Останні статті і огляди
Новини
Знайомимося з портативною ігровою системою Lenovo Legion Go S на процесорі AMD Ryzen Z2G
-
1234waltz
Member
Пропоную обговорити Знайомимося з портативною ігровою системою Lenovo Legion Go S на процесорі AMD Ryzen Z2G
Якщо вони залишать абсурдний для мобільного пристроя з таким залізом QHD+ екран з частотою 144 Гц, та ціну 500+ доларів, то жодного сенсу в ньому просто не буде.
Просто нагадую, базовий Steam Deck на 256 GB коштує 399, має власну оптимізовану ОС та підтримку ком'юніті.
Якщо вони залишать абсурдний для мобільного пристроя з таким залізом QHD+ екран з частотою 144 Гц, та ціну 500+ доларів, то жодного сенсу в ньому просто не буде.
Просто нагадую, базовий Steam Deck на 256 GB коштує 399, має власну оптимізовану ОС та підтримку ком'юніті.
-
Zak_Preston
Member
Пропоную обговорити Знайомимося з портативною ігровою системою Lenovo Legion Go S на процесорі AMD Ryzen Z2G
Якщо взяти до уваги, що за IPC та Performance per Watt метриками Zen3+ і Zen4 майже ідентичні (ну можливо, 5%), і єдине, що їх серйозно відрізняє -- це максимальна швидкість LPDDR5x (до 6400MT/s проти до ~8600MT/s) та архітектура RDNA2 vs RDNA3, то за адекватної ціни в районі $350-$450 так відсутності очевидних косяків (як то повільна памʼять, поганий екран), цей девайс може стати бюджетним хітом.
Сам маю Legion Go Gen1, ця штука повернула мене до ґеймінгу, дуже рекомендую.
Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Вінду теж можна оптимізувати щоб вона не жерла ОЗП, плюс можна поставити BazziteOS (на Fedora) і мати 95% фіч SteamOS.
Якщо взяти до уваги, що за IPC та Performance per Watt метриками Zen3+ і Zen4 майже ідентичні (ну можливо, 5%), і єдине, що їх серйозно відрізняє -- це максимальна швидкість LPDDR5x (до 6400MT/s проти до ~8600MT/s) та архітектура RDNA2 vs RDNA3, то за адекватної ціни в районі $350-$450 так відсутності очевидних косяків (як то повільна памʼять, поганий екран), цей девайс може стати бюджетним хітом.
Сам маю Legion Go Gen1, ця штука повернула мене до ґеймінгу, дуже рекомендую.
Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
На цьому екрані працює Integer Scaling, тобто можна влегку поставити 800р@60Hz і не мати ходних проблем з пікселізацією. В лехких іграх за максимального енергозбереження легко тримається 4 години, і це з 80% лімітом заряда батареї.1234waltz: ↑ 03.12.2024 11:45 Пропоную обговорити Знайомимося з портативною ігровою системою Lenovo Legion Go S на процесорі AMD Ryzen Z2G
Вінду теж можна оптимізувати щоб вона не жерла ОЗП, плюс можна поставити BazziteOS (на Fedora) і мати 95% фіч SteamOS.
-
1234waltz
Member
Integer Scaling та режим 800р@60Hz це ок, але нащо здорожчувати пристрій екраном, який просто здорожчує пристрій, але самим залізом в жодній актуальній грі (окрім якоїсь 2Д метроідванії для якої ця роздільна здатність на мікроекрані не потрібна) не витягне. QHD+ навіть не найсвіжиші тайтли дай боже щоб 3060ti тягнула, а не портативка.
Просто мені дуже зрозумілий підхід Валв в плані збалансованого заліза та незрозуміла циганшина вендорів типу Лєнови, Асуса та МЦІ.
Просто мені дуже зрозумілий підхід Валв в плані збалансованого заліза та незрозуміла циганшина вендорів типу Лєнови, Асуса та МЦІ.
-
The_Rusik
Member
Спасибо что услышали, и убрали сзади эти кнопки лишние, которые только мешали
А экран нужно на такой диагонали максимум 1440 на 900 точек. Тогда будет отлично.
Реально это цена устройства и нагружает зря железо, а это влияет на батарею.
А экран нужно на такой диагонали максимум 1440 на 900 точек. Тогда будет отлично.
Реально это цена устройства и нагружает зря железо, а это влияет на батарею.
-
Zak_Preston
Member
Все залежить від того, в які ігри ви плануєте грати: якщо це щось відносно старе типу GTA-V, Kingdom Come, Witcher 3, Mass Effect Trilogy, Assassin's Creed (особливо перші частини) чи якась ММО типу WoW, SWToR чи Guild Wars 2, то QHD+ ця консоля потягне вленку. Щоб ви розуміли, 780M з LPDDR5x-7500 є еквівалентом Radeon RX 470 8GB + Ryzen 7 5700.1234waltz: ↑ 03.12.2024 13:12 Integer Scaling та режим 800р@60Hz це ок, але нащо здорожчувати пристрій екраном, який просто здорожчує пристрій, але самим залізом в жодній актуальній грі (окрім якоїсь 2Д метроідванії для якої ця роздільна здатність на мікроекрані не потрібна) не витягне. QHD+ навіть не найсвіжиші тайтли дай боже щоб 3060ti тягнула, а не портативка.
Для свіжих ААА-ігруль не пристосована жодна переносна консоль, причому навіть нове покоління 2025 року з приростом продуктивності у 20% не гарантуватиме стабільні 60 FPS у STALKER2 навіть у 800p.
В теорії, якби AMD випустила low-powered 5W-35W версію Strix Halo з 8/16 CPU, 32GB 256Bit LPDDR5x-9600 RAM та RDNA3.5 32-40CU, то ми б побачили прорив на рівні 3060М, але поки що у AMD немає планів на щось подібне.
-
Deepfreezer
Member
А як ти лімітував аккум на 80%? Бо в мене на ноутах Lenovo це виставляється через проріорітарну софтіну, але на Go вона не працює майже і цього пункта у налаштуваннях батареї немаєZak_Preston: ↑ 03.12.2024 11:50
На цьому екрані працює Integer Scaling, тобто можна влегку поставити 800р@60Hz і не мати ходних проблем з пікселізацією. В лехких іграх за максимального енергозбереження легко тримається 4 години, і це з 80% лімітом заряда батареї.
Апд. Питання знімається, у оновленому Space знайшов. Але ж яка крива програма, це просто треш(((
-
capacitor440
Member
Це капець, їм поставили файний швидкий дісплей, а вони ниють що не так Чи на вашу думку всі девайси мають бути клонами стімдеки?
Відчуття від переходу на лаптопі з 60Hz FHD до 240Hz QHD дуже приємні
Відчуття від переходу на лаптопі з 60Hz FHD до 240Hz QHD дуже приємні
-
The_Rusik
Member
capacitor440
И читаете через лупу? Или включили мыло, чтобы текст стал больше? И тогда какой смысл, если нужно включать масштабирование кривое и мыльное.
Просто чтобы круче было на бумаге и быстрее батарея разряжалась..
Ну и на лаптопе у вас тоже 8 дюймов диагональ
Или игры одинаково идут что в 720р что в 2к и я что-то не знаю? Или играть в ретро игры в 2к? Или ведьмака в 10 ФПС?
И читаете через лупу? Или включили мыло, чтобы текст стал больше? И тогда какой смысл, если нужно включать масштабирование кривое и мыльное.
Просто чтобы круче было на бумаге и быстрее батарея разряжалась..
Ну и на лаптопе у вас тоже 8 дюймов диагональ
Или игры одинаково идут что в 720р что в 2к и я что-то не знаю? Или играть в ретро игры в 2к? Или ведьмака в 10 ФПС?
-
DmitriyRR
Junior
Что у нее сейчас по софту? В свежих обзорах все еще жалуются на редкие обновления, баги и бесполезность службы поддержки.Zak_Preston: ↑ 03.12.2024 11:50 ця штука повернула мене до ґеймінгу, дуже рекомендую.
Также жалуются на сильный шум консоли. Чуть не купил по скидкам, после всех обзоров передумал.
-
capacitor440
Member
The_Rusik
В мене не ідеальний але добрий зір, дякую. Якщо ввімкнути гру в 720р на 720р диплеї, чи на 1080p різниця буде нікчемна, або її не буде взагалі.
Про розряд батареї це просто смішно, Вам ті додаткові 10-15хвилин зроблять погоди?
Ок, лаптоп то один приклад, є ще мобільні телефони. На моєму s22u 3088*1440 і я бачу різницю між FHD+ на мото 40про дружини.
На стімдеку середнякове залізо і середняковий дісплей, в даному сабжі і залізо потужніше і дісплей краще, але звісно що буде дорожче
В мене не ідеальний але добрий зір, дякую. Якщо ввімкнути гру в 720р на 720р диплеї, чи на 1080p різниця буде нікчемна, або її не буде взагалі.
Про розряд батареї це просто смішно, Вам ті додаткові 10-15хвилин зроблять погоди?
Ок, лаптоп то один приклад, є ще мобільні телефони. На моєму s22u 3088*1440 і я бачу різницю між FHD+ на мото 40про дружини.
На стімдеку середнякове залізо і середняковий дісплей, в даному сабжі і залізо потужніше і дісплей краще, але звісно що буде дорожче
-
Buldozer.
Member
зачем там экран выше 720р не пойму хоть убей... Я на 14ке не вижу разницы между 2к и 4к ноуте. хотя нет,вижу. на 4к все только хуже
-
DmitriyRR
Junior
Как вам общий экспириенс и как оно в плане работы софта?Deepfreezer: ↑ 03.12.2024 15:21 Але ж яка крива програма, це просто треш(((
-
NVo1
Junior
Сьогодні якраз запустив на деці цив5. Гівняно вона виглядає на 720р, кривий софт. Ців6 оптимізована для720р, а 5 - жахіття.Buldozer.: ↑ 03.12.2024 21:07 зачем там экран выше 720р не пойму хоть убей... Я на 14ке не вижу разницы между 2к и 4к ноуте. хотя нет,вижу. на 4к все только хуже
-
анти__бот
Member
Всеодно гарно що дека розворушила цей ринок бо он в нінтенди все взагалі плачевно свої великі плюси теж є, але ну дуже застаріла, може це хоть спонукає зробити нову версію свіча на сучасному рівні, а ще б ціни поправити
-
Deepfreezer
Member
Я не пользуюсь Legion Space вообще. Оно странное и не нужное, имхо. Полезный только кусочек проги, что вызывается правой специальной кнопкой над ABXY. И шорткаты для изменения режима работы устройства, принудительного вызова экранной клавиатуры, т. к. Винда не всегда её активирует, в поле ввода и это, конечно, позор. Часто использую Go с монитором. Но и на диване тоже играю. Рассматривать это как портативную консоль, чтоб прям вышел с ней на улицу или в метро взял, я б не стал - плохая автономность и общие размеры. Она большая всё же. Но для домашнего использования очень даже хороша.DmitriyRR: ↑ 03.12.2024 21:16Как вам общий экспириенс и как оно в плане работы софта?Deepfreezer: ↑ 03.12.2024 15:21 Але ж яка крива програма, це просто треш(((
-
MaksymCR
Junior
Люди які це купують колись мені розказували, що Nintendo Switch дорогий і убогий. З 2019 року Switch - полікував ігрову імпотенцію.