AFOX випустила двослотову версію GeForce RTX 5090 із «турбіною»

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AFOX випустила двослотову версію GeForce RTX 5090 із «турбіною»
Спершу подумав о мабуть двослотовий варіант буде значно дешевше, а потім побачив ціну у 6к$
спойлер
IMG_2340.jpeg
MqM
Member

Повідомлення

Чи варто довіряти ноунейму? раптом через китайські геніальні рішення, якщо не спалахне, так житиме не довго
Олег963
Member

Повідомлення

2 слоти і роз'єм +3500$ до ціни ва та фак!
Ektalion
Member

Повідомлення

MqM: 22.08.2025 15:51 Чи варто довіряти ноунейму? раптом через китайські геніальні рішення, якщо не спалахне, так житиме не довго
AFOX робить свою продукцію на потужностях Foxconn-а, який збирає айфони. Не зовсім ноунейм, але ціна звісно..... :gigi:
lktnv
Member

Повідомлення

Ektalion: 22.08.2025 15:59 Не зовсім ноунейм, але ціна звісно..... :gigi:
Ценообразование тоже у эплов позаимствовали, судя по всему...
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

Вони забули головне - ширину, висота то таке. Цей форм-фактор і реалізація створені для компактних рекових корпусів. Ідея як раз в тому, що воно не вилазить за край I/O-заглушки. Наче маркетолохи вирішили, що треба наявність "турбіни" в асортименті 5090, і забули поспілкуватись з інженерами :gigi: :laugh:
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Десь ще з часів 700-ї серії мене цікавило питання, яке я досі для себе не вияснив - топи серії в т.ч. на турбінах: турбінований тип охолодження дійсно настільки ефективний за більш традиційний? :rolleyes: Бо те з чим я на практиці стикався - це, в першу чергу, пекельне завивання та "войлочна фабрика"...
Ararat
Member

Повідомлення

МОНАХ: 22.08.2025 16:25 ► Десь ще з часів 700-ї серії мене цікавило питання, яке я досі для себе не вияснив - топи серії в т.ч. на турбінах: турбінований тип охолодження дійсно настільки ефективний за більш традиційний? :rolleyes: Бо те з чим я на практиці стикався - це, в першу чергу, пекельне завивання та "войлочна фабрика"...
Ти все вірно написав. Він ефективний, але ціною звуку як з турбіни літака.
Melofon
Member

Повідомлення

Интересно как оно охладит 600 ваттную карту если даже раньше такие турбинки еле справлялись с 250 ваттными картами, тут и на максимальных оборотах будут темпы под 90 или более :lol: про шум уже сказали :facepalm: и даже то что она на пару см шире ей мало поможет.
Востаннє редагувалось 22.08.2025 17:05 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
korea
Member

Повідомлення

МОНАХ: 22.08.2025 16:25 ► Десь ще з часів 700-ї серії мене цікавило питання, яке я досі для себе не вияснив - топи серії в т.ч. на турбінах: турбінований тип охолодження дійсно настільки ефективний за більш традиційний? :rolleyes: Бо те з чим я на практиці стикався - це, в першу чергу, пекельне завивання та "войлочна фабрика"...
Ефективний, якщо отак їх натикуєш і в шафу з температурою десь в +5 градусів С на хостингу тримаєш.
спойлер
Зображення
Єдине що по висоті, якесь дивне рішення, може вони (виробник) щось знають, якісь нові стандарти :spy:
Melofon
Member

Повідомлення

korea

Ну так те что натыкивают в сервера с общим охладом-кондиционером не имеют турбинок которые занимают место вместо более длинного радиатора, такие чисто серверные в серверах и эффективней, а вот такую если и ставить в подобный сервер то её в первую очередь нужно переделать сняв ту турбину которая будет мешать продольному продуву, и да по высоте в стандартый такой сервер не всунуть, и они врядли разрабатывали такое для таких серверов и скорее вообше не для серверов а для рабочих станций где на шум пофиг :gigi:
Alekss
Member

Повідомлення

Melofon: 22.08.2025 17:09 korea

Ну так те что натыкивают в сервера с общим охладом-кондиционером не имеют турбинок которые занимают место вместо более длинного радиатора, такие чисто серверные в серверах и эффективней, а вот такую если и ставить в подобный сервер то её в первую очередь нужно переделать сняв ту турбину которая будет мешать продольному продуву, и да по высоте в стандартый такой сервер не всунуть, и они врядли разрабатывали такое для таких серверов и скорее вообше не для серверов а для рабочих станций где на шум пофиг :gigi:
Для этого есть 300W PNY NVIDIA RTX PRO 5000 (48Gb) Blackwell за $5400
Вкладення
unknown_2025.08.22-17.35.png
waryag
Member

Повідомлення

Nekros: 22.08.2025 15:44Спершу подумав о мабуть двослотовий варіант буде значно дешевше, а потім побачив ціну у 6к$
Їм ще обмеження обходити :laugh:
Melofon
Member

Повідомлення

MqM: 22.08.2025 15:51 Чи варто довіряти ноунейму? раптом через китайські геніальні рішення, якщо не спалахне, так житиме не довго
О дааа, Afox ноунейм :gigi: , такой же ноунейм как PNY, Manli, KFA2 (Galax), Colorful, для вас лично они ноунейм, но не для всех, там качество не хуже других известных брэндов так что да, цена не сказал бы что адекватна и скорее это просто какой-то слишком наглый ретейлер а не рекомендованная стоимость карты.
erkins007
Member

Повідомлення

Melofon: 22.08.2025 20:45житиме не довго
О дааа, Afox ноунейм , такой же ноунейм как PNY, Manli, KFA2 (Galax), Colorful, для вас лично они ноунейм, но не для всех, там качество не хуже других известных брэндов
Куда хуже. Не, может до дна брендов уровня палита какого-то они и дотягивают щас, но до топов им как до Киева рачки.
daesz
Member

Повідомлення

Afox - це дочірня від Foxconn, на ринку ВК уже десятиліття, якщо не два.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/a ... 1060.b4863
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/afox-gtx-680.b836
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ну, за розміщення роз'єма в задній частині треба доплатити, ще й не паритися що там щось вигине і згорить - а це дорого коштує.
Відповісти