Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування материнської плати ASUS ROG Strix B850-E Gaming WiFi для платформи AM5. Знайомство з можливостями чипсета AMD B850
-
koniyoto
Member
Предлагаю обсудить Огляд та тестування материнської плати ASUS ROG Strix B850-E Gaming WiFi для платформи AM5. Знайомство з можливостями чипсета AMD B850
Золота середина за 17 "косариків". Ню-ню. А взагалі цікаво виходить - усі б'ються в істериці: "Чому такі дорогі відеокарти стали!!!!???". Але я не бачу паніки на рахунок материнок. Але у 2020 я купував середню материнку для АМД за 100 доларів, а зараз така ж по-суті середня материка під АМД буде коштувати приблизно 200 доларів.
Золота середина за 17 "косариків". Ню-ню. А взагалі цікаво виходить - усі б'ються в істериці: "Чому такі дорогі відеокарти стали!!!!???". Але я не бачу паніки на рахунок материнок. Але у 2020 я купував середню материнку для АМД за 100 доларів, а зараз така ж по-суті середня материка під АМД буде коштувати приблизно 200 доларів.
-
Entar
Member
Цікаво, коли на чіпсет 850 будуть приблизно такі ціни як зараз на 650? В $ звісно.
Планую через рік-півтора оновити платформу, якщо оновлювати то хочу вже на 850.
-
FastBullet
Member
І нашо ??? Коли є В650!!!Entar: ↑ 29.01.2025 13:28 Цікаво, коли на чіпсет 850 будуть приблизно такі ціни як зараз на 650? В $ звісно.
Бо ніякого оновлення нема взагалі, бо чіпсети взагалі ідентичні!!! Тупо той самий, різниці нема навіть «під мікроскопом».
А ось USB4 чи WiFi7 - це просто сторонні контролери, які часто непотрібні, бо той же WiFi 7 ще потрібно знайти з полосою 320 МГц, а все шо йде до нас, то 160 МГц, тому по суті це вважайте сумісний пристрій, та й ще з софтовим локом на 6 ГГц))
Тому в чому сенс переплати за В850 х2 навіть з В650 взагалі незрозуміло… навіть реклама додаткового слоту М2 зʼїдає у відяшки 8 ліній, що взагалі зашквар
-
Entar
Member
Я не спеціаліст, дивлюся по специфікаціям. Частота памяті вище, PCIe5 є, що в перспективі корисно буде. Материнка що мені цікава на б650 коштує 8000 , на б850 - 10000. Думаю з часом остання подешевшеє, як це завжди відбувається.FastBullet: ↑ 29.01.2025 13:42 І нашо ??? Коли є В650!!!
Бо ніякого оновлення нема взагалі, бо чіпсети взагалі ідентичні!!! Тупо той самий, різниці нема навіть «під мікроскопом».
А ось USB4 чи WiFi7 - це просто сторонні контролери, які часто непотрібні, бо той же WiFi 7 ще потрібно знайти з полосою 320 МГц, а все шо йде до нас, то 160 МГц, тому по суті це вважайте сумісний пристрій, та й ще з софтовим локом на 6 ГГц))
Тому в чому сенс переплати за В850 х2 навіть з В650 взагалі незрозуміло… навіть реклама додаткового слоту М2 зʼїдає у відяшки 8 ліній, що взагалі зашквар
-
Nutbar
Member
Entar
Та вони й так приблизно такі самі. Попередниця сабжу (16500) Asus B650E-E зараз коштує 15500. В інших виробників схожа ситуація: ASRock Steel Legend що B650 що B850 сьогодні обидві 10 тис.
Але дійсно, не завжди нові краще старих, треба дивитись і підбирати під себе.
Та вони й так приблизно такі самі. Попередниця сабжу (16500) Asus B650E-E зараз коштує 15500. В інших виробників схожа ситуація: ASRock Steel Legend що B650 що B850 сьогодні обидві 10 тис.
Протестована*. На практиці без різниці. PCIe 5.0 теж раніше був.Entar: ↑ 29.01.2025 14:14 Частота памяті вище
Востаннє редагувалось 29.01.2025 14:31 користувачем Nutbar, всього редагувалось 1 раз.
-
Entar
Member
Я націлююсь на цю:Nutbar: ↑ 29.01.2025 14:26 Та вони й так приблизно такі самі. Попередниця сабжу (16500) Asus B650E-E зараз коштує 15500. В інших виробників схожа ситуація: ASRock Steel Legend що B650 що B850 сьогодні обидві 10 тис.
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... plus-wifi/
Але якщо буде модель трохи дешевше і нічим не гірша - візьму її. В мене цієї серії зараз мат плата, показала свою надійність і біос мені тут подобається.
Але не розумію навіщо мені платити за вайфай. Я б таку без вайфаю взяв.
-
xIIImaL
Junior
koniyoto: ↑ 29.01.2025 13:14 Золота середина за 17 "косариків". Ню-ню.
Потому шо здесь установлено 20 фаз из которых 18 по 90А . А это не хрен собачий . От этого и цена .
-
Nutbar
Member
Це не дуже хороший вибір. Шестишарова плата за 10к це вони трохи перегнули.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Каво? В 2020 вышел B550 и тогда таких материнок в природе не существовало, не говоря уже про их "средний" уровеньkoniyoto: ↑ 29.01.2025 13:14Але у 2020 я купував середню материнку для АМД за 100 доларів
https://www.overclockers.ua/motherboard ... -tomahawk/ Или о какой "средней" тогда речь?
ASUS Strix E тогда всех шокировал прайсом под 300 (https://www.overclockers.ua/motherboard ... -e-gaming/), сегодня что? 350 (https://pcpartpicker.com/product/FQZWGX ... aming-wifi) Инфляция все дела. То есть изменений в сегментации буквально ноль, спустя пять лет-то.
-
Denvys5
Member
Середня (бюджетна з мінімальними фічами) у середині 2021, вже коли ціни пішли внизkoniyoto: ↑ 29.01.2025 13:14а зараз така ж по-суті
- спойлер
Хоча ціна в сабжа абсолютно нереальна, тут я згоден
-
FastBullet
Member
Абсолютно ні, ті частоти йдуть від нових БІОСів (таких самі будуть і на В650) та нових проців (9000 серії). Звісно ви можете купити В850, але це самообман)))Entar: ↑ 29.01.2025 14:14Я не спеціаліст, дивлюся по специфікаціям. Частота памяті вище, PCIe5 є, що в перспективі корисно буде. Материнка що мені цікава на б650 коштує 8000 , на б850 - 10000. Думаю з часом остання подешевшеє, як це завжди відбувається.FastBullet: ↑ 29.01.2025 13:42 І нашо ??? Коли є В650!!!
Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
Якщо казати про чіпсети 400 серії, то звісно були по 100 баксів, а от Томагавк дійсно вже був 200 баксів, а Asus TUF B550М час від часу можна було знайти десь за 150 баксів...Тсрікси звісно то вже був овепрайс ,який до речі нічого не давав у порівннні з тим же Томагавкомacm_fan: ↑ 29.01.2025 15:28Каво? В 2020 вышел B550 и тогда таких материнок в природе не существовало, не говоря уже про их "средний" уровеньkoniyoto: ↑ 29.01.2025 13:14Але у 2020 я купував середню материнку для АМД за 100 доларів
https://www.overclockers.ua/motherboard ... -tomahawk/ Или о какой "средней" тогда речь?
ASUS Strix E тогда всех шокировал прайсом под 300 (https://www.overclockers.ua/motherboard ... -e-gaming/), сегодня что? 350 (https://pcpartpicker.com/product/FQZWGX ... aming-wifi) Инфляция все дела. То есть изменений в сегментации буквально ноль, спустя пять лет-то.
-
Sllavko
Junior
Ціни то таке..
Я он охуєваю від того,скільки всякого потрібно клацати в тих ваших біосах, щоб спробувати в розгін.
Вже не обійдешся 3-4 параметрами, як то можна було на ам3+(((
Раніше якось все зрозуміліше було
Я он охуєваю від того,скільки всякого потрібно клацати в тих ваших біосах, щоб спробувати в розгін.
Вже не обійдешся 3-4 параметрами, як то можна було на ам3+(((
Раніше якось все зрозуміліше було
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Как бы всё за нас уже разогнано с завода. А если пан желает в тонкий тюнинг, то придётся разбираться.Sllavko: ↑ 29.01.2025 20:52скільки всякого потрібно клацати в тих ваших біосах, щоб спробувати в розгін
В 3-4 параметра поджимается память и выхлопа от этого сильно больше, чем дадут потуги / эксперименты над ЦП.
-
Sllavko
Junior
Та прийдеться розбиратися, вивчати оті всі ваші курви і тд..acm_fan: ↑ 29.01.2025 20:59Как бы всё за нас уже разогнано с завода. А если пан желает в тонкий тюнинг, то придётся разбираться.Sllavko: ↑ 29.01.2025 20:52скільки всякого потрібно клацати в тих ваших біосах, щоб спробувати в розгін
В 3-4 параметра поджимается память и выхлопа от этого сильно больше, чем дадут потуги / эксперименты над ЦП.
Планую нарешті прощатися зі своїм ам3+
-
xIIImaL
Junior
А я со своим LGA 2011 хороший был сокет , долгожительSllavko: ↑ 29.01.2025 21:15 Планую нарешті прощатися зі своїм ам3+
-
cspp
Member
В режимі автоматичного оверклокінгу AI Optimized плата утримувала всі ядра на середній частоті вже у 5306,3 МГц, а максимальне прискорення одного ядра склало 5714,7 МГц. В режиме ручного разгона частоты указаны меньше в статье, как так? Опечатка?
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Нет, не ошибка, это действительно так. Цена уравнивания частот CCD2. Думали все так просто?cspp: ↑ 30.01.2025 04:59 В режимі автоматичного оверклокінгу AI Optimized плата утримувала всі ядра на середній частоті вже у 5306,3 МГц, а максимальне прискорення одного ядра склало 5714,7 МГц. В режиме ручного разгона частоты указаны меньше в статье, как так? Опечатка?
-
Onlee1ne
Junior
За звукову взагалі не згоден, в мене була Z690-F, B650E-E , яка зараз поїхала на 2 ремонт гарантійни, бо гарантійники криворукі ідіоти. І збираючи пк, я помітив що це проблема лише на платах Стрікс, а на Лінійках Прайм, Таф усе впорядку