Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Nikolayovich
Member

Повідомлення

Sahniuk: 08.05.2026 19:28хочеться олед 4К 32-34 негнутий
А чого негнутий, чого так?
Sahniuk
Member

Повідомлення

Nikolayovich: 08.05.2026 21:47
Sahniuk: 08.05.2026 19:28хочеться олед 4К 32-34 негнутий
А чого негнутий, чого так?
Не подабається гнутий,бо якщо ще буде використовуватись для перегляду фільмів то буде дико виглядати,та і планшет після гнутого якось теж некомфортно буде

використовувати,якщо гнуте то все ,або як звикати
Геральт
Member

Повідомлення

Entar: 08.05.2026 17:17 Скажіть будь ласка, в якому сценарії комфорт гри в 50-60 фпс буде вищим, ніж комфорт гри з 90-100 фпс, з урахуванням тої самої затримки?
В сценарії "монітор 60Hz"
Цікаво, доречі, де буде краще зображення - на 2к моніторі з DLAA чи на 4к з DLSS баланс? Раніше таких опцій не було.
Залежно хто і як те зображення готує.
Ось тут десь DLLS (Q) 4k і десь QHD (натив). Чи вдасться відгадати, не дивлячись на роздільчу картинок?
спойлер
Зображення
Зображення
А ще 4К телевізор - на відміну від моніторів, всі хороші телевізори давно 4К. І тут вже додаткові технології то не блажь а необхідність, якщо у вас звісно не 5090
4K ТВ не обов'язково під забавки беруть. Та й з його розміром пікселя можна пробувати засобами самого ТВ розтягувати. Шрифти що так що так будуть гидотні :-/
Евгений King
Member

Повідомлення

Панове, трохи не та гілка, та щоб не створювати нову, підкажіть :shuffle:
Шинда дуже хоче оновити мені драйвера Nvidia, зара стоїть 591.86, після нього почались забавки Nvidia з ШІ кодінгом і постійні факапи в драйверах
На яку версію можна оновитись, що працює адекватно?
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Евгений King: 10.05.2026 00:13 Панове, трохи не та гілка, та щоб не створювати нову, підкажіть :shuffle:
Шинда дуже хоче оновити мені драйвера Nvidia, зара стоїть 591.86, після нього почались забавки Nvidia з ШІ кодінгом і постійні факапи в драйверах
На яку версію можна оновитись, що працює адекватно?
Остання на зараз працює адекватно.
daesz
Member

Повідомлення

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... ds-in-2027
Жду коментар від Володьки.
Дивно, що у нас на сайті цієї новини не було.
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 11.05.2026 02:15 Жду коментар від Володьки.
Та його уже рік не видно тут.
Yurius
Member

Повідомлення

daesz: 11.05.2026 02:15Жду коментар від Володьки.
Він купив 5070 і зник з радару,типовий фанат інтела :D
ProBoynick
Member

Повідомлення

shnok: 04.05.2026 00:07 може комусь буде в нагоді -5% клік
спойлер
CLKNXT062
Дуже дякую скористався! З мене пиво!))) :)
daesz
Member

Повідомлення

Ektalion: 11.05.2026 10:38
daesz: 11.05.2026 02:15 Жду коментар від Володьки.
Та його уже рік не видно тут.
Казав : буду ждати на целестіал, перемога близько і тд, а потім взяв 5070 і знив а батлфілді :gigi:
Yurius: 11.05.2026 11:49
daesz: 11.05.2026 02:15Жду коментар від Володьки.
Він купив 5070 і зник з радару,типовий фанат інтела :D
Ну :lol:
Entar
Member

Повідомлення

Геральт: 09.05.2026 07:36 Залежно хто і як те зображення готує.
Ось тут десь DLLS (Q) 4k і десь QHD (натив). Чи вдасться відгадати, не дивлячись на роздільчу картинок?
спойлер
Зображення
Зображення
Чесно - ні. Після того як відкрив картинки в повну і випадково побачив роздільну здатність - навіть здивувася. Мені здалось що трішечки краще QHD. А то "натив" який? "натив" DLAA чи "натив" ТАА? Навряд-чи друге.
4K ТВ не обов'язково під забавки беруть. Та й з його розміром пікселя можна пробувати засобами самого ТВ розтягувати. Шрифти що так що так будуть гидотні :-/
Ну таке, я собі брав для фільмів і серіалів, а те що ігри то приємний бонус.
Барбарис
Member

Повідомлення

Entar: 12.05.2026 17:39 "натив" DLAA чи "натив" ТАА?
Це одне й те саме, тільки у зеленому випадку без апскейлінгу. Натив це без згладжування взагалі
З всіма ресурсами, які тратять на зелені/червоні модернізації ТАА, я думаю, сучасні карти цілком би тягнули ssaa.
Геральт
Member

Повідомлення

Entar: 12.05.2026 17:39 А то "натив" який? "натив" DLAA чи "натив" ТАА?
Ні то, ні то. Просто QHD, з вимк АА (ТАА)
Приблизно можна уявити, як мав би виглядати "чесний" 4K без того вбогого ТАА. Але народ і далі порівнює апскейли з ТАА, рідко коли хоча б з DLAA
А є ж ще рішейди, які також сприйняття відчутно міняють.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Геральт: 09.05.2026 07:36
Entar: 08.05.2026 17:17 Скажіть будь ласка, в якому сценарії комфорт гри в 50-60 фпс буде вищим, ніж комфорт гри з 90-100 фпс, з урахуванням тої самої затримки?
В сценарії "монітор 60Hz"
Цікаво, доречі, де буде краще зображення - на 2к моніторі з DLAA чи на 4к з DLSS баланс? Раніше таких опцій не було.
Залежно хто і як те зображення готує.
спойлер
Зображення
Зображення
Одразу відгадав, бо на 1440п видно драбинки на проводах і т.д.
А 4к з длсс хоч і апскейлить, але одночасно ще накидує свого анті аліасингу, тож драбинок не відать)

колись на 1080п моніторі грався: форсував рендер в грі 4к чи 1440п + фср3 кволіті апскейл і потім це виводиться на 1080п монітор - здається картинка була приємніше ніж просто напряму нативне(з таа) 1080п рендерити, а може галюни і наркотики :gigi:
Геральт
Member

Повідомлення

corruptedflesh
Чим менше зерно, тим краще. 4к на 27' буде менш помітно драбинки. А в 8к буде ще цікавіше. Але, на жаль, індустрія пішла в протилежний бік, до зменшення роздільчої рендеру.
А драбинки в AW2 то таке. Цікавіше, імхо, ніж те мило ТААшне. От в FarmingSimulator жорстко (дуже багато ліній). Включав в самій грі 200% рендеру. І без АА і чітка картинка. Карта пихтіла, правда, відчутно більше
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Геральт
того в мене зараз й 4к 28" монік... нравіца дпі.
JIPOCTO_AHAHAC
Member

Повідомлення

Всім привіт, думаю продати 3080ті, трохи докласти і взяти 9070 хт для 4к, наскільки це має сенс?
Барбарис
Member

Повідомлення

JIPOCTO_AHAHAC, картинка стане краще і в іграх вище можна викрутити. Головне, щоб плата pcie 5 підтримувала. Так само міняв 6900хт на 9070хт. По картинці не так щоб вауефект, ті досі дає гарну продуктивність, але помітно.
Striker
Member

Повідомлення

JIPOCTO_AHAHAC: 13.05.2026 08:47Всім привіт, думаю продати 3080ті, трохи докласти і взяти 9070 хт для 4к, наскільки це має сенс?
Жодного сенсу. Я б сидів далі, бо суттєвого приросту ви не отримаєте. Хіба що ви захочете нову карту з гарантією.
Хіба новий DLLS не витягує? Тим паче в 4к.
Барбарис: 13.05.2026 09:00Головне, щоб плата pcie 5 підтримувала.
Там ще s1200 з PCI Express 3.0.
vsx
Member

Повідомлення

Геральт: 09.05.2026 07:36 Ось тут десь DLLS (Q) 4k і десь QHD (натив). Чи вдасться відгадати, не дивлячись на роздільчу картинок?
4K Q всегда будет лучше чем QHD. Особенно если мы говорим про апскейлеры 4 поколения.
Yurius: 11.05.2026 11:49 Він купив 5070 і зник з радару,типовий фанат інтела :D
:lol:

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Барбарис: 12.05.2026 18:13 Це одне й те саме, тільки у зеленому випадку без апскейлінгу. Натив це без згладжування взагалі
Вы хоть раз видели картинку без сглаживания?
Відповісти