Avenger80:а частоты то разные у X6 1055T и FX 6300 (в том обзоре).
В комп'ютерах завжди головним було TDP, а частоти за звичай підганялись під нього.
В цитаті ж було таке: "Вот тот же FX 6300 - позиционируется как 6-ти ядерное решение. Но как мне кажется он слабее того же шестиядерного Phenom II X6 1100T прошлого поколения - почему?", а я відповів на це питання.
Avenger80:А сами ядра являются как бы более "ватными" по сравнению с прошлым поколением.
Я не розумію "ватних" термінів, правда.
Avenger80:Дальше - это где же реактивные летательные аппараты (по процессорной части
Кавері - проба пера з хурмою (там де вона застосовується - відрив від топових i7), екскаватор повинен бути значно швидшим іменно в ЦП частині.
Avenger80:И тогда серия A именно по процессорной части тягается только с I3.
Не так: між і3 і і5, бо є розгін, та й ядер більше.
Avenger80:Да, FX в нынешнем виде дотянул до I5.
і7 на 2011
Avenger80:Плюс по отзывам тот же FX 8350 требует сразу же башню в качестве охлаждения (т.к. на боксовом, говорят, что шум нереальный), а это дополнительные траты.
Ну в порівнянні з феномом ситуація краща бо бульбулі в простої дуже холодні, а фени в простої гріються і кулер тоді теж газує.
Але в інтела боксовий кулер тихіший (і дарма що він не справляється з хасфейлами).
Avenger80:Дальше - и в чем же ты более разумно поступил (дождавшись FX 6300)?
1) вийшла оптимізована ОС
2) впала ціна
3) стали штампуватись більш якісні чіпи з більшим розгінним потенціалом
4) софт і ігри більш оптимізовані з'явилися
5) вийшло так що я свій фен 555 х3 здав по тій же ціні що і купляв
6) мамку мені не довелось змінювати (я її раніше змінив бо з старою проблемка була)
7) кулер мій ідеально підходив для FX-6300
Avenger80: I5 2500K
Хороший камінь на який тоді не стидно було перейти, гарно гонеться і в іграх нічо так. Але тепер нема на що переходити - у інтела всюди соплі, ну хіба що надддорогий 2111 сокет.
Avenger80:я всё ещё чувствую удовлетворенность той мощью и тишиной которую дала связка I5 2500k и Zalman Performa.
І на скільки вона дала погнати? Бо мій кулер до 4500 МГц стабільних (4800 для тесту).
Avenger80: И хочу чтобы у Интела был всё же конкурент в лице FX
АМД хитропопа компанія, ти не знав?
Вона любить обходити конкурентів (а не напролом): згадай часи 2х ядерок, х64, АРУ, дешеві багатоядерки, а тепер HSA.
Avenger80:Я имею ввиду - вот у пользователя FX8350, но он не вечен, надоест, или станет не хватать через пару лет
Швидше твій 4х ядерник застаріє, а змінити на сопливий ЦП якось не по-козацьки буде. 8350 підтримує нові інструкції, а ще ігри вже почали під 8 потоків пиляти.
YumaX:Ты отрицаешь, что там модули
Я заперечую називати модуль "великим ядром" бо це повна нісенітниця.
У модулі є 2 окремих ядра зі спільними ресурсами, але аж ніяк не 2х поточне ядро!
Приклад: у людей інколи є по 5 пальців на руках - разом 10 пальців.
Феном х2: 2 руки лежать поряд - видно 10 пальців і 2 руки.
Бульбуль 1 модуль: 1 рука трохи накриває іншу руку - видно 8 довгих пальців і 2 руки.
Твоя ж логіка каже що модуль це просто велика 1 рука з 8ми пальцями.
YumaX: И ровнять нужно модуль с ядром, а не пол модуля с ядром
У однопотоці модуль працює як 100% 1 ядро, при 2х потоках на модуль він видає десь 130-190%.
Але суть бульбулів не в потужності ядер, а в їх кількості - там де х6 фени успішно суперничають з х6 фікусами приходить фікус х8 і залишає по заду ВСІХ фенів.