є така мрія:
Колись нажеруться свого ШІ, бульбашка лопне, і буде на нових відеокартах HBM5
Але думаю не доживу
Я не представляю как это в обозримом будущем может остановится. Это направление не пустышка, а только только зародившееся направление.yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Колись нажеруться свого ШІ, бульбашка лопне, і буде на нових відеокартах HBM5![]()
Але думаю не доживу![]()
Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Колись нажеруться свого ШІ, бульбашка лопне, і буде на нових відеокартах HBM5![]()
Але думаю не доживу![]()
Насыщение рынка вполне себе будет. Корпорации оптом брешут по поводу необходимых мощностей, была новость где писали что нужны охрениарды чтобы встроить ии в каждый поисковый запрос, только вот запросы на 99% типичны и ответ тупо копируется, и выходит что сколько мощностей есть уже.Afit: ↑ 12.09.2025 11:44Я не представляю как это в обозримом будущем может остановится. Это направление не пустышка, а только только зародившееся направление.
Вот тебе и "бульбашка лопне"yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Але думаю не доживу![]()
Yalg: ↑ 12.09.2025 13:47Насыщение рынка вполне себе будет. Корпорации оптом брешут по поводу необходимых мощностей, была новость где писали что нужны охрениарды чтобы встроить ии в каждый поисковый запрос, только вот запросы на 99% типичны и ответ тупо копируется, и выходит что сколько мощностей есть уже.Afit: ↑ 12.09.2025 11:44Я не представляю как это в обозримом будущем может остановится. Это направление не пустышка, а только только зародившееся направление.
Не тільки щоб погратися, а ще й тому, що ШІ активно заміщає людей.Tiufin: ↑ 12.09.2025 12:51Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Але думаю не доживу![]()
![]()
Код: Виділити все
Вот тебе и "бульбашка лопне" :D https://www.overclockers.ua/ua/news/alb ... ocurement/ Как ты думаешь, с такими перспективами она вообще лопнет? :-P Это как надеятся что интернетом перестанут пользоваться :lol: или - дай боже нашому теляті вовка з'їстиТак його для того і роблять. Почитайте хоч щось на тему продуктивності праці та як це впливає на розвиток людської цивілізації. Якщо коротко- то це основний показник, який на цей розвиток впливає.yariksom: ↑ 12.09.2025 14:30Не тільки щоб погратися, а ще й тому, що ШІ активно заміщає людей.
Простого джуніора заміщає прямо вже, а як стати людині зразу досвідченою?
"Простого джуніора заміщає прямо вже, а як стати людині зразу досвідченою?" (с)yariksom: ↑ 12.09.2025 14:30Не тільки щоб погратися, а ще й тому, що ШІ активно заміщає людей.Tiufin: ↑ 12.09.2025 12:51
Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?![]()
Простого джуніора заміщає прямо вже, а як стати людині зразу досвідченою?
Отправлено спустя 2 минуты 30 секунд:
Yalgдоткоми колись також розвивалися дуже і дуже швидко, звичайно порівнювати таке не можна, але брати як загальний приклад - цілком.Код: Виділити все
Вот тебе и "бульбашка лопне" :D https://www.overclockers.ua/ua/news/alb ... ocurement/ Как ты думаешь, с такими перспективами она вообще лопнет? :-P Это как надеятся что интернетом перестанут пользоваться :lol: или - дай боже нашому теляті вовка з'їсти
А ви справді хочете померти з голоду безробітним, якщо ШІ виявиться не пустишкою?Tiufin: ↑ 12.09.2025 12:51Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Але думаю не доживу![]()
![]()
Як люди можуть помирати з голоду, коли продуктивність праці сягне величезних значень? Звісно, буде перехідний період перитрубацій, коли цілі галузі економіки втратять своє нинішнє значення. Але, по-перше, подібні структурні зміни вже ставались, а по-друге - згодом все стане ок, бо в цілому, якщо всіляких благ буде вироблятися більше, то і рівень життя людей стане більше. Я не бачу, як це може бути по-іншому.dead_rat: ↑ 13.09.2025 20:31А ви справді хочете померти з голоду безробітним, якщо ШІ виявиться не пустишкою?Tiufin: ↑ 12.09.2025 12:51
Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?![]()
заходите на любой опенсорс проект на гитхабе, например nodejs, и смотрите на количество issues, и задаёте вопрос "а почему эти issues не исправляются с помощью АИ?"Tiufin: ↑ 13.09.2025 20:47коли продуктивність праці сягне величезних значень?dead_rat: ↑ 13.09.2025 20:31
А ви справді хочете померти з голоду безробітним, якщо ШІ виявиться не пустишкою?
Ну, все ж таки ми ще маємо досить тупенький ШІ, а мова про те, що буде, коли він стане достатньо "І".DDt: ↑ 13.09.2025 21:10заходите на любой опенсорс проект на гитхабе, например nodejs, и смотрите на количество issues, и задаёте вопрос "а почему эти issues не исправляются с помощью АИ?"
Так АІ обіцяє не підвищити вашу продуктивність, а зробити все замість вас. Тобто ви станете не потрібні.Tiufin: ↑ 13.09.2025 20:47Як люди можуть помирати з голоду, коли продуктивність праці сягне величезних значень? Звісно, буде перехідний період перитрубацій, коли цілі галузі економіки втратять своє нинішнє значення. Але, по-перше, подібні структурні зміни вже ставались, а по-друге - згодом все стане ок, бо в цілому, якщо всіляких благ буде вироблятися більше, то і рівень життя людей стане більше. Я не бачу, як це може бути по-іншому.dead_rat: ↑ 13.09.2025 20:31
А ви справді хочете померти з голоду безробітним, якщо ШІ виявиться не пустишкою?
До речі, мені вже доводилось змінювати сферу діяльності через науковий прогрес та ринкові зміни. І нічого, навіть непогано підвищив свій дохід.
Камон, це ж овери аю. Тут такий рівень інтелекту в середньому по кімнатіTiufin: ↑ 12.09.2025 12:51Ви справді вболіваєте за те, щоб ШІ виявився пустишкою, лише заради того, щоб погратися у компуктер на кілька сотень доларів дешевше?yariksom: ↑ 12.09.2025 11:39 Предлагаю обсудить SK Hynix завершила розробку пам’яті HBM4 і готова до масового виробництва
є така мрія:
Але думаю не доживу![]()
![]()
А хіба це не є підвищенням продуктивності до максимального рівня?dead_rat: ↑ 14.09.2025 01:31Так АІ обіцяє не підвищити вашу продуктивність, а зробити все замість вас. Тобто ви станете не потрібні.Tiufin: ↑ 13.09.2025 20:47
Як люди можуть помирати з голоду, коли продуктивність праці сягне величезних значень? Звісно, буде перехідний період перитрубацій, коли цілі галузі економіки втратять своє нинішнє значення. Але, по-перше, подібні структурні зміни вже ставались, а по-друге - згодом все стане ок, бо в цілому, якщо всіляких благ буде вироблятися більше, то і рівень життя людей стане більше. Я не бачу, як це може бути по-іншому.
До речі, мені вже доводилось змінювати сферу діяльності через науковий прогрес та ринкові зміни. І нічого, навіть непогано підвищив свій дохід.
Тільки блага належатимуть зовсім іншій категорії людей. Ви не замислювалися, як сталося, що ВВП особливо на заході з 1960х виріс в космос, а рівень життя ні?Tiufin: ↑ 14.09.2025 12:00А хіба це не є підвищенням продуктивності до максимального рівня?dead_rat: ↑ 14.09.2025 01:31
Так АІ обіцяє не підвищити вашу продуктивність, а зробити все замість вас. Тобто ви станете не потрібні.
Якщо так дійсно буде, то варто переживати, що людство може деградувати від неробства, а не те, що міль'ярди безробітних будуть помирати з голоду.
Ось, уявіть формулу:
Х = У
Де Х - це вироблені блага (матеріальні та нематеріальні (
У - рівень життя населення
Якщо збільшиться Х (за рахунок роботизації), то збільшиться У.
Это примерно как подкладывать на рельсы крышечки от бутылок и надеяться что поезд сойдет с рельсThe_Rusik: ↑ 14.09.2025 12:36 Tiufin
Я просто хочу, чтобы ШИ оказался пустышкой, и люди остались людьми, а не стали андроидами. Хотя уже поздно, люди без смартфона уже в туалет сходить не могут, из рук не выпускают, чувство, что супер клеем приклеили его. Про остальное молчу, какие ждут печальные последствия.
Ну, взагалі то, не в 50 разів. У штатах ВВП на душу населення зріс десь у 3,6 разів з 1960 року.dead_rat: ↑ 14.09.2025 12:16Тільки блага належатимуть зовсім іншій категорії людей. Ви не замислювалися, як сталося, що ВВП особливо на заході з 1960х виріс в космос, а рівень життя ні?Tiufin: ↑ 14.09.2025 12:00
А хіба це не є підвищенням продуктивності до максимального рівня?
Якщо так дійсно буде, то варто переживати, що людство може деградувати від неробства, а не те, що міль'ярди безробітних будуть помирати з голоду.
Ось, уявіть формулу:
Х = У
Де Х - це вироблені блага (матеріальні та нематеріальні (
У - рівень життя населення
Якщо збільшиться Х (за рахунок роботизації), то збільшиться У.
Люди хто там зараз вийшов на пенсію в 2000х мають будинок, автівки, працював лише чоловік на заводі(і не директором), дружина сиділа з дітьми, вийшли на пенсію в 60.
А зараз працюють двоє і не зможуть до пенсії виплатити квартиру? І пенсія в 67+І де ті блага, котрих ми виробляємо в 50 разів більше?
От ми зробимо наступний крок з погіршення реального рівню життя.