Продажі рольової гри Crimson Desert перевищили п’ять мільйонів копій

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Продажі рольової гри Crimson Desert перевищили п’ять мільйонів копій

Ну воно вже штатно запускається на Arc.

Але чи є сенс?)
Mikes
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Продажі рольової гри Crimson Desert перевищили п’ять мільйонів копій
Продажі рольової гри Crimson Desert
Зображення

Где там люди RPG или Roleplay видят - я просто не понимаю.
VovaII
Member

Повідомлення

alex_sul
Але чи є сенс?)
Дивлюся проходження від різних стрімерів — чим далі, тим сильніше самому хочеться.
Там і в режимі «йду куди хочу» цікаво виходить. І по сюжету(перший розділ подививсь) цікаво. І табір розвивати цікаво. І світ досліджувати цікаво. — Це у перших главах. Далі ще не бачив.
Загалом годин на 800 може потягнути?
Поки ціна спиняє.
Earanak
Member

Повідомлення

VovaII, выборка по статистике пока мизерная, но первые кто на 100% прошел игру сделали это за 235-280 часов.
Vlaad13
Member

Повідомлення

VovaII: 15.04.2026 17:14 alex_sul
Але чи є сенс?)
Дивлюся проходження від різних стрімерів — чим далі, тим сильніше самому хочеться.
Там і в режимі «йду куди хочу» цікаво виходить. І по сюжету(перший розділ подививсь) цікаво. І табір розвивати цікаво. І світ досліджувати цікаво. — Це у перших главах. Далі ще не бачив.
Поки ціна спиняє.
Якщо хоча б 1к - а так дорогувато :weep:
VirusikZloy
Member

Повідомлення

Vlaad13: 15.04.2026 17:28
VovaII: 15.04.2026 17:14 alex_sul
Поки ціна спиняє.
есть офлайн активации ... на лох юа , есть гипервизор 2 кнопки нажать и играй ... ты просто ленивый так и будешь сидеть и смотреть как другие играют
Mikes
Member

Повідомлення

Vlaad13: 15.04.2026 17:28 Якщо хоча б 1к - а так дорогувато :weep:
Так, хоч ціна і регіональна - але завелика, 1500 хоча б.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

про кожний мільйон треба писати окрему новину? Щось не зустрічав такі настирні про інші ігри.
Alekss
Member

Повідомлення

VirusikZloy: 15.04.2026 17:41
Vlaad13: 15.04.2026 17:28
есть офлайн активации ... на лох юа , есть гипервизор 2 кнопки нажать и играй ... ты просто ленивый так и будешь сидеть и смотреть как другие играют
Я бы так не сказал! множество игр можно отсеять даже не покупая их - смотря как другие играют. Игры тратят время, нервы, зрение. Посмотрел пару частей и в 90% случаев скажешь - я это покупать не буду и играть в это тоже, даже если мне заплатят.
Геральт
Member

Повідомлення

VovaII: 15.04.2026 17:14 Загалом годин на 800 може потягнути?
Поки ціна спиняє.
Набігав десь під 60. Ну..так...злегка ознайомився з механіками (не всіма і не повністю) :gigi:
Гра годнота, давно так не залипав. З мінусів - занижена складність, денуво, відстуність локалізації з коробки, ну і ціна, звісно.
Tetronga
Member

Повідомлення

Mikes: 15.04.2026 17:06 Предлагаю обсудить Продажі рольової гри Crimson Desert перевищили п’ять мільйонів копій
Продажі рольової гри Crimson Desert
Зображення

Где там люди RPG или Roleplay видят - я просто не понимаю.
rpg надто різні бувають і в кожного це розуміння різне. Якщо ти виріс на РПГ західної школи, то, скоріш за все, для тебе РПГ це віративність, нелінійність, свобода вибору. Але ж існують тисячі РПГ з лінійним сюжетом і без виборів. Та ж FF7 не перестає бути РПГ зі своєю лінійністю. Тільки в таких іграх зазвичай сюжет хороший, чого не скажеш про Крімсон Дезерт
daesz
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 15.04.2026 18:10 про кожний мільйон треба писати окрему новину? Щось не зустрічав такі настирні про інші ігри.
*cough*
https://www.overclockers.ua/ua/news/gam ... 20/135447/
https://www.overclockers.ua/ua/news/gam ... 23/135487/
https://www.overclockers.ua/ua/news/gam ... 05/135585/
https://www.overclockers.ua/ua/news/gam ... 27/135748/
GreenMile
Member

Повідомлення

Tetronga: 15.04.2026 19:32 Але ж існують тисячі РПГ з лінійним сюжетом і без виборів.
Тільки от це не РПГ. Проблема в тому, що вже давно що попало з якимось мінімальним натяком на прокачку персонажа називають РПГ, хоча воно ним не являється взагалі. РПГ - це в першу чергу прийняття і відігрування певної ролі персонажем (тобто гра має це дозволяти) і вплив рішень гравця на сюжет. Зараз більшість ігор що називають РПГ насправді є "екшин-РПГ", тобто екшин з "елементами РПГ" :laugh:
Tetronga
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.04.2026 10:05
Tetronga: 15.04.2026 19:32 Але ж існують тисячі РПГ з лінійним сюжетом і без виборів.
Тільки от це не РПГ. Проблема в тому, що вже давно що попало з якимось мінімальним натяком на прокачку персонажа називають РПГ, хоча воно ним не являється взагалі. РПГ - це в першу чергу прийняття і відігрування певної ролі персонажем (тобто гра має це дозволяти) і вплив рішень гравця на сюжет. Зараз більшість ігор що називають РПГ насправді є "екшин-РПГ", тобто екшин з "елементами РПГ" :laugh:
Ні, і одне й інше є РПГ. Тільки різної школи. Чи ти мені всерйоз зараз будеш доводити, що Final Fantasy це не РПГ? Серія, яка сформувала основу для РПГ жанру в Японії це не РПГ, так :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Tetronga: 16.04.2026 12:21
GreenMile: 16.04.2026 10:05 Тільки от це не РПГ. Проблема в тому, що вже давно що попало з якимось мінімальним натяком на прокачку персонажа називають РПГ, хоча воно ним не являється взагалі. РПГ - це в першу чергу прийняття і відігрування певної ролі персонажем (тобто гра має це дозволяти) і вплив рішень гравця на сюжет. Зараз більшість ігор що називають РПГ насправді є "екшин-РПГ", тобто екшин з "елементами РПГ" :laugh:
Ні, і одне й інше є РПГ. Тільки різної школи. Чи ти мені всерйоз зараз будеш доводити, що Final Fantasy це не РПГ? Серія, яка сформувала основу для РПГ жанру в Японії це не РПГ, так :lol:
Яка саме ФФ? :popcorn:
1. РПГ як явище з'явилось задовго до появи ФФ.
2. Перші ФФ, ті, що 80-х років - так, це було РПГ, те шо сучасне зараз - це хрінь, драгон ейдж інквізішнин на мінімалках, максимум екшин-РПГ, а не РПГ.
Tetronga
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.04.2026 13:32
Tetronga: 16.04.2026 12:21

Яка саме ФФ? :popcorn:
2. Перші ФФ, ті, що 80-х років - так, це було РПГ, те шо сучасне зараз - це хрінь, драгон ейдж інквізішнин на мінімалках, максимум екшин-РПГ, а не РПГ.
Я ж конкретний приклад приводжу - FF7 Remake. Що це, не РПГ? Доведи це.
GreenMile
Member

Повідомлення

Tetronga: 16.04.2026 21:28
GreenMile: 16.04.2026 13:32 Яка саме ФФ? :popcorn:
Пхе, маю зустрічну пропозицію: скажіть, в чому саме в ФФ7 рімейк полягає власне _ролеплей_?
В рімейку основний наголос як раз зробили саме на екшин-бойовках, де по таймінгам треба атакувати, блокати, ухилятися, накопичувати атб та юзати коли треба і так далі, всі герої мають єдину модель поведінки, яку змінити не можна, сайд-квести однотипні і нудні: піди туди, накриши трохи мобів, дізнайся якусь коротеньку сторі, сюжет не розвивають. Сорі, але що в ній від РПГ? :dontknow:
Діалоги хіба що непогані, але цього замало.
Tetronga
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.04.2026 22:21
Tetronga: 16.04.2026 21:28

Пхе, маю зустрічну пропозицію: скажіть, в чому саме в ФФ7 рімейк полягає власне _ролеплей_?
В рімейку основний наголос як раз зробили саме на екшин-бойовках, де по таймінгам треба атакувати, блокати, ухилятися, накопичувати атб та юзати коли треба і так далі, всі герої мають єдину модель поведінки, яку змінити не можна, сайд-квести однотипні і нудні: піди туди, накриши трохи мобів, дізнайся якусь коротеньку сторі, сюжет не розвивають. Сорі, але що в ній від РПГ? :dontknow:
Діалоги хіба що непогані, але цього замало.
Так а в чому заключався ролеплей першої FF в 1987, якщо там теж, на твою думку, відсутній ролеплей? Нема свободи виборів, сюжет повністю лінійний? Так можна довго по колу ходити.
Як я вже писав, це просто різні школи РПГ. Західні РПГ дають свободу вибору і нелінійний сюжет, а східні навпаки, зазвичай лінійні і в них ти відіграєш конкретного, вже заздалегідь прописано персонажа. І те і інше - рпг
Draqoon
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.04.2026 10:05
Рпг це прокачка персонажів, персонажа, а все інше це вже бонусом іде.
Який же топовий був у might and magic чи eye of beholder, чи wizardry :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

Draqoon: 17.04.2026 09:12Рпг це прокачка персонажів, персонажа, а все інше це вже бонусом іде.
A role-playing game (sometimes spelled as roleplaying game[1][2] or abbreviated as RPG) is a game in which players assume and play out the roles of characters in a fictional setting. Players take responsibility for acting out these roles within a narrative, either through literal acting or through a process of structured decision-making regarding character development.
Відповісти