Пропоную обговорити Майбутні процесори Intel Arrow Lake Refresh можуть отримати NPU
Почитав за Copilot, не побачив жодного резону переплачувати за умовний шильдик "АІ"
Останні статті і огляди
Новини
Майбутні процесори Intel Arrow Lake Refresh можуть отримати NPU
-
Wonderboy
Member
-
Олексій
Junior
Підкажіть будь-ласка хто шарить, що дасть пересічному користувачу ці нейроприскорювачи?
-
Charger
Member
Олексій
Нічого поки що не дасть. Це як увійде в звичайне життя постійне використання нейромереж (а МС дуже старається для цього) тоді напевно компи без npu будуть як черепаха
Ситуація нагадує 2008 рік, коли массово вже продавали 4 ядерні проци, але народ купував 2 швидких ядра, тому що воно було непотрібно тоді
Нічого поки що не дасть. Це як увійде в звичайне життя постійне використання нейромереж (а МС дуже старається для цього) тоді напевно компи без npu будуть як черепаха
Ситуація нагадує 2008 рік, коли массово вже продавали 4 ядерні проци, але народ купував 2 швидких ядра, тому що воно було непотрібно тоді
-
coffeeman
Member
Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку. Все те, що в маркетингових матеріалах пишуть треба перевіряти що там під зірочками сховано (якщо такі зірочки є).
Вчора спілкувався з програмістом, який починав програмувати на перишх Apple II - каже що тоді кожен рік було якесь покращення - пам'ять, швидкість, яку ти реально відчував і що впливало на твої можливості. Зараз я не можу такого сказати - з року 2010.
Зараз купа продуктів які мають вражаючі презентації, а відчуття від споживання продукту - наче тебе десь наломали під зірочками, які читають лише прискіпливі ентузіасти.
Вчора спілкувався з програмістом, який починав програмувати на перишх Apple II - каже що тоді кожен рік було якесь покращення - пам'ять, швидкість, яку ти реально відчував і що впливало на твої можливості. Зараз я не можу такого сказати - з року 2010.
Зараз купа продуктів які мають вражаючі презентації, а відчуття від споживання продукту - наче тебе десь наломали під зірочками, які читають лише прискіпливі ентузіасти.
-
Sanc
Member
Якщо не брати до уваги анальний зонд Кобидлот+РеКал, то такий блок буде корисний в робочому використанні (всякі нейронкі в Фотожопах і тд), і дозволяє додати більш продвинуті ШІ в ігрові двигуни та ігри в цілому, питання лише скільки це займе часу (а то в деяких іграх досі не фізикі не графікі, а жеруть за 3)Олексій: ↑ 06.07.2024 10:05 Підкажіть будь-ласка хто шарить, що дасть пересічному користувачу ці нейроприскорювачи?
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
"не безсовісний обман - а маркетинг"coffeeman: ↑ 06.07.2024 10:25 Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку. Все те, що в маркетингових матеріалах пишуть треба перевіряти що там під зірочками сховано (якщо такі зірочки є).
-
Scoffer
Member
Трильйони 8-бітних цілочисельних MAC операцій в секунду за замовчуванням.coffeeman: ↑ 06.07.2024 10:25Цікаво як вони рахують кількість цих нових папуг NPU - адже там у всіх свої способи обрахунку.
Якщо не 8-бітних та/або не цілочисельних то їх менше виходить і це прямо вказується в папугомірах.