Майбутні процесори Intel Arrow Lake Refresh можуть отримати NPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Wonderboy
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Майбутні процесори Intel Arrow Lake Refresh можуть отримати NPU

Почитав за Copilot, не побачив жодного резону переплачувати за умовний шильдик "АІ"
Олексій
Junior

Повідомлення

Підкажіть будь-ласка хто шарить, що дасть пересічному користувачу ці нейроприскорювачи?
Charger
Member

Повідомлення

Олексій
Нічого поки що не дасть. Це як увійде в звичайне життя постійне використання нейромереж (а МС дуже старається для цього) тоді напевно компи без npu будуть як черепаха :shuffle:
Ситуація нагадує 2008 рік, коли массово вже продавали 4 ядерні проци, але народ купував 2 швидких ядра, тому що воно було непотрібно тоді :-P
coffeeman
Member

Повідомлення

Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку. Все те, що в маркетингових матеріалах пишуть треба перевіряти що там під зірочками сховано (якщо такі зірочки є).

Вчора спілкувався з програмістом, який починав програмувати на перишх Apple II - каже що тоді кожен рік було якесь покращення - пам'ять, швидкість, яку ти реально відчував і що впливало на твої можливості. Зараз я не можу такого сказати - з року 2010.

Зараз купа продуктів які мають вражаючі презентації, а відчуття від споживання продукту - наче тебе десь наломали під зірочками, які читають лише прискіпливі ентузіасти.
Sanc
Member

Повідомлення

Олексій: 06.07.2024 10:05 Підкажіть будь-ласка хто шарить, що дасть пересічному користувачу ці нейроприскорювачи?
Якщо не брати до уваги анальний зонд Кобидлот+РеКал, то такий блок буде корисний в робочому використанні (всякі нейронкі в Фотожопах і тд), і дозволяє додати більш продвинуті ШІ в ігрові двигуни та ігри в цілому, питання лише скільки це займе часу (а то в деяких іграх досі не фізикі не графікі, а жеруть за 3)

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
coffeeman: 06.07.2024 10:25 Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку. Все те, що в маркетингових матеріалах пишуть треба перевіряти що там під зірочками сховано (якщо такі зірочки є).

Вчора спілкувався з програмістом, який починав програмувати на перишх Apple II - каже що тоді кожен рік було якесь покращення - пам'ять, швидкість, яку ти реально відчував і що впливало на твої можливості. Зараз я не можу такого сказати - з року 2010.

Зараз купа продуктів які мають вражаючі презентації, а відчуття від споживання продукту - наче тебе десь наломали під зірочками, які читають лише прискіпливі ентузіасти.
"не безсовісний обман - а маркетинг"
Scoffer
Member

Повідомлення

coffeeman: 06.07.2024 10:25Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку.
Трильйони 8-бітних цілочисельних MAC операцій в секунду за замовчуванням.
Якщо не 8-бітних та/або не цілочисельних то їх менше виходить і це прямо вказується в папугомірах.
Відповісти