Seasonic готує до випуску блок живлення стандарту 80 Plus Ruby для споживчих ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Seasonic готує до випуску блок живлення стандарту 80 Plus Ruby для споживчих ПК

Ціна буде настільки космічна, що побачити такий БЖ зможемо лише у блогерів на оглядах :)
AlexWest
Member

Повідомлення

Просто найкращі. Завжди братиму лише їхні блоки, доки це можливо.
yariksom
Member

Повідомлення

Якось не знаю, титановий стандарт дає таку картину: не менше 90% при 10% навантаженні, 92% при 20%, пікові 94% при 50% навантаженні та мінімум 90% при повному (100%) навантаженні.
Для звичайного ПК титановий навіть краще здається.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Гарно канешно, але я не хочу бачити 750-1000W блок по ціні 48GB Cudim оперативи!
yariksom
Member

Повідомлення

Georgin: 19.08.2026 15:49Ціна буде настільки космічна, що побачити такий БЖ зможемо лише у блогерів на оглядах
В телескоп :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
alex_sul: 19.08.2026 15:55Гарно канешно, але я не хочу бачити 750-1000W блок по ціні 48GB Cudim оперативи!
А чого? Ну побачиш і шо? :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

Як технологія - дуже круто, для себе якщо фанат заліза - топ

Як реальна потреба, то це лише +1% ефективності проти титана, що ніколи не відчуєш в реалі. Мабуть голд це самий практичний ліміт для реального еористувача.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

yariksom
Мій сгорівший Seasonic PRIME Ultra Titanium SSR-650TR якраз так і працював. Ruby просто не потрібен для користувача. Це просто крута фішка для вимогливих

Відправлено через 31 секунду:
yariksom
Я закрию очі, і куплю оперативу)

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
dead_rat
Навіть титан досить непогано так грівся. Це відчувалось при запуску вертушки. І врахуйте у мене відкритий стенд.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

"Plus Ruby для споживчих ПК" - ну не гоніт, мінімум для інтузіастів або для тих кому гроші нема куди діти, споживачеві ж не жинитися на цьому БЖ, не потрібна та надійність на 30+ років вже. :rolleyes:
Ну це буде овер "надійно"(всеодно ж шанс через стрибок напруги згоріти) і овер дорого, знайде свого цінителя, але практичності в цьому 0. І так тих сертифікатів накліпали ... 80plus bronze/gold більш чим достатьо пересічному користувачеві(просто не китай брати а більш-менш нормальне), єдиний випадок коли немає ліміту по грошах.
Сенс купувати умовно навіть для 5090 Plus Ruby не бачу, якщо той бж буде як пів відіка коштувати... На фпс не впливає :laugh:
Ostin
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.08.2026 15:58голд це самий практичний ліміт для реального еористувача
Для реального користувача взагалі не відчутна будь-яка різниця між базовим 80+ і його варіаціями. Якщо взяти за основу 50% навантаження. А щодо різниці в простої нижче 20%, то в цифрах різниця є, але споживання при цьому якісь десятки ват, то ж заміряти реальну різницю навіть в рахунку за е\е досить складно.
Якщо взяти швидкий розрахунок для 20%, то споживання 50Вт це 62,5 вт всього у 80+ проти 55,5 вт всього у 80+ голд. Припустимо, що цей простій триває 10 годин на день 30 на місяць, то за місяць близько 2кВт перевикористання. Навіть при сьогоднішніх цінах це взагалі ні про що при співставленні цін.
Але у голда і вище зазвичай краща комплектуха. То ж у мене голд) Але зовсім не через ккд в простої)
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Ці сертифікати до одного місця вже. Той же Корсар - взагалі відмовився від 80PLUS сертифікації. Натомість буде тільки у Cybenetics cертифікуватись.
Походу Jonnyguru це організував.

Офіційна заява Corsair: https://www.corsair.com/newsroom/press- ... cybenetics
Востаннє редагувалось 19.08.2026 16:27 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
Devijack
Member

Повідомлення

alex_sul: 19.08.2026 16:01Навіть титан досить непогано так грівся. Це відчувалось при запуску вертушки.
так блін напівпасивні БП не гріються лише без навантажень. А вертушка запускається коли вже межа перетнута. Я тому і вимкнув нафіг той полупасив. Нехай на мінімалці обертається і бп холодний.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2026 16:10
dead_rat: 19.08.2026 15:58голд це самий практичний ліміт для реального еористувача
Для реального користувача взагалі не відчутна будь-яка різниця між базовим 80+ і його варіаціями. Якщо взяти за основу 50% навантаження. А щодо різниці в простої нижче 20%, то в цифрах різниця є, але споживання при цьому якісь десятки ват, то ж заміряти реальну різницю навіть в рахунку за е\е досить складно.
Якщо взяти швидкий розрахунок для 20%, то споживання 50Вт це 62,5 вт всього у 80+ проти 55,5 вт всього у 80+ голд. Припустимо, що цей простій триває 10 годин на день 30 на місяць, то за місяць близько 2кВт перевикористання. Навіть при сьогоднішніх цінах це взагалі ні про що при співставленні цін.
Але у голда і вище зазвичай краща комплектуха. То ж у мене голд) Але зовсім не через ккд в простої)
Нижче голди часто ліплять з відвертих фекалій і воно гуде навіть не через більше споживання, а тому що ніякого радіатора не поставили та й кулер з помийки виколупали
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Devijack: 19.08.2026 16:13
alex_sul: 19.08.2026 16:01Навіть титан досить непогано так грівся. Це відчувалось при запуску вертушки.
так блін напівпасивні БП не гріються лише без навантажень. А вертушка запускається коли вже межа перетнута. Я тому і вимкнув нафіг той полупасив. Нехай на мінімалці обертається і бп холодний.
Ні не так. Напівпасивні і пасивні можуть бути дуже холодними.
Мій сьогоднійшній холодний в простої, легкому навантаженні, та на 900W - жодного аномально теплого повітря не видува (PCCooler YN1000 (P5-YN1000-G1F))
Мої бувші Seasonic Platinum Fanless 400 (SS-400FL2) та Seasonic Fanless Platinum 460 (SS-460FL2) теж хородні як в простої так і легкому навантаженні (380+-).
Я в пасивні навіть дув компрессором щоб те тепло пішло і я його відчув. Небуло його і крапка.
А от Seasonic Prime TX-650 650W (SSR-650TR) був гарячий.
Востаннє редагувалось 19.08.2026 16:28 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
EvhenS
Member

Повідомлення

Якби він в три рази менше з розетки жер ніж платина, а видавав стількі ж, може б за 10років роботи і окупився б. А так якісь відсоточки на папері які ще спробуй два рази підряд ті самі виміряти, але вдвічі більше за нього заплати вже зараз.
Ціна буде настільки космічна, що побачити такий БЖ зможемо лише у блогерів на оглядах :)
Є в мене підозра, що блогери в 27му році підуть працювати, бо з такими цінами на компоненти цінами переглядів не буде.
warp37
Member

Повідомлення

Максимум маркетингу, мінімум доцільності для рядового споживача. У мене "бронзовий" 750-ватник 14 років відробив - помер не факт що від старості, можливо й через зимові перебої з енергоживленням чи через тонну пилу.

Зараз "платиновий" кіловатник - сподіваюся, десь також так поживе.
Ostin
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.08.2026 16:18Нижче голди часто ліплять з відвертих фекалій
Так. Саме тому нормальна рекомендація на БЖ починається з голда і 5+ років гарантії. Просто так історично зараз склався ринок.
А оті циферки в табличці - то просто щоб пацанятам було чим помірятись навіть тут)
Dragobes
Member

Повідомлення

Може й був би сенс замінити свій Titanium на цей Ruby за умови: ATX 4.0 and PCIe 6.0 :gigi:
heidfeld
Member

Повідомлення

Полный бред. Единственная польза этого сертификата, как и титанового, есть только для производителя, это продавать бп по 1000$

Платины и даже золота за глаза. Гнаться за парой % эффективности это слабоумие.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

alex_sul
Та я це бачив, десь ще стаття була , на редіті вроді, тестів різних сертефікатів на різних бж. Та я й сам маю з чого зрівнити, бронза бронзі рознь. А переплачуати за 2-5% ефектиності ну таке... Більш розумно купити на 200w "потужніший :gigi: " і він якраз в діапазон 75-95% load ккд оптимальний буде і грітися не буде і вистачить надовго, і стрибки різні згладить... Але як би не було, побацим побацим :-/
MessiaH
Member

Повідомлення

Взял Super flower на 2,8квт и на такое барахло теперь даже не смотрю
Відповісти