Чутки: десктопні процесори AMD Olympic Ridge отримають від 6 до 24 ядер Zen 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Чутки: десктопні процесори AMD Olympic Ridge отримають від 6 до 24 ядер Zen 6

Давайте 10800х3д с 12 ядрами. Вот это будет монстр
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 20.02.2026 09:08 Давайте 10800х3д с 12 ядрами. Вот это будет монстр
Вангую очередную порцию треша с неймингом.
По-хорошему, им бы глубже разделить линейки по ядрам: в 10900 24 ядерники, в 10800 - 16-20, 10700 - 12 и т.д., позиций до 10100 много.

Но они захотят подчеркнуть топовость х3д (и его цену!) и опять пол-линейки будет в 10800-10900 с кучей индексов и подлинеек. И все в разы ухудшится для мобилок.
CADR
Member

Повідомлення

А почему двухчиплетная 8+8, хотя CCD 12 ядерные?
waryag
Member

Повідомлення

CADR: 20.02.2026 09:20А почему двухчиплетная 8+8, хотя CCD 12 ядерные?
Думаю, там будет больше вариантов.

Полные чиплеты прежде всего пойдут в в продукты с высокой маржой: эпики, тредрипперы, топы линеек, х3д, а остальное начнут резать и делить в зависимости от выхода чипов и рыночка.
Liam
Member

Повідомлення

Очікується, що використовувати процесори AMD Zen 6 можна буде з випущеними раніше материнськими платами AM5 за умови оновлення прошивки UEFI.
AM4/AM5
LGA 1151v2/LGA 1200/LGA 1700/LGA 1851/LGA 1954 (2026)
:shuffle:
Georgin
Member

Повідомлення

Liam
І не забувайте про системи охолодження - скільки вже поколінь CPU від AMD пройшло, а монтажний комплект можна використовувати один і той самий. Оце стабільність!
StTechnik
Member

Повідомлення

Позовите Юру. Нам важно как эти процы в сравнении с эмейзинг М5 и шо там по швидкодии в однопотоци. Давно не слышали.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Liam
Ще можна і каблуковський 1151 підтягнути який свідомо зробили "несумісним" з кофєйніками.
І люди дивуються, чого ж це інтел в сраці :idea:

Відправлено через 59 секунд:
StTechnik
Стабільно по 50% на покоління нового М.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Цікаво буде глянути...
► Собі апгрейд навряд чи планую, хоча хотілося 16-тиядерник ще з самого початку зборки нового ПК. Але питання в контрольованому охолодженні через таку щільну "усадку" ядер; таке враження, образно висловлюючись, що збільшуючи кількість ядер в арифметичному порядку - ефективність охолоджувальних систем має збільшуватись в геометричній... Цікаво, як це буде відбуватися з 12 ядрами на одному чіплеті, тим більше, коли таких чіплета буде два?
► З іншого боку - що там, все-таки, з контролером пам'яті буде? Бо якщо таки буде, то БУДЕ ОГО-ГО - який стимул задуматись над апгрейдом ( :laugh: навіть для мене).
dret09
Member

Повідомлення

Оооо, ну на таке ми чекаєм. Можна вже було б і перезібрати, але тре чекати норм ціни на оперативу. 20 ядер взяв би залюбки
erkins007
Member

Повідомлення

Первый тоже. Когда стартовал АМ4 был ещё первый 1151 и 7 поколение Интела. У самого тогда была 7700к, потом 8700к, 9900к и дальше уже АМД
Polyaan
Member

Повідомлення

Жалко, что до сих пор 6 ядерники будут.
Я думал, что с чиплетом на 12, даже со всеми урезаниями и браками минимум 8 ядер, а тут целых 6.
Видимо 6 ядер продолжат быть даже при ddr6 :-/
erkins007
Member

Повідомлення

Georgin: 20.02.2026 09:46І не забувайте про системи охолодження - скільки вже поколінь CPU від AMD пройшло, а монтажний комплект можна використовувати один і той самий
Да, одна из причин почему я в свое время выбрал 7000 поколение рязаней, а не 13 интелов, это то что воду не хотел новую покупать, а у АМД была полная совместимость охлада.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Polyaan
А чё им не идти? В 60 фпс они будут тащить абсолютно все новые игры без проблем не говоря уже про офисные задачи.
Я на подменом 7500 месяц сидел пока 7950х3д был в ремонте и он вполне нормально позволял во все играть.
Liam
Member

Повідомлення

erkins007: 20.02.2026 10:01
Первый тоже. Когда стартовал АМ4 был ещё первый 1151 и 7 поколение Интела. У самого тогда была 7700к, потом 8700к, 9900к и дальше уже АМД
Та я відверто кажучі вже й не пам'ятаю, скільки там їх було :insane:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Polyaan, а чому б вони не мали бути? Мені, приміром, в кінці минулого року терміново знадобилося зібрати простенький, елементарний "мультимедійник" на більш-менш актуальному "залізі" за дуже дешево - взяв взагалі 4 ядра АМД з боксовим охолодженням: добре, що є вибір - мені більше і не потрібно для тих функцій, що "комп" виконуватиме найближчі його 10 років функціонування.
waryag
Member

Повідомлення

Polyaan: 20.02.2026 10:02Жалко, что до сих пор 6 ядерники будут.
Я думал, что с чиплетом на 12, даже со всеми урезаниями и браками минимум 8 ядер, а тут целых 6.
Если АМД не будет тупить - будут 2- и 4-ядерники с мобильных платформ, пусть даже на старых архитектурах. Офису нормально.
Liam
Member

Повідомлення

Polyaan: 20.02.2026 10:02 Жалко, что до сих пор 6 ядерники будут.
Згоден з МОНАХ
Теж нещодавно збирав файловий комп для дівчат - Pentium Gold G5400/8Gb/256Gb SSD + 2Tb HDD. Вистачає повністю.
Навіть сучасних 4 ядра будуть багато кому потрібні, якщо ціна відповідатиме.
FastBullet
Member

Повідомлення

StTechnik: 20.02.2026 09:49 Позовите Юру. Нам важно как эти процы в сравнении с эмейзинг М5 и шо там по швидкодии в однопотоци. Давно не слышали.
Ну ты ума набрался, то будущее надо сравнивать с будущим :lol: :lol: :lol: То есть как минимум с М6. Во-вторых, встройка сейчас начала отставать в амд даже от Интел, не то что от будущего М6. Ну и в третьих, какие бы не были сами по себе хорошие или плохие новые Zen6 они не имеют смысла , как минимум из-за отсутствия новых видях и они по всей видимости будут не раньше 2028 года 🤡🤡🤡 Да и с учетом новых цен на ОЗУ, ССД и МП (тут уже давно) тем более для базовых потребностей М6 лучше ))
В идеале только апгрейд, то есть кому просто можно поменять один проц, и то при отсутствии видяхи так себе затея…А с учетом, что это последняя линейка процов для АМ5, то лучше ждать Zen7 и там уже смотреть , сравнивать, стоит ли делать апгрейд , так с выходом новых процов упадет цена и на Zen 6

Отправлено спустя 2 минуты 47 секунд:
erkins007: 20.02.2026 10:01
Да ты известный нуб маркетолох 🤣🤣🤣
Nekros
Member

Повідомлення

CADR: 20.02.2026 09:20 А почему двухчиплетная 8+8, хотя CCD 12 ядерные?
Тому що 8+8 це 16 :gigi:
Georgin
Member

Повідомлення

erkins007
Та я от теж довго сидів на AM4, перейшов з 2-ї серії на 5-у і все на одній СО. А тепер вирішив взяти на 1851-й від Intel і мій чудовий Thermalright TA-120 відразу "запросив підтримку".
А Thermalright у цьому плані не Noctua - система хороша, доступна за ціною, але новий комплект монтажу коштує мінімум 30$.
Замість цього купив за 600 грн. Assassin Spirit Plus V2 і на додачу за 200 грн. альтернативну систему монтажу для TA-120 з OLX. Щось з цього та спрацює :)

І, я так розумію, на наступному сокеті у Intel знову зміни у системі монтажу. Не дуже це юзер-френдлі.
Відповісти