Проблеми з драйвером на RX 9070

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Lots
Junior

Повідомлення

Вітаю!
У мене AMD Radeon RX 9070 з драйвером 25.10.30.02 (встановлений через Windows Update). Іноді виникають тайм-аути драйвера, краші в іграх і в деяких іграх статтери
Яка зараз найкраща і стабільна версія драйвера для цієї карти?
Чи варто ставити через DDU чисту установку?
Shpoker
Member

Повідомлення

Lots
чуйка у меня что проблема не в драйвере. Ставил недавно клиенту на 9070 самый последний с сайта амд - аномалий не замечал.
byaka
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52 Яка зараз найкраща і стабільна версія драйвера для цієї карти?
Теж цiкавить це питання! :)
Rain Man
Member

Повідомлення

Lots
Windows Update это далеко не самые свежие драйвера обычно, поставьте с офф сайта последнюю версию и перепроверьте
https://www.amd.com/en/support/download ... -9070.html
Lots
Junior

Повідомлення

Дякую, так і зроблю. Просто я чув, що нові драйвери не дуже — викликають вильоти, падіння ФПС, зависання мишки і т.д
Filabatya
Member

Повідомлення

Менше читайте форуми більше грайте. На новому залізі нема змісту старі драйвера ставити, вони саме під нього і пишуться :up:
Geinz21
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52 Вітаю!
У мене AMD Radeon RX 9070 з драйвером 25.10.30.02 (встановлений через Windows Update). Іноді виникають тайм-аути драйвера, краші в іграх і в деяких іграх статтери
Для чистки можно даже не DDU, а AMD Cleanup Utility использовать. По поводу стабильности, дрова последних трех месяцев без нареканий работали и работают, крашей тоже не было. Из того, что играю сейчас: Assassin's Creed Odyssey, BF6 (бесплатные выходные тестировал), Wuthering Waves и The Division 2.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52Чи варто ставити через DDU чисту установку?
Да, через безопасный режим и это обязательно. После перезагрузки отключить интернет в пк и что бы под рукой были свежие драйвера АМД(а не онлайн установщик), сделать чистую установку ну и тестировать тестировать)
Ektalion
Member

Повідомлення

byaka: 13.04.2026 20:04
Тобу знову нема чим зайнятись ?
byaka
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.04.2026 20:39
byaka: 13.04.2026 20:04
Тобу знову нема чим зайнятись ?
А що так важко вiдповiсти людинi,чи у амд взагалi нема стабiлних драйверiв?
tornadox
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52(встановлений через Windows Update)
Windows ставить мінімальний (тобто самий старий) драйвер який прописаний в базі і сумісний з ВК.
Якщо в тебе стояла раніше ВК Радеон попереднього покоління - однозначно краще зробити чисте встановлення.
Lots: 13.04.2026 18:52 Іноді виникають тайм-аути драйвера, краші в іграх і в деяких іграх статтери
Таймаути через драйвер це байки місцевих диваків на форумі. Я б радив прогнати мем-тест і глянути до температур та блока живлення, можливо ти оновив ВК, а БЖ вже не тягне.
Lots
Junior

Повідомлення

Дякую за відповідь
ПК зібраний з нуля, йому десь рік. Усі температури в нормі — перевіряв і в бенчмарках, і в іграх. Артефактів, вильотів чи перезагрузок під час цього не було. Температури БЖ, оперативки, процесора та відеокарти чудові, блок живлення навіть із запасом. Тому, на мою думку, він повинен нормально тягнути.
Все ж таки вважаю, що проблема саме в драйверах. Особливо тому, що це відбувається доволі рідко, далеко не в усіх іграх, і деякі проблеми з’явилися тільки після того, як Windows автоматично встановив свою версію драйвера.
KepleR
Member

Повідомлення

У меня на 9070хт стоят 25.12.1 проблем ноль
Lots
Junior

Повідомлення

Так, я чув, що 25.12.1 вважається стабільною. На Reddit рекомендували саме цю версію, а також 26.1.1 як більш-менш стабільну і відносно свіжу. У мене зараз стоять драйвери від Windows Update, які, здається, одні з перших для нового покоління.
Lots
Junior

Повідомлення

Отже, я оновив драйвери на чіпсет і відеокарту за допомогою DDU, і наче всі проблеми вирішилися: YouTube і Chrome більше не лагають, ігри не вилітають і працюють плавно, а статтери в іграх теж зникли. Вже тиждень грав у різні ігри — жодних проблем не було.
man1242
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52 Вітаю!
Встанови у регістрі такі значення
спойлер
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
"TdrDelay"=dword:00000008
Повино допомогти з тайм аутами
Геральт
Member

Повідомлення

Lots: 13.04.2026 18:52 Яка зараз найкраща і стабільна версія драйвера для цієї карти?
Та будь-яка з останніх.

Якщо помічені проблеми, то так.

Ставлю завжди "по верху", проблем не було. З Windows Update справи не мав. Win11, до речі?
Відповісти