AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Impulse101
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames

"Головним недоліком AMD Fluid Motion Frames можна назвати обмежений перелік сумісних 3D-прискорювачів. Він є частиною графічного драйвера «червоних» та доступний лише на відеокартах Radeon RX 7000-ї серії. Разом з тим технологія FSR 3 повинна бути вбудована в гру самими розробниками, зате може працювати в тому числі на графічних адаптерах конкурентів."

Будет смешно если на RX6000 работать не будет, а на каких нибудь Паскалях будет :D
avtoelectrik
Member

Повідомлення

як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
Vpupkin
Member

Повідомлення

avtoelectrik
А что такое живая графика?
Фейковые тени, отражения и освещение вас устраивают, а фейковые кадры нет?
avtoelectrik
Member

Повідомлення

Vpupkin
картинка без вмикання цих технологій і є те що я мав на увазі ,ці фішки же не покращують графіку так? а лише якимись методами її змінюють щоб відеокарті було легше згенерувати більше фпс ,раніше ми просто зменшували налаштування і все ,а тепер це зробили однією кнопкою по факту ,то виходить така ситуація ,розєми плавляться блоки живлення на 1квт+ і ще й генератор кадрів треба вмикати .
Earanak
Member

Повідомлення

Новость про Радеоны а плавящиеся разъемы все равно приплели :gigi:
Востаннє редагувалось 30.09.2023 10:51 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
Vpupkin
Member

Повідомлення

avtoelectrik
Можете не включать, оно рациональное.
unique-neon
Member

Повідомлення

avtoelectrik
Я от вмикаю FG, навіть якщо нативний фреймрейт 100+фпс, а обмеження від монітора 140. Артефактів саме від FG не бачу (бачу від DLAA/DLSS), інпут лаг на цьому фпс теж не відчуваю (хоча реальний фпс падає до 70). Зато споживання і нагрів приміщення падають :D
kairo
Member

Повідомлення

avtoelectrik: 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
Немає ніякої "живої" графіки і "реальних" кадрів. Абсолютно уся комп'ютерна графіка створюється за допомогою різних технологічних чітів.
aim22
Junior

Повідомлення

Откуда инфа интересно? я уже не на одном ресурсе видел другие сведения - AMD FSR 3 — это открытая технология, не требующая аппаратного обеспечения для машинного обучения (ML), что позволяет поддерживать ее на широком спектре продуктов и платформ, включая консоли. AMD отмечает, что для генерации кадров требуются как минимум видеокарты Radeon RX 5000-й серии и NVIDIA GeForce RTX 20-й серии, а рекомендуется использовать карты Radeon RX 6000-й серии или GeForce RTX 30-й серии, или решения актуального поколения. При этом без генерации кадров FSR 3 будет работать на картам AMD начиная с Radeon RX 590, и картах NVIDIA начиная с GeForce GTX 10-й серии.
Vpupkin
Member

Повідомлення

kairo: 30.09.2023 10:59Немає ніякої "живої" графіки і "реальних" кадрів. Абсолютно уся комп'ютерна графіка створюється за допомогою різних технологічних чітів.
Ничего вы не понимаете в колбасных обрезках, есть каноничные читы, а эти ваши генераторы кадров от лукавого.
max1996
Junior

Повідомлення

aim22: 30.09.2023 11:01 Откуда инфа интересно? я уже не на одном ресурсе видел другие сведения - AMD FSR 3 — это открытая технология, не требующая аппаратного обеспечения для машинного обучения (ML), что позволяет поддерживать ее на широком спектре продуктов и платформ, включая консоли. AMD отмечает, что для генерации кадров требуются как минимум видеокарты Radeon RX 5000-й серии и NVIDIA GeForce RTX 20-й серии, а рекомендуется использовать карты Radeon RX 6000-й серии или GeForce RTX 30-й серии, или решения актуального поколения. При этом без генерации кадров FSR 3 будет работать на картам AMD начиная с Radeon RX 590, и картах NVIDIA начиная с GeForce GTX 10-й серии.
Так beta же. Будуть поступово добавляти підтримку.
ASTON
Member

Повідомлення

Останні штук 5 драйверов пропускаю.
Здається, змін для 6ххх серії ніяких в них немає. Вірно розумію? Чи сенс якійсь є?
Павло
Member

Повідомлення

Короче ми дійшли до того, що карти коштують що від зелених, що від червоних 1000+ баксів жеруть 300+ ват та для нормального фпс використовують нейромережі бо в нативі їм не хватає потужності… ( привіт 20 фпс на 4090 в 4к в кб2077)
Якось це все сумно :-/
bombeybox
Member

Повідомлення

max1996: 30.09.2023 11:15Так beta же. Будуть поступово добавляти підтримку.
AMD FSR 3 Frame Generation працює тільки з DX12, тільки завдяки імплементації зі сторони розробника гри і тільки на тих картах, які заявлені в списку підтримуваних, а точніше, на тих картах, які можуть нормально прискорювати DX12 Asynchronous Compute/Shaders (саме тому в списку підтримуваних немає, до прикладу, GTX10, бо та архітектура ще не могла в DX12 на належному рівні).

AMD Fluid Motion Frames (AFMF) — взагалі не буде працювати на Зелених чи Синіх картах, тому що вона є частиною АМД'шного драйвера, а не якоїсь конкретної гри.

Єдине що, можливо, Нвідіа побачить, що технологія перспективна, і зробить свій клон для свого зеленого драйвера (прецеденти такого вже були, тому шанси є).
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Павло: 30.09.2023 11:36 Короче ми дійшли до того, що карти коштують що від зелених, що від червоних 1000+ баксів жеруть 300+ ват та для нормального фпс використовують нейромережі бо в нативі їм не хватає потужності… ( привіт 20 фпс на 4090 в 4к в кб2077)
Якось це все сумно :-/
Зараз прибіжить секта променів щастя, та пояснить як ви помиляєтесь, адже витратити потужності на 200% швидкодії це не той шлях, а от загальмувати швидкодію на користь променів екстазу от це воно, адже як казав святий Хуан - "тільки божевільні купляють карти без чарівних променів". Так так очікую 40+ мінусів за наругу над святим Хуаном та його божественними променями, як в минулий раз - коли намагався пояснити, шо усі ці "технології щастя" лише гальмують швидкодію.
Yalg
Member

Повідомлення

Vpupkin: 30.09.2023 10:18 avtoelectrik
А что такое живая графика?
Фейковые тени, отражения и освещение вас устраивают, а фейковые кадры нет?
Нет, не устраивают.
Я не погружался в генерацию кадров глубоко, однако вижу как демонстрируют нечто в стиле 4090 даёт 90 кадров без генерации, и 144 с.

Однако, покажите мне как из 15 настоящих делают 30, а я гляну.
Что-то мне подсказывает что нет, оно будет хуже 30 реальных.

Недо-разрешение хотя бы апскейлится с минимумом дефектов и затрат ресурсов, фейковые кадры - стоят немало, а выхлоп я вижу только там где и без него неплохо.
Рейтрейсинг?
самый свежий тест techpowerup
Зображення
МИНУС -66%, это в ТРИ РАЗА меньше фпс. Нахрен они мне нужны, эти выделенные блоки RT за мои же деньги, жрущие моё же электричество и греющие мой же ГПУ?
Дайте на тот же транзисторный бюджет больше реально полезных блоков.

Еще круче когда врубают RT, фпс падает, а картинка не меняется. Да, Forza Horizon 5, с отражениями в боковых зерклах?
Vpupkin
Member

Повідомлення

Yalg
Так генератор эффективен только если и так всё неплохо, если карта не тянет то генератор не спасёт и не должен спасти, это уплавнялка изначально более-менее плавной картинки.
А куда сколько каких блоков пихать у вас никто не спрашивает, как дядя Ху решил так и будет, а вы либо покупаете либо нет.
Вас никто не заставляет включать PT, ограничитель другим вариантом, там настройки есть.
Yalg
Member

Повідомлення

Vpupkin: 30.09.2023 12:49а вы либо покупаете либо нет.
Sales of graphics cards for desktops dropped to 6.3 million units in the first quarter, down 12.6% sequentially and 38.2% year-over-year, according to JPR. 6.3 million is the lowest quarterly sales result of discrete graphics cards in decades, as historical data shows.

Пэрэмога наступает.
Удачи им и дальше продавать ML-RT игрушки за безумные деньги.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Yalg
Не покупайте, никто ж не заставляет.
daesz
Member

Повідомлення

Тільки уявіть, якщо б нвідія/амд/інтел випускали ВК в 2 варіанціях (а) меньше шейдерних блоків і трохи РТ блоків (б) без РТ блоків але шейдерних більше.
І тепер найцікавіше - яка з цих 2 варіацій продавалась б краще :D
Відповісти