Windows 10

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Mad Dog
Таки не осилили linux і відповідно в цьому винні всі окрім вас... :rotate:
Так як ваш пост не має ніякого інформаційного навантаження, а служить лишень для накидування на вентилятор лайна.
Зауважу, - якщо немає повноцінної підтримки прискорення вашого GPU в linux (можливе пояснення ситуації поведінки системи на вашому залізі) то це не проблема системи, - ви як користувач маєте розуміти наслідки! І винні ви, не хтось інший.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Mad Dog: 04.01.2023 10:22 Років з 10 тому мені так само радили... Спробував на ноуті, який на тей час не такий і древній був (кор2дуо,2гб ) Він7, тупило тому вирішив відкатитись на ХР. Раз все одно перевстановлювати систему, дослухався до порад про Лінукс. Взяв популярну Убунту куди якраз Юніті завезли. На її фоні Він7 просто летала. :gigi:
Спитав, що за фігня, на форумі. Там такий срач почався. Убунту гівно, Юніті гівно та все гівно... треба брати ФріБСД та збирати виключно з тих пакетів що тобі потрібні. :lol:
Юніті дійсно була прожерливою оболонкою і Убунту зараз її не використовує. Всім рекомендую не Убунту, а Мінт - дуже зручна система з мінімум клопоту, як для першого знайомства з Linux, так і для щоденної роботи.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
Та тут не в цьому справа, - он пан MSI-PC User не може завешити виконуваний процесс для того щоб виконати оновлення пакету!
Це не проблема системи, що користувач навіть не намагається зрозуміти що відбувається, і зробити так як потрібно.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 04.01.2023 10:34 Таки не осилили linux і відповідно в цьому винні всі окрім вас... :rotate:
Кожен день користуюсь різними лінуксами... чудова ОС для свої задач. Але для десктопу то досі - дно. І статистика це як би підтверджує.
Але завжди знайдеться якийсь додік, що почне розкаувати, що лінукс просто не вміють готувати. І він навіть не задумається, що абсолютній більшості людей не мріють сидіти та витрачати свій час на такі дурні речі. :gigi:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Mad Dog
Вже проходили це і не один раз, - недоліки є скрізь! І компроміси з якими доводиться миритись є теж на кожній платформі, - то що все дно? На даний момент ситуація така, що за вийнятком зовсім специфічної ситуації стосовно використовуваного софту, сценарію використання і т. д. всі платформи ± однакові! Немає нічого ідеального, і це потрібно розуміти! У вашому сценарії краще працює Windows, ну і нехай, в моєму принципової різниці немає взагалі, теж добре, - от тільки транслювати свій досвід на всіх не потрібно!
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 04.01.2023 10:40 SergiusTheBest
Та тут не в цьому справа, - он пан MSI-PC User не може завешити виконуваний процесс для того щоб виконати оновлення пакету!
Це не проблема системи, що користувач навіть не намагається зрозуміти що відбувається, і зробити так як потрібно.
Досталось мені якось 3 бюджетних ноута HP з OpenSuse на борту. Новенькі, сам розпаковував. 2 з них навіть перший раз не завантажились (Kernel panic)... що тут повинен був зрозуміти користувач?

Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
Ekz0rcyst: 04.01.2023 10:50 от тільки транслювати свій досвід на всіх не потрібно!
Так я просто поділився своїм досвідом. І тут ти виліз розводити срач, що я не осилив лінукс. Без увімкнення режиму школоти і переходів на особистості, я так розумію, тут взагалі ніхто не спілкується.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Mad Dog
Я нещодавно виконував перше налаштування (встановлював систему) на ASUS Vivobook X515EA і флешка з Windows 11 створена за допомогою MediaCreationTool не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Рішенням було завантаження драйвера intel rst, - для контроллера і встановлення перед розміткою диску, але ж... Самі розумієете що це ніфіга не проблема для досвідченого користувача, але такі "дитячі хвороби" я останній раз зустрічав років з 15-20 тому. Моє відношення до Windows не змінилось, - пристойна платформа для роботи і зауважу не єдина, в деяких сценаріях може бути взагалі найкращим рішенням, але точно не в кожному!
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 04.01.2023 11:01 Mad Dog
Я нещодавно виконував перше налаштування (встановлював систему) на ASUS Vivobook X515EA і флешка з Windows 11 створена за допомогою MediaCreationTool не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Що встановлювати систему повинні ті хто в цьому розбирається.
Я навів приклад де система встановлена ще на заводі. Не перекручуй.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Mad Dog: 04.01.2023 11:09 Я навів приклад де система встановлена ще на заводі. Не перекручуй.
Нічого я не перекручую, - навів приклад у відповідь.
А щодо вашого прикладу, - на бюджетний лептоп рівня hp 250 була встановлена opensuse, очевидно з міркувань для продажу як вже готового виробу, - "включив та працюй" тільки за ліцензію Microsoft платить не потрібно, чому не завантажилась? - гадки не маю і навіть думать в цьому напрямку зараз не буду, - може бути як софтова проблема із дистрибутивом так і проблема із залізом, - насправді байдуже, адже на цих девайсах Windows теж не кращим чином працює. Я теж стикався з такими "залізяками", - існують дтільки як пропозиція в певній ринковій ніші.
MSI-PC User
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 04.01.2023 11:01 не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Шо нефиг включать вместо дефолтного AHCI режим RAID. Побрехеньки оставьте для 7-Б класса... ;)
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 04.01.2023 09:37
_FYA_EXel: 04.01.2023 00:30 Ну так отключите\заблочьте обновы, сами же в бета-тесте участвуете, винду достаточно обновлять раз-два в год, по версиям. :learn:
Але в такому випадку доведеться жити цілик рік з критичними вразливостями. Якщо виберете такий шлях - обов'язково налаштуйте бекапи та ввімкніть всюди двофакторну автентифікацію.
Где такой бред прочитали? :lamer: криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Mad Dog: 04.01.2023 10:42 Кожен день користуюсь різними лінуксами... чудова ОС для свої задач. Але для десктопу то досі - дно. І статистика це як би підтверджує.

Десктопний лінукс (Mint, Pop!OS) чудово працює на десктопі, включно з іграми (окрім античітів). Я б навіть сказав, що в багатьох речах він зручніший за сучасний віндовс, більш в стилі windows xp/7, без зайвої планшетності чи агресивних оновлень, де ти керуєш системою, а не вона сама вирішує за тебе. А статистика має інерцію. Якщо подивитися на тренди - то доля лінуксу повільно зростає.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

MSI-PC User: 04.01.2023 12:38
Ekz0rcyst: 04.01.2023 11:01 не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Шо нефиг включать вместо дефолтного AHCI режим RAID. Побрехеньки оставьте для 7-Б класса... ;)
Нічого не потрібно змінювати в UEFI, - я вище написав рішення. Все чудово працює!
Але нагадую, накопичувач M2 NVME, а не M2 SATA і не використовує протокол AHCI тому якщо не розумієте про що пишете, то не пишіть!
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 04.01.2023 12:40 Где такой бред прочитали? :lamer: криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.
Немає різниця браузер чи інший софт - воно працює однаково. Десь забули додати перевірку - і от тобі вразливість. Якщо не оновлювати систему, то кількість відомих вразливостей спочатку буде 0, потім 1, 2, і так далі (на скільки добре хакери чи секюріті спеціалісти знаходять їх). Самі вразливості можуть бути різного плану, наприклад на macOS/iOS хакер міг взяти під повний контроль пристрій, пославши спеціальне повідомлення в месенжер (його навіть не треба відкривати користувачу). Так багатьох селебрітіс хакнули та слідкували за політиками.
Avenger80
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
Правильно - это и есть накопительные обновления винды, которые идут между глобальными обновлениями версий (примерно раз в две недели, раз в месяц). Просто у каждого свои бзыки.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 04.01.2023 12:53
_FYA_EXel: 04.01.2023 12:40 Где такой бред прочитали? :lamer: криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.
Немає різниця браузер чи інший софт - воно працює однаково. Десь забули додати перевірку - і от тобі вразливість. Якщо не оновлювати систему, то кількість відомих вразливостей спочатку буде 0, потім 1, 2, і так далі (на скільки добре хакери чи секюріті спеціалісти знаходять їх). Самі вразливості можуть бути різного плану, наприклад на macOS/iOS хакер міг взяти під повний контроль пристрій, пославши спеціальне повідомлення в месенжер (його навіть не треба відкривати користувачу). Так багатьох селебрітіс хакнули та слідкували за політиками.
Разница есть, но вы о ней не знаете :lamer:
Mad Dog
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 04.01.2023 12:44 Я б навіть сказав, що в багатьох речах він зручніший за сучасний віндовс, більш в стилі windows xp/7, без зайвої планшетності
А ну розкажи свій досвід використання ноутбуків з сенсорними екранами. )
SergiusTheBest: 04.01.2023 12:44 Якщо подивитися на тренди - то доля лінуксу повільно зростає.
За пару десятиліть процент виріс з 2 відсотків до 3? :gigi:
І то мабуть через бізнес клієнтів, де користувача обмежили роботою у одному спеціальному додатку.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Mad Dog: 04.01.2023 13:09 А ну розкажи свій досвід використання ноутбуків з сенсорними екранами. )
У мене десктоп і ноут зі звичайним екраном. З сенсорним екраном планшет - там андроід.
Mad Dog: 04.01.2023 13:09 За пару десятиліть процент виріс з 2 відсотків до 3? :gigi:
Насправді з 0.9% до 3% за 10 років, тобто в 3 рази.
MSI-PC User
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 04.01.2023 12:50накопичувач M2 NVME, а не M2 SATA і не використовує протокол AHCI тому якщо не розумієте про що пишете, то не пишіть!
У тебя в том ноутбуке U2 используется или обычный M2 разъём? Скорее всего всё обычное, но "умный" пользователь начинает умничать, начитавшись маркетинговых статей и потом тулит костыли для установки 11-й Винды. Ужас... Не пиши мне больше, не нужно вынуждать меня тебе хамить.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

MSI-PC User
Лептоп ASUS Vivobook X515EA і відповідно до його технічних характеристик M2 NVMe, - 11-те покоління Intel, - що там ще може бути? :)
Я все вище написав, - читайте уважніше.
Відповісти