Allex...:Artistus
а вот с самолётом - с точностью до наоботор... какую центробежную силу? нафиг она там ?
Оскільки літак почав рух, полотно почало зворотний рух, зреагувавши на обертання коліс. Та біда в тому, що полотно ніяк не може дійти до швидкості обертання коліс, бо ті
розкручуються ще більше (за рахунок прискорення руху полотна під ними), тому (УВАГА! ЛОГІКА!) полотно постійно набиратиме швидкість,
розкручуючи колеса все більше і більше, розганяючи колеса, на яких наростатиме дія відцентрової сили, яка діє ТІЛЬКИ на них! Тим часом літак продовжуватиме прискорюватися, розкручуючи колеса ще й
цим. От звідки береться відцентрова сила (на кожному колесі)! Невже я, лікар, повинен це пояснювати вам, інженеру?
кроме силы трения покрышки об ВВП, и трения в подшипниках - все остальные силы... ничтожны и расчёты не принимаются.
За умови високої швидкості реакції полотна (припустимо воно може прискорювати свій рух 1000 м/с^2) на обертання коліс (внаслідок розгону літака), а не на рух самого літака, через секунду-півтора ці сили починають жечь ніпадєццкі (особливо відцентрова на колесах). Умова такої високої швидкості реакції полотна необхідна для того, щоб хоч якось наблизитися до задоволення умови про однакові швидкості полотна і коліс.
тем более центробежная сила действующая только на колесо...
При 100000 об/хв? (число взяте для прикладу з фонаря)
с логикой может и порядок а с основами механики и физики - не очень...
Я з фізикою і механікою дружив найкраще - всі в мене намагалися списати на контрольних в школі. Навіть на олімпіади їздив.
нужно включить логику и понять - что полотно будет двигаться только в том случае - если самолёт стронется с места... а как только он СТРОНУЛСЯ с сместа - то он набрал и продолжит набирать скорость относительно ЗЕМЛИ. и воздуха соответственно.
І я ж аб етам жеж.
а если самолёт сСТОЯ на месте будет двигаться со скоростью 1000км/ч. то это просто противоречит всяким логикам...
Ви таке хоч в одному моєму пості бачили? Покажіть, де.
это возможно только с АВТОМОБИЛЕМ - который и будет отталкиваться и ехать ТОЛЬКО благодяря силе трения колёс с дорогой(ВВП)
Повністю згоден, цього ніде не заперечував. От тільки ВПП, а не ВВП.
мля даже криворукие разрушители легенд опровергли миф и у них ВЗЛЕТЕЛ... так нет будет бараниться ещё год...
Баранюся - не я, а хтось дещо старший, та ще й інженер, здається.
Добавлено спустя 2 минуты 45 секунд:
В разрушителей условия не такие были. Учитывалась скорость самолета, а не вращения его колес.