Не дивно, бо на нашому форумі постійно радять трохи докласти і купити OLED.
А скільки ще таких форумів.
Я й сам начитався і побіг в магазин.
- спойлер
- От тільки я брав за 30к, а зараз вже такий і за 20к можна взяти.
Це вже давно доведений факт, тому існує технологія flicker free у моніторах, за олед не скажу ще не цікавився, бо не на часі покупка монітора взагалі.Tyler: ↑ 19.05.2026 13:21 Олед моніки супер контрастні, з сочними кольорами, без засвітів, картинка просто секс, ще і ціни падають на них постійно, а вибір росте, на вигорання пофіг, це не настільки критична історія, як її роздувають.
Але один величезний мінус, що зупиняє мене від покупки олед - ШІМ, про який на олед моніторах ВЗАГАЛІ ніхто не говорить, зараз і так купа людей працює за компами і постійно пириться в телефони і очі втомлюються за день. А з олед моніком очі будуть навантажуватись ще сильніше. Якось мені мій зір важливіше за кращу контрастність і засвіти, чесно кажучи.
Знаю, що є купа скептиків які одноголосно кричать "а от у нас нічого не втомлюється і нічо не турбує". Але це дуже слизька історія, сам факт блимання таких дисплеїв нікуди не дівається, просто хтось чутливіше і вміє це розпізнавати, а хтось ні.
Flicker Free ця технологія працює за для усунення або значного зменшення мерехтіння, спричиненого широтно-імпульсною модуляцією (PWM), яка використовується для регулювання яскравості монітора. Flicker Free — це технологія для захисту очей, яка працює на певних принципах.
Логично и ожидаемо - с 2025 года видим стремительный рост поставок и продаж. Цены снизились, качество повысилось - конкурентов нет, IPS/VA лучше уже не станут.Striker: ↑ 19.05.2026 12:59Пропоную обговорити За підсумками минулого кварталу обсяги поставок OLED-моніторів зросли на 78%
Формально никакого ШИМ на оледах нет и быть не может - они официально считаются Flicker-Free. А вот в экранах смартфонов (AMOLED) используется ШИМ на низких частотах.Tyler: ↑ 19.05.2026 13:21ШІМ, про який на олед моніторах ВЗАГАЛІ ніхто не говорить
Ну да... надо привыкать... как ни крути, а просадки яркости, проблемы VRR при скачках FPS могут утомлять глаза... но это очень индивидуально...Striker: ↑ 19.05.2026 13:06Єдине, що не всім буває підходить (болить голова, очі). Я сам декілька тижнів звикав.
там з цими флікер фрі теж все дуже цікаво, бо пульсації бувають різні, на різній яскравості, тому напис "фрікер фрі" це добре, але але. Навіть на самих топових по якості дисплеях на смартфонах в яких низькі показники ШІМ цей самий ШІМ може залежати від яскравості дисплея. Та і ставлять такі матриці тільки в обмежену кількість китайських смартів, самсунги, айфони і більшість ринку ваще не париться. Коротше, я скептик по цьому питанню поки, побачимо як олед моніки і телевізори будуть розвиватись даліMozdev: ↑ 19.05.2026 13:36Це вже давно доведений факт, тому існує технологія flicker free у моніторах, за олед не скажу ще не цікавився, бо не на часі покупка монітора взагалі.Tyler: ↑ 19.05.2026 13:21 Олед моніки супер контрастні, з сочними кольорами, без засвітів, картинка просто секс, ще і ціни падають на них постійно, а вибір росте, на вигорання пофіг, це не настільки критична історія, як її роздувають.
Але один величезний мінус, що зупиняє мене від покупки олед - ШІМ, про який на олед моніторах ВЗАГАЛІ ніхто не говорить, зараз і так купа людей працює за компами і постійно пириться в телефони і очі втомлюються за день. А з олед моніком очі будуть навантажуватись ще сильніше. Якось мені мій зір важливіше за кращу контрастність і засвіти, чесно кажучи.
Знаю, що є купа скептиків які одноголосно кричать "а от у нас нічого не втомлюється і нічо не турбує". Але це дуже слизька історія, сам факт блимання таких дисплеїв нікуди не дівається, просто хтось чутливіше і вміє це розпізнавати, а хтось ні.
Flicker Free ця технологія працює за для усунення або значного зменшення мерехтіння, спричиненого широтно-імпульсною модуляцією (PWM), яка використовується для регулювання яскравості монітора. Flicker Free — це технологія для захисту очей, яка працює на певних принципах.
Тому що виробництво компонентів та готових продуктів, це окремі напрямки у Samsung та LG.Keyser Soze: ↑ 19.05.2026 13:36хотя, в Asus (как и в MSI и т.д.) стоят OLED матрицы от Samsung и LG ...
чел, у мене олед дисплеї в ходу ще з першого смартфону в якому був олед - Nokia N86, вже трубок 10 з олед екранами поміняв, не треба тут комедію розводити і казати що факту блимаючих дисплеїв і втомлюваності очей від цього не існує) секта секта, аби ярлик на когось накинути, які всі тупі, а от ми розумні в ці "міфи" не віримо)
Это про AMOLED на смартфонах - а мы сейчас про мониторы на QD-OLED и WOLED.Tyler: ↑ 19.05.2026 13:41Навіть на самих топових по якості дисплеях на смартфонах в яких низькі показники ШІМ цей самий ШІМ може залежати від яскравості дисплея.
про які інформації на цю тему взагалі ніде толком не нарити крім того що заявляють самі компанії, ага, сиджу вірю всьому шо пишуть) відштовхуюсь від того шо вже на ринку і від тих самих виробників матрицьFirstTDM: ↑ 19.05.2026 13:44Это про AMOLED на смартфонах - а мы сейчас про мониторы на QD-OLED и WOLED.Tyler: ↑ 19.05.2026 13:41Навіть на самих топових по якості дисплеях на смартфонах в яких низькі показники ШІМ цей самий ШІМ може залежати від яскравості дисплея.
Не понялTyler: ↑ 19.05.2026 13:45про які інформації на цю тему взагалі ніде толком не нарити крім того що заявляють самі компанії
ага, дякую, що відкрили для мене rtings, який вже наполовину закритий, а то ми тут всі сидимо дрімучі і не читаємо) тільки в конкретних оглядах у олед моніторів флікерінг таки є і таки відчутний, для прикладу ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG, флагманський WOLED.FirstTDM: ↑ 19.05.2026 13:50Не понялTyler: ↑ 19.05.2026 13:45про які інформації на цю тему взагалі ніде толком не нарити крім того що заявляють самі компаніїТестирований QD-OLED/WOLED множество в сети, в том числе и про несуществующий ШИМ на мониторах олед, и про Flicker-Free, и про VRR... можно начать изучать этот вопрос с rtings, tftcentral...
Тут согласен - инфы по таким сложным устройствам всегда мало...Tyler: ↑ 19.05.2026 14:00а так інфи все ще мало і вона дуже нішева
Ну я же писал про "вставку черного кадра" - у асуса на WOLED эта опция называется ELMB (Extreme Low Motion Blur)Tyler: ↑ 19.05.2026 14:00для прикладу ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG, флагманський WOLED
tablestikus: ↑ 19.05.2026 14:00В темі не вистачає місцевого експерта по ліквідності та вигоранню. Він би вам розказав яка невигідна покупка олед-монітора)
там і без чорного кадру флікеринг відчутний, з чорним кадром там катастрофа. Отак потикаєш тут там і виявляється шо "не всьо так однозначно". Я спеціально як приклад привів дорогущий 4к флагман WOLEDFirstTDM: ↑ 19.05.2026 14:05Тут согласен - инфы по таким сложным устройствам всегда мало...Tyler: ↑ 19.05.2026 14:00а так інфи все ще мало і вона дуже нішева
Ну я же писал про "вставку черного кадра" - у асуса на WOLED эта опция называется ELMB (Extreme Low Motion Blur)Tyler: ↑ 19.05.2026 14:00для прикладу ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG, флагманський WOLED
В лидерах сейчас QD-OLED и там классического ШИМ просто нет.
Отправлено спустя 22 секунды:tablestikus: ↑ 19.05.2026 14:00В темі не вистачає місцевого експерта по ліквідності та вигоранню. Він би вам розказав яка невигідна покупка олед-монітора)![]()
![]()
Первый раз про такое слышу. Я знаю что ВР может не всем подойти, но чтобы обычный телевизор это новость.Striker: ↑ 19.05.2026 13:06Єдине, що не всім буває підходить (болить голова, очі)