Новини
Останні статті і огляди
Відсутність автоцивілки
-
gordon
Junior
Мені товариш нещодавно відкрив очі на те що можливий штраф за відстність полісу автоцивілки. А хто знає в якому розмірі?
-
DmitriyBorcyxa
Junior
Поліція має право перевірити в разі ДТП або перетину кордону. В інших випадках незаконно!
-
Hells Angels
Member
при дтп майже 9к, при перевірці 425gordon: ↑ 02.02.2023 18:23штраф за відстність полісу автоцивілки
-
astro_
Junior
воно то так, Закон України про дорожній рухDmitriyBorcyxa: ↑ 02.02.2023 18:34 Поліція має право перевірити в разі ДТП або перетину кордону. В інших випадках незаконно!
Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
Водій зобов'язаний:
мати при собі посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб .... а у випадках, передбачених законодавством, - поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страховий сертифікат "Зелена картка"), пред’явити у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія, реєстраційному документі на транспортний засіб, або пред’явити електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу...
виконувати передбачені законом вимоги поліцейського, а водії військових транспортних засобів - поліцейського або посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, що даються в межах їх компетенції, передбаченої чинним законодавством, Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами.
Правила дорожнього руху 2023
2. Обов'язки і права водіїв механічних транспортних засобів
2.1
Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
ґ) чинний страховий поліс (страховий сертифікат «Зелена картка») про укладення договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса (на електронному або паперовому носії)...
наче і не повинні без законних підстав пред'являти, але ж якщо немає страхового полісу то є порушення ПДР.
-
Batis
Junior
щойно дізнався що не можна їздити без прав, хтось знає що за це загрожує?
-
oversmoke
Member
Batis

-
Lowrider
Member
Колись загубив гаманець із доками, поклав на дах машини, поки розмовляв по телефону, потім сів у машину та й поїхав. Наступного дня треба було їхати по роботі за місто.. поїхав без прав. Мене на зворотньому шляху зупинили двічі! 
-
Saffa
Member
Было три машины,пять лет ездил без прав. Потом появились права,но нет машины. Ещё и на чужой в дтп угодил. Так что иногда лучше без них...
-
Ray2000gt
Advanced Member
Доречі. Вже пару років як закінчилась. За цей час один раз склали протокол за паркування. За цивілку не спитали чомусь. Раніше завжди питали.
Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Колись на рік лишали прав. За той рік навчився їздити так, щоб не зупиняли.
Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Колись на рік лишали прав. За той рік навчився їздити так, щоб не зупиняли.
-
petr87
Junior
Ну про це навіть мій молодший син, мабуть, знав... Багато водіїв ігнорують закон, але штраф зрозуміло що буде обов'язковим. Штраф буде залежати від обставини через які автовласник не має страховки. Ось стаття:"Який штраф за відсутність автоцивілки у 2023 році" якраз дасть відповідь на ваше питання.gordon: ↑ 02.02.2023 18:23 Мені товариш нещодавно відкрив очі на те що можливий штраф за відстність полісу автоцивілки. А хто знає в якому розмірі?
-
Mad Dog
Member
Тобто я можу перейти на сайт МТСБУ перевірити твою страховку по номеру і це буде незаконно?DmitriyBorcyxa: ↑ 02.02.2023 18:34 Поліція має право перевірити в разі ДТП або перетину кордону. В інших випадках незаконно!
Інша справа, що зупиняти не мають права якщо навіть пробили по базі, що без страховки...