З коливається -0,03В у простої до +0,05В при ОЦЦТ/Лінпаку/СнМ.
При фолдінгу десь +0,02-0,04В.
Взагалі, мої плати дещо завищують вольтаж. На +0,01В в моніторингу БІОСа. При простої - дещо зменшують.
При навантаженні - напруга підвищується і тримається в залежності від навантаження. Але більше ніж +0,05-0,06В ніколи не бачив. А їх можна отримати тільки в надважких режимах, фолдинг може до такого дійти десь через кілька годин безперервних розрахунків.
Поніторив в БІОСі, ЦПУ-З, Евересті, HW Monitor (зручно відмічає пікові значення)...
Добавлено спустя 8 минут 31 секунду:
У мене розрив з ОЦЦТ вийшов більший, ніж у тебе в праймі. Хто зна. Кулери трохи різні.Не знаю, що там СнМ, але в мене Prime95 гріє найбільше.
-
StalkerAnarhist
Member
EvGaS
Нестабільна моя система під вашим налаштуванням все, що я встиг побачити після 2хв LinX x64 то це 70 градусів на транзисторах, а простої 43 градуси, при кімнатній температурі 29. Напругу у біосі я ставив 1.407 а у навантаженні підвищувалась аж до 1.448
Нестабільна моя система під вашим налаштуванням все, що я встиг побачити після 2хв LinX x64 то це 70 градусів на транзисторах, а простої 43 градуси, при кімнатній температурі 29. Напругу у біосі я ставив 1.407 а у навантаженні підвищувалась аж до 1.448
-
sashok-1982
Member
- Звідки: Широта: 50° 26'N, Долгота: 30° 31'E. город герой Киев, Позняки
Может подскажите как мне на этой плате с процем Atlon II X3 435 хотя бы кеш 3-й включить (4-е ядро в биосе показывает, да и кеш тоже, а вот винда не грузится )? Заранее спасибо.
-
Serfer
Advanced Member
sashok-1982, чтобы отключить "битое" ядро нужен биос 2.3 и выше.
Потом пробуй отлючить ядро 4, если винда не загрузится - 4-е включи, а отключи 3
P.S. (Unlock Core - Manual)
Потом пробуй отлючить ядро 4, если винда не загрузится - 4-е включи, а отключи 3
-
sashok-1982
Member
Да понимаеш в том то и дело что я это всё делал, биос 2.4 так что может ещё идеи какие есть?Serfer:sashok-1982, чтобы отключить "битое" ядро нужен биос 2.3 и выше.
С включеным Unlock Core вообще не хочет грузится , АСС и ещё какаето хрень включены.
-
Serfer
Advanced Member
Я ж писал,
Не в АВТО! а Мануал, тогда четвертое ядро ручками - дисабледSerfer:Unlock Core - Manual
-
EvGaS
Member
Только что запустил Эверест и проверил ещё раз - у меня северники(радиаторы) где-то так и грелись. Во время прокрутки ФПУ могу спокойно продержать палец секунд пять. Гореть мосфеты умеют плохо, а до плавки припоя ещё далеко. Да и с охлада проца ветерок слабый там ощущаю. Если бы ситуация былла совсем плоха - грелся бы весь тот угол материнки и стенка корпуса. При башне-СО ситуация похуже будет, а работают же так.Під час стрес-тесту?
Нестабільна моя система під вашим налаштуванням
все, що я встиг побачити після 2хв
Я прогнозував десь 75 і вище...70 градусів на транзисторах
Оу, я промілле не врахував мабуть.))) Коли казав 1.41, то мабуть було 1.417. А взагалі я їх скорочую.Напругу у біосі я ставив 1.407
То це навіть добре. Частіше навпаки - падає.а у навантаженні підвищувалась аж до 1.448
Багато материнок не можуть дати вище 1.45, і цим розгін в багатьох випадках і впирався. Мені попався камінь дещо нижче середнього, але набагато краще, аніж зовсім нерозгінний.
1.43 для Денеба - заводський максимум начебто. А сама АМД не рекомендує ставити на повітрі вище 1.55 Але запевняє, що її SOI не так чутлива до перевольтажу, як інтелівська. (з англомовних оверських форумів). Туди ж можна віднести 1.5 максималку для ГіперТранспорту.
Вище вже мабуть наступає смерть така чи інакша.
Взагалі, на цій материнці можна ставити вольтаж ЦП до 1.477-1.487 (до 1.51 в зверхнавантаженні, що без перегріву не повинно завдати деградаціі, в мене вже 3/4 року в такому режимі Регор пропрацював) якщо потрібна 100% стабільність 24/7. Вище вже міняється поведінка живлення і стає менш передбачливим.
Для нього такий режим мабуть знущання. Треба більше вольтів їсти)))ЦП: QuadCore AMD Phenom FX FX-5000
Характеристики розгону дещо різні з 810-им.
Можеш спробувати, якщо не боїшся (БІОС 2.3, мої 24/7)
ЦП +11-15% (до +19%???)
ЦП 1.45-1.48
ОЗУ ??? (в мене 2.08-2.2 в залежності від модулів. 2.3 Краще не ставити на більшість пам'яті))))
NB 1.2-1.25 для Регора з головою, для нормальної роботи мого Денеба хоче 1.3-1.35, інакше непередбачувано вилітає. Іноді доводилось і 1.37 ставити, але опустив.
HT в залежності... Але краще 1.47 не тримати.
З такими параметрами на північний треба краще стандарту охолодження. Десь 60-70-80мм тонких вентилів на 7В мені вистачало продути. На 5В - якщо трохи попустити розгін.
-
sashok-1982
Member
Именно ручками, и именно это и делалось ...Serfer:Я ж писал,Не в АВТО! а Мануал, тогда четвертое ядро ручками - дисабледSerfer:Unlock Core - Manual
Добавлено спустя 21 минуту 52 секунды:
Мыслей больше никаких нет?
-
StalkerAnarhist
Member
Та воно так і було б, якби не синій екранEvGaS:Я прогнозував десь 75 і вище...
Якраз боюсь, нехочу повторити долю Artistus'аEvGaS:Можеш спробувати, якщо не боїшся БІОС 2.3
Я його як купував, то купував ті що роблять стабільно на 3300 МГц. Він у мене стабільно працює при опорній частоті шини 300 на 3300 МГц і напрузі 1.318 В у біосі, у евересті в навантаженні десь 1.34 В. Та і VID у нього 1.275. А так у більшості часу він у мене працює при 800МГцEvGaS:Для нього такий режим мабуть знущання.
-
EvGaS
Member
Якраз боюсь, нехочу повторити долю Artistus'а
Прошивав багато разів з вінди. Обоєдві плати)))
-
Serfer
Advanced Member
Есть, попробовать отключить только ядро №3, только №2, только №1. Если и это не поможет, значит битый кеш, а его, к сожалению, отдельно отключить нельзяsashok-1982:Именно ручками, и именно это и делалось ...Serfer:Я ж писал, Не в АВТО! а Мануал, тогда четвертое ядро ручками - дисаблед
Добавлено спустя 21 минуту 52 секунды:
Мыслей больше никаких нет?
-
Artistus
Digital Artist
Та доля спіткала мене при бекапі, але ніяким чином не при прошивці нормального БІОСа.StalkerAnarhist:Якраз боюсь, нехочу повторити долю Artistus'аEvGaS:Можеш спробувати, якщо не боїшся БІОС 2.3
-
StalkerAnarhist
Member
-
EvGaS
Member
StalkerAnarhist
Клей поплавииться.
Клей поплавииться.
-
xxanderx
Junior
Подскажите пожалуйста настройки для стабильного анлока(ну или если правильно сказать оптимальные натройки ACC) 550 феника (если кто-то успешно разлочил).
А то вот вчера вроде все отлично работало вплоть до 3300 на 4-х ядрах....А утром начались танци с бубном и даже не хочет на 3000 рабоать.
Пока перевел в режим X3 и пробую погнать....
А то вот вчера вроде все отлично работало вплоть до 3300 на 4-х ядрах....А утром начались танци с бубном и даже не хочет на 3000 рабоать.
Пока перевел в режим X3 и пробую погнать....
-
Serfer
Advanced Member
xxanderx, а напряжение какое подал?
-
xxanderx
Junior
1.38 - 1.4 В на камень
-
Hunted
Member
Artistus
А ти нормально проходиш тест в ОССТ?
Ато в мене все в номіналі стояло, я тільки поставив шину 241, то проц став 2,6. Потім настроїв так:
ОЗУ 2.2 V
ЦП 1,3 V
NB 1.2 V
І шину поставив 246, при дільникові пам*яті 1:1.33. То не можу пройти тест в ОССТ.
Зараз верну шину в 241, при тій напрузі що вверху описав, то в ОССТ вже одну хвилину прохожу тесту, а в System Stability Test в Everesty проходить 7 хвилин і вибиває.
А ти нормально проходиш тест в ОССТ?
Ато в мене все в номіналі стояло, я тільки поставив шину 241, то проц став 2,6. Потім настроїв так:
ОЗУ 2.2 V
ЦП 1,3 V
NB 1.2 V
І шину поставив 246, при дільникові пам*яті 1:1.33. То не можу пройти тест в ОССТ.
Зараз верну шину в 241, при тій напрузі що вверху описав, то в ОССТ вже одну хвилину прохожу тесту, а в System Stability Test в Everesty проходить 7 хвилин і вибиває.